Van den Belt als beste speler van de Keuken Kampioen Divisie naar Feyenoord
Woensdag, 24 mei 2023 om 19:15

Het reguliere seizoen van de Keuken Kampioen Divisie zit erop. Heracles Almelo kroonde zich tot kampioen, terwijl ook PEC Zwolle promoveert naar de Eredivisie. Woensdagavond kregen de uitblinkers van dit seizoen een Gouden Schild uitgereikt van bondscoach Ronald Koeman, tijdens het Kampioensdiner in Veghel. De keuzeheer van het Nederlands elftal beloonde de speler van het jaar, de beste keeper, het talent van het jaar, de beste trainer en de topscorer met een schild. Dit zijn de winnaars van alle Gouden Schilden in de Keuken Kampioen Divisie!

Thomas van den Belt mag zich de speler van het jaar noemen. De 21-jarige middenvelder van PEC speelde een weergaloos seizoen op het Zwolse middenveld. In 35 competitiewedstrijden was de controleur goed voor zestien doelpunten en acht assists. Dat bleef niet onopgemerkt, want vanaf 1 juli mag Van den Belt zich officieel speler van Feyenoord noemen. De rechtspoot is door de fans van de Keuken Kampioen Divisie verkozen tot beste speler, waardoor hij met een mooie persoonlijke titel op zak arriveert in De Kuip!


Na een kampioenschap op huurbasis bij FC Emmen keerde Michael Brouwer afgelopen zomer 'gewoon' terug bij zijn Heracles. Met de Almeloërs flikte de dertigjarige sluitpost het opnieuw, waardoor hij komend seizoen toch echt op het hoogste niveau van Nederland gaat keepen. Brouwer is door de fans van de Keuken Kampioen Divisie verkozen tot beste keeper, en dat is niet vreemd. In 38 competitiewedstrijden kreeg de doelman slechts 42 doelpunten tegen, terwijl hij zestien keer de nul wist te houden. Brouwer miste tevens geen enkele minuut in het gouden jaar van Heracles en toonde zich een waardig kampioenskeeper.

Ruben van Bommel is door de aanvoerders en trainers uit de Keuken Kampioen Divisie gekozen als beste talent. De zoon van Mark van Bommel was dit seizoen de verpersoonlijking van het verrassende MVV Maastricht. De achttienjarige linksbuiten veroverde eind oktober een basisplaats en kwam uiteindelijk tot vijftien doelpunten en vijf assists in 31 wedstrijden. Een subliem aantal voor een buitenspeler van zijn leeftijd. De komende maanden wordt het interessant om te zien waar Van Bommel junior zijn carrière gaat vervolgen, maar één ding is zeker: zijn ster is rijzende!

Dick Schreuder is door de aanvoerders en trainer uit de Keuken Kampioen Divisie gekozen als beste trainer. Dat zal vooral te maken hebben met het formidabele veldspel dat hij zijn elftal bij PEC dit seizoen liet spelen. Ali Boussaboun, die tijdens het WK nog analist was voor Voetbalzone, gaf de 51-jarige trainer afgelopen maandag in de FC Rijnmond Podcast een groot compliment. Volgens de voormalig prof kan Schreuder de ideale opvolger van Arne Slot bij Feyenoord zijn. "Als je puur kijkt naar de manier van voetballen. Dominant, aanvallend, hij is iemand met potentie die nog kan groeien, dus waarom niet? Hij heeft fantastisch voetbal laten zien met PEC!"

Duitse goaltjesdief Lennart Thy koos afgelopen seizoen verrassend voor een terugkeer op het oude nest bij PEC. De transfervrije overstap van Sparta Rotterdam naar Zwolle heeft hem geen windeieren gelegd. In 36 competitiewedstrijden voor de Blauwvingers was Thy goed voor 23 doelpunten en zes assists. Daardoor meldt hij zich komend seizoen als topscorer van de Keuken Kampioen Divisie in de Eredivisie, waar PEC hoopt voor meerdere jaren te blijven.

Meer nieuws
   
16:00
16:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
24
   
15:55
15:55
Boskamp noemt 'de enige buitenlandse naam' die circuleert als opvolger van Slot
8
   
15:18
15:18
Feyenoord plukt nieuwe hoofd jeugdopleiding weg bij Rangers
7
   
14:55
14:55
Van 't Schip wordt geen 'Head of Coaching' en praat met Ajax over andere rol
21
   
14:24
14:24
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
43
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (14)

 
FR010FRDAM
 
5
24 mei 2023 om 19:29
Na Wieffer erg benieuwd wat hij kan op een hoger niveau.
 
