Van der Gijp acht slechts één Feyenoorder goed genoeg voor Liverpool
Maandag, 29 april 2024 om 23:12

René van der Gijp zou het onverstandig vinden als Arne Slot te veel spelers 'meeneemt' van Feyenoord naar Liverpool. De analist van Vandaag Inside beschouwt eigenlijk alleen Lutsharel Geertruida als geschikt daarvoor. "Slot gaat nu wel ergens naartoe hè", zegt Van der Gijp. "Het is de absolute top van de wereld."

"Met Geertruida heb je wel een jongen die in het centrum kan spelen, op rechtsback kan spelen en eventueel op het middenveld", aldus Van der Gijp, die een parallel trekt. "Het is een beetje als Daley Blind, die kan op zo veel posities spelen. Dus Geertruida, dat is zo'n goede gozer (om erbij te hebben, red.)."

Van der Gijp zou het daar bij laten. "Voor die anderen als Quinten Timber en Mats Wieffer geldt: neem ze nou niet mee, want het is een andere wereld daar. Het is echt een andere wereld."

Johan Derksen is zeer onder de indruk van Slot. De oud-linksback heeft veel vertrouwen in een goede afloop van het avontuur van de trainer bij Liverpool. "Hij is begonnen als assistent bij SC Cambuur, daar waren ze al vol lof", blikt Derksen terug. "Daarna werd hij assistent bij AZ en vonden ze hem eigenlijk al snel belangrijker dan de hoofdtrainer."

"Vervolgens deed hij het goed als hoofdcoach van AZ en ging hij naar Feyenoord", somt Derksen op. "Hij heeft eigenlijk Dick Advocaat een draai om de oren gegeven, want hij doet het gewoon beter."

"Niemand kreeg Feyenoord van de grond, terwijl er toch heel wat trainers zijn geweest. Het lukte Slot wél. Dus ik heb het volste vertrouwen in die jongen", zegt Derksen.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
11:52
11:52
'Withete Allegri ontspoort na afloop van bekerwinst Juve en bedreigt journalist'
0
   
11:03
11:03
Atalanta-coach vreest voor einde seizoen van EK-kandidaat Marten de Roon
24
   
10:47
10:47
Go Ahead Eagles pikt absolute smaakmaker op in de Keuken Kampioen Divisie
4
   
10:38
10:38
Borussia Dortmund maakt van peperdure PSG-aanvaller prioriteit nummer één
4
   
10:14
10:14
Maddison geeft duidelijke boodschap af aan Koeman over EK-selectie Nederland
59
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (22)

 
Damsterdam
 
1
29 april 2024 om 23:20
Heeft Liverpool eigenlijk wel een nieuwe RCB/CB nodig? Best wat opties met Van Dijk, Konate, Quansah en Gomez. Op rechtsback TAA en Bradley die allebei nog jong zijn. Zou eerder denken dat er iemand gezocht moet worden voor de linkerkant. Robertson wordt toch wat minder en Tsimikas is geen basisniveau.
 
khalid3073wx
 
8
29 april 2024 om 23:25
TAA is veeel op beter op het middenveld. Gomez is niet zo goed. Bradly heb ik te weinig gezien. Geertruida kan beter naar Dortmond gaan ofzo vind ikzelf. Liverpool is wel een grote stap gelijk.
 
Damsterdam
 
13
29 april 2024 om 23:30
Denk je dat Slot TAA op het middenveld gaat zetten ja? Past toch perfect als inverted wingback.
 
myvision
 
2
29 april 2024 om 23:32
Aan de andere kant is Dortmund nog gewoon in de race om de CL te winnen en Liverpool niet. Dus ik vraag me wel af of die stap veel groter is.
 
Damsterdam
 
26
29 april 2024 om 23:38
Dortmund heeft vooral geluk gehad met de loting toch? Je kan ook moeilijk zeggen dat Dortmund beter is dan City of Inter.
 
Bongiorno
 
12
29 april 2024 om 23:28
Ja, Hancko. Hancko is de meest logische eventuele aankoop. Ervaren, elke wedstrijd een 7/8. Zoals je zegt, Tsimikas komt te kort. Hancko zal ook niet meer dan tussen de 20 en 30 miljoen kosten, dus is een waardevolle gok.
 
Damsterdam
 
5
29 april 2024 om 23:33
Toch vraag ik me af of Hancko niet te langzaam is op de linksback in de Premier League. Zie ze toch eerder voor Ait-Nouri gaan.
 
eazy-e
 
26
30 april 2024 om 00:02
Hancko speelt alles, volgens mij nooit geblesseerd is ook al een tijd international en ligt nog tot 2028 onder contract. Feyenoord heeft voor hem zo'n 8,5 miljoen Euro betaald, ik snap niet zo goed waarom mensen denken dat Feyenoord hem zou laten gaan voor 20 miljoen Euro. Hancko is ook een type speler waar altijd veel vraag naar is en relatief weinig aanbod: een linksbenige verdediger die kan verdedigen maar ook mee kan voetballen. Kan tevens zowel centraal als linksback spelen.
 
Bongiorno
 
2
30 april 2024 om 07:24
Omdat Hancko 26 is en dit het hoogste niveau is dat ie ooit heeft gespeeld. Ik geef een range van 20-30 miljoen, het wordt echt geen 40-50 hoor.
 
