Van Bommel op jacht naar record voor beste start ooit bij PSV
Zaterdag, 3 november 2018 om 18:25

Na de teleurstellende uitschakeling door RKC Waalwijk in de KNVB Beker gaat PSV zaterdag op jacht naar eerherstel. De koploper van de Eredivisie kan de foutloze reeks verlengen in de thuiswedstrijd tegen nummer vijf Vitesse. Opta blikt vooruit op de wedstrijd in het Philips Stadion, zaterdag vanaf 18.30 uur.

O PSV won de laatste negen wedstrijden tegen Vitesse in de Eredivisie (thuis en uit): de gedeeld langste zegereeks tegen de Arnhemmers in de competitie (ook negen keer tussen 2004 en 2008).

O PSV kwam tot scoren in de laatste zestien thuisduels met Vitesse in de competitie (33 goals in totaal, waaronder 1 van Mark van Bommel) en hield in deze zestien wedstrijden negen keer de nul.

O PSV won de eerste tien duels dit Eredivisie-seizoen en kan de vierde ploeg ooit worden met elf zeges na elf speelronden, na PSV in 1987/88, Ajax in 1995/96 en Ajax in 1997/98.

O PSV scoorde dit Eredivisie-seizoen al negen keer na de 85ste minuut (geen andere ploeg deed dit vaker dan vier keer); deze negen treffers werden door acht verschillende spelers gemaakt.

O Hirving Lozano was betrokken bij vijf doelpunten in twee Eredivisie-wedstrijden tegen Vitesse (drie goals, twee assists), meer dan tegen elke andere club.

O Alleen Morten Olsen (elf) begon zijn trainerscarrière in de Eredivisie met meer opeenvolgende zeges dan Mark van Bommel (tien), die bij een nieuwe driepunter de Deen dus evenaart.

O Vitesse pakte slechts zeven punten uit de laatste elf uitwedstrijden in de competitie (een zege, vier remises, zes nederlagen); de elf uitduels daarvoor leverden nog twintig punten op (zes zeges, twee remises, drie nederlagen).

O Alleen PSV (zeven keer) scoorde dit Eredivisie-seizoen vaker met het hoofd dan Vitesse (zes keer, net als Heerenveen).

O Vitesse heeft sinds de komst van Maikel van der Werff in 2015 een winstpercentage van 47 procent en kreeg gemiddeld 1,1 goals tegen per Eredivisieduel met hem, tegenover 29 procent en 1,4 tegengoals zonder de verdediger.

O Bryan Linssen scoorde enkel met zijn eerste doelpoging van 2018/19 in de competitie, sindsdien kwam hij tot 31 doelpogingen zonder goal, de langste reeks van alle Eredivisie-spelers dit seizoen.

Meer nieuws
   
16:30
16:30
Live meepraten in de Premier League: Nottingham Forest - Manchester City
0
   
16:26
16:26
RKC Waalwijk pakt punt tegen FC Utrecht, waar Sam Lammers record breekt
0
   
16:19
16:19
Volendam gaat onderuit tegen pover Sparta en lijkt kansloos voor handhaving
0
   
15:52
15:52
Been raadt PSV'er af voor Engeland te kiezen: 'Kan beter naar het zonnetje gaan'
4
   
15:50
15:50
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
1
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (46)

 
LEB0WSKI
 
2
2 november 2018 om 10:42
We zullen zien of er zand in de motor zit.
 
Arnino
 
33
2 november 2018 om 10:46
Je weet dat er geen enkele basisspeler van morgen in de basis stond dinsdag? Alleen Lozano en Malen kwamen er in. Heb niet t gevoel dat Lozano er zich wat van aantrekt, en Malen speelt misschien niet eens. Denk niet dat het veel invloed heeft.
 
LEB0WSKI
 
14
2 november 2018 om 10:53
Tegen Tottenham zag ik een flets psv. En ook vorige week tegen Groningen was het sprankelende van de weken ervoor er wel af.
 
Tscheu La Ling
 
20
2 november 2018 om 11:23
Sprankelende van de weken ervoor? Sorry the dude, ik kijk zover mogelijk alle wedstrijden live maar PSV sla ik al een tijdje over. Er is niets sprankelends aan en ik word een beetje moe om naar de met zijn armen wijd en verontwaardig kijkende jankerd de Jong en duikelende Lozano te moeten kijken.
 
