Valentijn maakt alle internationals met de grond gelijk: 'Aftakelen is begonnen'
Vrijdag, 28 oktober 2022 om 09:39

De wisselvallige optredens van de Nederlandse clubs in Europa baren Valentijn Driessen zorgen. De chef voetbal van De Telegraaf maakt in zijn nieuwste column alle Oranje-internationals met de grond gelijk. Alleen in Eindhoven ziet hij nog enkele lichtpuntjes. PSV wist donderdagavond verrassend met 2-0 te winnen van Arsenal en heeft zich verzekerd van overwintering in de Europa League.

Volgens Driessen moet niet alleen bondscoach Louis van Gaal zich zorgen maken. Ook voor heel veel spelers is het tijd om in de spiegel te kijken. Zelfs Virgil van Dijk blijft niet gevrijwaard van kritiek. "Aanvoerder Van Dijk stapte als een keizer van het veld na de 3-0 overwinning met Liverpool in de Johan Cruijff ArenA. Tien dagen daarvoor neutraliseerde hij de Noorse wonderspits Erling Braut Haaland. Desondanks oogde Van Dijk in Amsterdam voor rust onzeker: verdedigend en aan de bal. Hij liet zich tweemaal lelijk in de luren leggen door Brian Brobbey."

De spits van Ajax is ook niet niet verzekerd van zijn plek bij Oranje. Driessen meent dat Brobbey te weinig trainingsarbeid levert. "De twintigjarige Ajacied liet zich vooral zien als een momentenvoetballer", aldus Driessen. "Hij legt te weinig arbeid en energie in zijn optredens en als eerste verdediger geeft hij bijna nooit thuis. Bedenkelijk is dat Brobbey na een marginale fysieke inbreng tegen RKC na 83 minuten met kramp uitviel. Tegen Liverpool wisselde Schreuder hem in de 63e minuut omdat hij conditioneel op was. Het leveren van onvoldoende trainingsarbeid nekt Brobbey."

Ook Steven Berghuis en Jurriën Timber blijven niet gespaard. "Berghuis, ook al mislukt in de Premier League bij Watford, is een van de beste Eredivisie-spelers, maar tegen Napoli en Liverpool hobbelde hij ongezien mee zonder beslissend te zijn", aldus de columnist. "De veel bewierookte Jurriën Timber toont altijd lef aan de bal, maar is defensief kwetsbaar zonder Lisandro Martínez in zijn buurt. Remko Pasveer stopt af en toe een balletje, maar in de één-tegen-één-duels is de keeper nagenoeg altijd kansloos. Steven Bergwijn is al weken geen schim meer van de doeltreffende aanvaller in de openingsfase van het seizoen."

"Voor Daley Blind, de zoon van assistent-bondscoach Danny Blind, lijkt zelfs een nieuw spelsysteem (3-4-1-2) geïntroduceerd te zijn door Van Gaal. Zodoende kan Blind z'n opbouwende kwaliteiten etaleren zonder dat zijn stuntelige verdedigen keer op keer aan de oppervlakte komt. Het aftakelen is begonnen. Op topniveau is Blind niet langer te handhaven in een viermansdefensie. De voorgeselecteerden Kenneth Taylor en Devyne Rensch zijn inmiddels bankzitters bij Ajax. Eigenlijk zijn alleen de verdedigers Denzel Dumfries en Nathan Aké onomstreden op Champions League-niveau bij Internazionale en Manchester City."

PSV
Volgens Driessen lopen ook bij PSV nog enkele lichtpuntjes rond. "De jonge lichtgewicht Xavi Simons liet zich opnieuw onverschrokken gelden tussen het Engelse geweld. Terwijl Luuk de Jong in 45 minuten met z'n spel en z'n doelpunt zijn kandidatuur stelde als Oranjes WK-pinchhitter. Geen misverstand over mogelijk. En Cody Gakpo? Eindelijk speelde hij eens verdienstelijk tegen een Europese tegenstander van formaat. Waar de eindbalans van alle internationals in Europa niet vrolijk stemde, leverde Gakpo wel."

