Van de Beek baalt van reserverol: 'Het ging de laatste tijd weer beter'
Maandag, 6 november 2017 om 20:42

Donny van de Beek ontbrak zondagmiddag tegen FC Utrecht (1-2 nederlaag) voor het eerst dit seizoen in de basiself van Ajax in een competitiewedstrijd. Trainer Marcel Keizer gaf de voorkeur op het middenveld aan Siem de Jong. Van de Beek baalde van zijn reserverol, zo gaf hij maandag aan toen hij zich meldde bij het Nederlands elftal.

"Dat was natuurlijk een teleurstelling. Dat deed wel even pijn", erkende hij tegenover Voetbal International. "Voor de wedstrijd tegen Feyenoord ging ik door een moeilijke periode, maar ik vond het de laatste tijd wel weer beter gaan. Ik hoop die lijn door te trekken en dat ga ik voor mezelf ook doen."

Van de Beek bereidt zich met Oranje voor op de vriendschappelijke duels met Schotland en Roemenië. "Ik ben heel blij dat ik hier mag zijn. Ik hoop dat ik me weer kan laten zien", zegt de twintigjarige middenvelder. "Voor mij is het prachtig. Het is hartstikke mooi en leerzaam om hier weer te zijn. Ik ga gewoon mijn stinkende best doen."

Meer nieuws
   
14:18
14:18
PEC Zwolle verslaat Heracles Almelo en passeert 'magische grens' van 34 punten
0
   
14:11
14:11
AZ kan vierde plek bijna niet meer ontlopen na geflatteerde zege op NEC
7
   
14:10
14:10
FC Eindhoven weet ook niet van Telstar te winnen in Keuken Kampioen Divisie
0
   
14:00
14:00
Live meepraten in de Premier League: Tottenham Hotspur - Arsenal
3
   
14:00
14:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
15
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (18)

 
 
19
6 november 2017 om 20:57
Blijft vreemd dat deze jongen zijn beste wedstrijden heeft gespeeld op 6 en nu op 8 word geposteerd. Wissel deze jongen af met Frenkie op 6 en je zult zien dat die jongen gewoon goed voetballen kan. Geef hem wat vertrouwen stabiliteit en het betaald zich wel uit.
 
De Toekomst
 
5
6 november 2017 om 21:01
Tsja, ga jij dat tegen Keizer vertellen? Ik heb niet de indruk dat Keizer heel snel stabiliteit in dit team gaat krijgen...
 
mitchell172
 
4
6 november 2017 om 21:10
Elke keer hoop je dat Keizer Donny op 6 poseert om hem in zijn kracht/sterkte te benutten, maar dan weet Marcel het toch weer voor elkaar te krijgen om een elftal weer op bepaalde plekken om te gooien en/of spelers op de verkeerde plek te zetten. Als Ajacied zou ik soms wel wensen dat het seizoen al ten einde komt, maar elke keer blijf ik naar de wedstrijd kijken; Hoe slecht ze soms ook wel niet spelen.
 
ModricMagic
 
6
6 november 2017 om 21:01
Van de Beek hoort ook niet op 8 te spelen dat vind ik echt niks voor hem. Vorig jaar was hij juist uitstekend toen hij voor Schöne kwam. Hij is geen Klaassen iemand die in de 16 loopt en kan scoren. Siem de Jong zou ik erin houden met Ziyech en dan Schöne of van de Beek.
 
memphisdepay
 
2
6 november 2017 om 22:33
Nou ik vind hem verdedigend ook niet heel sterk hoor. Van de Beek begon echt uitstekend tegen Nice en ik zie eigenlijk niet in waarom hij niet op 8 kan spelen volgens mij speelde hij altijd op die positie bij jong Ajax. Daarnaast zal die persoonlijk ook niet helemaal lekker in zijn vel zitten, hij was toch degene die het langst met Nouri speelde en in interviews leken ze goede vrienden.
 
PeterVermeuIen
 
0
6 november 2017 om 23:19
Siem de Jong heb ik tegen Utrecht helemaal niets gezien, ook deed hij weinig bij een balbezit van de tegenstander. Hij is erg zuinig met zijn lichaam. Nee ik wil gretige voetballers zien!Ziyech speelt niet graag met Siem de Jong is mij wel duidelijk. Dan moet Ziyech meer arbeid gaan verrichten...
 
arsen(e)al
 
9
6 november 2017 om 21:02
Mja als ik dan hem dan nu weer bij Voetbal Inside die 1-2 zie verdedigen... mijn god zeg. Dan gaat er toch flink wat mis in je hoofd als je je zo laat bespelen
 
jaweltog
 
5
6 november 2017 om 21:03
In het begin nam ik Keizer vrij weinig kwalijk, maar afgelopen Zondag heeft deze man echt wel gefaald. Het draaide afgelopen weken al niet helemaal lekker, alhoewel je wel wedstrijden won. Nu ga je Dolberg opstellen voor Klaas, Siem zet je opeens basis voor Donny. Als je Siem en Ziyech speelt heb je 2 man voor de bal lopen met balverlies. Dan heb je dus alleen Schone ( die ook geen echte nummer 6 is ) die het verdedigende gedeelte deed. Dan heb ik het niet eens over de wissels. En laat alsjeblieft Younes en Viergever een keer banken. Als je al niet lekker draait ga dan voor zekerheid met Huntelaar, Donny en Frenkie/Schone.
 
