Van der Gijp en Derksen halen ongenadig uit naar hun vriend Advocaat
Zondag, 1 augustus 2021 om 15:06

René van der Gijp en Johan Derksen hebben geen goed woord over voor de keuze van Dick Advocaat om als bondscoach van Irak aan de slag te gaan. De twee analisten haalden in De Oranjezomer, waar Advocaat deze zomer ook regelmatig te gast was, ongenadig hard uit naar de oefenmeester. "Dan ben je toch niet goed bij je hoofd?", vroeg Van der Gijp zich zaterdagavond af.

Zaterdag werd als donderslag bij heldere hemel bekend dat Advocaat Irak naar het WK in Qatar moet leiden. "Ik kan er met mijn gezond verstand niet bij", zei Van der Gijp. "Wat moet je in zo'n land? Hij gaat dan wel niet in dat land zitten, maar je bent bondscoach. Je vertegenwoordigt zo'n land. Hij vertegenwoordigt nu Irak, een soort verderfelijk systeem daar. Wat bezielt je? Hij heeft alles. Hij heeft een huis, hij heeft een vrouw, hij heeft een boot... Guus Hiddink werd bondscoach van Curaçao. Ik bedoel: oké, dan zit je nog in veertig graden. Dan ga je daar lekker met je vrouw heen voor een maandje, maar Irak, man... Daar wil je nog niet dood gevonden worden."

Derksen zocht naar een verklaring voor de keuze van Advocaat. "Het is naïviteit. Dick leeft in de wereld van voetbal. Ik denk dat Dick niet eens weet wat er in Irak speelt. Maar dat is tegenwoordig heel eenvoudig: je googelt Amnesty International en dan heb je alle mensenrechtenschendingen op een rijtje. Ieder normaal mens bedenkt zich dan. Het kan niet zo zijn dat hij voor het geld gaat, want hij bulkt al van het geld. Wat je daar ophaalt is een soort bloedgeld. Ik mag die man ontzettend graag, het is een beetje een vriend van ons, maar hij valt nu echt van zijn sokkel. Dit had hij niet kunnen doen. Alles wat hij heeft opgebouwd, breekt hij af met deze daad. Een fatsoenlijk mens gaat nu niet geld verdienen in Irak. In Irak, waar de helft van de bevolking niet eens fatsoenlijk te eten heeft. De meest vreselijke dingen op mensenrechtengebied... Daar moet je helemaal wegblijven."

In het praatprogramma werd het reisadvies voor Irak van het ministerie van Buitenlandse Zaken getoond. Zo is het advies van de Nederlandse overheid om je in de oliestaat alleen te verplaatsen in speciaal beveiligde voertuigen, begeleid door beveiligers. Homoseksualiteit is niet algemeen geaccepteerd en ook wordt aangeraden om geld, creditcards en andere waardevolle documenten onopvallend op het lichaam te dragen. In Irak geldt de doodstraf, die in november nog werd uitgevoerd. Toen werden 21 mensen geëxecuteerd vanwege vermeende banden met Islamitische Staat. Amnesty International schreef het laatste jaar meermaals over de oneerlijke processen waaraan de Iraakse autoriteiten verdachten die gelieerd zouden zijn aan IS onderwerpen.

Advocaat neemt Zeljko Petrovic en Cor Pot mee naar Irak. "Ook die twee kun je het verwijten, en ook de zaakwaarnemer die dit geregeld heeft", aldus Derksen. "Het zijn echt van die voetbalmensen die blijkbaar niet weten wat er allemaal in de wereld gebeurt. Dick is alleen maar bezig met tactiek en elftallen, en hij wil wat te doen hebben. Maar op zijn leeftijd had hij ook een leuke amateurclub kunnen gaan trainen, of iets leuks gaan doen. Dit is heel slecht voor zijn hele imago. Die vriendelijke oom uit Den Haag is nu iemand die in Irak werkt."

Meer nieuws
   
22:54
22:54
Atlético Madrid dicht bij Champions League-ticket dankzij fraaie goal Riquelme
0
   
22:40
22:40
Inter verliest door fout Dumfries voor de tweede keer dit seizoen van Sassuolo
14
   
22:11
22:11
De schoonzoon van Earnest Stewart kan het kampioensfeest van PSV verzieken
9
   
22:02
22:02
Cristiano Ronaldo beleeft droomavond met perfecte hattrick voor Al-Nassr
9
   
21:10
21:10
Ajax-huurling Mikautadze scoort, levert assist en pakt zeer dubieuze rode kaart
22
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (169)

 
HakimZiyach22
 
98
31 juli 2021 om 22:40
De mannen zijn in ieder geval enigszins consequent. Ik had verwacht dat ze zich eruit zouden praten. Ik denk dat Dick letterlijk de eerste aanbieding die hij kreeg meteen heeft geaccepteerd. Blijkbaar geen zin meer om te wachten. Het woordje sabbatical kent ie blijkbaar niet.
 