GluubsterTJ
 
59
2 november 2018 om 11:29
Beste Tscheu: Je bent behoorlijk negatief over een ploeg die alles wint met een formidabel doelsaldo. Bovendien was het voetbal in de eerste weken goed te behappen hoor. Waar kijk jij dan graag naar als ik vragen mag?
 
Capis
 
29
2 november 2018 om 11:35
@tscheu La: En dit heeft niks met je voorkeur te maken? PSV staat ruim eerste alles gewonnen en verre weg het beste doelsaldo ook nog eens! Maar da halen ze inderdaad met parkeer de bus voetbal... Het is niet meer het PSV van onder Cocu heh. Onder van Bommel is het in Nederland echt wel leuk mooi en aanvallend voetbal!
 
biornha
 
5
2 november 2018 om 11:40
Nee in de eerste weken was het juist niet te behappen (zeg ik als ajax fan zijnde..) De 2e wedstrijd tegen Fortuna, en de week daarna bij PEC win je gewoon met geluk, klote voetbal dat niet om aan te gluren was. Maar resultaten verbloemen veel en dan ga je weer verder. Groningen-PSV was ook niet om te kijken, en de rest van die wedstrijden waren tegen, met alle respect, Willem 2, Emmen, Venlo en ADO (die ze dan ruim winnen) En een sublieme wedstrijd (jammer genoeg) tegen Ajax. Dus nou ja? de eerste weken was het juist niet te behappen, en ik denk als je gewoon (terecht) tegen puntverlies op loopt in Sittard en Zwolle, dat het er al heel anders had uitgezien voor Psv, neemt natuurlijk niet weg dat er wel een andere instelling en drang is dan bij Cocu. Maar dat was ook niet lastig want dat deed pijn aan je ogen..
 
Arnino
 
30
2 november 2018 om 11:40
@tscheu La Ling, Als je niet kijkt hoe weet je dan of het sprankelend is of niet? Hoe weet je dan ook of Lozano duikt en de Jong verontwaardigd kijkt? Ben benieuwd. @ Biornha, Tja zo kan ik ze voor Ajax ook opnoemen. Het late gelijkspel tegen Heracles. De gelukkige winst bij Vvv. Hadden ze die ook nog verloren hadden ze al op 9 punten gestaan.
 
GluubsterTJ
 
32
2 november 2018 om 11:47
Biorna: Ik lees vooral een boel frustratie. Moeite met het feit dat PSV Ajax wederom de baas is? Snap ik als Feyenoorder erg goed hoor hahaha! Ik heb tot noch toe in de eredivisie het meest van het spel van PSV genoten, dus het is inderdaad maar waar je voorkeur ligt.
 
biornha
 
3
2 november 2018 om 12:32
@arnino, ow ik beweer ook nergens dat ajax goed speelt. En dat je daar mazzelt natuurlijk, dat doet iedereen, maar hier werd beweerd dat het spel de eerste weken goed te behappen was, nou dat was het juist niet @gluubster, nah gefrustreerd ben ik niet.. nog niet De competitie is pas 10 wedstrijden oud, en psv moet toch een keer tegen puntenverlies oplopen zou je zeggen. De afgelopen weken (spurs en Groningen) was het weer wat minder dus je hoopt dat het er aan komt.. En als ik dan een ploeg moet kiezen waar ik op dit moment het meeste van heb kunnen genieten, Heracles.. met alle respect maar dat vind ik echt knap, knapper dan wat PSV en Ajax laten zien want die zijn, hoe pijnlijk voor de rest van de eredvisie, 3 klasse beter.. maar zo heeft iedereen zijn eigen smaak natuurlijk
 
TheBrightOne
 
1
3 november 2018 om 12:52
heeft bij mij zeker ook met voorkeur te maken, maar eerlijk gezegd haalt PSV een heel goed resultaat met een heel mooi doelsaldo, maar je kan niet met droge ogen beweren dat de laatste paar wedstrijden een genot waren om naar te kijken. Want net als Tscheu hierboven Stoor ik mij ook aan dezelfde twee.
 
