Van Bommel: 'Over een paar jaar is Van de Ven niet meer te betalen'
Zondag, 19 september 2021 om 08:50

Mark van Bommel is blij met de komst van Micky van de Ven naar VfL Wolfsburg. De twintigjarige verdediger maakte deze zomer de veelbesproken overstap van FC Volendam naar de Bundesliga-club, die uiteindelijk 3,5 miljoen euro voor het talent neertelde en akkoord ging met een nog onbekend doorverkooppercentage. "Micky stond al veel langer op de lijst hier", verzekert Van Bommel in De Telegraaf.

"Hij is een speler met enorm veel kwaliteiten, maar pas twintig jaar en komt natuurlijk uit de Keuken Kampioen Divisie met FC Volendam. Micky zal moeten wennen, maar dat hoort ook bij de filosofie van de club: spelers laten doorgroeien. Over een paar jaar zou zo'n speler niet meer te betalen zijn voor een club als Wolfsburg", benadrukt de trainer, die zijn landgenoot nog niet heeft laten debuteren. De verdediger bleef afgelopen week tegen Lille OSC (0-0) op de bank.

"Ze gaan hier geen gekke bedragen meer betalen. Wolfsburg heeft tegen degradatie moeten vechten en is nu weer een paar jaar stabiel. Dat willen ze blijven." Wolfsburg wilde Van de Ven aanvankelijk voor twee miljoen overnemen, maar dat bod vond FC Volendam te laag. Daarop spanden de verdediger en zaakwaarnemer Mino Raiola een arbitragezaak aan, om contractontbinding af te dwingen. De Noord-Hollandse club won de arbitragezaak echter, waarna beide partijen in een later stadium alsnog tot een vergelijk kwamen.

"We zijn zeer verheugd dat we er in geslaagd zijn Micky van de Ven vast te leggen", zei technisch directeur Marcel Schäfer eind augustus op de clubwebsite. "Als jonge speler die zeer gemotiveerd is en hongerig naar succes is, past hij precies in ons profiel. We zijn ervan overtuigd dat hij nog lang niet aan het einde van zijn ontwikkeling is. Hij heeft een grote potentie en we kijken er met genoegen naar uit dat hij samen met ons die succesvolle weg gaat bewandelen."

De KNVB maakte recent het vonnis van de eerder aangespannen arbitragezaak van Van de Ven en Raiola jegens FC Volendam vrij. Daaruit blijkt dat de verdediger logischerwijs niet uitsluitend om sportieve redenen per se de Keuken Kampioen Divisie-club wilde verlaten en bij VfL Wolfsburg wilde tekenen. In het vonnis werd het exacte maandsalaris bij zowel FC Volendam als de Bundesliga-club vrijgegeven en de verschillen zijn immens. Van de Ven stond bij FC Volendam voor 4.500 euro bruto per maand op de loonlijst en zou komend seizoen, 2022/23, naar een maandelijkse vergoeding van 5.000 bruto gaan.

Het maandsalaris van de verdediger bij VfL Wolfsburg is niet misselijk, ervan uitgaande dat club en speler de handen hebben geschud op basis van het eerste akkoord. Van de Ven staat nu voor 80.000 euro bruto per maand op de loonlijst van de club van Van Bommel en Wout Weghorst. De centrumverdediger annex linksback doorliep de jeugdopleiding van FC Volendam en brak in 2019 door in het eerste elftal. In totaal kwam hij tot 48 officiële wedstrijden voor de club, waarin hij 2 doelpunten en 2 assists produceerde. Van de Ven werd verkozen tot Beste Talent van de afgelopen jaargang in de Keuken Kampioen Divisie, waarin hij met zijn ploeg zesde werd. In de play-offs werd verloren van NAC Breda.

Meer nieuws
   
21:47
21:47
The Times weet welke rol Slot precies gaat krijgen binnen organisatie Liverpool
10
   
21:37
21:37
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
1
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
4
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
29
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (28)

 
FR010FRDAM
 
3
18 september 2021 om 09:17
Toch jammer dat het Feyenoord niet gelukt is om hem weg te kapen. Ik blijf er bij dat zo'n FeyenoordTM in je nadeel is bij onderhandelingen. Als andere clubs weten dat je interesse hebt kunnen ze nog net wat extra bijschakelen. En ja, via zaakwaarnemers zullen ze ook wel wat horen, maar dan zit er meer twijfel bij of het waar is. Alle transfers die lang geheim bleven zijn gelukt, de andere juist niet. Achja, voordeel is dat Hendriks meer kansen gaat krijgen. Benieuwd hoe hij zich ontwikkelt.
 