LitmanenHeld
 
3
6 november 2017 om 21:59
Ja eens. Ook raar dat hij nu 2x Wober eraf heeft gehaald terwijl hij het goed doet, vind hem in de opbouw beter dan Viergever. Ik snap het dat je Sinkgraven eraf haalt om meer voetbal op linksback te hebben, maar haal dan ook gewoon de speler van het veld die linksback staat ipv je hele verdediging om te gooien middenin de wedstrijd.
 
Rochester
 
1
6 november 2017 om 21:17
Ik blijf erbij dat ik van de Beek op de 6-positie het beste vind. Hij is dit seizoen al meerdere malen als nummer 8/rechtermiddenvelder opgesteld, maar ik heb dit seizoen ook 'n paar keer aangegeven dat van de Beek geen rechtermiddenvelder is en doordat van de Beek rechts op het middenveld speelt, krijg je in mijn ogen ongeveer hetzelfde als met Bazoer destijds in het seizoen 15-16 onder de Boer: toen speelde Bazoer ook als rechtermiddenvelder en toen mistte je ook gewoon diepgang op het middenveld, doordat Bazoer rechts op het middenveld stond en ook bij Bazoer was ik destijds van mening dat hij beter was op de 6-positie en precies hetzelfde heb ik met van de Beek momenteel. Schöne speelt momenteel op de 6-positie, maar Schöne als nummer 6 ben ik ook niet echt een fan van. Het liefst zie ik ook een middenveld met Frenkie de Jong, van de Beek en Ziyech en dat middenveld is in mijn ogen perfect in balans en hopelijk haalt Ajax in de winterstop een linksback en een vleugelaanvaller en in een andere topic over Siem de Jong van 'n paar uur geleden, heb ik de namen Brian Cufré (een Argentijnse linksback van 20, contract tot de zomer van 2018 bij Velez Sarsfield) en Everton Felipe (een Braziliaanse vleugelaanvaller van Sport Recife, contract tot de zomer van 2022) genoemd en dat is omdat ik zowel binnen Nederland als de rest in Europa geen goede en haalbare opties zie voor Ajax, dus vandaar dat ik deze 2 spelers uit het continent Zuid Amerika heb genoemd en dan zie ik het liefst deze opstelling (zie opstelling).
 
XAJAcfa
 
3
6 november 2017 om 23:01
In je opstelling staat Everton als linksbuiten, nu kan hij dat wel spelen maar hij heeft de meeste wedstrijden als rechtsbuiten gespeeld....... dan krijg je dus op links een soort Youness...oh nee Youness scoort nog meer... sorry hoor maar in anderhalf seizoen heeft deze speler slechts 1 doelpunt gemaakt en dat voor een aanvaller. Heb ook begrepen dat hij daarom bij Ajax van de radar is. Blijft zonde dat Richarlison niet gekomen is doet het erg goed in Premier league dat was echt een sensatie geworden met zijn fysiek. Al acht ik ook de kans groot dat keizer hem er naast zou zetten, niet omdat het moet maar omdat het kan....
 
Vik1985
 
3
6 november 2017 om 21:29
Een soort van Klaassen. En die valt nu in een grotere competitie gigantisch door de mand.
 
ninjakai
 
3
6 november 2017 om 21:45
Eigenlijk juist niet. Ze hebben dezelfde mentaliteit en lijken op elkaar, daar stopt het. Klaassen was de man van de 16 induiken en scoren. Donny doet zijn ding veel meer buiten de 16. Donny is ook technischer dan Klaassen, terwijl Klaassen meer loopvermogen heeft. Klaassen komt vanzelf weer boven drijven, op het moment dat er een goede balvaste spits voor hem staat waar hij lekker overheen kan duiken.
 
memphisdepay
 
3
6 november 2017 om 22:40
Klaassen komt vanzelf niet zo maar even boven drijven. In de PL scoor je als middenvelder nou eenmaal niet veel er staat nu ook maar een middenvelder op de topscorerslijst en vorig seizoen was Alli de enige die boven de 10 goals uit kwam. Klaassen een speler met een uitstekende mentaliteit maar we kennen hem vooral van zijn goals als dat wegvalt blijft er weinig over.
 
MMarkez
 
1
6 november 2017 om 21:46
Ik gun Keizer echt het allerbeste en hoop nog steeds dat hij het "gaat maken" bij Ajax. Maar hij blijft maar beslissingen nemen en dingen doen die, in mijn ogen, vreemd zijn. Vreemde wissels, rare opstellingen, rare verklaringen voor dingen die hij wellicht anders had moeten doen. Weet het ook even niet meer met deze trainer..
 
hansje1969
 
1
6 november 2017 om 22:13
Het stuk gaat over VD Beek. Maar om even op je stukje te reageren...ik gun Keizer ook het beste. Maar hoop dat hij liever vandaag nog dan morgen eruit vliegt inclusief Bergkamp. Is beter voor Keizer zelf om nog dieper te zakken. Zoals je zegt, de ene wissel is nog onbegrijpelijker dan de andere. En als je nu nog zoekende bent als trainer....ja dat heeft geen toelichting meer nodig.
 
DaveKattenberg
 
1
7 november 2017 om 07:28
Worstelen bij Ajax maar wel bij Oranje. In een notendop het verval van het Nederlands elftal verklaard.