Van Basten diep onder de indruk van 'uniek' en 'superinteressant' moment Ajax
Donderdag, 3 oktober 2019 om 18:16

Ajax maakte woensdagavond grote indruk in de Champions League op bezoek bij Valencia. De Amsterdammers wonnen met 0-3 in Spanje, door doelpunten van Hakim Ziyech, Quincy Promes en Donny van de Beek. Marco van Basten vond Ajax 'niet eens zo goed spelen', maar is donderdag bij FOX Sports wel vol bewondering over één specifiek moment..

De oud-spits licht de 0-3 van Van de Beek uit als het hoogtepunt van de wedstrijd, na een fraaie combinatie met Dusan Tadic. "Ik vond de goal van Van de Beek uniek, met name de voorzet van Tadic. Dat was zó ontzettend goed op elkaar ingespeeld. Het gebeurde op drie vierkante meter met z'n tweeën, met de rug naar elkaar toe. Ik vond dat echt superinteressant. Het was een zeer indrukwekkende, mooie goal", is Van Basten lovend. De analist vindt niet dat Ajax een voetbalshow weggaf in Valencia. "Ik vond niet eens dat Ajax zo goed speelde gisteren", zegt hij.

"Ik vond ze in de eerste helft eigenlijk de mindere ploeg. Ze maken een wereldgoal aan het begin en daarna kreeg Valencia het heft in handen. Ze probeerden het Ajax met best behoorlijk voetbal moeilijk te maken. Ajax bleef verdedigend ternauwernood overeind: het was niet geweldig", vervolgt Van Basten. "Maar aan de bal kwam er gaandeweg steeds meer rust bij Ajax. In het begin vond ik Ajax niet zo indrukwekkend spelen."

"Ik vond Valencia echt goed spelen", wordt Van Basten aangevuld door collega-analist Arnold Bruggink. "In de eerste helft was het een soort ren-je-rot, zonder middenveld. Ik vond Valencia een goede, voetballende tegenstander. Ze hadden Ajax goed bestudeerd en kwamen er in de uitschakeling een aantal keer goed uit. Ajax wint met 0-3 bij Valencia, maar er wordt toch gedaan alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Succes went snel", besluit de oud-middenvelder van onder meer PSV enigszins verbaasd.

Meer nieuws
   
10:17
10:17
Journalist doet opmerkelijke bewering: 'Marino Pusic kleineerde Mats Wieffer'
6
   
09:49
09:49
'Barcelona denkt aan Nederlander in zoektocht naar aanvallende middenvelder'
6
   
09:30
09:30
Kassa Feyenoord en PSV rinkelt: alles wat je moet weten van het nieuwe CL-format
15
   
09:27
09:27
'Ajax kijkt rond in LaLiga en hoopt op komst van Williot Swedberg'
11
   
09:16
09:16
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (22)

 
FCB_Catalunya
 
75
3 oktober 2019 om 18:40
Heerlijk, dat realisme van Marco, wat een verademing is hij als analist. Veel beter dan die rare Aad de Mos die tienen uitdeelt en alle andere buitengewone lof. Valencia speelde in de eerste helft goed en het zat tegen, hierna nam Ajax de controle over. Er is zeker niet (door geen van beide ploegen) geëxcelleerd.
 
Feast
 
17
3 oktober 2019 om 18:47
Eens. En Van der Gijp kan ik inmiddels ook niet echt meer volgen. Hij is normaal altijd kritisch op Ajax en pikt vaak t negatieve eruit, maar gister zat hij Ajax op te hemelen en alle slechte dingen te nuanceren. Als Ajax fan zeg ik dat we gister in de 1e helft gewoon volledig overlopen werden en met mazzel de rust in gingen met 0 tegengoals. Er zit niet echt een lijn meer in de mening van analysten. Vind perez en van basten wel vaak rake dingen zeggen.
 
LucasAndersen
 
5
3 oktober 2019 om 21:37
Gijp gaf in de rust wel aan dat Ajax onder druk stond maar hij zei er ook bij dat dat niet zo gek is, als je uit speelt bij Valencia en dat was ik eigenlijk wel met m eens. Maar ik had het eerdere stukje analyse gemist.
 