De Toekomst
 
37
18 september 2021 om 10:35
Haha die Van der Ven staat al zo'n 2 jaar te boek als groot talent. Feyenoord heeft dus 2 jaar de tijd gehad om hem binnen te halen, maar ze melden zich pas op het allerlaatste moment als hij eigenlijk al rond is met Wolfsburg en dan ligt het aan FeyenoordTM? Schei toch uit, Feyenoord was zelf gewoon te laat.
 
Grasnaaier
 
3
19 september 2021 om 09:04
Spijker op z'n kop Toekomst.
 
genieterr
 
0
19 september 2021 om 09:12
Feyenoord is niet te laat. Gewoon te weinig budget. 2 jaar geleden werd Senesi gehaald. Toen was het geld op. Nu vertrok Haps op het laatste moment en dacht feyenoord nog kans te maken.
 
De Toekomst
 
8
19 september 2021 om 09:28
@genieterr ook onzin, Feyenoord heeft in de afgelopen twee jaar zo'n 11 miljoen uitgegeven en dan was er dus wel budget om hem te halen, maar zijn er dus andere keuzes gemaakt.
 
blaugrana11
 
5
18 september 2021 om 13:22
Maar waarom zou je naar feyenoord gaan als je naar wolfsburg kan?? Is toch een club met veel meer mogelijkheden? Conferentie league of champions league. Ik zou het ook wel weten.
 
ThorOdinson
 
2
18 september 2021 om 18:55
In Nederland blijven als opkomend talent kan een argument zijn. Daarnaast is het een optie dat hij altijd al voor Feyenoord wilde voetballen. Anders zou ik het ook niet weten.
 
genieterr
 
3
19 september 2021 om 09:13
Maar als een ajax speler voor een Duitse topclub gaat spelen en veel meer salaris vangt is iedereen opeens kritisch op die transfer (Brobbey). Ik ben het overigens met je eens, gewoon gaan, zeker als je 10x zoveel salaris kunt vangen.
 
FcGrun050
 
1
19 september 2021 om 09:24
@blaugrana11 - Omdat dat korte termijn denken is. Hij heeft nu het geluk dat Van Bommel bij Wolfsburg zit en dat ze beiden dezelfde zakenwaarnemers hebben (raiola), dus misschien dat hij wel wat speelminuten gaat maken. Echter, een talent wordt echt niet beter als hij meetraint en op de bank zit bij wedstrijden. Speeltijd en vlieguren maken op een goed niveau is zoveel belangrijker. Als Van de Ven niet in de situatie zat met Van Bommel en Raiola, denk je dat hij Bornauw, Brooks en Lacroix uit de basis speelt? Lijkt mij sterk, want je komt toch als een nobody binnen.
 
De Toekomst
 
1
19 september 2021 om 09:34
@genieterr, ben je nu aan het trollen? Van der Ven heeft enkele jaren basis gespeeld bij Volendam en levert voor hun een gigantische transfersom op, terwijl hij naar een club vertrekt van het kaliber waar ze normaal niet aan zouden verkopen. Dit is voor Volendam een vergelijkbare transfer als de transfer van De Ligt naar Juve was voor Ajax. Grote talenten die zich bewezen hebben en voor een gigantisch bedrag vertrekken naar een club die duidelijk beter is. Brobbey was net aan het doorbreken, maar vertrekt zonder zich echt bewezen te hebben over enkele jaren en vertrekt gratis. Logisch dat Ajacieden wat dat betreft negatiever over Brobbey denken. We leiden spelers op om daarvan te kunnen genieten en profiteren in het eerste elftal. Dat is nu niet gebeurd en hij leverde ook niks op, terwijl beiden er wel in zaten.
 
Die Knappen
 
0
19 september 2021 om 11:15
Bij Feyenoord zou vd Ven meer kans op speeltijd hebben gekregen. Dan kan hij zich verder ontwikkelen en de volgende stap maken. Over twee jaar komen de clubs ook nog wel als je goed bent.
 
Die Knappen
 
0
19 september 2021 om 11:17
Voor Brobbey ziet het er ook nog niet goed uit. Hij krijgt ook nog maar weinig speeltijd. Een goed salaris is niet altijd zaligmakend.
 