Meer nieuws
   
07:30
07:30
Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Stengs en Gimenez aan de aftrap
0
   
07:10
07:10
Vermoedelijke opstelling Ajax: Van 't Schip schuift door afwezigheid Bergwijn
5
   
07:00
07:00
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
2
   
06:30
06:30
Vermoedelijke opstelling PSV: Bosz kiest opnieuw tussen Tillman en Lozano
3
   
06:00
06:00
Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (67)

 
barryballs
 
13
28 oktober 2022 om 09:43
Gezellige WK gaat die man hebben zeg haha. Nederlands-elftal is voor veel spelers vaak toch at anders dan spelen bij hun club, zie bijvoorbeeld een Memphis Depay. Tuurlijk spelers als Rensch en Blind wil ik er liever ook niet bij hebben... Maar Bergwijn en Berghuis moeten er zeker bij! Zeker aanvallend hebben we opties nodig.
 
consy
 
5
28 oktober 2022 om 09:59
Hahah die man is toch om te gieren joh. We hebben net de finale van de Nations League gehaald maar we moeten ons opeens allemaal weer zorgen gaan maken. Er staat straks echt een goede selectie die als team heel erg ver kan komen, ik verwacht zelfs helemaal tot het einde omdat we wereldkampioen gaan worden.
 
Pieterpost
 
3
28 oktober 2022 om 10:34
Haha inderdaad Consie. Die Driessen is gewoon een trol, misschien lacht hij zelf stiekem wel s avonds als hij in bed ligt. Ik denk trouwens ook dat we weleens het WK kunnen gaan winnen. In 2014 dacht ik ook dat we ver zouden geraken en heb nu eenzelfde gevoel. En we staan er nu gewoon beter voor dan toen ook qua spelersmateriaal.
 
Japie_Krekel
 
8
28 oktober 2022 om 11:10
De halve finale van een oefentoernooitje wat de meeste toplanden niet heel serieus nemen.Op het WK als het om het echie gaat zal de weerstand heel anders zijn.Wie weet gaat Oranje het goed doen, maar de Nations League is imo niet de graadmeter. Dat gaat het WK straks worden. Onze aanval en het middenveld vind ik karig qua kwaliteit, maar wie weet kunnen we stunten met een goede tactiek
 
alexander234
 
1
28 oktober 2022 om 11:35
Geen enkel land heeft momenteel het perfecte elftal buiten Frankrijk. Echter hebben zei een matige coach en klikt het amper tot nooit. Met een normaal schema word je 1e in de poule. Moet je winnen van Iran/Wales en dan kom je in de kwartfinale Argentinië tegen. Die hebben in mijn ogen het tegenovergestelde van ons. Aanval echt extreem goed. Middenveld degelijk en verdediging matig tot degelijk. Waar wij een van de beste verdedigingen hebben (uiteraard wel zonder blind) een degelijk tot goed middenveld en de aanval juist minder is. Halve finale wordt dan Brazilië dat ons gek genoeg best goed ligt. Zie WK 2010. En mocht je dat halen is de finale waarschijnlijk tegen Frankrijk/Portugal/Engeland. Op Frankrijk na kan je dan echt kampioen worden
 
Japie_Krekel
 
1
28 oktober 2022 om 11:43
Toen hadden we Robben. Ik heb niet vaak een land zien winnen door alleen een goede verdediging. Meestal zijn het toch de topaanvallers en topmiddenvelders die een land aan de titel helpen. Zie een Zidane, Van Basten (EK), Xavi, Iniesta, R9, Maradona etc.
 
rayvg
 
3
28 oktober 2022 om 12:26
Wat dacht je van italie en portugal. goede verdedigers matige aanvaller beide laatst nog een ek gepakt
 
VoetballR
 
1
28 oktober 2022 om 12:49
Insigne en Immobile zouden toch gewoon basis staan, toendertijd, in Oranje. Portugal had toendertijd een Ronaldo van 31 in de spits. Die was toen gewoon nog één van de allerbeste afmakers ooit. Nee we missen een echte topper, helaas.
 
Japie_Krekel
 
0
28 oktober 2022 om 12:53
@rayvg Klopt, maar alle belangrijke goals op de finale na kwamen van Ronaldo. Wie bij Italie in de aanval en op het middenveld stonden weet ik even niet meer
 
JohanVlerksen
 
0
28 oktober 2022 om 13:05
Middenveld valt wel mee toch? Frenkie en Koopmeijners doen toch aardig mee internationaal. De Roon ook wel. Verder is het niet veel idd. Xavi is een goed talent. Berghuis, Klaassen allemaal matig. Over de aanval ben ik het volledig met je eens. Middelmaat of talenten zoals Gakpo. Maar Bergwijn heeft in Oranje altijd geleverd!
 
