Van Bronckhorst baalt in Arnhem: 'Dat is iets wat niet mag op dit niveau'
Zondag, 10 maart 2019 om 17:40

Giovanni van Bronckhorst wist zondagmiddag met Feyenoord op bezoek bij Vitesse opnieuw niet te winnen in een uitwedstrijd (1-1). De trainer van de Rotterdammers was tevreden over het spel van zijn ploeg, maar ergert zich aan de manier waarop Feyenoord de tegentreffer incasseerde. Direct na rust was Mohammed Dauda trefzeker namens Vitesse. "Als je zoveel energie in een wedstrijd steekt om op voorsprong te komen, mag je het niet zo weggeven", vertelt Van Bronckhorst voor de camera van FOX Sports.

Feyenoord wist in het GelreDome opnieuw niet te winnen op vreemde bodem. De laatste keer dat de Rotterdammers wonnen op vreemde bodem dateert van 9 december, toen FC Emmen met 1-4 werd verslagen. Toch zat er op bezoek bij Vitesse meer in voor de ploeg van Van Bronckhorst. "De eerste helft speelden we uitstekend. We speelden goed onder de druk van Vitesse uit, creëerden veel mogelijkheden om de score te openen. Gelukkig doen we dat net voor rust. In de tweede helft krijgen we te snel die goal tegen. Dat is iets wat niet mag op dit niveau, zeker niet vlak na rust."

Meer: Naam uit de Premier League getipt aan Feyenoord: ‘Geweldige veldtrainer’

In Arnhem kon de trainer door blessures niet beschikken over Kenneth Vermeer en Tonny Vilhena. Joris Delle stond onder de lat en Orkun Kökçü speelde op het middenveld. "In balbezit zie je dat Orkun heel goed tussen de linies kan spelen. Hij was altijd aanspeelbaar. Hij maakte een heel mooie goal. In de tweede helft werd hij vermoeider en gaf hij aan dat hij gewisseld wilde worden", aldus Van Bronckhorst over de achttienjarige middenvelder.

Aanvoerder Robin van Persie was na afloop zichtbaar teleurgesteld over het gelijkspel. "De eerste helft speelden we goed, maar we laten ze terugkomen in de tweede helft. Aan het einde ging het wel over en weer. Zij hadden kansen, maar wij ook volop", liet de aanvaller weten. Ook Van Persie zag dat zijn ploeg kort na rust een tegentreffer kreeg. "Ik weet het niet, ik moet het nog terug zien", sloot de routinier af.

Meer nieuws
   
22:50
22:50
PSG moet Champions League-finale na zes keer lat en paal aan Dortmund laten
140
   
22:12
22:12
PSV distantieert zich van beschuldigend statement Noa Lang
38
   
21:53
21:53
Joey Kooij duikt op bij Eredivisie-duel: 'Kan toch niet waar zijn?'
24
   
21:41
21:41
Vitesse-overname Parry definitief van de baan na uitspraak beroepscommissie
18
   
21:28
21:28
Besiktas kan seizoen kleur geven met eerste bekerfinale sinds 2020/21
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (17)

 
Lionelneymar
 
18
10 maart 2019 om 18:14
Eerlijk de moeilijkste baan van Nederland is coach van Feyenoord zijn. Iedereen verwacht dat je meedoet om de titel, maar ten eerste is je budget veel minder dan Ajax of PSV en ten tweede is de selectie gewoon matig. Je kunt van Gio toch niet verwachten dat je voor de titel speelt als je verdediging uit Martina, Verdonk, van Beek, van der Heijden, Nieuwkoop en Botteghin bestaat. Op het middenveld is het gewoon net niet met bijvoorbeeld Clasie en Toornstra. De aanval met Berghuis en van Persie is sterk, maar RVP houdt het gewoon geen 90 minuten meer vol. Gio heeft het gewoon geflikt kampioen te worden met Feyenoord voor het eerst in 18 jaar en hij heeft 2x de beker gewonnen. Nog steeds zie ik zoveel mensen die zeggen dat hij het dramatisch doet als trainer.
 
steeck03
 
3
10 maart 2019 om 18:29
1 en 2 zijn hetzelfde. Minder budget is mindere spelers. Of heel goede jeugd.
 
Lionelneymar
 
6
10 maart 2019 om 18:39
Ja nou kijk is naar Ajax! Matthijs de Ligt, Onana, Frenkie, van de Beek en Dolberg hebben allemaal zo goed als niks gekost. Die spelers worden aangevuld met duurdere spelers als Neres, Tagliafico, Tadic en Blind. Er zit wel degelijk een verschil tussen.
 
KokkieAFCA0341
 
1
10 maart 2019 om 21:53
Tagliafico heeft minder gekost als Haps dus die kan je niet onder dure spelers rekenen, verder heb je wel gelijk.. Feyenoord/van Geel heeft ervoor gekozen om 6 a 7 spelers te halen uit de eredivisie wat altijd een gok blijft of ze een stap hoger aan kunnen al zijn dure aankopen ook geen zekerheid natuurlijk, het blijft gokken en hopen dat iets goed uitpakt, al waren spelers als Tadic, Blind en Ziyech wel zekerheid voor veel geld
 
Kyle66
 
3
10 maart 2019 om 19:05
@Lionelneymar, ik heb zelf het idee dat de trainer van Ajax het zwaarder heeft door alle media-aandacht. Elke scheet die daar wordt gelaten, wordt breed uitgemeten in de pers. Juist bij Feyenoord zijn de verwachtingen minder hoog.
 