TheBrightOne
 
4
3 november 2018 om 12:53
Het resultaat van PSV is mooi, maar de voetbal combinaties vind ik bij Ajax beduidend mooier en meer aanwezig. Maar ja, resultaat telt.
 
passionforpink
 
4
2 november 2018 om 10:53
Ik ben bang van niet. We hebben midweeks wel gezien dat de reserves van PSV een stuk minder zijn dan de eerste 11. PSV heeft wel een paar reserves van niveau, maar op bepaalde posities gaan ze er echt flink op achteruit als ze veel blessures hebben. Maar die hebben ze nu niet, dus zie ik ze "gewoon" weer winnen. Denk dat er weinig teams zijn die het de eerste 11 van PSV echt lastig kunnen maken en dan ook vooral als PSV uit speelt. Pas als er meerdere blessures komen, zie ik zand in de motor komen en het is maar de vraag of dat gaat gebeuren dit seizoen.
 
Capis
 
3
2 november 2018 om 10:56
@paasion: Ja tuurlijk is de B-keus minder. Maar als een paar daar van zullen moeten invallen gaan ze makkelijker mee op het niveau van de rest. Plus het was/is vooral ook iets mentaals. Ze gaan het veld al in met een half bakken instelling en dan blijf je achter de feiten aanlopen. Maar als PSV 1 of 3 blessures krijgt bijv, zie ik ze echt niet ineens niks meer kunnen ofzo.
 
passionforpink
 
2
2 november 2018 om 11:47
Ik denk ook zeker niet dat PSV er niets meer van kan als ze blessures krijgen. Ligt er sowieso nog aan waar ze die zouden krijgen. Mist PSV een CV, een middenvelder en een voorhoedespeler, dan kunnen ze dat prima opvangen. Missen ze Dumfries en Angelino, dan krijgen ze het een stuk lastiger. En ook dan staat er niet een elftal dat er niets meer van kan. Maar ze zijn dan niet meer zo superieur aan de rest van de competitie en hebben gewoon veel meer kans dat ze tegen subtoppers punten verspelen.
 
Buitenspelgoal
 
4
2 november 2018 om 10:45
Na zo`n midweekse flater, ook al was het met de B en C keus, ben je toch bang voor verval. We gaan het zien. Ik hoop vooral dat Bergwijn terug is. Die hebben we wel gemist.
 
passionforpink
 
3
2 november 2018 om 15:08
Ik denk dat met de basiself PSV niets te vrezen heeft van Vitesse. Midweekse flater laat voor mij vooral zien dat PSV een probleem krijgt als er teveel mensen wegvallen op bepaalde posities (bv Dumfries en Angelino). Maar als ze met de eerste 11 spelen, is PSV minimaal een klasse beter dan Vitesse.
 
Buitenspelgoal
 
2
2 november 2018 om 15:49
Een paar posities opvangen kan best. Het is niet alsof elke speler op het veld dinsdag een slechte speler is (behalve Behich, man man man, wat was die slecht), maar meer dat het een kapitale fout was om een compleet ander elftal neer te zetten dat totaal niet op elkaar was ingespeeld. Dat merkte je in de passing en daardoor werden we er continue uit gecounterd. Voeg daarbij de lage mate aan motivatie op voor zo'n wedstrijd en dan krijg je het resultaat van dinsdag.
 
@1892
 
0
3 november 2018 om 16:22
Met al het blessureleed in de selectie van Vitesse verwacht ik (helaas) een eenvoudige zege van PSV. Mocht het na de eerste helft gelijk staan, dan zal 1 puntje het maximaal haalbare zijn. Als iedere selectiespeler in de 2e seizoenshelft weer fris is (behalve Matavz - dat zal nog wel langer duren) verwacht ik een betere selectie met dito voetbal.
 
Panerai
 
9
2 november 2018 om 16:04
Haha ik zie telkens dit soort berichten. Volgens mij is het meer dat de Ajax fans H-O-P-E-N op verval. Er stond geen enkele basisspeler binnen de lijnen op Lozano die er in de extra tijd nog even in kwam. Ik zou niet weten waarom dit effect zou moeten hebben op de rest van de ploeg, denk je nou werkelijk dat er iemand in Eindhoven wakker ligt van de uitslakeling in de beker? Het mag toch duidelijk zijn dat dit een troostprijs is voor een club als Psv. Daarnaast moeten we wel even realistisch zijn en Vitesse is een degelijke tegenstander, 100 procent focus is nodig om deze wedstrijd te winnen.
 
