Valentijn Driessen ziet gebaar Carlos Vinícius: 'Wat een hele rare man is dat'
Vrijdag, 26 november 2021 om 16:45

Valentijn Driessen is nog niet overtuigd door de spelers die vanwege een blessuregolf een kans krijgen bij PSV. In een video van De Telegraaf vallen de namen van spelers als Mauro Júnior, Éríck Gutiérrez en Bruma, die donderdag allemaal een basisplaats hadden tegen Sturm Graz (2-0 zege). Driessen wil 'niet de polonaise' achter die spelers gaan lopen, vertelt de chef voetbal van de krant daags na de Europa League-wedstrijd.

"We moeten het eerst nog zien tegen goede tegenstanders, want Sturm Graz had volgens mij de laatste vijf wedstrijden (zes, red.) niet gewonnen", zegt Driessen over de 'nieuwkomers' in de basisopstelling van PSV. Hij geeft toe dat de Eindhovenaren zaterdag wel 'goed' speelde in de competitiewedstrijd tegen Vitesse (2-0 zege), waarin de drie genoemde spelers allemaal aan de aftrap verschenen. "Al was Vitesse niet echt zichzelf in die wedstrijd", voegt de journalist eraan toe.

"In Eindhoven oogde Vitesse een beetje als bange wezels. In Frankrijk (donderdag tegen Stade Rennes, red.) durfde Vitesse juist wel. Ik moet het eerst nog zien tegen goede tegenstanders. Het is niet alsof Guti opeens een geweldige speler is geworden. Of Bruma, daar loopt iedereen nu de polonaise achter", vervolgt Driessen. Bruma scoorde voor de interlandperiode tweemaal tegen Fortuna Sittard (1-4 zege), was zaterdag trefzeker tegen Vitesse en bepaalde donderdag de eindstand tegen Sturm Graz.

Tot slot is Driessen ook kritisch op Carlos Vinícius, die vanuit een strafschop de score opende tegen Sturm Graz. Het was zijn eerste doelpunt voor PSV in Europees verband. Hij vierde zijn treffer door zijn armen over elkaar te vouwen, een gebaar waar Driessen weinig begrip voor heeft. "Die Vinícius doet weer heel raar. Hij schiet een penalty via de keeper in, gaat hij heel stoer lopen doen. Terwijl er helemaal geen publiek zat! Wat een hele rare man is dat."

Vinícius voert zijn doelpuntviering altijd uit door zijn armen over elkaar te vouwen. In januari 2021 dreven voetbalfans de spot met de spits, toen hij een intikker namens Tottenham Hotspur in de FA Cup tegen een amateurclub op die manier vierde. "Het begon bij AS Monaco", legde Vinícius vorig jaar uit op de website van Tottenham. Hij speelde in 2019 op huurbasis voor Monaco, toen hij nog onder contract stond bij Napoli. "Op een Braziliaans YouTube-kanaal, Bit Fut, doet mijn personage dat gebaar in het spel FIFA."

"Vervolgens werd op de Instagram-pagina van mijn club constant gereageerd met: doe die viering, doe die viering! Ik dacht: huh, dat gebaar? Wat is daar het idee van? Maar uiteindelijk besloot ik het te doen nadat ik scoorde voor Monaco. De club stuurde een shirt van mij naar Bit Fut, waarna ik meewerkte aan een video van ze. Het ging allemaal om dat gebaar. Toen ging ik naar Benfica en dacht ik: oké, nu kan ik het achter me laten. Maar toen we mijn presentatievideo opnamen, zeiden ze: zit op die stoel, draai je om en doe het gebaar! Toen dacht ik: oh, het is zo populair geworden dat ik het zelfs hier moet doen."

Meer nieuws
   
17:27
17:27
Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen
4
   
17:25
17:25
Sublieme Kane zet jacht op Lewandowski voort met twee goals voor Bayern
2
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Süper Lig: Fenerbahçe - Besiktas
1
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Serie A: Juventus - AC Milan
0
   
17:00
17:00
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
50
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (33)

 
 
52
26 november 2021 om 16:50
Als je een beetje op de hoogte was, weet je dat Vinicius altijd zo juicht na een goal.
 
