Valentijn Driessen ziet drie Nederlandse dissonanten tegen Polen
Maandag, 17 juni 2024 om 07:16

Het Nederlands elftal beleefde zondag een goede start van het Europees kampioenschap door Polen met 1-2 te verslaan. Supersub Wout Weghorst bewees Oranje opnieuw een grote dienst met het winnende doelpunt in de 83ste minuut.

'Weghorst ook op EK werelds', kopt Mike Verweij namens De Telegraaf. De kopsterke spits maakte tegen Polen niet genoeg minuten om een cijfer te krijgen, maar kan wel rekenen op mooie woorden in de ochtendkrant.

Meer: Kenneth Perez zou één wissel bij het Nederlands elftal zeker snappen | ‘Ik kan me goed voorstellen dat Ronald Koeman tegen Frankrijk voor Georginio Wijnaldum kiest’

Volgens zijn collega Valentijn Driessen heeft Oranje de zege zelfs te danken aan finisher Wout Weghorst. Het spel van diverse andere internationals kan de journalist minder bekoren. Waar Driessen Cody Gakpo noemt als uitblinker, moeten Joey Veerman, Xavi Simons en Memphis Depay het ontgelden.

"Dat Oranje niet tegen perfectie aanschurkte, kwam vanwege de vele slordigheden die de ploeg zich veroorloofde", oordeelt Driessen. "Want er waren ook enkele dissonanten met Depay, Simons en spelbepaler Veerman."

"De Volendammer was voor zijn doen ongekend slordig in de passing, terwijl zijn PSV-maat Schouten als Busquets in zijn beste jaren speelde." Veerman krijgt uiteindelijk wel nog een 6 van De Telegraaf.

Het Algemeen Dagblad noemt Weghorst de 'redder van Oranje'. De ochtendkrant stelt dat het Nederlands elftal een terechte zege heeft geboekt, maar dat er nog volop ruimte is voor verbetering.

Sjoerd Mossou wijst dezelfde dissonanten aan als Driessen. "Op het middenveld was Joey Veerman bij vlagen kwetsbaar en slordig. Spits Memphis Depay werkte hard, maar was vaak ongelukkig in zijn acties, terwijl ook de vaak zo sterke rechterkant bij vlagen haperde."

Mossou heeft wel genoten van een aantal andere internationals. "Cody Gakpo speelde voortreffelijk, net als bijvoorbeeld Jerdy Schouten, Nathan Aké, Stefan de Vrij en keeper Bart Verbruggen. Knap speelde Oranje voor rust geregeld tussen de Poolse linies door, leidend tot een kleine tsunami aan kansen."

Willem Vissers, die zijn artikelen schrijft namens De Volkskrant, noemt Weghorst een 'sprookjesfiguur op kicksen'. "Wout Weghorst is schrijver van een jongensboek dat onderhand de dikte heeft van het levenswerk van een romancier. En opnieuw was het een gouden wissel van bondscoach Ronald Koeman, die een vreugdedansje maakte langs de lijn, in het stadion waar hij zulke mooie triomfen vierde."

Trouw stelt dat Nederland veel huiswerk heeft gekregen van Polen. "Eén conclusie was na afloop helder. Dit Nederland hoort voorlopig nog niet tot de favorieten voor het EK. Waar Duitsland en Spanje wervelend uit de startblokken kwamen, worstelde Oranje met de nummer 28 van de wereldranglijst die het moest doen zonder vedette Robert Lewandowski."

"Niettemin is de eerste, belangrijke stap naar het overleven van poule D gezet. Vrijdagavond volgt de wedstrijd tegen topfavoriet Frankrijk, vier dagen later die tegen het stugge Oostenrijk", sluit journalist John Graat af.

