Van den Belt start bij Feyenoord, dat slechts één middenvelder reserve heeft
Zondag, 12 mei 2024 om 13:23

Arne Slot heeft de opstelling van Feyenoord bekendgemaakt. De oefenmeester kiest in het uitduel met NEC voor Yankuba Minteh als rechtsbuiten, waardoor Igor Paixão op de bank terechtkomt. Ayase Ueda is de vervanger van Santiago Gimenez, terwijl de plek van Quinten Timber wordt ingenomen door Thomas van den Belt. Het duel in het Goffertstadion begint om 14:30 uur en is te zien op ESPN 3.

Justin Bijlow verdedigt het doel van Feyenoord in Nijmegen. De verdediging wordt gevormd door Lutsharel Geertruida, Thomas Beelen, Dávid Hancko en Marcos Lopez. Gernot Trauner neemt plek op de bank.

Op het middenveld verschijnt Van den Belt aan de aftrap. Hij is de vervanger van Timber, die afgelopen weekend uitviel tijdens de 5-0 zege op PEC Zwolle. Ramiz Zerrouki en nummer 10 Calvin Stengs completeren de middelste linie, waar de spoeling dun is voor Slot. De oefenmeester kan alleen Ondrej Lingr inbrengen mochten er op het middenveld wisselingen nodig zijn.

Voorin kiest Slot voor Minteh op rechtsbuiten. Igor Paixão is het kind van de rekening en begint in Nijmegen op de bank. Luka Ivanusec start op links en moet spits Ueda van bruikbare ballen voorzien. De Japanner is andermaal de vervanger van de nog niet geheel fitte Gimenez.

Van Quilindschy Hartman, Mats Wieffer, Bart Nieuwkoop, Antoni Milambo en Gjivai Zechiël was al langer bekend dat zij het treffen met NEC moeten missen. Zechiël traint wel weer mee met de groep, maar een plek in de wedstrijdselectie kwam nog te vroeg voor de middenvelder.

Feyenoord staat op 78 punten en kan het totaal van vorig jaar, toen het kampioen werd met 82 punten, nog verbeteren. "Die prikkel houd ik de jongens wel voor", blikte Slot vooruit. Na de uitwedstrijd tegen NEC sluit Feyenoord het seizoen in De Kuip af tegen Excelsior.

NEC


Bij NEC is men zich ervan bewust dat een zege eigenlijk noodzakelijk is om op de laatste speeldag een serieuze gooi te doen naar plek vijf. "Maar ik wil vooral per wedstrijd kijken hoe we die kunnen winnen", blikte trainer Rogier Meijer vooruit tegenover NEC TV.

"En komende zondag is de laatste wedstrijd van het seizoen in ons eigen stadion. We willen graag winnen, dan blijven we meedoen om plek vijf." De wedstrijd tegen Feyenoord is bovendien een kans op revanche. De Rotterdammers versloegen de Nijmegenaren precies drie weken geleden in de finale van de TOTO KNVB Beker (1-0).

Opstelling NEC: Cillessen; Pereira, Ross, Nuytinck, Verdonk; Hoedemakers, Sano, Proper; Chery, Sow, Rober

Opstelling Feyenoord: Bijlow; Geertruida, Beelen, Hancko, Lopez; Zerrouki, Stengs, Van den Belt; Minteh, Ueda, Ivanusec.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Feyenoord-nieuws? Word nu lid van het Feyenoord Zone WhatsApp-kanaal!

Bekijk NEC - Feyenoord live op ESPN via Ziggo!

Meer nieuws
   
15:30
15:30
Maak kennis met het wonderkind Yalcouyé (18), dat gelinkt wordt aan Ajax en PSV
0
   
15:24
15:24
Salah verschijnt op training met nieuw kapsel en is vrijwel onherkenbaar
0
   
15:03
15:03
Premier League blijft gebruikmaken van VAR: slechts één club stemt tegen
8
   
14:24
14:24
'Voormalig Sparta-doelman Maduka Okoye staat voor droomtransfer in Serie A'
11
   
13:20
13:20
Naast Jorrel Hato nog 2 Nederlandse kanshebbers op Golden Boy-award
33
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (11)

 
Martyn7
 
2
12 mei 2024 om 13:30
En ik maar denken dat die Lingr best een leuke speler is. Nu weet ik ook wel dat van den Belt een andere speler is, maar niet best als je achter hem in de pikorde zit. Ik denk dat ik voor het eerst in mijn leven een toto tegen mijn eigen club ga plaatsen haha.
 
CROOSWYKER
 
4
12 mei 2024 om 13:50
Van de belt heel snel verkopen het is helemaal niks voor een club als Feyenoord . V geel tijden of zelfs de hcs tijden zijn geweest
 
arsenal890
 
0
12 mei 2024 om 14:25
Lingr blijft ook na de zomer. Dus best apart dat je hem helemaal geen minuten geeft. Brengt in de minuten die hij speelt best veel.
 
Zanazanyan
 
0
12 mei 2024 om 21:49
Heeft aangegeven niet nog een seizoen reserve te willen zijn dus die is weg.
 
arsenal890
 
0
12 mei 2024 om 21:56
Ja groot gelijk heeft die.
 
NJfromVOL
 
2
12 mei 2024 om 13:35
Dat maakt wel duidelijk hoe dun de spoeling bij Feyenoord is. Werk aan de winkel, Ten Kloese ...
 
marocberkane
 
4
12 mei 2024 om 14:05
We missen met Timber en Wieffer twee basismiddenvelders en met Milambo en Zechiel de jeugdspelers die er direct achter zitten. Dan zou bij elke club de spoeling dunner worden. We hebben zeker 8 middenvelders en dat zou normaal gesproken echt wel genoeg moeten zijn.
 
Martyn7
 
2
12 mei 2024 om 14:17
Zelfs met alle fitte spelers moet je met deze selectie opzouten uit Europa. Dit middenveld is echt schandalig te noemen. Wieffer, Stengs en Timber top dynamiek, alles erachter niet goed genoeg. Zerrouki vertraagt zo enorm, van den Belt kan het gewoon niet, Milambo en Zechiel nog te jong.
 
Joddit
 
0
12 mei 2024 om 21:19
Op basis waarvan zeg je precies dat van der Belt er niets van kan? En het gekaffer op Zerrouki begint ook een beetje oud te worden.
 
itsTom
 
1
12 mei 2024 om 13:44
Voor de spanning om plek 5 leuk als Nec wint vandaag, dan komt het op de laatste wedstrijd aan volgende week.
 
Traeces88
 
1
12 mei 2024 om 14:02
Moeten in de zomer flink wat ( breedte) aankopen gedaan worden. Met dit middenveld kan je echt niet in de CL komen opdagen.