Deem.
 
39
26 november 2021 om 16:55
Hij juicht inderdaad iedere keer zo, en doet dat voor z`n overleden moeder. Maar in Engeland kreeg hij dezelfde shit over zich heen daarvoor, toen hij zo vierde tegen Marine. Je hoeft letterlijk maar "Carlos Vinícius celebration" in te vullen op Google, dan wordt mother er al aan toegevoegd. En dan heb je meteen het verhaal erachter. Maar ja. Makkelijker om gewoon dingen te roepen.
 
 
19
26 november 2021 om 17:28
Inderdaad ja. De journalist Driessen doet weer eens zijn research.
 
Rudeboy65
 
12
26 november 2021 om 18:02
Voetbal journalisten en research….. ?????? Onderbuik, aannames, popiejopie dingen, voor- en afkeuren zijn leidend.
 
wizzle_shizzle
 
24
26 november 2021 om 16:51
Een stukje zelfreflectie van Dhr Driessen kan geen kwaad. Altijd maar commentaar over randzaken om daarmee een bepaalde ophef te veroorzaken. De uitspraken van Dhr. Driessen vinden wij ook erg naar, maar hij blijft er maar mee door gaan.
 
MessiBazoer
 
18
26 november 2021 om 16:51
Dat moet ik van hem aannemen, als je zelf een rare man bent herken je waarschijnlijk makkelijker een ander van hetzelfde soort ??
 
gomes1psv
 
58
26 november 2021 om 16:55
Beter een rare man, dan een nare man Valentijn. Azijnzeiker.
 
Hombre_Guapo
 
3
26 november 2021 om 18:34
Inderdaad een akelige man.
 
Aguerooo
 
13
26 november 2021 om 17:07
Haha wat roept deze gekkie nou allemaal joh? Zijn er uberhaupt mensen wie de polonaise achter Bruma lopen? Wie Guti echt basismateriaal vinden? Volgens mij niemand, alleen Driessen die ziet weer eens dingen wie er niet zijn, zoals wel vaker. Wat een vermoeiend man is het toch ook, getsiederrie. Deze man zou net als Johan Derksen gewoon moeten stoppen met z'n vak, zou hij heel veel mensen een plezier mee doen.
 
MessiBazoer
 
10
26 november 2021 om 17:17
Ik denk dat Guti op dit moment wel basis materiaal is. Van Ginkel valt oprecht bij RKC niet op en Pröpper bakt er blijkbaar ook niks van gezien het aantal speelminuten. Dan blijft er weinig anders over dan Guti.
 
Aguerooo
 
4
26 november 2021 om 18:07
Guti staat er in bij gebrek aan beter inderdaad, maar dat maakt hem nog niet echt basismateriaal. Net als Pasveer, met alle respect, ook geen basismateriaal voor een club als Ajax is. Guti speelt leuk mee maar het lijkt me duidelijk dat een nieuwe middenvelder hard nodig is bij PSV, net als een RB.
 
Markovv
 
3
26 november 2021 om 17:32
Nou over Bruma komen dit seizoen toch af en toe wel positieve geluiden vanuit Eindhoven. Het is misschien eerder hoopvol gezien de transferwaarde... Ik moet wel zeggen dat niemand slechter wordt van een paar goaltjes en dat is wel een belangrijk ijkpunt voor een aanvaller. Maar je ziet aan veel dat zijn beslissingen vaak erg willekeurig zijn en vaak verkeerd uitpakken. Derksen en Driessen zijn er om maar wat te roepen. Daar verdienen ze flink aan. Schijtirritant wel, maar het is ook wel lekker om hun te zien stamelen wanneer ze er vol naast zitten.
 