Guandriks
 
2
10 maart 2019 om 19:15
Echter speel je bij Ajax en PSV naar de mogelijkheden. Bij Feyenoord wordt er meer geeist zonder dat dit haalbaar is. Het is vervelend dat je nooit kunt voldoen aan het verwachtingspatroon.
 
Kyle66
 
4
10 maart 2019 om 19:44
Wat is dan het verwachtingspatroon van Feyenoord?
 
Moridin
 
6
10 maart 2019 om 19:12
Niemand verwacht dat hij kampioen wordt. Progressie, motiveren, teamspel en aandacht voor de jeugd is alles dat gevraagd wordt. Dat lijkt mij voor een trainer niet te veel gevraagd, dat is namelijk zijn werk. Toch lukt dit al seizoenen lang niet onder Gio. Trainers als Rutten en Koeman hadden veel minder materiaal, maar speelde veel beter voetbal. Bovendien kunnen we wel zeggen dat Arie en van Beek niet goed genoeg zijn, maar wie stelt ze op dan? Al een paar jaar!
 
Woezel
 
0
10 maart 2019 om 19:48
Het heeft echt niet alleen met geld te maken. Waarom kan Feye het wel tegen psv en ajax opbrengen? Ze laten zien dan heel behoorlijk te kunnen voetballen. Hier ligt toch zeker een belangrijke taak van de trainer (motiveren) en dat lukt hem gewoon niet. Niemand verw8 dat ze kampioen worden, maar wat ze tegen de ‘kleintjes’ laten zien is ronduit schandalig.
 
Guandriks
 
10
10 maart 2019 om 18:27
Het gaat gewoon structureel mis op het moment. Zowel binnen de club, als op het veld. Het is allemaal zo voor de hand liggend wat de volgende stappen zijn van Feyenoord. En ook dit is zichtbaar op het veld. Ik zie een berghuis rond sjokken en een Larsson die op de handrem speelt. Er moet een hoop veranderen binnen de structuur van Feyenoord. Laat Martin van Geel opstappen, maak plaats voor een nieuwe TD en ga werken met een duidelijk stappenplan voor de komende 5 jaar. Met mogelijke scenario's en deze compleet uitwerken. Neem een voorbeeld aan AZ. Die scouten ontzettend goed en passen de jeugd op goede wijze in. Feyenoord moet zich niet laten leiden door de afstand naar Ajax en Psv. Ze moeten naar zichzelf kijken. Hoe zorg je ervoor dat we maximaal groeien binnen een bepaalde periode. Dat moet de insteek zijn. En niet hoe zorgen we ervoor dat we op korte termijn met huurconstructies zoveel mogelijk punten binnen krijgen. Op den duur breekt dat je gewoon op. Ik ben zelf fanatiek Feyenoord supporter, maar het doet me zeer te zien dat het ontbreekt aan visie en ontbreekt aan een plan. Feyenoord is in potentie gewoon een ontzettend grote club die ieder jaar tot de laatste speeldag mee moet kunnen doen om het kampioenschap. Dit is alleen wel een doelstelling die pas kan worden bereikt als de wonden zijn geheeld van foute beslissingen die ooit genomen zijn. Nu wordt er met pleisters met man en macht gewerkt aan resultaten op korte termijn.
 
dylan8071
 
20
10 maart 2019 om 18:45
Dat zeggen ze iedere keer. Het mag niet, kan niet, Feyenoord-onwaardig, hoort niet, ach ja.. volgende week een nieuwe wedstrijd en er verandert helemaal niks. Succes ermee.
 
Voetballer 2
 
2
10 maart 2019 om 18:46
Het is denk ik heel simpel. Met spelers als Clasie, St. Juste, Martina, van der Heyden , Ayoub etc. zal je nooit verder komen dan de derde plaats. Gewoon teveel matige kwaliteit ingekocht. Eerst maar eens behinnen om ieen andere T .D te benoemen. Deze man ( van Geel ) bakt er al jaren niets van.
 
Woezel
 
1
10 maart 2019 om 19:50
3e zou ook gewoon heel normaal zijn imo. Alleen mag je wel wat actiever voetbal verwachten, voetbal met een idee en enige motivatie. Dit zijn zaken waar je een trainer voor hebt en die faalt gewoon hopeloos hierin.
 
DVV20
 
0
10 maart 2019 om 19:59
Zeker na rust mag je niet snel een tegengoal krijgen op dit niveau? Wat is dat voor onzin uitspraak, zelfs bij Real - Barca zie je doelpunten net na rust. Net na rust of in de 80ste minuut maakt vrij weinig uit.
 
Bobiku29
 
1
10 maart 2019 om 21:29
@DVV20. Net na de aftrap sta je als het goed is gegroepeerd en goed opgesteld. Door een spelverloop, ruimtes die ontstaan, wordt gescoord. Als dan binnen een halve minuut al gescoord wordt, is dat op zijn minst bijzonder. Je staat dan nog in de organisatie
 
Lennimator
 
1
10 maart 2019 om 20:16
On topic: Gezien Az, zowel Ajax als Psv nog krijgt denk ik dat plaats drie zeker moet kunnen.
 
Bobo101
 
0
10 maart 2019 om 21:13
En ook in de Kuip zie ik Feyenoord “gewoon” de 3 punten pakken tegen Az. Dus zie Feyenoord daardoor wel 3de eindigen.