AsRoma8
 
2
2 november 2018 om 20:57
Het is een soort deja vu ieder jaar.
 
TheBrightOne
 
5
3 november 2018 om 12:56
Panerai, helemaal gelijk. Ik ben Ajacied en kan niet wachten op het verval van Psv. Maar dat lijkt mij ook niet meer dan logisch, was de situatie andersom dan had jij gehoopt op het verval van Ajax. Daarnaast is inderdaad de beker voor zowel PSV als Ajax een troostprijs. Gelukkig zien de overige clubs het wel als een serieuze prijs.
 
passionforpink
 
4
2 november 2018 om 10:50
PSV is heel knap bezig in de competitie. 10 op een rij winnen is gewoon een superprestatie en ze kunnen het record evenaren of verbreken. Tegelijkertijd vind ik het wel apart dat ze zo'n reeks neerzetten terwijl ze dan in andere competities het minder doen. In de CL (ok, wel tegen tegenstanders van formaat) twee keer verloren en pas 1 puntje gepakt die eigenlijk nog gestolen is. In de beker eraf gaan tegen Rkc, wat gewoon een blamage is. Maar dat onderbreekt de reeks dan niet omdat het andere competities zijn. En in de eredivisie zie ik weinig teams in staat om PSV punten af te snoepen. Daarvoor heeft PSV teveel kwaliteit en veerkracht (en een gezonde dosis geluk). Staan ze na 45 minuten met 1-0 achter, dan weet je gewoon toch dat ze de wedstrijd wel gaan winnen. De kans dat ze kampioen worden, zeker als ze waarschijnlijk na de winterstop zich alleen op de competitie kunnen focussen (ik hoop dat ik het fout heb en ze toch door gaan in Europa), is gewoon groot.
 
Arnino
 
26
2 november 2018 om 11:12
De andere competities. PSV zit bij de nr.1 van Spanje in en voor het weekend de nr.2 van Engeland. en bij de beste tegenstander die in pot 4 zat. Het was 3 x niet best, maar ook tevens hadden ze met wat meer geluk ook nog van inter gewonnen. Ik vind allemaal niet zo gek. De begrotingen van die teams zijn vele malen hoger dan die van Psv. Natuurlijk was de beker een grote schande. Hierin had ik v. Bommel wel iets slimmer ingeschat. Maar ook daarin 2 min voor eind staan ze nog voor. Had Isimat wat beter opgelet praat niemand er over..
 
passionforpink
 
4
2 november 2018 om 12:08
Ik vind het zeker niet gek dat PSV niet echt mee komt in de CL, ze hebben een loodzware poule met sterke tegenstanders met hogere budgetten, waarin het op zich geen schande zou zijn om onderaan te eindigen. Tegen Inter hadden ze met iets meer geluk een beter resultaat neer kunnen zetten, terwijl tegen Tottenham dat punt eigenlijk gestolen was. Al met al staan ze waar ze verdienen. En die plek op zich is niet iets waar PSV zich voor moet schamen. Wat ik wel mis bij PSV in de CL is het geloof, de bezieling. 1-2 verliezen tegen de tegenstander uit pot 4 en zeggen dat je "niets te verliezen" had. Of tegen Tottenham tot de 85e minuut tamelijk apathisch aankijken hoe ze je weg tikken en een 1-2 achterstand verdedigen ipv vechten voor de laatste kans. Maar goed, ik bedoelde mijn reactie niet eens als kritiek naar Psv, want zoals ik ook aan geef doen ze het in de competitie meer dan goed en zie ik ze in staat om die prestaties voort te zetten. @arnino, wat me wel opvalt is dat je wijst naar dat PSV 2 minuten voor tijd nog voor stond. Dat klopt natuurlijk, maar PSV heeft er zelf natuurlijk een handje van om juist in de laatste minuten nog een resultaat te boeken, dus ik vond het in dit geval juist wel een beetje ironisch dat ze het nu tegen hadden. Maar goed, je geeft dat niet aan als excuus en noemt het terecht een schande dat ze zijn uitgeschakeld in de beker. Wat natuurlijk niets af doet aan hun prima prestaties in de eredivisie.
 
Ruudos
 
17
2 november 2018 om 11:29
PSV zit ook in een loodzware poule. Tegen Inter hadden ze best resultaat kunnen halen als Zoet niet aan niet aan het blunderen was geweest.
 