MrKrillin
 
276
31 juli 2021 om 23:01
Consequent? Koeman bij racistische club, Gio en anderen in China wat ook een walgelijk land is, hoor je hen niet. Nee ze zijn niet consequent maar hypocriet.
 
HakimZiyach22
 
41
31 juli 2021 om 23:03
Vandaar 'enigszins', want precies die twee voorbeelden haalde ik ook aan in een eerder stadium.
 
Intermilan70
 
207
31 juli 2021 om 23:07
Inderdaad meneer derksen komt altijd aan zetten met ze gelul over amnesty international maar heb hem nog nooit gehoord over de oeigoeren in China of de Palestijnen in Palestina. Maar die passen natuurlijk niet in het rijtje slechte mensen van Johan Derksen. Heel eng oud mannetje is het geworden en het erge is dat er nog zoveel mensen doof naar ze onzin luisteren ook.
 
Sirius
 
105
31 juli 2021 om 23:17
Ik denk dat we eens af moeten stappen van de gedachte dat bepaalde landen in en in slecht zijn en andere landen het toonbeeld van moraliteit zijn. Geld regeert en zeker in het hedendaagse politieke- en heerslandschap is dat de factor van alle ellende. We kunnen dus nog zo mooi hoog verheven gaan wijzen naar landen als Irak, maar in ons geval is Nederland in die bestuursregionen net zo verwerpelijk. Het uit zich alleen in andere aspecten. Ik hoor onze minister-president bijvoorbeeld ook niet over het feit dat een slachtoffer van de toeslagenaffaire zelfmoord gepleegd heeft. Dan is zo`n man ook alleen maar bezig met z`n eigen hachje. Die mensen staan zo vreselijk ver van de maatschappij, maar zij bepalen wel over diezelfde mensen. Machthebbers gaan nou eenmaal over leven en dood en vaak verliezen die mensen de waarde van een mensenleven uit het oog als het aantal `onderdanen` in de miljoenen gaat en mensen nummertjes en obstakels worden.
 
Intermilan70
 
96
31 juli 2021 om 23:26
Serius ik ben het volledig met je eens maar wat ik wou aangeven is dat Johan Derksen echt een gevaarlijk persoon begint te worden die gewoon een hele hoop haat zaait, alles wat in zijn ogen niet goed is probeert die dagelijkse omlaag te praten, mensen die niet voor de VVD zijn die sporen niet, mensen die geen vaccinatie willen zijn wappies en gekkies. Maar wanneer Derksen weer is ver over de grens gaat in zijn racisme word het weg gelachen en satieren genoemd. Ik ben altijd fan geweest van VI heb er altijd naar gekeken maar de laatste 2 jaar is het echt een propaganda programma geworden waarin iedereen met een andere mening als een idioot word neer gezet.
 
Das-Phantom
 
93
31 juli 2021 om 23:26
Nee natuurlijk hebben ze het daar niet over. Hij is toch ook geen trainer van China of het Palestijnse elftal. Waarom zouden ze wat over de Oeigoeren moeten zeggen als Dick trainer wordt van Irak? Leg eens uit alsjeblieft...ik zie het verband niet tussen de Oeigoeren en de Irakezen in jouw verhaal.
 
foetbalisgreat
 
43
31 juli 2021 om 23:36
Haha die Amnesty site one-liner had ik vooraf al zien aankomen.
 
Piranha
 
44
31 juli 2021 om 23:37
Jouw walging betreffende een land of systeem hoeft geen betrekking te hebben op een ander. Misschien zie jij dingen wel niet goed, misschien leef jij wel in een systeem waar je invloed denkt te hebben maar wordt behandeld als een klein kind zonder daadwerkelijke zeggenschap en wordt je achter je rug keihard uitgelachen... Misschien denken mensen in Israel, China of Irak wel dat jij dingen niet helemaal snapt. Het is nogal arrogant te denken dat jij alles 'snapt' en zij niet.
 