CaptainHendo
 
0
29 april 2024 om 23:38
Ik denk of ik hoop toch vooral dat Trent definitief naar het middenveld wordt doorgeschoven, en dat we dan met 3 centrale verdedigers en een offensieve back Robertson of Bradley spelen. Zoals bv City en Arsenal spelen, want in deze tijden ben je te kwetsbaar als je maar met 2 echte centrale verdedigers speelt. Van Dijk wordt ouder, Konate kan geen twee wedstrijden op rij spelen, Gomez speelt een geweldig seizoen maar zie ik geen starter in en Quansah is goed maar jong. Dus er moet wel zeker een centrale verdediger bij die ook als denfensieve back kan fungeren.
 
Damsterdam
 
4
29 april 2024 om 23:42
Mm ja dan zou Geertruida wel een goede optie kunnen zijn inderdaad
 
Sirius
 
34
29 april 2024 om 23:23
Toch wel merkwaardig hoe men 'eigen kweek' weer omhoog praat. Ik denk eigenlijk dat alleen Hancko er echt klaar voor is. Geertruida was in de Europese campagne natuurlijk niet waardeloos, maar had er twee wedstrijden tussen zitten waarin hij gewoon niet goed was. In Oranje is hij vooralsnog ook een dissonant. Dat komt ook ongetwijfeld door een gebrek aan ervaring en een relatief jonge leeftijd, maar ik zie Geertruida niet even Konate naar de bank spelen, terwijl hij naar TAA niet eens hoeft te kijken. Eigenlijk zou ik geen enkele speler van Feyenoord naar Liverpool halen. Niet eens zozeer omdat bepaalde spelers het niveau niet aan zouden kunnen, maar omdat de jongens die van waarde zouden kunnen zijn voor Liverpool al op posities spelen waar Liverpool voorzien is van betere spelers. Ik zou eigenlijk helemaal niet naar de Eredivisie kijken als ik Slot was.
 
Damsterdam
 
4
29 april 2024 om 23:26
Geertruida is natuurlijk wel multi-inzetbaar en fijn aan de bal. Overigens gaat Edwards het transferbeleid volgensmij bepalen, dus vraag me af of hij bij bekende spelers van Slot gaat uitkomen.
 
myvision
 
12
29 april 2024 om 23:30
Geertruida is bijna 24, dat is toch niet meer relatief jong? Als je ziet hoe De Ligt op die leeftijd en jonger de afgelopen jaren af werd gezeken terwijl die structureel op een veel hoger niveau speelde, vind ik dat als je serieus kandidaat wil maken in de achterhoede van Oranje waar de concurrentie moordend is, dat je nu al moet overtuigen. Hopelijk kan Geertruida dat komende EK. Opzich wel fijn voor een coach om een verlengstuk uit je oude team mee te nemen naar zo'n avontuur bij de absolute top. Ik zou dan eerder voor Hartman gaan.
 
madmarcel
 
21
30 april 2024 om 00:00
@myvision: maar ik heb Geertruida nog nooit zo ongelooflijk zien schutteren in het Nederlands Elftal als De Ligt. Los daarvan heeft Geertruida wel gewoon echt het voordeel dat hij op meerdere posities gewoon uitstekend speelt. Je koopt in 1x een back en een rcv en bij nood zelfs een verdedigende middenvelder
 
 
19
30 april 2024 om 00:08
Dan zou ik toch nog eens een paar wedstrijden van oranje terug kijken als ik jou was. Mede door t schutteren de Ligt hebben we een toernooi gemist
 
Oenieboy
 
7
30 april 2024 om 01:06
Ik kan me nog wel wedstrijden Geertruida op 6 herinneren. Dat was echt waardeloos. Ik denk dat Geertruida zich eens op een positie moet focussen. In de top zie je niet veel spelers die multifunctioneel zijn.
 
Sirius
 
0
30 april 2024 om 15:23
Moeilijk in te schatten. De Ligt heeft zich op verkeerde zaken gefocussed, waardoor hij zich heeft ontwikkeld op aspecten die hij niet per se nodig heeft. Qua algemeen niveau is hij dus wel aardig stil blijven staan. Hoe dan ook zie ik in Oranje geen `relevante` rol voor beiden weggelegd mits iedereen fit is. Van Der Ven maakt meer indruk, Ake en Van Dijk zijn eigenlijk zekerheden. Geertruida en De Ligt zullen dus waarschijnlijk alleen minuten maken als er blessures of iets dergelijks zijn. De Ligt speelt gewoon te weinig. Die speelt een keer 90 minuten om vervolgens weer 90 minuten op de bank te zitten. Geertruida maakt vooralsnog ook 0 aanspraak op veel speeltijd in Oranje. Wel hebben beide spelers op hun manier veel potentie, maar op dit moment is het niet genoeg voor een basisplaats in Oranje.
 
-NEC-
 
4
30 april 2024 om 00:51
Geertruida is momenteel geen basismateriaal voor Liverpool. Maar ik denk dat heel veel mensen bij hem terecht een enorme potentie zien. Hij groeit telkens mee op het niveau. Heeft eigenlijk alles wat topclubs willen zien in een moderne centrale verdediger. Ik begrijp daarom wel waarom ze over hem praten. Lijkt me enorm geschikt voor de Premier League met zijn atletische vermogen.
 
Mikeyduff
 
3
30 april 2024 om 03:39
Geertruida en Hancko kun je echt wel bij Liverpool zetten hoor. Maar wat jij inderdaad in je laatste zin zegt ben ik mee eens. Slot moet zn handen niet branden aan oude bekende.
 
hans48
 
2
30 april 2024 om 09:21
Wat is die Derksen toch een hypocriete populist. Toen Slot 3 jaar geleden naar Feyenoord ging, verklaarde hij hem gek. Was niks te bereiken bij Feyenoord en Slot had nog niks bereikt. En nu, draait hij weer zoals Derksen dat heel goed kan. Pfff wat een mannetje.