DeSteek77
 
21
2 november 2018 om 11:52
En de dienstdoende arbitrage zijn werk naar behoren zou hebben gedaan.
 
Japie_Krekel
 
1
2 november 2018 om 12:18
@desteek77 waarom zou je naar de arbitrage nog gaan wijzen als je het zelf weggeeft met 2 domme blunders? dan heb je het echt aan jezelf te danken zo een nederlaag
 
Capis
 
15
2 november 2018 om 11:37
@passionpink: Inter nummer 2 van Serie A Barca nummer 1 van Spanje Spurs top 4 van Engeland en vorige week nog top 3. Dan is het niet echt een schande te noemen dat je daar "pas" 1 puntje hebt weten te behalen.
 
passionforpink
 
2
2 november 2018 om 12:27
@capis: ik noem het ook nergens een schande. Ze zitten in een loodzware poule, dat zie ik ook wel. Ik vind de prestaties in de CL alleen wel in contrast staan met de superioriteit van PSV in de eredivisie. Ik mis wel het geloof bij PSV dat ze iets kunnen klaar spelen in de CL, zoals ik hierboven ook aangeef. Ajax ging jaren terug door in Europa ondanks een poule met Barca, Dortmund en Man City (alle 3 landskampioen in de grootste competities van Europa). Het kán wel, ook al is het bepaald geen gemakkelijke opgave. En ook dit jaar zijn de prestaties van Ajax beter dan je zou mogen verwachten op basis van het verschil in de sterkte van de poule. Barca en Bayern zijn beide Europese wereldtop en allebei niet in topvorm. Tottenham en Benfica volgen elkaar op op de Europese ranglijst: beide zijn goede teams met veel Europese ervaring. Verschil zit vooral in de tegenstander uit pot 4: Inter is de zwaarste ploeg uit die pot, terwijl je van AEK in feite twee keer moet winnen. Dus PSV heeft ontegenzeggelijk zwaarder geloot, maar dat verschil is niet zo groot als de 6 punten verschil tussen Ajax en PSV nu zouden doen vermoeden. En nogmaals, op zich doet dat niet af aan de prestatie van PSV in de eredivisie en is het op zich geen schande als PSV in deze CL poule op de 4e plek eindigt.
 
Capis
 
7
2 november 2018 om 12:37
Ja PSV wist recent ook te overleven maar dat zegt niks over nu. En zoals je het nu schetst is het we heel makkelijk! En dan niet om af te doen aan de prestaties van Ajax, want dat is gewoon knap. Maar Bayern is de weg flink kwijt en Barca doet het gewoon nog steeds heel goed. Spus en benfica staan op de lijst misschien vlakbij elkaar maar de kwaliteiten van de spurs zijn wel veel hoger dan die van Benfica natuurlijk. Daar zegt een lijstje niks over. Plus Inter zie ik als 2na sterkste in die poule en ook die zijn beter dan Benfica. Dan is het verschil van 6 punten gewoon heel goed te verklaren. Letterlijk iedere tegenstander in de groep van PSV is sterker dan die er tegenover staan in de groep van Ajax.
 
passionforpink
 
3
2 november 2018 om 14:20
Resultaten uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst. Ik zeg ook nergens dat het makkelijk zou zijn, alleen dat PSV best met een gezond zelfvertrouwen in de CL mag spelen, want ook in deze poule is overwintering niet bij voorbaat onmogelijk. Ik vind wel dat je de verschillen tussen de poules groter maakt dan ze zijn. Bayern is misschien iets meer uit vorm dan Barca, maar liet bij de 1-0 ook zien echt nog wel van wereldklasse te zijn. Ik zag het ook al zo 5-0 worden. Alleen rechtte Ajax de rug, knokte zich terug in de wedstrijd en over de hele wedstrijd hadden ze zelfs meer verdiend dan een gelijkspel. Het verschil tussen 4-0 af gaan en met 1-1 jezelf tekort doen is echt groter dan het verschil tussen Bayern en Barca. Benfica liet in Amsterdam zien een zeer serieuze tegenstander te zijn en Ajax had zijn beste spel en een beetje geluk nodig om ze te verslaan. Tegen Tottenham speelde PSV een draak van een wedstrijd en speelden ze gelijk, ik zie echt niet hoe Tottenham veel meer kwaliteit zou hebben dan Benfica... Meer budget en bekendere spelers, zeker. Maar niet duidelijk beter. Van Inter ben ik wel eens dat ze verreweg het beste zijn uit pot 4, qua kwaliteiten hadden die niet misstaan in pot 2. Beetje vergelijkbaar met Benfica en Tottenham. Dus nogmaals geen schande als PSV daar van verliest of laatste wordt. Maar je moet wel geloven in je kansen en je uiterste best doen om die te benutten. Dat heb ik bij PSV nog niet veel gezien deze CL campagne.
 