Japie_Krekel
 
0
28 oktober 2022 om 13:49
Dat zijn zeker geen verkeerde spelers, maar als je het vergelijkt met een aantal van de toplanden dan zijn we wel minder goed bezet in die linie
 
consy
 
0
28 oktober 2022 om 15:14
Oh daar heb je dat gezeik weer over het zogenaamde oefentoernooi. Een soort haperende plaat is het, laat ik dan zelf ook maar weer haperen: Je zag hoe Spanje die wedstrijd uit bij Portugal beleefde, hoe graag ze door wouden richting die Final 4. De Nations League is gewoon een internationale prijs die elk land graag zou willen winnen.
 
Japie_Krekel
 
1
29 oktober 2022 om 02:50
Dat is wat jij ervan denkt, ik denk dat ze het niet serieus nemen. Jij noemt nu Spanje, maar ik heb genoeg toplanden met B-teams zien aantreden in de Nations League en op 70 procent zien voetballen. Verder is het toch een oefentoernooi? Weredlwijd gaan er niet miljarden mensen thuis zitten om de Nations League finale te gaan zitten kijken en niemand gaat heel de stad afbreken van blijdschap als hun land de Nations League wint. Dat doen ze pas als er een EK of WK gewonnen wordt. De Nations League is de JC Schaal variant van het landenvoetbal. Een veredeld oefentoernooitje waarin een nikszeggende prijs op het spel staat
 
KouweArie
 
4
28 oktober 2022 om 10:01
De man is gewoon altijd zuur, heeft weinig kijk op de sport en wil teveel op Johan Derksen lijken. Het verschil is dat Derksen ten tijde dat hij hoofdredacteur was wekelijks een goed en leuk voetbalblad produceerde en dat Valentijn zijn voetbalstuk in zijn krant heeft veranderd in een opiniestuk van dhr. Driessen en Verweij. Ik heb veel voetbal gekeken, er is juist veel goed nieuws, kijk naar De Ligt, Danjuma, De Jong, Veerman, Branco van der Boomen, Frimpong, Bakker, Botman, Flekken. Slechts enkele spelers die goed presteren de laatste weken, of waar een stijgende lijn in zit. Verder speelde Brobbey Berghuis, Klaassen en Timber prima bij Ajax. Maar je kan er ook als Valentijn voor kiezen om altijd op het negatieve te focussen.
 
Tombaaa
 
15
28 oktober 2022 om 09:44
Hij heeft wel heel veel azijn gedronken. Wat een onzin, na 1 wedstrijd kan er helemaal niemand meer wat van. Het beroep van analist/columnist is wel heel simpel zo.
 
De Strateeg
 
2
28 oktober 2022 om 09:55
Helemaal met je eens, wat een onzin dit stuk.
 
jermainejenas
 
3
28 oktober 2022 om 10:27
Het is sowieso vrij droevig. PSV is nu weer ineens heel goed, maar gingen er gewoon nog af tegen Groningen afgelopen weekend. Ajax is niks meer waard na het verlies, maar als ze met 0-5 winnen bij Rangers zijn ze weer top. Over het algemeen is het allemaal heel wisselvallig met de top in Nederland, geen een team heeft tot nu toe nog een goede serie neer kunnen zetten.
 
dvh5981
 
2
28 oktober 2022 om 09:44
Vorm is betrekkelijk in het voetbal, het kan zomaar beter zijn over een week, een maand, maar niet bij Valentijn Driessen: constant ondermaatse azijnpisserij van die zuurpruim. Altijd afzaniken, aftakelen, afbranden. Zelden dat hij neutraal informeert, er moet altijd een laagje negativiteit overheen.
 
ninjakai
 
1
28 oktober 2022 om 10:31
Nee joh, dit is gewoon weer doorzichtig schreuder beschermen. Brobbeyvlevert zogenaamd te weinig en doet te weinig, maar is betrokken bij zowat elke kans die ajax creëert. Vervolgens wordt hij ten onrechte gewisseld door een laffe coach en dan is het zogenaamd nodig omdat Brobbey op was.
 
Tinus88
 
12
28 oktober 2022 om 09:46
Alle internationals? Ja, precies. Waar zegt hij iets over de Roon? Over Depay? Frenkie? De Ligt? Kom op, VZ. Over deze kop is echt te lang nagedacht.
 
