Van den Brom valt hard uit tegen Cerny: 'Hoe dom kun je nou zijn...'
Zondag, 4 augustus 2019 om 19:42

John van den Brom ergerde zich tijdens de wedstrijd tussen ADO Den Haag en FC Utrecht (2-4) zichtbaar aan Václav Cerny. Toen de trainer van de bezoekers de aanvaller kort na rust naar de kant haalde, viel hij uit tegen zijn pupil. "Hoe dom kun je nou zijn... Ik zeg nog tegen jou dat je met je hoofd moet spelen", leek Van den Brom te zeggen. Na afloop vertelt de trainer dat het incident is uitgesproken.

De ergernis van Van den Brom kwam voort uit het gedrag van Cerny op het veld. Na een halfuur kreeg de ex-Ajacied een gele kaart, nadat hij doorliep op Shaquille Pinas. Hij stond dus op scherp, maar raakte in de tweede helft toch betrokken bij een opstootje met Milan van Ewijk. Van den Brom zag tot zijn opluchting dat Cerny géén tweede gele kaart kreeg, maar besloot toch om hem naar de kant te halen.

"Ik waarschuwde Cerny in de rust nog dat hij met zijn hoofd moest spelen, want hij had al een domme gele kaart op zak", zegt de trainer tegen FOX Sports. "Tegen ADO Den Haag, dat heel veel lengte in de ploeg heeft, moet je geen onnodige vrije trappen weggeven. Hij kreeg er een terechte gele kaart voor. Direct na rust had hij zomaar de tweede kunnen krijgen en dan kom je met tien man te staan. Dat pik ik niet, dat heb ik hem duidelijk gemaakt."

"Als je al geel hebt, moet je niet bij zulke dingen betrokken raken", zegt Van den Brom over het akkefietje tussen Cerny en Van Ewijk. "Het is spelen met vuur en dat is niet nodig. Ik heb het in de kleedkamer ook met de rest besproken en nu is het klaar." Utrecht won de wedstrijd met 2-4, nadat een 2-0 achterstand werd goedgemaakt door de ploeg van Van den Brom.

Meer nieuws
   
15:18
15:18
Feyenoord plukt nieuwe hoofd jeugdopleiding weg bij Rangers
0
   
14:55
14:55
Van 't Schip wordt geen 'Head of Coaching' en praat met Ajax over andere rol
8
   
14:24
14:24
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
30
   
14:00
14:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
22
   
13:33
13:33
Man United heeft twee spelers op het oog als partner van Lisandro Martínez
18
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (24)

 
Cemo58
 
146
4 augustus 2019 om 19:46
Goed gedaan van de trainer zo hoort het
 
driekeerniks
 
13
4 augustus 2019 om 19:49
Cerny laat tot nu toe ook niet echt goede dingen zien. Ik zie hem uiteindelijk wel op de bank belanden.
 
SoccerinoFCU
 
84
4 augustus 2019 om 19:57
Ja, dat kun je wel zeggen. Zijn directe tegenstander vandaag was Milan van Ewijk. 18 jaar en overgekomen van de amateurs van Excelsior Maassluis. Het was ook gelijk zijn debuut in de Eredivisie en hij had Cerny in zâ´n broekzak. Cerny liep gefrustreerd over het veld en solliciteerde naar een rode kaart en terecht dat v.d. Brom hem dan wisseld. Hij moet gauw beter spelen, want anders is hij zijn basisplek kwijt.
 
Zinedane
 
1
4 augustus 2019 om 23:42
Zou me echt totaal niet verrassen als Patrick Joosten nog voor November de basisplaats krijgt. Speelde in de invalbeurten tegen de Bosniers echt steen goed en heeft vorig seizoen wat mij betreft bij VVV echt bewezen een kans te verdienen. Cerny speelt echt zó voorspelbaar tot nu toe... het is echt te zielig voor woorden als je hem vergelijkt met Kerk of Lonwijk voorin
 