SpeedyAFC
 
17
3 oktober 2019 om 18:48
Het zat niet tegen bij Valencia, Ajax heeft gewoon een hele goede keeper en uitstekende verdedigers. Om dan te scoren, moet Valencia de aanvallen nog verder doorzetten, Ajax nog meer uitspelen om te kunnen scoren. En dat konden ze niet. Dus wint Ajax vrij gemakkelijk.bij Ajax werd er wel degelijk geexceleerd, mooiste goal van de CL tot nu toe door Ziyech en een prachtige goal en bijna goal van van de Beek. Was echt van wereldklasse.
 
marieke90
 
27
3 oktober 2019 om 20:42
Behalve dat hij de naam van ziyech niet uit zijn mond kan krijgen....
 
Japie_Krekel
 
16
3 oktober 2019 om 22:00
nou, Van Basten is zo trots dat hij niet eens kan benoemen dat Ziyech geweldig speelde omdat die hem ooit een keer heeft bekritiseerd. lekkere analist ben je dan
 
Dirk_borst
 
3
4 oktober 2019 om 09:15
Ach Japie wat was het dit keer een glas azijnzuur? hij is gewoon een prima analist en een verademing t.o.v. nietszeggende en zurige analisten/journalisten als Vermeulen, De Mos, Derksen, van der Grijp, van Hooijdonk etc. etc.
 
Japie_Krekel
 
0
4 oktober 2019 om 11:20
@dirk_borst en een analist die nooit kan benoemen dat een speler het goed heeft gedaan omdat hij nog steeds pissig is om kritiek van een bepaalde speler 6 of 7 jaar terug vind jij niet zurig?
 
JanNijhof
 
2
4 oktober 2019 om 11:58
Wat de reden is om Ziyech niet te benoemen dat kan alleen van Basten vertellen, wij kunnen alleen maar gissen. Dat betrof iig een individuele actie. Het elkaar blindelings aanvoelen tussem Tadic en vd Beek, dat viel mij al op in de voorrondes CL van vorig jaar en dat is echt een bijzonder fenomeen tussen twee, en daarom meer speciaal dan een individuele actie. Ik geniet ook altijd van Van Basten omdat z'n analyses getuigen van een enorm inzicht en enthousiasme; Gijp is meer druk om lollig te zijn, Derksen alleen goed in afkraken, een aantal anderen kraaien meer mee met open deuren of grossieren in barpraat of kletsen maar raak om spraakmakend te zijn. Kieft is ook vaak inhoudelijk sterk.
 
Naranja Mecani
 
19
3 oktober 2019 om 18:41
Ja, dat was even toveren op de m2. Geweldige goal. Ajax maakt zulk soort goals tegen vrijwel elke tegenstander. Of het nu Valencia, Bayern of Real is, altijd zijn er wel momenten dat het zo swingt in zo'n hoog tempo dat het niet te verdedigen is. M.a.w; Ajax lijkt aan te sluiten bij de absolute top!
 
futlingz
 
10
3 oktober 2019 om 18:46
Dacht dat Ajax het dit seizoen in de cl wel minder zou doen zonder frenkie en de ligt maar Alvarez Donny Martinez Wat een ijzersterk mid. Veld en Dan ziyech tadic promes nog ik denk echt dat Ajax minimaal de kwartfinales weer haalt
 
Bossie
 
2
3 oktober 2019 om 19:22
Was inderdaad een mooie actie, ie twee voelen elkaar aan. En Valencia was een goede tegenstander; 0-3 is wat geflateerd , maar wat zou dat. De punten zijn binenn en weer de nul gehouden in de CL. Hopelijk gaat het nu steeds beter lopen bij Ajax. Dit was na PSV de tweede serieuze test voor het team van Ten hag. Een wedstrijd van Ajax in de CL is altijd wel leuk om naar te kijken en dat willen de mensen toch ook. Dit is toch leuker om te zien , zeker voor een neutrale toeschouwer. Dit is toch reclame voor het voetbal de CL
 
SonnyDo
 
2
3 oktober 2019 om 22:06
Ik vond Ajax bij vlagen geweldig spelen . Maar als je keeper man van de wedstrijd is , geeft het je toch te denken . Was het allemaal wel zo geweldig ??
 
ajax1812
 
1
4 oktober 2019 om 14:41
Ja, het was geweldig. De combinaties af en toe waren echt van een ongekend hoog niveau. Die zag ik vorig jaar rond deze tijd niet. Onana terecht de motm hoor, zou niet weten wie anders. Onana maakte echt een paar hele goede reddingen. Het schot van Ferran Torres dat van richting veranderd werd bijvoorbeeld. Dat was echt een knappe redding. Daarna die bal die door blind van richting werd veranderd toch nog op de paal tikken, en dan door een minimaal tikje met de vuist zorgen dat die speler van Valencia er niet bij kan. En het schot van Maxi Gomez dat hij er knap uithield.