Meer nieuws
   
10:48
10:48
Memphis genoemd als opvallendste speler in Oranje: 'Niet vanwege zijn hoofdband'
1
   
10:32
10:32
Vacature: Voetbalzone is op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur
0
   
10:00
10:00
Barcelona vs. Sevilla al vanaf 149 euro. Bekijk hier onze ticketshop!
0
   
09:31
09:31
FC Volendam heeft boodschap voor Veerman na pijnlijke wissel tegen Oostenrijk
32
   
09:07
09:07
Derksen fileert Koeman: 'Zou bijna denken dat hij iets van de bondscoach weet'
52
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (44)

 
Lierse1997
 
39
17 juni 2024 om 07:29
Ik vond eerlijk gezegd niet dat Gakpo beter speelde dan Depay in de eerste helft. Het is dat hij geluk heeft dat die bal afwijkt, want grote kansen hebben ze beide gemist. Maar in de eerste helft vond in Memphis eigenlijk echt wel goed. De tweede heb ik helaas niet kunnen zien dus misschien ligt het verschil volledig daar.
 
riomanchester
 
47
17 juni 2024 om 07:38
Zoveel mensen zitten te wachten tot bepaalde spelers een slechte wedstrijd spelen, terwijl we allemaal vóór Oranje zijn toch? Clubvoorkeur blijft bij sommigen een rol spelen. Ik kan me nog herinneren dat Frenkie na een mindere wedstrijd helemaal werd afgemaakt. Gisteren zie je dat ook weer bij Veerman, sommigen zijn blijer dat hij slecht speelde dan met de overwinning van Oranje. Iedereen ziet dat hij slecht speelde, maar je bent toch een supporter en geen critici steeds? Natuurlijk kan je wel eens kritisch zijn, maar dit heeft niets meer met kritisch zijn te maken. Het is wachten tot Depay ook een keer slecht speelt. Overigens speelde Depay gisteren inderdaad een goede eerste helft. Een paar mooie acties die ook nog eens effectief waren. Helaas wil een deel van de leden hier dit niet zien en vormen ze hun mening op basis van willekeurige momenten. Want ja, er zitten nou ook eenmaal slordigheden in het spel van Depay. Tweede helft was hij inderdaad minder aanwezig. Dan is het fijn als je iemand als Weghorst achter de hand hebt.
 
PSVVV-Venlo
 
36
17 juni 2024 om 07:49
Nouja ik vind voor de manier waarop veel mensen Memphis zien, namelijk als een van de grootheden van dit Oranje, hem toch vrij matig. In de eerste heft had hij zeker wat leuke acties maar hij heeft teveel kansen nodig om te scoren en die krijg je niet op een EK. Verder zie je in de tweede helft dat het de Memphis show wordt, met als hoogtepunt een dom schot van 35 meter. Dan moet je hem gewoon meteen eraf halen! Bij vlagen voetbalt Memphis leuk mee maar daar is dan ook meteen alles mee gezegd. Je verwacht van hem toch gewoon meer. Precies de reden waarom er kritiek is op die zweetband, als hij er 30 inschiet hoor je niemand over die band, maar op het moment dat het de Memphis show dreigt te worden, dan valt iedereen erover.
 
ohwohwohw
 
9
17 juni 2024 om 08:05
Eens met je stuk. Echter 1 ding: dat anderen hem als oranje grootheid zien, kan hij weinig aan doen natuurlijk. Hij doet iedere keer zijn stinkende best en wordt hiermee ook nog bijna oranje topscorer. Maar hij roept het met allerlei randzaken wel op zich af... zo'n zweetbandje helpt niet echt. Iedereen is daardoor weer extra gefocust op of hij ook in het veld presteert
 
4fRedondo
 
3
17 juni 2024 om 08:36
Maar sommige spelers hebben deze zelfopgelegde druk nodig om te presteren. Ik vind wel dat we kritiek mogen hebben, we zijn supporters en dus ook emoties en voorkeuren. Xavi kan mij totaal niet bekoren op de positie waar Koeman hem gebruikt. Die jongen hoort of op 10 of op de plek van Gakpo. Dumfries heeft altijd geleverd op eindtoernooien. Mag je hem daarom niet passeren, terwijl er nu betere spelers voorhanden zijn. Kunnen die het niet beter doen dan Dumfries. Dumfries werkt keihard en is een voorbeeld hoe je wedstrijdmentaliteit dient te zijn. Maar verdedigend is Geertruida sterker, opbouwend ook en aanvallend zijn Frimpong en Malen beter. Gister heeft Dumfries amper hoeven te verdedigen, dan had daar Malen dan wel Frimpong moeten spelen. Hebben geen houten voeten. We hebben een bondscoach die vasthoudt aan zijn mannetjes (uit het verleden). Ook gister hebben we gezien dat het volstrekt belachelijk is dat Wijnaldum is geselecteerd. Blind heeft ook niks meer te zoeken op een eindtoernooi als je spelers hebt als v/d Ven,maatsen, Ake, van Dijk en geblesseerde spelers als Malacia en Hartman. NL heeft echt weer een hele goede lichting, maar dan moet je wel de juiste poppetjes selecteren en opstellen op posities waar ze het beste tot hun recht komen. Maar vasthouden aan het verleden, maakt ons geen kampioen. En dat laatste is toch wat we willen.
 
