Van Bommel verdedigt Rosario: 'In de rust hebben we fragmenten laten zien'
Vrijdag, 23 augustus 2019 om 07:12

PSV zette donderdag dankzij de 3-0 zege op Apollon Limassol in de heenwedstrijd van de play-offs een flinke stap richting het hoofdtoernooi van de Europa League en Mark van Bommel was na afloop met name tevreden over Jeroen Zoet. De trainer van de Eindhovenaren zag de doelman enkele goede reddingen verrichten in de eerste helft, waardoor PSV zonder tegendoelpunten aan de rust begon. Over het spel van Pablo Rosario was de coach minder tevreden, al lag de schuld volgens hem niet volledig bij de aanvoerder.

"De eerste helft was niet goed van ons", werd Van Bommel geciteerd door NUsport. "De bezetting klopte gewoon niet, waardoor we geen druk op hun verdedigers konden zetten. Jeroen redde ons en daardoor konden we de wedstrijd na rust naar ons toetrekken." PSV liep na rust uit naar een 3-0 voorsprong en Van Bommel had gehoopt dat zijn ploeg zich daarna zakelijk zou opstellen. "Dat lukte niet helemaal en dat heeft ook te maken met onze jonge groep. Gelukkig redde Jeroen ons opnieuw." Zoet redde kort voor tijd bekwaam op een inzet van Fotis Papoulis.

In de rust deed Van Bommel een aantal omzettingen. "We hebben de spelers wat fragmenten laten zien uit de eerste helft. Daarbij laten we situaties zien waar het goed gaat en minder goed gaat, zodat ze de situaties ook herkennen. Je kunt wel schuiven op een magneetbord, maar dit werkt beter. Dan zet je het een klein beetje om en met de goal word je daarvoor beloond", legt de trainer uit in gesprek met FOX Sports.

De omzettingen hadden invloed op Érick Gutiérrez en Rosario. Met name laatstgenoemde had het in de eerste helft moeilijk. "Dat heeft niets met die band te maken", aldus de trainer, als hij gevraagd wordt of Rosario last heeft van de druk van de aanvoerdersband. "Dat heeft met de manier van voetballen te maken. Guti en Pablo speelden in veel te grote ruimtes, waardoor je moeilijk keuzes kunt maken. Ze hadden bijna geen spelers om zich heen. Dat ging in de tweede helft een stuk beter."

Rosario heeft eenzelfde soort analyse als Van Bommel over de eerste helft van PSV. "In de eerste helft kwamen we er moeilijk doorheen. We creëren weinig, maar krijgen ook weinig tegen. In de tweede helft zie je dat we er doorheen komen, goede aanvallen hebben en drie mooie goals maken", aldus de middenvelder bij Veronica. "De trainer had in de rust gezegd dat wij als middenvelders iets hoger moesten staan, waardoor zij moesten gaan kiezen wat ze gingen doen. Het is belangrijk dat we onze koppen erbij hielden en nu hebben we een goede uitgangspositie voor volgende week. Het is mooi om te zien dat het in de tweede helft zo goed gaat."

Rosario omschreef zijn eigen optreden in het Philips Stadion als 'slordig'. "Met name in de eerste helft heb ik veel balbezit geleden en in de tweede helft ging het ook in de duels veel beter. Alles kan nu nog gebeuren, maar we gaan met een goed gevoel daar naartoe." PSV speelt donderdag andermaal tegen Limassol, maar dan op Cypriotische bodem.

Meer nieuws
   
06:00
06:00
Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
8
   
00:01
00:01
Ziggo onderbreekt Girona - Barcelona vanwege Dodenherdenking: kijkers woedend
118
   
23:58
23:58
Luka Modric neemt opnieuw record over van Real Madrid-legende Ferenc Puskás
5
   
22:54
22:54
Atlético Madrid dicht bij Champions League-ticket dankzij fraaie goal Riquelme
1
   
22:40
22:40
Inter verliest door fout Dumfries voor de tweede keer dit seizoen van Sassuolo
15
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (25)

 
baradona
 
19
23 augustus 2019 om 07:50
Lijkt het helemaal kwijt te zijn , en dat al een tijdje. Ik vind hem vooral in zijn handelingssnelheid en oplossingen vooruit vrij beperkt. Ik vind het ook in niks een aanvoerder, vergelijk dat eens met een Koopmeiners van AZ . Die is niet alleen voetballend veel beter maar ook verbaal zowel in als buiten het veld. Als ik PSV was had ik die opgehaald bij AZ.
 
