Van de Looi wordt uitgefloten: 'Het is niet leuk, maar ik begrijp het'
Zondag, 28 januari 2018 om 19:31

Willem II verloor zondagavond met 0-2 van AZ en in de tweede helft kreeg Erwin van de Looi het te verduren. 'Erwin, rot op!', zong een deel van het publiek toen de coach besloot om Bartholomew Ogbeche naar de kant te halen ten faveure van Thom Haye. Van De Looi begrijpt de frustratie wel.

"Of ik het heb gehoord? Natuurlijk, ik ben niet doof. Leuk is het nooit. Maar ik begrijp de fans. Ze zijn teleurgesteld over de wedstrijd, dat zijn we allemaal", aldus Van de Looi voor de camera van Omroep Brabant. Willem II staat nu, na twintig speelronden in de Eredivisie, met zeventien punten op de veertiende plaats en is nog lang niet veilig.

"Dan haalt de trainer óók nog een spits eruit, ze kennen daar het verhaal niet achter. Die trainer heeft vier dagen eerder ook nog eens gezegd dat-ie volgend seizoen niet bij Willem II blijft. Dat is een hele slechte samenloop van omstandigheden, waardoor waarschijnlijk dit soort teksten naar boven komen", aldus de 45-jarige Van de Looi.

De voormalig coach van FC Groningen kondigde woensdag aan dat hij zijn aflopende contract niet verlengt in Brabant: "Wij hadden dit niet verwacht, maar respecteren zijn keuze en hebben nu ruim de tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe hoofdtrainer", reageerde technisch directeur Joris Mathijsen. "De komende maanden gaan we samen met Erwin, de overige stafleden en spelers er alles aan doen om in de competitie zo snel mogelijk de weg naar boven in te zetten en de KNVB beker te winnen."

Meer nieuws
   
19:38
19:38
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
3
   
19:24
19:24
Manchester City sprankelt niet, maar houdt maximale druk op Arsenal
18
   
19:08
19:08
Marco Bizot gooit EK-kansen te grabbel met gruwelijke blunder
4
   
19:00
19:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
16
   
18:34
18:34
NAC Breda zet met moeizame zege op Jong PSV grote stap richting play-offs
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (10)

 
allochteun
 
5
28 januari 2018 om 19:53
Pfff... Erwin snapt er dus echt helemaal niets van. Dat uitfluiten heeft niets te maken met een samenloop van omstandigheden, maar met een druppel die de emmer doet overlopen. Je staat 2-0 achter, en hebt enkele grote kansen gehad om de 2-1 te maken, en wat doe je als coach, extra zekerheid inbouwen, om maar niet af te gaan... Erwin, je snapt dus totaal niet wat we in Tilburg willen. Wij zijn niet tevreden met slechts 2 0 tegen AZ! Probeer te winnen, val aan, ga ervoor! Liever 0-7 verliezen, maar een aanvallend Willem II in het veld, dan berekend 2-0 verliezen met 5 a 6 verdedigers... Erwin... Wij willen voetbal zien, dus aub, rot op
 
reds1965
 
6
28 januari 2018 om 19:57
Lijkt me dat de wissel was met het oog op de beker? Niet om extra zekerheid in te bouwen
 
allochteun
 
4
28 januari 2018 om 20:14
Kan zijn, maar pleur dan een jeugdspeler in de spits of van mijn part Wellenreuther met zijn 2 meter. Haye voegt gewoon niets toe op zo'n moment. Haye is een technisch vaardige, maar vrij slappe speler. Hem in brengen voor een spits, is in principe de handdoek werpen. Dat er van AZ verloren wordt is prima, dat hoort er gewoon bij. Maar zo? Dit had echt net zo goed schriftelijk afgedaan kunnen worden. Het is ook echt niet alleen deze wissel. De hele spelopvatting van Erwin is het voorkomen van tegendoelpunten, waardoor hij het grootste deel van het seizoen met 5 verdedigers en 2 controleurs heeft gespeeld. Het resultaat is dat er zo veel mensen achterin staan, dat er enkel verwarring ontstaat wie nu die 2 spitsen op pakt en je er met 9 man achter de bal natuurlijk nooit meer uit komt. Willem II heeft de meeste goals tegen nu, en het enige wat Erwin doet is meer verdedigende spelers brengen. In mijn ogen komen de tegen goals veel meer door het grote aantal verdedigers. Juist omdat je 9 spelers met een verdedigende opdracht het veld in stuurt, regent het tegen goals. Komt nog bij dat hij zo arrogant is dat hij aan geeft niet meer door te willen, terwijl al lang duidelijk was dar hij natuurlijk gewoon moest gaan, en er enkel nog zit omdat Willem II geen afkoopsom kan betalen. En ja, dan krijg je een fluit concert als je dan ook nog eens een spits voor een middenvelder brengt.
 
realmallorca86
 
1
28 januari 2018 om 21:07
zozo, jij weet het wel allemaal wel heel goed. solliciteren joh!
 
TimMatavz7
 
4
28 januari 2018 om 23:12
Als Groningen supporter voel ik precies wat je bedoelt. Bij ons was het precies hetzelfde onder van der Looi. De resultaten waren redelijk, maar het was allemaal zo behoudend en gefocust op verdedigen. Geen enkele intentie om het publiek te vermaken of om opportunistisch te spelen.
 
fc Blondie
 
2
28 januari 2018 om 21:57
Had hem na z'n voetbal loopbaan liever in de anoniemiteit zien verdwijnen .. nog gekker de mensen die hem aantrekken, deze vent mist toch alle facetten om een trainer te zijn, zal wel aan mij liggen!!