JoshuaK_
 
86
4 augustus 2019 om 19:50
Volgens mij zei van den Brom geen f*cking maar Vacy (korter dan Vaclav), dat is hoe ik het heb begrepen. Als hij echt aan het schelden was zou het wel bij meer dan 1 scheldwoord gebleven zijn denk ik.
 
wolterx
 
54
4 augustus 2019 om 19:51
Gelijk heeft hij, vind het toch mooi dat er alsnog het handje is en na het schreeuwen klopje op de rug. Is geen jeugdvoetbal meer, daar rood pakken benadeel je hele team mee en niet meer dan terecht dat de trainer je aanpakt dan.
 
sportweek86
 
9
4 augustus 2019 om 22:37
Ik denk dat hij gewoon te graag wil. Hij was net zo'n groot talent als vd Beek, de ligt en de Jong en ziet die gasten nou geweldige transfers maken. Het moet enorm zuur zijn voor hem, dat hij mede door zijn blessures nog niet eens op eredivisiniveau is doorgebroken. Ik ben er van overtuigd dat hij er minimaal 10 inlegt als zijn vorm vind.
 
arsenal890
 
1
4 augustus 2019 om 23:01
Je lijst klopt niet vind ik. De jong en de ligt zijn allereerst grotere talenten dan van de beek en cerny. Cerny heeft niks bereikt alleen kkd. Van de beek is was ook een groter talent.
 
sportweek86
 
5
4 augustus 2019 om 23:41
Vd beek was op zijn 16de een groter talent dan cerny? Ik heb lang niet alle wedstrijden gezien in die tijd, maar in mijn herinnering deed cerny niks onder voor die gasten. Hij was in die tijd echt geweldig.
 
Zinedane
 
2
4 augustus 2019 om 23:44
Dit zeiden we ook constant over Fischer dat hij nog wel terug zou komen... Cerny speelt op dit moment gewoon ouderwets en voorspelbaar voetbal op linksvoor. Hij was inderdaad een groot talent maar dit heeft niks met z'n blessure te maken meer. Het is gewoon saai en makkelijk te verdedigen. Ik ga er niet meer vanuit dat hij het gaat halen als hij geen heeele grote sprongen gaat maken in de komende weken
 
wolterx
 
2
5 augustus 2019 om 08:26
Had 4 jaar geleden gevraagd van wie meer verwacht werd en Cerny was antwoord, niet voor niets ook eerste debutant uit de '97 groep bij Ajax. Speelde met 14 al interlands op o17 niveau. Hij was met haar of 17 beste buitenspeler op Nederlandse jeugdvelden, beter dan Bergwijn bijvoorbeeld, maar hij heeft lang gekwakkeld met blessures. Is laatste 4 jaar nog geen 15 maanden echt fit geweest voorals die rugblessure heeft hij last van gehad. Is erna nog een seizoen geblesseerd geweest en kan nu weer echt beginnen. Kan echt wel een goede rechtsbuiten worden als hij zijn vorm te pakken krijgt.
 
Gibson FCU
 
20
4 augustus 2019 om 19:56
Moet van den Brom niet publiekelijk doen joh. Is weer typisch van den Brom gedrag. Als het tegenzit dat begint hij -wel erg camera en microfoonbewust- over externe factoren te foeteren. Is het wel niet de scheids dan haalt hij wel uit naar een speler. Als van den Brom hier mee doorgaat zoals hij ook bij AZ en zijn andere clubs deed, dan gaat die ons nog wel de nodige ergernis kosten de komende jaren. Gedraag je professioneel. Het zou zomaar de reden kunnen zijn dat topclubs met een boog om je heen blijven lopen...Tijd om een grote jongen te worden, v.d. Brom. Doe dat achter gesloten deuren.
 
BramThijs
 
55
4 augustus 2019 om 20:02
Ach vd Brom is gewoon iemand die zich mede laat leiden door emoties. Niks mis mee, hou wel van een beetje vuur.
 