Mr_knowledge
 
7
17 juni 2024 om 07:41
Dan heb je toch een hele andere wedstrijd gezien. Gakpo had natuurlijk wel gescoord en moest die 2e niet te missen kans ook maken. Daarnaast zag je toch dat er veel dreiging uit kwam dan vanuit de rechterkant. Eerlijk gezegd vond ik het nog een rare wissel dat hij eruit werd gehaald en niet Depay.
 
Lierse1997
 
25
17 juni 2024 om 07:56
Van Depay kwam er in de eerste helft toch ook gewoon veel dreiging af? Verder werden Gakpo en Depay samen gewisseld volgens mij.
 
IpswichTown
 
9
17 juni 2024 om 08:12
Mee eens hoor Lierse, ik heb de eerste helft ook een heel behoorlijke Depay gezien. De 2e helft was hij inderdaad minder, maar op een enkele uitzondering na vond ik vrijwel de hele ploeg minder na rust.
 
Pieterpost
 
8
17 juni 2024 om 08:37
Ik ben normaal “lierisch” ?? over Depay maar vond hem gister slecht. Hij miste echt scherpte en had niet het gevoel dat hij een goal ging maken in tegenstelling tot normaal.
 
Amsterdam4
 
1
17 juni 2024 om 08:50
@mr_knowledge, ik vond Gakpo in de eerste helft heel goed. Toen de Polen het iets anders neer hadden gezet in de rust, was dat wel voorbij. 2e helft was hij echt veel minder dreigend. Dat hij eraf ging snapte ik nog wel, dat Wijnaldum kwam uiteraard niet.
 
Amsterdam4
 
0
17 juni 2024 om 08:52
@pieterpost, ik had het idee dat hij te graag wilde, en daardoor de rust mjste voor de goal. Waar Weghorst m ff een spoedcursus van gaf, hopelijk heeft Gakpo er ook naar gekeken, had in de 16 ook iets meer rust mogen hebben in het afwerken.
 
Pieterpost
 
1
17 juni 2024 om 09:03
Zou kunnen, dat is dan weer het positieve effect hè, Memphis mist, Weghorst wordt gretig komt erin en scoort direct. Volgens mij zit deze groep daarom ook best goed in elkaar. Klopt Gakpo miste wat kansen, maar was voetballend echt goed. Op het WK in Qatar zag je hem alleen scoren en nu loopt hij ook goed te voetballen.
 
Feye_88
 
1
17 juni 2024 om 09:14
Ze speelden allebei gewoon prima. We kregen niet voor niets zoveel kansen terwijl Simons onzichtbaar was. Er werd alleen niet gescoord, maar verder was Oranje heer en meester in de eerste helft.
 
SS96
 
5
17 juni 2024 om 07:51
Gakpo was met bijna iedere actie dreigend en kwam bijna elke keer zijn man voorbij, resulterend in een goal, een hele goede redding van de keeper en tal van andere gevaarlijke situaties. Depay had een mindere dag met nier zo heel veel wat lukte, dus ik begrijp echt niet wat je bedoeld Lierse
 
DNSDKR
 
11
17 juni 2024 om 07:59
Ik snap Lierse wel. Er kwam veel dreiging vanuit Gakpo, maar het vervolg verprutste hij steeds door naast te schieten of korte hoek. Zelfs zijn doelpunt was slecht ingeschoten. Die 2 keer dat ie buitenom ging kwam zijn pass niet aan. Dus ja, veel dreiging, maar in mijn ogen te weinig rendement om als uitblinker benoemd te worden. Die eer vind ik eerder Ake, De Vrij of Verbruggen toekomen.
 