bombanera99
 
10
2 november 2018 om 11:03
PSV kan het zich veroorloven om slecht te spelen. Ze hebben zoveel scorend vermogen dat er altijd een dreiging is van een doelpunt. Ook enorm veel diepgang waardoor ze elk moment kunnen toeslaan.
 
leeuw1975
 
11
2 november 2018 om 11:06
wat is iedereen negatief! zand in de motor? er stonden 11 andere spelers in. wees eens positief
 
bombanera99
 
9
2 november 2018 om 11:18
Ik ben niet negatief. Men probeert PSV een complex aan te praten uit angst. PSV kan een wervelwind zijn met de diepgang en snelheid die ze hebben. Dat boezemt angst in.
 
TheBrightOne
 
1
3 november 2018 om 13:02
Bomba, Daar waar je soms een beetje te negatief bent over Ajax ben je hier wel duidelijk te positief. Sowieso zie ik niet in waarom PSV "angst" zou inboezemen. En daarnaast vind ik het de afgelopen paar wedstrijden behoorlijk tegenvallen met de "diepgang en snelheid die ze hebben". Ben benieuwd hoe PSV het zou doen tegen een ploeg die zich echt ingraaft, heb het vermoeden dat ze dan veel meer moeite hebben om erdoorheen te komen. Het reactievoetbal van Psv, tezamen met de twee grootste schwalbekoningen en kaartenvragers van de eredivisie, vraagt om een aanvallende tegenstander, anders weten ze bijna niet wat ze moeten doen. Zie CL.
 
Japie_Krekel
 
3
2 november 2018 om 11:43
geweldige prestatie van Van Bommel en de spelers van Psv. op papier vind ik de selectie een stuk minder als die van Ajax maar in de praktijk zijn ze momenteel gewoon gelijkwaardig en dat is een knappe prestatie
 
passionforpink
 
4
2 november 2018 om 15:06
Ik denk dat die twee elkaar niet uitsluiten. Neem nou bv Schwaab en De Ligt, de Rcv's van beide teams. De Ligt is ontegenzeggelijk het grotere talent en heeft een verkoopwaarde van ca 60-100 miljoen. Dat is minimaal factor 10 de waarde van Schwaab. Schwaab is een hele degelijke verdediger, scoort bijna altijd wel een 7 of een 8. De Ligt scoort vaak een 8 of een 9. Maar in de Eredivisie heb je vaak spelers tegenover je waarmee je ze met een 6,5 al van scoren kan afhouden. Dus de 7 van Schwaab is in de Eredivisie meer dan genoeg om topprestaties neer te zetten. En ik zie PSV dan ook een zeer goede kans maken om de titel te winnen. Pas in Europa kan je met die 7 tekort komen en dat zie je ook wel een beetje gebeuren.
 
Japie_Krekel
 
2
2 november 2018 om 16:15
@passionforpink dat ben ik zeker met je eens al moet je ook realistisch zijn en gewoon accepteren dat PSV in een lastigere poule zit als Ajax in de Champions League. tegen Inter geven ze het dan zelf weg door Zoet maar Barcelona is momenteel beter als Bayern en de Spurs en Inter veel verder als clubs als Benfica en AEK Athene
 