Die Knappen
 
0
19 september 2021 om 11:21
Ja precies, waarbij aangetekend moet worden dat Bornauw ook nieuw is in Wolfsburg (Kwam van Köln), maar al veel meer BL ervaring heeft. Staat dus hoger im de pikorde.
 
genieterr
 
0
19 september 2021 om 09:10
Wat denk je dat zaakwaarnemers doen? Wanneer feyenoord zich meld bij de zaakwaarnemer bij vd Ven, dan wordt die info ook gedeeld met andere clubs. Het is niet dat media dat veranderd. Deze info is allang bekend bij iedereen die iets van die jongen wilt. Hoe denk je dat FeyenoordTM dit weet?
 
Ayrshire
 
3
18 september 2021 om 09:34
Slechts 80.000 bij Wolfsburg?! Dat verbaast mij echt ontzettend gezien hij wel gehaald is voor het eerste elftal.
 
Bossie
 
38
18 september 2021 om 09:57
Ja dat is bruto iets minder dan een miljoen per jaar , ipv 54000 bruto per jaar .
 
sebuz
 
22
18 september 2021 om 10:22
Dat is het bedrag per maand, helemaal niet verkeerd. Dit zou hij in de eredivisie waarschijnlijk niet hebben kunnen krijgen, en ik vermoed zeker niet bij feyenoord.
 
Ayrshire
 
0
20 september 2021 om 11:26
Bit late to the party, ik begreep het als op jaarbasis. Vond het al zo bizar.
 
linksbuiteadem
 
7
18 september 2021 om 11:10
Per maand he, dat komt neer op zo'n miljoen per jaar.
 
JuventusPuglia
 
8
18 september 2021 om 09:43
Ben benieuwd hoe die het daar gaat doen. Natuurlijk een hele mooie stap voor hem, Lijkt me vet als die serieus een basisplaats weet te bemachtigen
 
MrKrillin
 
1
18 september 2021 om 21:02
@Juve dit is gewoon een pleziertje voor Raiola door v Bommel. Als hij niet bij hem zat, was hij never gehaald.
 
Japie_Krekel
 
2
18 september 2021 om 11:08
Ik ben benieuwd hoe hij het gaat doen. In Nederland krijgt een verdediger van 1.63 meter die leuk kan meevoetballen nog eerder de kans dan een lange, sterke verdediger die hier niet worden gewaardeerd. In de topcompetities vinden ze dat soort jongens wel enorm belangrijk dus er is zeker een goede kans om te slagen daar
 
football033
 
4
19 september 2021 om 09:37
kleine nuance, in Nederland krijgen lange sterke verdedigers, met beperkte techniek, geen/weinig waardering. Kijk maar naar bijvoorbeeld Hoedt, Botman en Bakker. Voetbaltechnisch zwak, maar verdedigend sterk.
 
De Toekomst
 
4
19 september 2021 om 10:13
Sanchez, De Ligt, Vertonghen, Alderweireld kregen geen waardering? Of Alex bij PSV? De Vrij bij Feyenoord?
 
Japie_Krekel
 
1
19 september 2021 om 12:01
Ja natuurlijk wel maar die waren buitencategorie voor Eredivisiebegrippen maar ik zie volgens mij nergens zoveel kleine verdedigers lopen als in de Eredivisie. Ook met keepers is dat zo. Ik zie nergens in het buitenland kleine keepers of keepers met zwaar overgewicht op goal staan. Hier waren een Lamprou en Verhoeven gewoon gewilde keepers
 
Primetime
 
2
19 september 2021 om 12:59
@de Toekomst, maar jongens als De Ligt, Vertonghen, Aldeweireld en de Vrij kan je daar toch niet onder scharen? Een de Vrij in zijn Feyenoord tijd werd juist altijd verweten dat het een softie was en dat hij alles voetballend wilde oplossen. Een de Ligt was juist al snel heel compleet, vandaar dat hij ook meer dan 70 miljoen kostte Sanchez is wel weer een goed voorbeeld
 
PSVparasiempre
 
1
18 september 2021 om 13:16
Ben benieuwd hoe hij het gaat doen. De paar keer dat ik hem zag, vond ik hem erg traag en niet wendbaar overkomen. De stap van KKD naar Duitse top is heel groot. Hij zal flink moeten verbeteren om die stappen te kunnen zetten
 
Japie_Krekel
 
0
19 september 2021 om 13:14
Jerome Boateng was ook altijd traag en niet wendbaar maar die heeft toch een aardige carrière gehad