Van de Beek: 'Het is mooi dat mijn naam gelinkt wordt aan Barcelona'
Vrijdag, 7 juni 2019 om 12:46

Donny van de Beek kende een uitstekend seizoen met Ajax en heeft zich in de kijker gespeeld bij verschillende clubs. De 22-jarige middenvelder werd reeds in verband gebracht met Barcelona en Paris Saint-Germain. Ondanks die geruchten blijft Van de Beek in gesprek met het Spaanse Mundo Deportivo bescheiden.

"Ik heb veel dingen gelezen in de kranten, maar ik heb er niets over te zeggen. Mijn contract bij Ajax loopt voorlopig nog door en nu ben ik gefocust op Oranje", zegt Van de Beek over de vermeende belangstelling. Het contract van de middenvelder bij Ajax loopt nog door tot medio 2022. Afgelopen seizoen speelde hij namens de Amsterdammers 57 officiële wedstrijden, waarin hij goed was voor 17 doelpunten en 13 assists.

"Het is mooi dat mijn naam gelinkt wordt aan Barcelona, maar ik kan nog steeds beter. We zullen zien wat er in de toekomst gebeurt, je weet nooit hoe het loopt", vervolgt Van de Beek, die in de halve finale van de Nations League tussen Nederland en Engeland in de tweede helft in het veld kwam voor Marten de Roon. Oranje was na verlenging uiteindelijk met 3-1 te sterk voor the Three Lions en treft komende zondag in de finale Portugal.

Frenkie de Jong speelde tegen Engeland een sterke wedstrijd en kan rekenen op lof van Van de Beek. "Hij is een geweldige speler, heeft zoveel kwaliteiten en ik denk dat hij een fantastische aanwinst is voor Barcelona", stelt de Ajacied. Van de Beek wordt ook gevraagd naar zijn andere ploeggenoot Matthijs de Ligt. "Ik weet niet waar hij naartoe gaat. Barcelona is een goede club voor hem, maar hij kan ook naar de Premier League of andere competities. Het gevoel moet goed zitten."

Meer nieuws
   
00:01
00:01
Ziggo onderbreekt Girona - Barcelona vanwege Dodenherdenking: kijkers woedend
117
   
23:58
23:58
Luka Modric neemt opnieuw record over van Real Madrid-legende Ferenc Puskás
5
   
23:55
23:55
Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
8
   
22:54
22:54
Atlético Madrid dicht bij Champions League-ticket dankzij fraaie goal Riquelme
1
   
22:40
22:40
Inter verliest door fout Dumfries voor de tweede keer dit seizoen van Sassuolo
15
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (40)

 
Selassi 020
 
135
7 juni 2019 om 13:08
Dani de Wit? Is dat sarcastisch bedoelt?
 
Selassi 020
 
14
7 juni 2019 om 13:54
Ik kan ook wel genieten van De Wit zijn strijdbaarheid en doorzettingsvermogen, en hij ligt ook goed bij veel van de nu doorbrekende of al doorgebroken spelers. Maar ik zie in hem echt geen basismateriaal. Wordt door Ten Hag vooral gebracht op die momenten dat hij meer power en doorzettingsvermogen nodig heeft in de ploeg, laat in de wedstrijd of in beker of cupwedstrijden als een soort pinchhitter. Wie zou hij uit de basis moeten spelen? Ik acht hem echt niet beter dan een Marin, vd beek, schone, mogelijk propper/odegaard. Dan heb je ook nog Gravenberch , Unuvar en nog wel meer jongens bij jong en o19 die denk ik meer aanspraak op speelminuten gaan maken. Nee ik denk dat hij prima mee kan in de ED maar Barcelona is net even een stapje te hoog wat mij betreft.
 
NJfromVOL
 
88
7 juni 2019 om 13:12
Het zou ook mooi zijn als Sven van Beek meegaat. Lastig voor die Spanjaarden om die namen uit elkaar te houden.
 
ModricMagic
 
45
7 juni 2019 om 13:13
Laten ze bij Barcelona gelijk ook Lammers en Eiting halen...
 
SjonnyvdBeek
 
6
7 juni 2019 om 14:38
Eiting komt nog ver genoeg.
 
wehave
 
26
7 juni 2019 om 13:21
Weet je gelijk dat barca de komende jaren niet mee gaat doen voor de titel. Want als dit soort spelers( Donny en Dani de Wit ) komen gaat er nog veel meer middelmaat komen.
 
1AFCAjax1
 
23
7 juni 2019 om 13:27
Donny en Dani in één adem noemen is wel een beetje denigrerend, niet? Wel met je eens dat Donny (nog) geen Barca materiaal is.
 
bf1994
 
9
7 juni 2019 om 14:08
Sorry hoor maar is dit serieus? Donny heeft niet veel flair zoals een frenkie de jong. Maar kan wel uitgroeien tot een middenvelder van wereldklasse niveau hoor. Kijk maar naar rakitic in barca, die man is geen iniesta, maar is toch de afgelopen paar jaar belangrijk geweest.
 
NL_Modric
 
7
7 juni 2019 om 14:38
Rakitic was bij Sevilla natuurlijk wel een paar klasse beter (en nog steeds). Rakitic was daar ook heel creatief, heeft een beter schot, meer voetbalgogme. Ik denk dat Donnie blij mag zijn als hij zijn niveau aan kan raken over 4 of 5 jaar.
 
cheesie
 
18
7 juni 2019 om 13:21
Matthijs de Ligt kan ik me voorstellen, hoewel ik hem bij Nederland-Engeland de eerste helft behoorlijk zwak vond, met name tegen Rashford. Donny vd Beek vind ik een goede speler met diepgang maar zeker (nog) niet van het niveau Barcelona, met name op het gebied van balbehandeling onder druk en het feit dat hij in iedere grote wedstrijd enorme kansen mist. Dani de Wit bedoelde je denk ik sarcastisch dus zal ik verder niet op in gaan.
 