Pieterpost
 
5
17 juni 2024 om 08:31
Het kan natuurlijk altijd beter, maar Gakpo was wel je beste aanvaller. Malen viel goed in alleen zie ik die niet goed spelen vanaf de aftrap. Is echt een wapen voor het laatste half uur op de 1 of andere manier.
 
MessiBazoer
 
8
17 juni 2024 om 08:24
Depay mist wel 2 kansen die hij niet mag missen. Op die ‘pass’ van Simons schiet hij die bal veelte wild over. En net voor rust op die wereld bal van Aké neemt hij hem echt slecht aan.
 
Pieterpost
 
0
17 juni 2024 om 08:28
Gakpo niet beter? Die was voetballend erg goed en voegde veel positieve energie toe aan het spel. Memphis had een paar mooie bewegingen, maar miste grote kansen en daar wordt hij op afgerekend als spits.
 
Lierse1997
 
1
17 juni 2024 om 08:57
Niet echt nee. Ik vind dat je door zo een gelukkige afgeweken bal meteen een betere eerste helft speelt. Ik vond beiden gewoon goed, buiten het kansen afwerken.
 
Pieterpost
 
1
17 juni 2024 om 09:00
Dat is waar, maar Gakpo was al heel de eerste helft behoorlijk bedrijvig en het schot was toch van hem afkomstig.. Dat ben ik met je eens. Jullie succes vanavond btw!
 
Bruine Kevin
 
2
17 juni 2024 om 09:32
Ben het helemaal met je eens hoor Lierse, vond de prestaties van Memphis en Gakpo inderdaad ook vergelijkbaar: Speelden beiden met veel dreiging maar waren niet echt effectief. Beiden vielen overigens ver terug in de tweede helft en werden dan ook terecht gewisseld.
 
Chuck01
 
0
17 juni 2024 om 14:13
Een goede Gakpo en een goede Memphis hadden gisteren beide 2 goals gemaakt. Van beide heel veel dreiging alleen vervolg kwam er steeds niet. Volgensmij kwam de tegenstander van Gakpo er pas in de rust achter dat Gakpo stijfrechts is. Dat schot was er ook niet ingegaan als die niet aangeraakt werd. Beide waren prima, maar niet meer dan dat. Daar hadden ze 1 of 2 goals voor moeten maken. Ik vond Aké man of the match aan Nederlandse kant.
 
Nation23
 
15
17 juni 2024 om 07:30
De eerste wedstrijd gewonnen op een EKm daar gat het om. Op het spel is nog wel genoeg aan te merken en op een aantal spelers ook. Maar laten we deze week positief beginnen. De eerste drie punten zijn binnen. Veerman was wel wat slordig maar zijn eerste wedstrijd op een groot toernooi, geloof maar dat dat spannend is. Komt wel goed met ons Oranje. Misschien een gelijkspel tegen Frankrijk en dan winnen van Oostenrijk. Ga je met een heel goed gevoel naar de volgende ronde. De Vrij en Aké zijn ook gewoon wereldklasse spelers. Van van Dijk wisten we dit natuurlijk al, maar ik denk dat dit team gewoon echt kans maakt op de titel.
 
DolorAsinum
 
2
17 juni 2024 om 10:20
" Veerman was wel wat slordig maar zijn eerste wedstrijd op een groot toernooi, geloof maar dat dat spannend is". Denk niet dat dat er iets mee te maken heeft. Veerman is een zeer begaafde speler als hij de tijd krijgt om begaafd te zijn. Hij is geen briljante speler als Zyech die de oplossing in 1 oogopslag ziet en snelle voetjes heeft waarmee hij de bal ook onder druk bij een medespeler weet te krijgen. Veerman is een speler die de oplossing moet zoeken door uitgebreid om zich heen te kijken, zodra er druk op hem gezet wordt en hij die tijd niet krijgt, wordt het onmiddellijk een heel andere speler. Dat gebeurt in mijn optiek net iets te vaak om nog toeval te zijn. De wedstrijd van gisteren was wat dat betreft allesbehalve een uitzondering, dat heb ik het afgelopen seizoen vaker gezien en gememoreerd. Ik ben wat dat betreft veel meer onder de indruk van Jerdy Schouten die heeft die hoge handelingssnelheid wel en wel de gave om de oplossing in 1 opslag te zien en daar iets goeds mee te doen. Die zou eventueel wel overeind kunnen blijven bij een grote club als Real, bij Veerman zie ik dat eerlijk gezegd niet voor me. Als ik PSV supporter zou zijn en iemand me zou vragen welke van de twee ik het minst graag zou zien vertrekken, zou ik zonder twijfel de naam van Jerdy Schouten noemen.
 
