Van den Brom: 'Qua entourage zijn er in Nederland weinig grotere clubs'
Vrijdag, 8 februari 2019 om 16:56

John van den Brom gaat vrijdagavond met zijn AZ op bezoek bij NAC Breda. De Brabanders staan er beroerd voor dit seizoen en zijn na de 3-0 nederlaag van vorige week vrijdag tegen De Graafschap de hekkensluiter in de Eredivisie. Van den Brom had graag gezien dat de Bredanaars er beter voor stonden. "Het is een prachtige club, het Avondje NAC is een begrip en qua entourage zijn er in Nederland weinig grotere clubs."

AZ reist met vertrouwen af naar het Rat Verlegh Stadion. In 2019 werden alle competitiewedstrijden gewonnen en de halve finale van de TOTO KNVB Beker bereikt. Van den Brom hoopt ook tegen NAC op een goed resultaat. "Het wordt een lastige wedstrijd, maar onze intentie is zowel uit als thuis om de tegenstander bij de keel te grijpen", zegt de AZ-trainer op de clubwebsite. "Ik verwacht ook bij NAC weer scherpte en een fris AZ. We hebben een fitte groep, spelen goed en leggen tegenstanders de wil op door steeds beter samen te werken. Het is een proces dat al voor de winterstop werd ingezet en waar we steeds verdere stappen in zetten."

Mats Seuntjens kan vrijdagavond niet in actie komen tegen zijn oude club. De middenvelder annex aanvaller viel tegen FC Emmen uit en heeft de training inmiddels weer hervat. Toch komt de wedstrijd tegen NAC voor hem te vroeg. "Maandag sluit hij weer volledig aan, NAC komt nog te vroeg. Björn Johnsen vervangt hem in de spits", aldus Van den Brom, die zich gelukkig prijst met de vorm van zijn ploeg. "Marco Bizot houdt al een paar wedstrijden op rij de nul, en Ron Vlaar en Teun Koopmeiners vormen op dit moment misschien wel het beste centrale duo van de Eredivisie. Ook omdat ze weten dat ze geholpen worden door de rest. Hierdoor zijn wij als team in staat ons favoriete spel te spelen."

Meer nieuws
   
00:01
00:01
Ziggo onderbreekt Girona - Barcelona vanwege Dodenherdenking: kijkers woedend
117
   
23:58
23:58
Luka Modric neemt opnieuw record over van Real Madrid-legende Ferenc Puskás
5
   
23:55
23:55
Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
8
   
22:54
22:54
Atlético Madrid dicht bij Champions League-ticket dankzij fraaie goal Riquelme
1
   
22:40
22:40
Inter verliest door fout Dumfries voor de tweede keer dit seizoen van Sassuolo
15
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (1)

 
@Osthoved89
 
3
8 februari 2019 om 17:38
Ik ben benieuwd hoe AZ het gaat doen wanneer Johnsen de hele wedstrijd speelt. Hopen dat Stengs en Idrissi het op hun heupen hebben, want van Johnsen kun je weinig verwachten, zeker met twee buitenspelers die naar binnen trekken.