passionforpink
 
0
2 november 2018 om 19:18
PSV heeft een zwaardere poule dan Ajax, maar laten we niet overdrijven. Barcelona en Bayern zijn allebei wereldtop en waren allebei niet in opperbeste vorm op het moment dat de Nederlandse ploegen er tegen speelden. PSV ging kansloos met 4-0 onderuit. Op zich geen schande, maar Ajax liet met 1-1 waarbij ze zichzelf tekort deden, dat het ook anders kan. Benfica en Tottenham volgen elkaar ook op op de ranglijst, dus ook daar heeft PSV het nog niet zwaarder. Ajax won 1-0 en PSV speelde 2-2. Enige serieuze verschil is Inter ipv Aek. Inter is een lastige tegenstander die qua kracht niet in pot 2 had misstaan terwijl je tegen AEK aan je stand verplicht bent 2 keer te winnen. PSV verloor, kan gebeuren. Ajax deed wat het moest en versloeg Aek. Maar al met al heeft Ajax het dan gewoon beter gedaan. Dat is deels ook logisch omdat ze met AEK ipv Inter ook een makkelijkere tegenstander hebben in de poule. Maar het gat is met 6 punten groter dan het verschil in zwaarte van de poule zou doen vermoeden. Was het gat 3 punten, kon je het afschuiven op de zware poule, nu ligt het niet alleen daaraan.
 
Japie_Krekel
 
9
2 november 2018 om 19:51
de Spurs niet beter als Benfica? Harry Kane, Son, Dembele, Eriksen, Sanchez, Vertonghen, Alderweireld, Lloris, dat soort spelers zie ik echt niet rondlopen bij Benfica hoor verder vind ik Barcelona kwalitatief ook een stuk verder als Bayern. die moeten het nog hebben van oudjes als Ribery en Robben die op hun retour zijn waar Barca nog steeds kan teren op wereldtoppers als Suarez en Messi die nog niet op hun retour zijn Ajax doet het geweldig in de Champions League, zonder twijfel dus alle credits daarvoor maar de poule van PSV is echt niet te doen voor een Nederlandse club imo
 
passionforpink
 
2
3 november 2018 om 00:32
Tottenham heeft spelers die we beter kennen omdat de BPL voor ons een bekendere competitie is dan de de Portugese Liga Nos. Maar zijn de spelers van Benfica echt minder? Is het team zwakker? Naar wat ik van ze heb gezien, krijg ik dat idee niet. Barcelona met een Messi in vorm schat ik hoger in dan Bayern. Zonder Messi zakt het vaak juist tot onder niveau van Bayern. Maar beide zijn wereldtop en hoewel Bayern niet in topvorm steekt, zag je de eerste 20 minuten tegen Ajax wel de enorme klasse. Dus wat mij betreft schat ik de tegenstanders uit pot 1 en 2 gelijkwaardig in. Of in ieder geval is het verschil niet zo groot als dat het verschil in resultaat zou doen vermoeden. Als ik zie hoe Ajax voetbalt in Europa, denk ik dat een derde plek in de poule van PSV echt niet onhaalbaar zou zijn. Met geluk is zelfs tweede niet helemaal ondenkbaar. En natuurlijk hebben ze nu geluk met de poule dat ze relatief eenvoudig aanspraak maken op overwintering in het miljardenbal. Doorgaan in de CL zou zeker een enorme uitdaging zijn in de poule van Psv. Maar de derde plek is niet bij voorbaat onhaalbaar, ook niet voor Psv.
 
GGOFY!
 
1
3 november 2018 om 12:18
Psv vind k dit seizoen alles behalve goed oké, ze staan wellis waar boven haan maar aantal wedstrijden ook met geluk gewonnen waar ze gewoon punten in hadden moeten leveren zie tegen bijv pec en fortuna en tegen Groningen ook al zoiets het is allesbehalve sprankelend wat ze laten zien en buiten ajax om hebben ze alleen tegen de kleintjes gemoeten ik moet nog maar eens zien hoe het gaat als ze bijvoorbeeld tegen een feyenoord moeten, dat is toch weer ff een andere graad meter... Zal wel een hoop commentaar krijgen maar zo zie ik het op dit moment wel ff ze zijn er iig nog lang niet want op deze manier gaan ze echt een keer puntverlies lijden
 
RickyAFCA
 
0
3 november 2018 om 16:51
Mooi, alle clubs bijna uit 't rechter rijtje gehad, op ajax na ( wat een wereld wedstrijd van psv was). Wil het nog wel eens zien tegen vitesse.
 
Magert
 
0
3 november 2018 om 20:07
10 wedstrijden gespeeld, 38 voor 4 tegen. Hoe kun je zeggen dat er niet goed gevoetbalt wordt? CL zware tegenstanders Beker: jong psv laten spelen. Einde gesprek..... Op naar de 11e overwinning!