Rochus
 
9
28 oktober 2022 om 09:52
Jawel hoor dat zijn ze wel en jouw reactie wordt door de slaafse moderators netjes verwijdert. Want enige kritiek op VZ is hier ten strengste verboden. Vooral de reden (hoogstwaarschijnlijk gebrek aan onderbouwing) is dan lachwekkend. Terwijl je het wel netjes onderbouwd en je reactie perfect past binnen de eigen regels van VZ. Een normaal gesprek daarover aangaan is onmogelijk. De simpele reactie is dan: stuur een mail naar VZ. Doe je dat dan..... je raadt het al krijg je nooit een reactie terug. -edit- jammer dat je je laatste zin hebt aangepast. Hoogstwaarschijnlijk uit angst om je reactie verwijdert te zien worden.
 
RUTGERRR
 
3
28 oktober 2022 om 09:46
Als er iemand aftakelt... oh wacht. Nee. Dat is zijn vaste niveau.
 
Ajaxaddict
 
6
28 oktober 2022 om 09:46
Haha, meneer dacht: ik ga even bij alle internationals wat verzinnen. Berghuis was sterk tegen Liverpool. Valentijn vergeet ook altijd dat de aanvallende middenvelders altijd het eerste verzuipen in een slecht draaiend team, hoe goed je ook bent. Pasveer kent een mindere periode, maar stopt juist in de 1 tegen 1 heel veel ballen. Timber, geen idee wat hij daaraan ziet. Ik zie hem wel iets minder spelen, maar nog steeds zo ongeveer al zijn duels winnen. Brobbey is nog hartstikke jong en heeft weken niet in de basis gespeeld. Daarbij, met zo'n lichaam en explosiviteit moet je het maar eens 90 minuten vol zien te houden. Lekker stukje weer Valentijn, goed over nagedacht.
 
DerdehelftFC
 
4
28 oktober 2022 om 09:49
Taylor is 4 weken geblesseerd geweest, maar prima Valentijn....
 
El Barto
 
1
28 oktober 2022 om 09:56
Wat een drama-queen weer. Over Oranje maak ik me eigenlijk nauwelijks zorgen. Meer dat spelers de komende wekend blessurevrij blijven. Ja, de Nederlandse clubs en spelers doen het in Europa wat wisselvallig (maar niets eens zo slecht). Maar de harde kern van Oranje maakt iig minuten. Met de tactiek en leiding van V Gaal maak ik me niet zorgen. We zitten daarnaast ook in een vrij makkelijke poule. De verschillende spelers die bij hun club tegenvallen, zoals Bergwijn, Berghuis (die valt trouwens ook mee) en Blind renderen juist in Oranje. Voor het EK van 2012 zag je ver van tevoren al aankomen dat het niet goed zat. Veel spelers niet in vorm of op de bank. Veel gedoe er omheen, met o.a. die transfer soap van V Persie. Nu? Voor het komend WK zijn de vooruitzichten vrij goed. Ik zie Oranje niet als een belangrijke kanshebber, dat zijn meer teams als Brazilië of Spanje. Maar wel als een gevaarlijke outsider.
 
NL_Modric
 
6
28 oktober 2022 om 10:11
Berghuis is gewoon in topvorm. Dat hij tegen Liverpool de kansjes niet afmaakt doet daar niets aan af. Zet iedere wedstrijd spelers vrij voor de keeper, is nauwkeurig in de voorzetten en pikt regelmatig zijn doelpuntje mee. Edit: Vergeet ik nog het belangrijkste, hij brengt voetbal in de ploeg. Ongeacht waar die neergezet wordt.
 
El Barto
 
2
28 oktober 2022 om 10:28
Exact. Hij speelde eigenlijk nog prima tegen Liverpool, maar hij kan er niet zoveel aan doen dat de rest van het team in elkaar kukelde.
 
Siceramo
 
2
28 oktober 2022 om 09:56
Pff ik snap niet dat je zo negatief in het leven kan staan. Zelfs negatieve dingen zoeken in het positieve: Simons is een lichtgewicht, Gakpo speelt eindelijk eens goed tegen een topteam, de eindbalans stemde niet vrolijk pff.
 
sloep01
 
2
28 oktober 2022 om 10:00
Ach wie neemt nu deze onbenul nog serieus Ajax heeft een slecht CL jaar en gelijk deugd er niets meer van ,deze man leeft alleen maar van slechte resultaten bij de clubs dan zit hij te genieten om maar snel zijn negatieve column te schrijven , ach het is even minder met sommige spelers voor oranje maar dat kan zo weer omslaan maar zoals bij het voorstelt is het een nationale ramp , zielige man die leeft van negativiteit .
 