Inti
 
11
23 augustus 2019 om 07:59
Baumgartl lijkt me een prima aanvoerder. Rosario voorlopig op de bank. Liever Hendrix op die positie.
 
TrebleX
 
25
23 augustus 2019 om 08:03
Rosario is een napraat pop van Van Bommel. Slechtste aanvoerder ooit die PSV heeft gehad. Maak desnoods Zoet of Viergever aanvoerder. Rosario is ook de zwakste schakel met zijn breedte pass en tikkie terug pass.
 
Giodinho7
 
8
23 augustus 2019 om 08:21
Persoonlijk vind ik Dumfries net zo erg. Waar Rosario soms nog weleens een bal vooruit probeert te spelen, maar door gebrek aan vertrouwen die zelden meer aankomt doet Dumfries dat dus echt nooit. Echt werkelijk waar elke bal speelt hij terug na lang overwegen om hem vooruit te spelen. Hierdoor stagneert bijna alles aan de rechterkant bij PSV.
 
manodedios
 
2
23 augustus 2019 om 09:48
Echt legendarisch Rosario altijd basis en als kers op de taart een aanvoerdersband om zijn mouw schuiven hee Mark ??????? Alles goed verder? Óf mensen, Mark heeft een buitengewoon talent voor zijn nieuwe vak en ziet dingen die de rest van de wereld niet ziet. Maar dat betwijfel ik zo langzaam aan.
 
Giodinho7
 
12
23 augustus 2019 om 08:04
Wat ziet iedereen toch in Koopmeiners? Ik zie het niet hoor. Ik kan hem zelden betrappen op een splijtende pass en ook het tempo waarin hij speelt vind ik zeer traag. Het is misschien een persoonlijkheid op het veld, maar verder zie ik toch veel balletjes breed en terug bij hem. Misschien omdat het Az is en hij balbezit houdt is dat al voldoende, maar bij PSV schort het juist aan iemand die vanuit het middenveld risico neemt en een pass tussen de linies geeft. Ik hou nog hoop dat Gutierrez een wat mindere uitvoering van Guardado wordt en daarmee belangrijk wordt bij PSV en dat ze dan over gaan naar een middenveld met de punt naar achteren.
 
Timba69
 
0
23 augustus 2019 om 08:58
Als je dan toch een speler moet noemen zou ik eerder Mitsjø eruit pikken. Die versnelt het spel, heeft een dribbel en komt ook nog in het strafschopgebied.
 
Giodinho7
 
3
23 augustus 2019 om 09:12
Ja, precies daar dacht ik dus ook aan. Als ik iemand van Az zou nemen is hij het wel.
 
toss
 
2
23 augustus 2019 om 09:39
Hij is het echt helemaal kwijt ja. Zegt zelf in de eerste helft veel balbezit te hebben geleden. Dat is inderdaad wel funest voor Psv.
 
kleinegeneraa7
 
13
23 augustus 2019 om 07:52
Gewoon echt heel dom van Van Bommel om hem (reserve) aanvoerder te maken. Een aanvoerder wissel je gewoon niet zo snel en nu laat die hem dus maar lekker aanmodderen. Ook heel slim om een speler die totaal uit vorm is, geen ervaring heeft en ook niks van een leider uitstraalt, om reserve aanvoerder te maken. Ok, PSV heeft niet echt een speler met ervaring en uitstraling om aanvoerder te maken (viergever is nog het beste alternatief en nu misschien Schwaab als die basis gaat spelen), maar maak dan een speler die nog een beetje in vorm is aanvoerder. Als je Rosario aanwijst, dan betekent dat, dat Van Bommel het aanvoerderschap bij voorbaat al niet serieus neemt, dus de uiteindelijke aanvoerder is ook maar om het even. Maar zit nu wel met de gebakken peren.
 
BlindeVogel
 
1
23 augustus 2019 om 09:41
Valt me al een paar wedstrijden op dat Dumfries altijd bezig is zijn spelers aan te sturen, en voorafgaan aan de wedstrijd of tweede helft met een groep jonge spelers aan het praten is die dan ook aandachtig naar hem luisteren. Ik weet nou niet in hoeverre Dumfries nou aanvoerders materiaal is, maar ik heb daar in ieder geval meer aanleiding voor gezien dan dat muisje Rosario.
 