Rudeboy65
 
8
26 november 2021 om 18:04
Af en toe positieve geluiden is niet echt hetzelfde als polonaise hè?
 
Aguerooo
 
4
26 november 2021 om 18:05
Positive woorden is nog geen polonaise. Zodra Gakpo fit is neemt Bruma gewoon weer plaats op de bank.
 
Samcro
 
9
26 november 2021 om 17:12
Valentijn ziet voor het eerst in zijn leven een spiegel.
 
Dilima1966
 
3
26 november 2021 om 17:13
Valentijn Driessen moet echt even in de spiegel kijken, daar ziet hij malle pietje..... .??
 
fifavoet
 
10
26 november 2021 om 17:16
Ik vind dat Schmidt hiervoor alle lof verdiend jongens als Guti mauro bruma en doan spelen allemaal duidelijk beter dan toen ze gehaald werden. Allemaal stralen ze vertrouwen uit ondanks ze zeker als iedereen fit is geen basisspeler zijn. Schimdt heeft het wel voor mekaar gekregen dat deze jongens zich zichelf onderdeel vinden van de selectie en er elkaar voor waren speler als madueke en gakpo te vervangen. Zelf ben ik aangenaam verasst door alle 4 de spelers. Ik denk zelf dat als iedereen weer fit is Guti gewoon in de basis blijft het is geen toeval dat PSV meer controle in de wedstrijd heeft sinds hij speelt en defensief stablier is. Enorm knap voor een spelers die jarenlang amper heeft gespeeld. Over viniciuis blijf ik een lastig verhaal vinden vond dat hij voor de wedstrijd gister de weg omhoog had ingeslagen en zeker potentie liet zijn. Helaas was het gister niet heel veel toch denk ik dat het te vroeg is om te zeggen dat niet van het PSV niveau is. Gezien de blessures van Zahavi en Romero zal hij voldoende minuten maken tot de winterstop om te maken zien of hij echt wat toevoegd aan het elftal.
 
Markovv
 
2
26 november 2021 om 17:24
Schmidt zegt zelf: "Deze spelers hebben vertrouwen nodig om een hoog niveau te halen". Dat betekend dus dat hij aanvankelijk geen vertrouwen in ze had en als het tijdelijke vertrouwen op is ze ook geen hoog niveau zullen halen. Is ook kort door de bocht om nu al te vinden dat deze spelers aantoonbaar beter zijn geworden. Spelen net 4 potjes achter elkaar. En dat Bruma nu zijn beste periode bij psv doormaakt is logisch. Hiervoor was het erg bagger hoor.
 
fifavoet
 
3
26 november 2021 om 17:34
Volgens mij betekend het niet dat hij geen vertrouwen in ze had alleen dat ze zelf geen zelf vertrouwen hadden wat een impact had op hun spel. Wat daarmee ook verklaard waarom al deze spelers onder een andere coach die meerdere complimenten krijgt vanwege zijn people managment wel een niveau laten zien die aanzienlijk hoger is onder van Bommel. Je kan het bijna geen toeval noemen dat elke speler die gehaald is tijdens het van Bommel periode een stuk beter presteerd onder schimdt dat is gewoon een feit lijkt mij vrij evident dat Schmidt hiervoor deels verantwoordelijk is.
 
eCKe
 
3
26 november 2021 om 17:19
Ach je moet wat, aangezien je niet meer kan juichen zoals Mike Obiku. Vond de buikschuiver van v Hooijdonk bij NAC ook altijd wel een spectaculair visitekaartje. Tegenwoordig is alles voor de socials en extra commerciële inkomsten, gratis geld, ik zou het ook doen.
 
Markovv
 
0
26 november 2021 om 17:19
Ik dacht het zelfde als Valentijn. Gaat verder wel met me. Maar ik kan begrijpen dat die jongen een beetje opgelucht is, maar dit was alsof iemand een random celebration bij fifa indrukte. Ik zie dat inmiddels de platte kar uitgaat voor Doan en Bruma. Doan doet weinig fout, maar wat heb je verder doan? En bruma maakt iedere keer een vreemde beslissing. Sommige noemen dat onvoorspelbaar of alles of niets, maar het is voornamelijk labiel. Eerste helft een actie gezien aan de zijlijn, waarin hij zich verslikte in een trucje. Geen tegenstander in de buurt, bal over de zijlijn. Tsja.
 