MR_United
 
6
28 oktober 2022 om 10:00
Nou is Valentijn wel weer erg overtrokken, maar ergens heeft ie wel een punt. Zolang Louis maar vast blijft houden aan jongens als Rensch, Taylor en Blind (ipv Frimpong, Gravenbergh etc) zal je ook geen progressie boeken. Iedere debiel kan verzinnen dat een Rensch, net 3 maanden meedraaiend bij een slecht lopend Ajax, (nog) geen NL-elftal materiaal is, zeker op een WK. Dan heb je een NL'se speler lopen in de Bundesliga die het fantastisch doet en waar veel interesse voor is vanuit div topclubs en dan hou je vast aan Rensch. Zelfde verhaal met Blind. Louis is een goede coach, maar zijn niet-objectieve kijk op de selectie (zelfde als het verhaal dat iedereen moet spelen bij zn club, behalve als je Frenkie of Depay bent) slaat kant nog wal.
 
El Barto
 
2
28 oktober 2022 om 10:37
Frimpong zit nu bij de voorselectie. Rensch was niet meer dan reserve, op rechts is Dumfries daar onbetwist. Taylor is ook een reserve en zijn invalbeurten waren zeker niet slecht. Gravenberg is getalenteerder, maar speelt nu nauwelijks. Wat betreft Blind, ja, je ziet dat hij het fysiek op top niveau al minder kan bijbenen (en dat was sowieso al niet zijn sterkste punt). Maar in Oranje rendeert hij vrij goed. Zeker met deze tactiek heb je echt wat aan zijn inzicht en passes. En Louis zijn niet-objectieve kijk op de selectie? Who cares. Hij zet een goed draaiend elftal neer dat de mogelijkheid heeft boven zichzelf uit te stijgen. Hij selecteert idd spelers waar ik zelf nooit aan gedacht zou hebben. Maar zolang het werkt, wie zijn wij dan om daarover te blijven miepen?
 
RUTGERRR
 
0
28 oktober 2022 om 10:43
Wat heeft Gravenbergh precies meer laten zien dan Taylor? Taylor heeft zijn positie binnen Ajax overgenomen, iedereen is Gravenbergh al vergeten. Daarnaast was er vaak kritiek op Gravenbergh, maar er is nauwelijks kritiek op Taylor? Ik zeg niet dat Taylor beter is dan Gravenbergh of andersom, ik zeg ook niet dat Taylor mee moet. Maar ik snap dat ophypen van Gravenbergh niet helemaal. Dat Blind erbij zit snap ik ook hartstikke goed. Alleen dat Rensch erbij zit en Frimpong niet(en Xavi niet, maar dat is een andere positie) kan ik niet bevatten. Rensch is niet eens goed genoeg voor Ajax en kan naar mijn bescheiden mening beter een stap terug doen om dan uit te blinken en weer verder te gaan.
 
MR_United
 
4
28 oktober 2022 om 12:50
Gravenbergh traint inmiddels wel dagelijks mee bij Bayern, wat ong 5 niveaus hoger is dan Ajax momenteel. Tevens is bijna iedereen het erover eens dat hij getalenteerder is dan Taylor.Verder Blind.. waarom snap je dat zo goed? Ik ben pro Ajax, maar iedereen ziet toch dat die jongen op is. Ga lekker voor de toekomst en zet Malacia daar neer, of desnoods Ake.Goed dat je Xavi noemt btw, die mag ook absoluut mee. Ben benieuwd waar die jongen zn plafond ligt. Het valt toch niet te verdedigen dat zo'n jongen niet mee gaat en een Rensch straks wel?!
 
lfc11
 
1
28 oktober 2022 om 10:01
Hilarisch. Van Dijk op twee momenten afrekenen, maar Ake onomstreden noemen, terwijl die net meer dan de helft van de PL-wedstrijden in de basis is begonnen bij City. Valentijn doet alles voor de aandacht en dat er gepraat wordt over hem en zijn altijd afwijkende mening. Helaas werkt het.
 
RUTGERRR
 
0
28 oktober 2022 om 10:44
Als je kritiek op Van Dijk hebt ben je eigenlijk sowieso al een mafkees. Een van de beste verdedigers (zo niet de beste) kan ook fouten maken. Alsof Van Dijk niet speelt op het WK, hou toch op. Hij zaagt aan poten van spelers die niet ziet te zagen zijn.
 