Spydix
 
3
23 augustus 2019 om 08:20
Bijzonder dat je Van bommel verwijt het aanvoerderschap niet serieus te nemen, en vervolgens zelf voorsteld dat degene die in vorm is de band moet dragen...
 
kleinegeneraa7
 
1
23 augustus 2019 om 08:26
Ja omdat die een speler als Rosario reserve aanvoerder maakt. Als Rosario binnen je criteria valt als aanvoerder, dan kan elke speler aanvoerder zijn. Maak dan maar een speler aanvoerder die in vorm is, of tenminste de minst slechte. Heb je ook geen moeite met wisselen en had die Rosario nu al makkelijk kunnen laten banken. Had die bijvoorbeeld Hendrix weer kunnen proberen, zonder moeilijke vragen te krijgen.
 
DMS
 
5
23 augustus 2019 om 07:58
Rosario staat in balbezit vaak achter de man te wijzen dat hij de bal zeker niet wil hebben. Van Bommel moet hem er gewoon af halen als hij niet wil, jongens zat die het wel willen
 
CoJW
 
4
23 augustus 2019 om 07:59
Tweede helft scoor je uit een counter omdat die lui te veel mensen voor de bal hebben. Daardoor stijgt het zelfvertrouwen. Maar PSV zal met deze opstelling altijd moeite hebben om het spel te maken zeker met Rosario in de basis,.
 
masterapie
 
2
23 augustus 2019 om 08:55
Dit is zo ongeveer de meest ongbegrijpelijkste beslissing die Mark heeft gemaakt de afgelopen tijd. Deze jongen hoort echt bij de 3-4 slechtste spelers in de basis, heeft weinig voetbalintelligentie (afgaande op z'n analyses na de wedstrijd) en is volgens mij ook totaal geen leider (zie daar niets van terug tijdens de wedstrijden). Hup, snel Schwaab die band geven, met Zoet en van mij part Bergwijn als achtervang.
 
Benzema.
 
5
23 augustus 2019 om 08:59
Ik blijf vertrouwen houden in Rosario. Die jongen kan echt wel voetballen. Maar het loopt nu al een tijdje niet bij hem en het zou terecht zijn als hij op de bank terecht kwam. Echter zijn er geen betere opties. De roep om Hendrix snap ik totaal niet, want die is echt een stuk minder dan Rosario. Het lijkt wel alsof iedereen dat vergeten is. Sadilek is een leuk bijtertje, maar ook niet goed genoeg. Ramselaar is een optie maar van Bommel ziet het niet in hem zitten. Afellay en Thomas zijn nog niet fit.
 
Prosoccr47
 
2
23 augustus 2019 om 11:16
Rosario is al een tijdje zo bezig. Ook voor de zomer was hij 1 van de slechtste aan PSV zijde. Ik vond hem gisteren weer de zwakste op het veld. Zeker op zijn positie wordt er meer verwacht dan simpele balletjes breed. Hij durft nooit open te draaien en staat altijd met zijn rug naar de goal van de tegenstander. Daarnaast is zijn passing ook van een laag niveau. Ik snap ook wel dat hij een cvm is, maar het is niet zo dat Hendrix verdedigend veel zwakker is.
 
Benzema.
 
0
23 augustus 2019 om 11:24
Hendrix is verdedigend ook niet zwakker. Maar voetballend wel. Rosario heeft overzicht, ziet gaten en weet welke spelers vrij staan. Maar hij is enorm slordig in zijn passing wat tot veel balverlies leidt. Zijn intentie is vaak goed, zijn uitvoering niet.
 
Johan166
 
2
23 augustus 2019 om 10:23
Begrijp niet echt waarom je een jochie aanvoerder maakt die nog teveel bezig moet zijn met zijn eigen spel. Hoe moet het team je nou serieus nemen als ze zien dat jij de veroorzaker bent voor de slechte verbinding naar de aanval toe. Zie liever dat bijvoorbeeld Baumgartl aanvoerder is. Die brengt veel meer rust in het elftal.
 
Prosoccr47
 
0
23 augustus 2019 om 11:17
Viergever zou ik ook geen slechte optie vinden.
 
ritje
 
1
23 augustus 2019 om 11:09
hallo Ja ik ben het eens wat betreft Rosario ! hij was de !!! dissonant in het elftal! Zelfs Hendriks was beter in zijn inval beurt! mvg ritje