Gibson FCU
 
13
4 augustus 2019 om 20:08
Ik heb het eerlijk gezegd altijd een beetje een huilebalk gevonden, die bij de minste geringste tegenslag de aandacht van zichzelf begint te verleggen met dit soort bokkesprongen. In mijn beleving zou van den Brom ook zichzelf even in de spiegel moeten aankijken. Het ligt nooit aan Sjonnie he? Als je het mij vraagt is het precies dit soort verkapt afschuifgedrag waarom de topclubs nul belangstelling voor hem hebben. Grote trainers hebben dit soort afschuifgedrag niet nodig. Als v.d. Brom ooit naar de top wil dan is dit het moment om te groeien als trainer...Als hij blijft doen wat hij deed dan is de volgende stap vermoedelijk Heerenveen of Groningen.
 
Timba69
 
5
4 augustus 2019 om 20:54
Hoezo dit het moment. Hij heeft Net een stap terug gedaan van AZ naar Utrecht.
 
Gibson FCU
 
6
4 augustus 2019 om 21:41
Exact. En die stap terug doet hij natuurlijk niet omdat de topclubs voor hem in de rij staan...Dat Ajax, PSV en Feyenoord totaal niet op v.d. Brom zitten te wachten, heeft in mijn beleving te maken met het gegeven dat hij bij al zn clubs dat jankerige afschuifgedrag liet zien. V.d. Brom staat al jaren stil in zijn ontwikkeling als trainer en als hij werkelijk de ambitie heeft om ooit nog een mooie stap te maken na Utrecht, dan is DIT dus het moment om aan zijn topcoach-onwaardige trekjes te gaan sleutelen. Nogmaals: wat blijft over na Utrecht als hij ook hier dat overdreven jankerige afschuifgedrag blijft vertonen, dat hij ook bij ADO, Vitesse en AZ liet zien? Niet veel....
 
rinkhsv
 
3
4 augustus 2019 om 22:28
Mag van mij terug naar Vitesse hoor
 
JeffreyMassing
 
40
4 augustus 2019 om 20:06
Publiekelijk? Wat een onzin ... Ik vind van der Brom vaak zat erg irritant.. maar hier 100% oprecht en 100% gelijk Top gedaan van de trainer en zeker omdat hij nieuw voor de groep staat en laat zien dat hij geen jeugdelftal traint
 
lfc11
 
7
4 augustus 2019 om 20:40
Wakkerde met zijn frustratieschop tenminste wel het vuur aan bij Utrecht, zo leek het.
 
F-18/TACP
 
3
4 augustus 2019 om 21:13
Dit moeten trainers in Nederland vaker doen; persoonlijk vind ik dat men in het Nederlandse voetbal veel te gortig is in het mogen maken van fouten. En al helemaal bij (herhaaldelijke) domme acties, of het niet nakomen van simpele afspraken die je team duur kunnen komen te staan. Wat dat betreft is er qua professionaliteit in onze competitie nog een wereld te winnen.
 
Japie_Krekel
 
1
4 augustus 2019 om 21:22
@F-18/TACP ja maar dan vaak wel de schuld geven aan de scheids als ze zelf een falende tactiek hebben of hun spelers de kansen niet afronden of amateuristisch staan te verdedigen. daar moeten die trainers ook mee stoppen imo
 
F-18/TACP
 
3
4 augustus 2019 om 23:23
@ Japie_krekel Helemaal mee eens, het is soms ook beschamend om te zien hoe trainers tekeer gaan tegen de wedstrijdleiding. Al denk ik dat het een iets andere discussie is omdat het gedrag van trainers doorgaans geen uitwerking heeft op de uitslag van een wedstrijd. By the way; top dat Berghuis bij Feyenoord blijft. Zo'n lichtpunt kon de club en terecht kritische supporters wel gebruiken.
 
NicoHaak
 
4
4 augustus 2019 om 21:19
Toch heb ik het gevoel dat Van der Brom nu al zwaar onder druk staat en dat hij met kerst thuiszit. Hij komt ontzettend paniekerig en gestresst over. Ik ben benieuwd wat er besproken is na de EL zeperd.
 
Titaantje
 
2
4 augustus 2019 om 22:24
Nou Brom, wees jij dan niet zo dom om die Lonwijk nog eens op te stellen!