 
0
28 oktober 2022 om 12:59
Je kunt toch niet ontkennen dat van Dijk dit jaar een minder seizoen heeft. Ook het moment waar hij zich heel simpel weg laat zetten door Brobbey (wat ook afgefloten kan worden) mag hem eigenlijk niet overkomen. Ben je een mafkees om dat te benoemen ?
 
Sir Paul
 
6
28 oktober 2022 om 10:11
Simons in de basis iig. Onbetwist de beste aanvallende middenvelder. En zal alleen maar beter worden. Zoveel slimheid actieradius en gevoel voor ruimte. Waar Klaassen Berghuis Veerman hun top eredivisie is kan Simons de eredivisie nu al makkelijk aan op 19 jarige leeftijd. Arsenal had zn handen vol. Blijft maar gaan.
 
j3ro3ntj33__
 
4
28 oktober 2022 om 10:21
Berghuis zijn top Eredivisie? Heb je hem de laatste 10 wedstrijden (inclusief CL) zien voetballen, enige die niet verzaakt op nummer 10, veruit de gevaarlijkste man. Momenteel denk ik wel dé man bij Ajax.
 
Sir Paul
 
1
28 oktober 2022 om 10:26
Vind Berghuis ook goed maar ook voor gisteravond Simons een veel betere speler. Ziet dat op hoogste niveau meegedraaid heeft en meedraaien kan.
 
Sir Paul
 
2
28 oktober 2022 om 10:13
En mocht Memphis niet fit zijn is t zaak Brobbey op conditie te krijgen. In potentie de spits voor de toekomst. Luuk pinchitter.
 
j3ro3ntj33__
 
0
28 oktober 2022 om 10:20
@Sir Paul, Brobbey is gewoon op conditie, kan gewoon makkelijk 90 minuten mee
 
Emilio Estevez
 
2
28 oktober 2022 om 10:36
Maakt alleen nooit de 90 minuten vol
 
RUTGERRR
 
0
28 oktober 2022 om 10:45
Daar mag je onze trainer voor aankijken.. Die vindt dat Kudus ook een kans verdient in de spits. Vorige seizoenen viel er wat van te zeggen met Haller als eerste spits, nu niet.
 
j3ro3ntj33__
 
0
28 oktober 2022 om 10:19
We kunnen best wel een leuk team opstellen, als je een aanvallend middenveld aandurft. Zelf zou ik kiezen voor de opstelling in bijlage. Dan Dumfries en Malacia als opkomende back, de Jong als CVM, Gakpo als nummer 8 en Berghuis als nummer 10. Brobbey is de man in vorm tegenover Bergwijn, wellicht zou je die nog kunnen wisselen.
 
Sir Paul
 
0
28 oktober 2022 om 10:28
Gakpo beter dan Bergwijn. Mits Memphis niet fit is Brobbey in de basis. Luuk pinchitter.
 
RUTGERRR
 
1
28 oktober 2022 om 10:46
Ik weet niet of Gakpo beter is dan Bergwijn, of andersom. Gakpo is nu wat meer in vorm, maar beter? Begin seizoen van Bergwijn in vorm en liet Gakpo het weer afweten. Voor mij lood om ijzer. Brobbey in de spits ben ik met je eens. Depay is, helaas, onze eerste spits.
 
j3ro3ntj33__
 
2
28 oktober 2022 om 10:59
Daarom heb ik ook Gakpo erin gezet en niet Bergwijn.
 
j3ro3ntj33__
 
3
28 oktober 2022 om 10:59
Gakpo is momenteel zeker beter, Bergwijn raakt geen pepernoot. Leuk dat hij in het begin paar doelpunten scoorde, maar daar koop je nu niks voor.
 
Sanderr
 
0
28 oktober 2022 om 11:00
Gakpo is wel degelijk beter in vorm dan Bergwijn hoor.. Ook in het begin van het seizoen was hij al goed (behalve tegen Rangers idd). Scoort aan de lopende band, die vent is betrokken bij 27 (!) goals in 21 duels dit seizoen. De vraag is alleen wie er beter rendeert in een 2-spitsensysteem, dat is de reden dat de keuze misschien wel eens op Stevie zou kunnen vallen. Bergwijn deed het immers de laatste interlands wel goed in die rol. En dan heb je ook nog Danjuma die op de deur klopt (en gewend is aan 2-spitsensysteem). Memphis is bovendien nog altijd niet wedstrijdfit, zou zomaar kunnen dat je de openingswedstrijd op het WK met Danjuma en Gakpo voorin speelt.
 
