Van de Looi: 'Niet voor de de eerste keer in deze klotecompetitie tot nu toe'
Zondag, 27 augustus 2017 om 16:10

Willem II werd zondagmiddag afgedroogd in De Kuip. Feyenoord was met 5-0 te sterk en na afloop van de wedstrijd kon trainer Erwin van de Looi zijn frustratie niet onder stoelen of banken steken. De Tilburgers, die eerder dit seizoen verloren van FC Utrecht (2-0) en Excelsior (1-2), hebben nog geen punten vergaard, maar Van de Looi ziet het goed komen met zijn ploeg.

"Het was een ongelofelijke middag", citeert het Brabants Dagblad de oefenmeester na afloop van het duel. "Je neemt je dingen voor, dat voer je twaalf minuten goed uit, maar dan wordt er uit een corner gescoord en geef je de wedstrijd meteen weg. Dat is niet voor de de eerste keer in deze klotecompetitie tot nu toe."

Van de Looi ziet dat zijn ploeg onnodig veel ruimtes weggeeft. "Dan kun je alleen maar zorgen dat het geen 5-0 wordt, en die krijg je ook nog tegen. Het zou naïef zijn om me geen zorgen te maken, maar je hebt wel tegen twee ploegen gespeeld die al heel ver zijn, je mag daar ook wel complimenten over geven naar Utrecht en Feyenoord. Ik maak me wel zorgen, maar we kunnen hieruit komen."

Bij de NOS erkent Van de Looi dat Willem II er niet goed voor staat en zegt dat de club nog op zoek is naar versterkingen. "De cijfers zijn duidelijk. Dit is niet goed. We verdedigen echt dramatisch. Tegen Excelsior was dat ook al zo. Het dekken gaat niet goed. We zijn niet meedogenloos genoeg. We zijn achterin ook nog op zoek naar versterkingen. Ik wil er graag nog iemand bij hebben."

Meer nieuws
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
2
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
25
   
21:37
21:37
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
5
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (11)

 
AndreG
 
8
27 augustus 2017 om 16:16
Nou ik vond dat Willem 2 teniminste kon proberen om Feyenoord moeilijk te maken. Maar zoals ze vandaag hebben gespeeld kan toch niet? Je kan toch gewoon wat proberen ik plaats van Feyenoord even 3 punten komen brengen en gaan. Feyenoord is geen wereldploeg en hebben laatste 2 wedstrijden met moeite gewonnen. En dan ga je zo tegen ze spelen.
 
Jeffrey_fey
 
36
27 augustus 2017 om 16:23
Ik weet niet of je het weet maar feyenoord is in eigen huis gewoon oppermachtig.
 
yatsemata
 
3
27 augustus 2017 om 16:52
Nou, oppermachtig, zo goed vond ik ze in de jc schaal tegen ons niet. En er zit natuurlijk nogal een verschil tussen of je tegen willen 2 speelt of tegen (sub)toppers. Zeker met de CL zie ik Feyenoord nog wel punten verspelen.
 
JJR12
 
16
27 augustus 2017 om 17:04
Als je ruim 1.5 jaar ongeslagen bent in eigen huis (in de Eredivisie), vorig jaar 15 vd 17 wedstrijden hebt gewonnen en ook dit jaar alles wint, mag je best wel spreken van oppermachtig. Daarnaast is het heel makkelijk om één wedstrijd als graadmeter te pakken (daarnaast was dat ook nog de 1e van het seizoen), want afgaande op de wedstrijd van gister zou jouw Vitesse dan strijden tegen degradatie dit jaar.. En hoezo zouden ze met de CL punten verliezen? Iedereen schijnt te vergeten dat Feyenoord vorig jaar ook gewoon Europees speelde 6 wedstrijden in een vrij zware poule en dat ook niet extreem veel puntverlies opleverde.
 
Craig Tucker
 
3
27 augustus 2017 om 17:10
Dit feyenoord is gewoon te pakken door ploegen die in vorm zijn, ook in de eigen kuip. Probleem is dat er op het moment eigenlijk geen teams in vorm zijn. Behalve dan misschien Pec. Maar die hebben wel iets te weinig kwaliteit denk ik. Utrecht geef ik meer kans. Als Ajax en PSV de vorm nog niet hebben teruggevonden als ze naar de kuip moeten zal het lastig worden, maar ook dan is er wel wat mogelijk.
 
Lucunculus
 
19
27 augustus 2017 om 17:17
Zo geeft de overwinning op VVV je alweer zoveel vertrouwen ? Hilarisch!
 
gaeajax94
 
0
27 augustus 2017 om 19:46
Misschien mag je dan juist wel iets meer proberen om het Feyenoord moeilijk te maken, niemand kijkt raar op als je in de Kuip verliest dus kan je ook wel eens wat proberen
 
voetbal_addict
 
4
27 augustus 2017 om 20:04
Tuurlijk, al meer dan een seizoen is er geen club in vorm. Zowel ajax, psv, vitesse, az als man utd wisten niet te winnen in de kuip. Net als vorig seizoen zou feyenoord wel eens te pakken kunnen zijn.
 
Ampie
 
9
27 augustus 2017 om 16:24
Willem 2 speelde inderdaad wel schandalig slecht vandaag. Als je zag hoe duels werden aangegaan, of beter gezegd, werden ontlopen dan kan je beter stoppen
 
jorisdijk
 
1
27 augustus 2017 om 16:56
van der Looi en Willem II hebben ons (het publiek) ook echt geen dienst bewezen vandaag. Als je binnen 20 minuten met 3-0 achter staat dan kun je 2 dingen doen. Consolideren of realiseren dat je tactiek niet werkt omdat je constant onder druk staat. De tweede helft heb ik een Feyenoord gezien wat op halve kracht verder ging. Dat is meer de reden dat het geen 8-0 werd dan dat vd Looi verder ging met zijn plannen van tegenhouden.
 
JulesArts
 
1
27 augustus 2017 om 17:00
Ik snap nooit zo goed waarom sommige verdedigers in een simpele situatie zo veel problemen hebben met hun mannetje te dekken?! Dit leer je echt al in de F-jes