Reinaldinhoo
 
1
17 juni 2024 om 07:38
Memphis was gewoon goed dreigend maar toch geen echte spits. Te veel kansen nodig. Veerman was heel slecht. Schouten ook op bepaalde momenten matig en momenten goed. Die corner was zijn fout en Veerman dekte die kopper in het begin maar stopte. Xavi was redelijk vergeleken met ander eoptredens. Ik vond Dumfries tegenvallen. Oogt vermoeid maar had ook regelmatig dubbele dekking.
 
Joge
 
17
17 juni 2024 om 07:45
Kijk eens terug, dat was veerman zijn man niet.
 
Pieterpost
 
10
17 juni 2024 om 08:35
Veerman is een beetje de kop van jut en vind het enigszins onterecht. Tegen Ijsland nog uitblinker en had de pech met de gele kaart die hij snel pakte. Die zou ik nog een wedstrijdje de kans geven. Daarnaast krijgt een Reijnders te weinig kritiek, “goed meegelopen en kansen gecreëerd staat er dan”, terwijl ik vond dat hij ze gewoon verprutste. Zou ze desalniettemin allebei weer opstellen tegen Frankrijk.
 
Robinde Bruyn
 
2
17 juni 2024 om 07:38
Ik vond Schouten met name de tweede helft prima, maar die extreme lofzang en vergelijking met Busquets snap ik niet zo. Niet in de laatste plaats omdat hij vrij vaak een stuk hoger op het veld stond dan als cvm en zelfs met een voorzet vanuit de 16 nog bijna een assist gaf. Verder natuurlijk fijn voor die jongen dat hij lekker is gestart; dat kun je wel gebruiken als het verwachtingspatroon zo hoog wordt gelegd in de dagen voor de eerste wedstrijd. Knap staande gehouden!
 
football033
 
3
17 juni 2024 om 07:46
Ik vind het iets te negatief van Valentijn. Depay probeert gewoon net te veel waardoor er wat balverlies was. Veerman een paar keer heel slordig, maar verder ook weer niet slecht. Schouten vond ik goed spelen. Alleen Wijnaldum vond ik tegenvallen. Maak me meer zorgen dat we geen middenvelders meer hebben naast de drie die in de basis staan. Wijnaldum lijkt het echt kwijt te zijn, Gravenberch geeft me ook niet een gerust gevoel.
 
Pluspakket
 
3
17 juni 2024 om 07:58
Waarom is het voetbal nieuws als een journalist of analist iets vind? Zouden al die meningen niet gewoon in 1 artikel kunnen worden geplakt?
 
RP81
 
1
17 juni 2024 om 08:01
Ik vond Memphis niet geweldig, maar ook niet heel slecht. Wel weer wat meer balverlies en idd veel kansen nodig. Zou hij niet beter op 10 kunnen spelen, daar staat nu Reijnders wat ook geen 10 is en die ik ook vrij onopvallend vond. Mag Veerman nog een kans krijgen na zijn eerste grote wedstrijd? Daarentegen is het met Simons nu wel klaar. Tijd voor Malen of Frimpong. Achterin met de Vrij en Aké zit het wel goed. Van Dijk zat er ik het laatste kwart wel een paar keer naast, maar dat mag ook nooit genoemd worden. Al met al win je terecht, was je geen favoriet en ben je dat nog steeds niet, maar alles is mogelijk op een toernooi, Engeland en Italië was ook niet veel soeps.
 