De-Socioloog
 
18
7 juni 2019 om 13:30
Ik vond Matthijs de Ligt helemaal niet zo zwak. Hij maakte een domme fout, ja, maar voor de rest speelde die prima. In de tweede helft herstelde hij zich goed en had hij Kane in de pocket. Het valt mij wel op dat Matthijs vooral goed is tegen sterke, gevaarlijke spitsen (kane, Lewandowski, Ronaldo) en minder goed is tegen snelle bewegelijke spelers (moura & Rashford)
 
NJfromVOL
 
5
7 juni 2019 om 13:49
Dat laatste was al bekend. Dat zag je bij uitstek in de interland tegen Duitsland.
 
gloryUnited
 
5
7 juni 2019 om 14:17
Ja heel goed tegen Ronaldo... die scoorde gewoon 2x tegen hem hoor. Daarnaast is Ronaldo nog steeds vaak linksbuiten en niet spits en ook nog eens erg bewegelijk
 
cheesie
 
5
7 juni 2019 om 16:08
De Socioloog. Hij heeft twee grote fouten gemaakt waarbij er 1x een penalty werd gegeven en 1x Dumfries ternauwernood kon herstellen. Daarnaast 1x kinderlijk door de benen gespeeld en op snelheid erg kwetsbaar. Tweede helft was inderdaad veel beter. Heeft ook te maken met type spits, zoals je zelf al aangeeft.
 
Selecaooo
 
11
7 juni 2019 om 13:59
@Hoogindexonen Zou ook mooi zijn als Siem en Jong en Klaassen ook naar Barca verkassen
 
R_Zuid
 
15
7 juni 2019 om 13:32
Stelletje papegaaien zijn die kranten. In Nederland noemt iemand op tv Barca, dus roepen ze in Spanje dat Barca wordt genoemd, waardoor er hier weer Barca wordt genoemd. Van Beek is bij lange na niet goed genoeg voor Barca, ook niet voor de breedte.
 
Savano
 
6
7 juni 2019 om 13:38
Iedere Ajacied wordt naar Barca geluld en andersom moet iedereen die wat kan naar Ajax. Volledig tegen beter weten in. Komkommertijd: het is wat hé ... heb mezelf voorgenomen het met een schep zout te nemen en selectief te worden op welke VZ titels ik klik. VZ notificaties ook maar uitgedaan ... geloof me het helpt!
 
Rochus
 
3
7 juni 2019 om 13:44
Je ziet steeds meer power in het voetbal komen, je ziet ook dat Barca daar Europees eigenlijk niet tegenop kan. v.d Beek is de ultieme speler die finesse en power combineert. Voor de breedte zeker geschikt, voor de basis nog niet goed genoeg voor Europa, maar voor Laliga prima voor in de basis. Ik vraag me alleen af of Barca na de Jong en de 90-100 mio voor de Ligt nog eens 65 mio wil uitgeven aan Ajax.
 
bf1994
 
3
7 juni 2019 om 14:05
Donny wordt naar mijn mening te veel onderschat. In barca zou hij op zich een goede vervanger voor Rakitic zijn. -Maakt veel meters - speelt goed in balbezit - heeft een goede loopactie naar voren dus komt vaak in scorings positie,
 
gloryUnited
 
8
7 juni 2019 om 14:18
heeft alleen niet de finesse, pass, en schot van Rakitic.
 
bf1994
 
2
7 juni 2019 om 14:20
vind eerlijk gezegd dat rakitic weinig finesse heeft. Alleen is Donny nog erg jong, ik zeg niet dat hij nu al mee zou kunnen draaien. Maar als die zich blijft ontwikkelen denk ik dat hij wel een hoog niveau aan kan
 
Stijlvol
 
3
7 juni 2019 om 16:16
@gloryunited Deels eens. Ivan is zeker geen voetballer met fluwelen techniek, maar heeft wel een goede trap. Donny kan in potentie minstens een serieuze vervanger voor Ivan zijn en ik vind hem t.o.v. Ivan wel veel dynamischer. Donny verlegt het spel ook sneller naar voren en is daarin ook aanvallender ingesteld dan Ivan. Wat dat betreft kunnen Donny en Ivan niet volledig met elkaar vergeleken worden.
 
JoshuaK_
 
7
7 juni 2019 om 14:21
Vind dat de Donny in Oranje discussie na gister trouwens wel weer in de ijskast kan, heeft gister nauwelijks iets goed gedaan behalve naar de juiste kleur passen. Daarnaast verdween zowat alle impact van Wijnaldum toen Donny erin kwam doordat ze in Oranje dezelfde rol vervullen, namelijk de diepte opzoeken wanneer Memphis uit de spits zakt. Die twee moet je gewoon niet samen laten spelen, en aangezien Wijnaldum momenteel verder en beter verdient hij het om de voorkeur te krijgen.
 
Lucaij
 
1
7 juni 2019 om 16:54
Toen hij erin kwam begon het wel beter te lopen. Hij is altijd in beweging waardoor er ruimte vrij komt.
 
atleticofc
 
5
7 juni 2019 om 14:31
Haha dan gaat het wel slecht met barcelona als ze bij Donny vd Beek uitkomen. Die heeft een geweldig half jaar bij Ajax gespeeld. Dat absoluut, maar dat wil niet zeggen dat je gelijk bij Barcelona uit kan komen. Laat hem eerst maar eens stabiel een jaar presteren.