Sir Paul
 
0
28 oktober 2022 om 13:08
Idd in t 2 spitsen systeem is t weer anders. Alleen maar goed. Keuze genoeg. Hopelijk kunnen we pieken in Qatar.
 
thom_1996
 
3
28 oktober 2022 om 10:22
Wanneer koopt deze man een touw en een gammel krukje?
 
Cas1
 
6
28 oktober 2022 om 11:13
Klopt volledig. Hoe kan dit? Leeftijd Blind Pasveer De overige Ajax spelers hebben te lijden van bun trainer. Geen systeem. Men probeert een beetje door te gaan op oude voet, maar 1. Andere en mindere spelers 2. Twee/ drie te oude spelers 3. Het oude ten Hag systeem is achterhaald en niet geupdate Psv heeft een herkenbaar systeem en kan overschakelen op een aanvallender systeem als het nodig is. De beste ploeg op dit moment in Nederland
 
 
1
28 oktober 2022 om 13:02
Ik blijf het te kort door de bocht om te zeggen dat het door de trainer komt. Ik heb ook het gevoel dat een aantal spelers erg omhoog getrokken worden door de spelers die naast hun staan. Je kunt toch niet ontkennen dat Ajax echt wel kwaliteit ingeleverd heeft met de verkopen en ja, Blind, Pasveer en Tadic worden ouder en zeker niet beter. Nu zouden spelers als Timber, Berghuis, Klaassen en Bergwijn op moeten staan om de kar te trekken. Je ziet dat eigenlijk alleen Beghuis daar in slaagt.
 
FCkorsou
 
3
28 oktober 2022 om 11:25
Oprechte vraag he, wat vinden de Ajaxcieden van Bergwijn? Ik lees veel kritiek op de statistieken van Gakpo en dat hij niet thuis geeft in grote wedstrijden (totaal mee oneens trouwens), maar sinds Rangers heeft Bergwijn toch helemaal niks meer laten zien? Vergeet niet dat Ajax het makkelijkste progamma heeft voordat het WK begint, waar de wedstrijden tegen Fey en Twente bijv pas na het WK plaatsvinden. Ik mis namelijk de kritiek op hem, aangezien ik nog steeds dezelfde wisselvallige speler zie als toen bij PSV, zeker als jullie Tadic de afgelopen jaren heeft laten zien wel te kunnen leveren.
 
 
1
28 oktober 2022 om 13:36
Ik ben niet de persoon aan wie jouw vraag gesteld is, maar het valt mij op dat hij vaak verdedigd wordt met de opmerking dat Blind achter hem staat en dat hij daardoor niet goed functioneert. Ik ben juist van menig dat zeker gezien het relatief makkelijk programma juist de speler moet zijn die op moet staan en andere mee trekt / beter maakt dan andersom.
 
Cancellara
 
0
28 oktober 2022 om 11:30
Bij Valentijn is het ook om de week stuivertje wisselen. Het is maar goed dat hij geen clubtrainer of bondscoach is want deze beste man is zo wispelturig als de pest. Ik hoop niet dat zijn vrouw ook zo is... Nu ziet-ie weer lichtpuntjes bij PSV, dan is Feyenoord dat meegaat doen om het kampioenschap en Europa League-titel, dan is het Ajax dat de finale van de CL haalt. Dan is het Nederland dat wereldkampioen wordt in Qatar. Hij is onnavolgbaar. Maar dan op de verkeerde manier. Ik weet dat de voetballerij heel opportunistisch is, maar zó is ook teveel van het goede. Probeer een keer realistisch te blijven in je columns of meningen, Valentijn. Scheelt een hoop azijn en terugname van woorden/zinnen...
 
Tijger-wit
 
0
28 oktober 2022 om 11:56
Psv wint van een Arsenal die niet voluit gingen en er lopen alleen maar toppers in Eindhoven. 4 dagen eerder waren het allemaal prutsers die niet eens van het slechtste Groningen van de afgelopen 10 jaar konden winnen.
 