zoma20
 
2
17 juni 2024 om 10:58
Ik noem het wel: Van Dijk was echt slecht. Het is De Vrij en Aké die al het verdedigende werk deden en het voor hem oplosten. Van Dijk zat positioneel er vaker flink naast. Hij doorzag vaker niet op tijd wat de tegenstander zou gaan doen, en dat resulteerde in onnodige duels die werden afgefloten door de scheidsrechter. Een van de weinige keren dat hij vooruit wilde passen, ging het naar de verkeerde kleur. Het is dat het een Pool was. Maar als het Mbappé was......... Als hij zo speelt, heb ik dan liever Blind op die plek staan. Die leest het spelletje zoveel beter, waardoor hij nauwelijks in duels hoeft te komen door tijdige en juiste positionering en is opbouwend veel sterker. Daarnaast is Blind volgens mij ook sterker in coaching. Enige nadeel is dat Blind niet kopsterk is en dat je hem niet kan gebruiken bij aanvallende corners. Blind is op dit moment volgens mij ook beter in vorm dan Van Dijk.
 
Partyboooi
 
0
17 juni 2024 om 08:38
Ben heel benieuwd of Koeman tegen Frankrijk het systeem omgooit. Ik zou gewoon zelfde blijven spelen, alleen dan met Frimpong en Geert op rechts. En Memphis en Gakpo omruilen wellicht? Memphis is geen spits, die moet ruimte hebben om in te bewegen... 1e helft gisteren was gewoon sterk, kan je nagaan als Veerman zijn niveau had gehaald en we wat effectiever waren geweest...zo doorgaan aub!
 
GLENNN
 
0
17 juni 2024 om 08:49
Vond vooral Xavi wederom tegenvallen. Idem dito voor Dumfries die bijna niets goed deed en geen voorzet normaal voor krijgt. Enige waar ik hem momenteel goed in vind, is het terugkoppen van die chip balletjes, that's it. Verder vond ik Veerman een zeer ongeconcentreerde indruk maken. Simpele balletjes kwamen niet aan en de relatief vroege gele kaart hielp niet mee in zijn defensieve arbeid... Aké wat mij betreft de sterkhouder vandaag met Gakpo als goede tweede. Dreiging kwam vooral van Cody. Simons moet echt meer gaan laten zien, anders is het, hoop ik toch, snel einde oefening.
 
Pedri16
 
2
17 juni 2024 om 09:04
Xavi vond ik echt niet goed hoor, begrijp me niet verkeerd, maar echt slecht was hij ook niet toch? Hij was in mijn ogen vooral onzichtbaar. De spaarzame keren dat hij de bal kreeg speelde hij hem “gewoon” naar de juiste kleur en defensief maakte hij zijn meters mee terug. Er was zelfs een moment dat Xavi tot in eigen 16 moest meelopen met die wingback van Polen omdat Dumfries gewoon niet mee verdedigde. Dumfries vind ik echt heel erg matig. Het idee dat hij “altijd goed speelt” in Oranje is echt enkel gebasseerd op hoe lekker hard hij werkt. hij was gister echt verschrikkelijk matig, en een maand geleden tegen Duitsland al helemaal. Geertruida legt minder energie in de wedstrijd, maar die is technisch, defensief en in zijn passing toch echt véél beter?
 
Hangover96
 
0
17 juni 2024 om 09:35
dumfries is geen technisch hoogstaande speler maar zorgt wel constant voor gevaar met zijn acties. de voorzetten komen niet aan vaak bij de aanvallers in de 16, maar er zijn tenminste veel voorzetten, de aanvallers hoeven maar een klein beetje scherper te zijn en je krijgt goals, wat je over links niet kan zeggen. verdedigend is t inderdaad niet briljant maar daar hebben we de vrij, van dijk en ake voor. dumfries lekker zijn gang laten gaan, na 60-70 minuten vervangen door frimpong voor verse energie, en je hoeft je over de rechterflank geen zorgen te maken. meer zorgelijk vind ik het centrale middenveld en de aanvallers, dat ziet er nog niet echt uit als een soepele machine. op zich logisch door het wegvallen van drie van onze beste middenvelders, maar koeman zal er iets op moeten verzinnen
 