Almachtig
 
7
24 mei 2023 om 21:10
Wieffer, Dallinga en Azarkan. Ik noem ze graag alle drie want alleen Wieffer benoemen vind ik niet voldoende. Wat kon genieten van die drie vorig jaar
 
 
28
24 mei 2023 om 19:29
Je kunt discussiƫren of kampioen worden met Heracles in de KKD een prestatie is die je de beste coach van de competitie maakt, maar om hem dan niet eens te nomineren ..
 
Meliora
 
8
24 mei 2023 om 21:24
Vreemd dat de trainer van de kampioen niet genomineerd is inderdaad. Van mij had Maurice Verberne trouwens mogen winnen. Vijfde worden met MVV, die het kleinste budget van de hele KKD hebben, is mijn inziens een veel knappere prestatie dan kampioen worden met een grote club als PEC. Helaas zullen mensen van kleinere clubs niet snel winnen als het een publieksprijs is.
 
 
4
24 mei 2023 om 19:31
Knap! Wordt een topper!
 
SterkeJerke
 
7
24 mei 2023 om 19:34
Verdiende prijzen voor alle spelers. Over beste speler valt nog te twisten naar mijn idee (hansson heeft indrukwekkende statistieken), maar Van den Belt is een leider in wording. Als het tegenzat voor PEC nam hij zijn club bij de hand en scoorde meestal een bevrijdend doelpunt. Ik ben heel benieuwd of het wat kan worden bij Feyenoord en het geen Antonucci 2.0 wordt.
 
SergioRamosHM
 
3
24 mei 2023 om 20:53
Denk dat wij met hem een hele goede speler in huis hebben gehaald. Ik hoop dat Maurice Steijn de nieuwe coach wordt en hem de volste vertrouwen geeft. Wieffer, Vd Belt en Szymanski in de basis en achter de hand Zerrouki, Timber en Bullaude. Wat een genot om Feyenoord fan te zijn.
 
Real_Amsterdam
 
2
24 mei 2023 om 22:44
Zerrouki kopen voor ~9miljoen om hem vervolgens niet op te stellen is wel een financieel gokje. Feyenoord is net een paar jaar aan het bouwen, dan moet je dat soort bedragen in de basis steken. Breedte aankopen van dat soort bedragen komen later wel
 
SergioRamosHM
 
0
25 mei 2023 om 07:42
Ik vind het ook bizar veel geld voor Zerrouki maar dat is geen reden om hem dus maar op te stellen. Je stelt de beste op en niet de duurste. Zou wat zijn om Wieffer wissel te zetten omdat hij slechtst een half miljoen heeft gekost.
 
Branquinho
 
1
25 mei 2023 om 08:28
Loop je niet te hard van stapel? Waarom zou je een KKd speler in de basis zetten terwijl die Eredivisie spelers die jij wilt banken alles al hebben bewezen in deze competitie? Van de Belt moet nog laten zien dat hij Eredivisie niveau uberhaupt aan kan.
 
SergioRamosHM
 
1
25 mei 2023 om 08:32
ik heb sinds de overstap van vd Belt elke wedstrijd naar Zwolle staan kijken maar die jongen is echt ontiegelijk goed. Zowel met als zonder bal. Hij ziet alles al ruim van te voren, dat maakt dan niet uit of het in de 1e of Eredivisie is. Hij is niet zo groot maar kan ook nog eens koppen. Ik kan weinig slechte dingen van hem vinden. Wellicht het verdedigende nog wat bijspijkeren maar daar liggen de problemen bij Feyenoord niet echt. Maar wellicht is het een niveau hoger anders, dat kan maar denk dat met wat hij goed kan, daar weinig anders zal zijn.
 
Zanazanyan
 
1
24 mei 2023 om 20:56
Zo benieuwd hoe deze jongen zich gaat ontwikkelen. Al ben ik bang dat hij de verkeerde keuze heeft gemaakt door voor Feyenoord te kiezen. Niet zo zeer vanwege zijn kwaliteiten, maar omdat hij nooit basisspeler gaat zijn volgend seizoen. Eeuwig zonde dat zijn positie momenteel met 3 spelers overvol is, had graag gezien dat hij naar een club ging waar hij gegarandeerd ging spelen.
 
Lionelneymar
 
3
24 mei 2023 om 21:05
Als Heraclied ben ik misschien gekleurd, maar Hansson had hem naar mijn mening toch wel verdiend. Was de mvp en heeft Heracles vaak genoeg bij de hand genomen. Echter is van den Belt naast Hansson wel de enige andere logische optie inderdaad. Verder vind ik Lammers nou ook geen wondercoach, maar om nou niet eens genomineerd te worden, terwijl je kampioen wordt, vind ik dan wel gek weer. Leuk voor Brouwer dat hij wel de prijs voor beste keeper heeft gekregen!
 
tomd
 
0
24 mei 2023 om 22:46
Hier wordt een Sven Blummel zwaar bestolen...