memphisdepay
 
0
28 oktober 2022 om 12:17
Als je naar het Nederlands elftal kijkt dan moet je echter niet naar het hele team kijken. Er wordt nu inderdaad weer wat overdreven over PSV gedaan, maar spelers als Simons en Gakpo zijn wel in de vorm van hun leven tot dusver. Spelers als Klaassen, Blind en Timber hebben echt betere tijden bij Ajax gekend, vooral die eerste 2 spelen gewoon slecht dit seizoen. Bergwijn had ik ook meer van verwacht maar goed die deed het ook goed als hij niks speelde bij Spurs in het Nl elftal, daarnaast denk ik dat spits in oranje hem beter ligt dan rechtsbuiten. Alleen Berghuis verkeerd eigenlijk in een topvorm. Pasveer is na zijn plek bij oranje geen zekere keeper mee. Dat is toch zorgelijk aangezien die Ajax spelers dicht tegen de basis aan zitten/basisspeler zijn. Driessen maakt hier inderdaad een goed punt ook spelers als van Dijk, Depay en de Jong zijn nog niet echt in vorm.
 
Tijger-wit
 
1
28 oktober 2022 om 12:47
In dat geval moet een Nederlandse verdediger die Lewandowski in z'n broekzak heeft dus in iedergeval in de basis beginnen dus?
 
Soccerfan_1
 
2
28 oktober 2022 om 12:33
Pasveer nagenoeg altijd kansloos bij 1 tegen 1???? Hoe vaak heeft Valentijn zitten kijken zeg. Dat zijn juist duels die hij vaak wint maar ja je kan niet 100% alles stoppen hè. Daar heb je je verdedigers ook bij nodig die vaak op 10 meter staan te slapen.
 
Sirius
 
0
28 oktober 2022 om 13:00
Die man schrijft eigenlijk alleen nog om relevant te blijven. Dit lokt reacties uit. Niet positief, maar Driessen is schijnbaar zo'n onzekere kerel dat dat hem niet uitmaakt. Als er maar over hem gepraat kan worden. Wat een onzin komt er uit zijn hoofd. Dat de omstandigheden niet ideaal zijn; dat ziet iedereen. Echter is het ook weer niet zo erg. De meeste spelers zijn fit en een WK is altijd weer iets op zich. Ik maak me eigenlijk veel meer zorgen over het systeem en de keuzes van Van Gaal, al is dat ook niet het einde van de wereld. Het is duidelijk dat dit Oranje in het toernooi moet gaan groeien, maar er loopt wel degelijk talent rond en onderaan de streep zijn de ervaren krachten ook in mindere vorm doorgaans een stuk beter dan de gemiddelde WK-speler op hun posities. Het WK winnen is sowieso zeer onwaarschijnlijk.
 
 
2
28 oktober 2022 om 13:54
Voetbal is een dagvers product. Wie vandaag lof krijgt kan morgen weer door de ondergrens zakken. Ik ben het wel met hem eens dat je ik van een aantal spelers toch meer verwacht had. Timber is toch wel erg afhankelijk van de speler die naast hem staat. Natuurlijk is hij nog jong, maar werd hij al niet naar de absolute top geschreven ? De tekortkomingen van Blind worden al zo groot dat zelfs een wedstrijd tegen RKC al lastig wordt. Bergwijn heeft nog veel te weinig laten zien om hem een goede aankoop te vinden. Veerman wil graag op 8, maar maakt op deze positie het elftal niet echt beter. Ik ben het met Driessen eens dat je van een aantal spelers meer had verwacht.
 
Musi26
 
0
28 oktober 2022 om 13:55
Kan iemand mij de beste bonus aanbiedingen doorgeven? Daar heb ik namelijk nog iets aan ipv een weer onzinnig nutteloos verhaal van iemand die alleen aandacht zoekt.
 
Gerhard55
 
0
28 oktober 2022 om 16:03
Never nooit tegen een bal getrapt en zich bij het NSB-vodje omhoog gewerkt met alleen maar negatief gewauwel. Van der Meijden, Santegoeds, Driessen, allemaal 1 pot nat.
 
 
0
28 oktober 2022 om 17:03
Cilissen, Dumfries, MdL, Virgil, Blind, Frenkie, Berghuis, De Roon, Memphis, Bergwijn, Brobbey. Prima selectie met De Vrij, Ake, Gravenberch, Klaassen, Simons en Luuk als wissels. Het is jammer dat deze spelers niet echt wereldtop presteren, maja... dese selectie is in ieder geval wel in orde.
 
donkerblauw70
 
0
28 oktober 2022 om 17:09
Het aftakelen van Valentijn is begonnen toen hij uitgekafferd werd door van Gaal en dat is al heeel lang geleden. Onbegrijpelijk dat deze man bijna elke dag een podium krijgt bij Voetbalzone