GLENNN
 
2
17 juni 2024 om 09:50
Ja maar jongens, als wij één van de grootste aanvallende talenten gaan beoordelen of hij de bal naar de juiste kleur speelde op het moment dat hij de bal kreeg en dat hij defensieve arbeid levert, dan kan je net zo goed Hans Hateboer op rechtsbuiten zetten. Simons mag je gewoon meer van verwachten en het is tot nu toe zeer ongelukkig en zeer matig in Oranje, klaar. Ik blijf er ook bij dat Dumfries moet banken en het koppeltje Frimpong - Geertruida hoort te spelen. Al snap ik best dat dumfries nu speelde, gezien Polen defensief speelde en je met de hoge chip balletjes en het terugleggen van Dumfries dan gevaarlijk kan zijn dan met Frimpong die er achter moet zien te komen (wat niet makkelijk lukt met 5 man achterin). Simons zou ik graag vanaf links zien, maar nu Gakpo een aardige pot gespeeld heeft gaat die daar niet weg. Of je moet Reijnders al op 8 zetten en Veerman eruit halen die ook aardig tegenviel. Zou persoonlijk zo spelen.
 
Pedri16
 
1
17 juni 2024 om 09:56
Maar dan ga je dus puur voor optisch gevaar. Aangezien je zelf al aangeeft dat het gros van de voorzetten niet aan komt. Dan zet je hem er neer om “gevaarlijk” te lijken. Als het vervolg 9/10 keer prut is dan heb je er ook weinig aan. Het is gewoon blind keihard voorpompen en hopen dat iemand in de buurt staat bij Dumfries. Ik vind Dumfries echt geen slechte speler normaliter hoor, maar hij zit echt overduidelijk in een vormdipje. Een Aké dendert er misschien niet als een bezetene overheen, maar heeft wel gewoon 2 assists op techniek en inzicht. De ene keer dat hij wél dicht bij het strafschopgebied staat geeft hij een hartstikke goede vroege voorzet.
 
Pedri16
 
0
17 juni 2024 om 10:00
Oh het is ongelukkig hoor Glenn, maar hij staat op een positie waar hij constant op zijn zwakke been uitkomt. Je merkt aan alles dat dat niet lekker loopt. Tuurlijk moet je meer verwachten, maar als je er slecht in zit is defensief je werk doen en niet elke bal forceren, maar in bezit houden, het minste wat je nog kan doen. Dat deed hij prima. Ik bedoel meer van; Simons heeft ook vaak potten gehad dat hij constant balverlies leed in zijn drang om het verschil te maken. Dat deed hij gisteren gelukkig niet. Tuurlijk verwacht je meer.
 
VreemdeVis
 
0
17 juni 2024 om 09:06
De rechterkant van Polen was gewoon erg zwak, en Gakpo kreeg daardoor veel ruimte. Je zag dat ook Memphis als hij daar was zijn goede acties maakten, maar aan de rechterkant wat meer problemen had. Simons en Dumfries werden helemaal vastgezet, en werden niet echt geholpen waardoor ze eigenlijk niks konden. Al om al speelde de voorhoede allemaal even goed, maar kreeg de een gewoon meer ruimte.
 
PSVChamps
 
0
17 juni 2024 om 09:15
Tja, je openingswedstrijd op een toernooi.... Winnen is daarbij het belangrijkste, alsmede lering trekken uit tactische uitvoeringen. Dat er een paar spelers zijn, zeker de minder ervaren Oranje spelers, die het wat minder goed doen in zo'n pot, is wel een beetje te begrijpen. De punten zijn binnen tegen een taaie tegenstander en deze punten zijn cruciaal. Depay daarentegen met al z'n ervaring en buitenveldse bravoure, daar mag je meer van verwachten. Alle doelpogingen leken enorm onrustig en ongecontroleerd.... Denk zelfs dat Depay de goal van Weghorst niet gemaakt zou hebben.... Enfin, op naar vrijdag dan maar. Dat wordt een heel stuk lastiger....
 
The Wolf
 
0
17 juni 2024 om 10:33
Eens met de analyse. Koeman had eerder in de tweede helft moeten ingrijpen want in het eerste deel na rust was Nederland het initiatief helemaal kwijt. Volgende wedstrijd eens met Frimpong op rechts starten en in tweede helft Malen en Weghorst en eventueel Xavi inbrengen. Middenveld blijft zorgelijk, met alleen Schouten op niveau EK
 
LeidseHood
 
0
17 juni 2024 om 15:56
Ik vond Reijnders zelf beter dan Schouten eigenlijk.