StraStra
 
14
26 november 2021 om 17:24
'gaat hij stoer lopen doen'. Echt een enorm inhoudelijke opmerking weer van Driessen. Een beetje voetbalkenner weet dat hij altijd zo juicht na een doelpunt. Jammer dat het voor hem altijd moeilijk is om inhoudelijke analyses te geven inplaats van goedkoop scoren. Bizar dat deze man nog een platform heeft om zijn onzin te verkondigen.
 
DirkFeege
 
7
26 november 2021 om 17:28
Over rare man gesproken, kijk maar in de spiegel ??. Kansloos
 
Sjaaaaak
 
6
26 november 2021 om 18:10
Kunnen we Valentijn Driessen niet gewoon voor het leven cancellen? Niemand zit op die man te wachten en als hij dan iets vertelt komt er alleen maar bagger uit. Geen podium geven zo’n verschrikkelijke vent. (Geen PSV fan btw)
 
 
3
26 november 2021 om 18:53
Eerst psv afzeiken later haller afzeiken??????. Heeft zielige Valentin niets anders te doen. Misschien eens in de spiegel kijken dat ziet hij de grootste kwal onder de journalisten ????????????????
 
psv-ajax
 
2
26 november 2021 om 19:34
Valentijntje is zelf een hele rare (nare) man. Natuurlijk lopen we geen polonaise met Guti Mauro en Carlos. Zij zijn natuurlijk ook niet de verlossers. Maar ze doen wat ze moeten doen en ze doen geen rare dingen. En je wint de wedstrijden, krijgen niet of nauwelijks goals tegen. En ja we spelen niet tegen Ajax of Europese top. Daar verliezen we ook met de vaste basis van ( helaas).
 
Jeffrey0172
 
1
26 november 2021 om 19:44
Nou is Valentijn natuurlijk een vreselijke man Maar ik kan niet ontkennen dat ik er toch wel een beetje hetzelfde over denk... Ik vind dat die jongen een hele nare houding/uitstraling heeft Kan er natuurlijk helemaal naast zitten het zou zomaar een wereldgast kunnen zijn maar ik krijg er geen warm gevoel van om zo'n jongen in m'n ploeg te hebben.
 
TILBURG013
 
1
26 november 2021 om 20:06
Snap niet dat Spurs die Vinicius vorig seizoen gehuurd heeft. Echt een dramatische speler. Zelfs een penalty goed inschieten kan hij niet. Had geluk dat de keeper een fout maakte.
 
JurBoekema
 
3
26 november 2021 om 20:28
Als er 1 een rare man is, dan is het Falentijn wel. Hele rare randzaken bespreke en doen alsof het wereldnieuws is, zijn "voetbalverstand" is outoftouch terwijl hij zich zelf ziet als kenner en het raarst komt nog. Op nationale TV in het programma vaccinatie inside uitspreken dat hij niets met zijn vrouw heeft. Trots zijn dat zijn relatie met zijn vrouw doods is, geen romantiek herbergt en hij graag alleen is. Dat je dit al vindt/hebt is 1 ding. Dat je je bij deze situatie je erbij neerlegt is 2. Maar dat je hier trots op bent ??op nationale TV is niet alleen raar maar ook bipolair gestoord.
 
R.madridista
 
0
27 november 2021 om 15:28
Deze celebration doet Carlos Vinicius voor zijn overleden moeder. Zo scoorde hij ook een intikker tegen 8e klasser Marine namens Tottenham en kreeg hij veel kritiek voor de manier waarop hij zijn doelpunt vierde, totdat mensen achter het verhaal kwamen.