FMKoning
 
53
31 juli 2021 om 23:37
Hij bedoelt dat ze dit soort uitspraken niet deden toen Gio trainer werd in China. Of toen spelers voor veel salaris naar China gingen (toen waren het alleen broodvoetballers). Maar geen haan kraaiden over de oeigoeren of andere mensenrechtenschendingen of armoede.
 
messibarca.
 
86
31 juli 2021 om 23:43
Gaan we weer de Hollandse moraalridder uithangen? Laten we eerst effe die moeders uitbetalen en die Groningers compenseren. Wat Advocaat,Gio en Koeman doen moeten ze helemaal zelf weten. En onze kleding wordt ook gemaakt door zwaar onderbetaalde lui die minstens 70 uur per week zwoegen in fabrieken.
 
DonCoXxX
 
27
1 augustus 2021 om 00:48
Dit zwart wit denken wat jij doet, word ik zo moe van. Hier verbeter je de wereld niet mee. Rot op, dus.
 
Intermilan70
 
18
1 augustus 2021 om 01:27
Ik zeg niet dat ik alles snap maar volgens mij gaat het ook over politiek tegenwoordig bij VI. beetje oneerlijk om dan elke keer Qatar op te gooien terwijl der in andere delen vd wereld minstens zo erge dingen gebeuren waar ook Nederlanders actief zijn maar dat nooit op te noemen. Gio is volgens Johan zelfs de perfecte schoonzoon.
 
Paddepoel
 
34
1 augustus 2021 om 02:15
Misschien moet je dan beter opletten.. ik heb Derksen in get verleden wel degelijk over China en de oeigoeren horen praten
 
Alsjemenou
 
50
1 augustus 2021 om 07:37
Laten we eerlijk zijn. Iraq is bezet door Amerika met hulp van puppet GB. Zogenaamd zouden er kernwapens zijn, met nepbeelden / foto's. Zoonlief Bush wilde het werk van pa Bush afmaken. Ene vice president van de USA heeft vreselijk veel geld verdient (lees miljarden) aan deze oorlogen. Tuurlijk, er zat een dictator MAAR wij, het westen, hebben het land volledig ontregelt en verkracht
 
henkiesz
 
8
1 augustus 2021 om 07:48
Makkelijk lullen vanachter een tafel in een vakantiepark. Of cabaf de huisbank heer van der gijp.Laat advocaat dat lekker zelf beslissen
 
DRL80
 
7
1 augustus 2021 om 08:18
Je hebt volkomen gelijk. Het is niet reëel om naar andere landen te wijzen, het zijn immers individuen (politici, miljardairs, lobbyisten, et cetera) en organisaties waar naar gewezen moet worden en die op hun plek gezet moeten worden. Wereldwijd en niet alleen in geselecteerde landen; Irak, Israël, China, SA, Noord Korea, et cetera. De werkelijke machthebbers (wereldwijd) zijn het volk en niet de volksvertegenwoordigers; de politici. Zij staan of vallen met onze goedkeuring. Maar het grootste deel van het volk is dit vergeten. Daarom neemt een demissionaire regering nu nog altijd verstrekkende beslissingen. Totale waanzin. Het wordt tijd dat het volk van de knieën komt waarop het al ruim 1,5 jaar leeft en op gaat staan. On: Belachelijk dat ze in Irak aan de slag gaan. Belachelijk dat Derksen stelt dat Advocaat niet zou weten wat daar aan de hand is omdat ie voor voetbal leeft.
 
Fairplay1
 
15
1 augustus 2021 om 13:40
Heel Nederland is na de gouden eeuw met blood money gebouwd en dat nog wel 465 jaar lang, masr dat zal Derksen nooit zeggen als over landen gaat die op Blood money zijn gebouwd. Tuurlijk we hebben in Europa heedendaags andere normen waarden, maar we moeten sport en mensen rechten, niet gaan mengen.In Amerika is de justitie op dit moment ook niet bepaald westers en heeft de zwarte bevolking last van het politie geweld, dat bij velen zelfs de dood treft. Ik vraag me af, als hij daar bondscoach zou worden of Derksen dat ook zou zeggen.Voor mij zijn sport en mensenrechten 2 verschillende dingen.
 
droppie
 
3
1 augustus 2021 om 17:17
Fairplay1, ten eerste heeft Nederland voor de gouden eeuw veel geld verdiend met handel in voornamelijk het gebied rond de Baltische zee. Ten tweede na de 2e wereldoorlog hadden we zoveel geld in kas dat we Marshall hulp kregen. Alles werd zachtjes aan weer opgebouwd en kwam in een stroomversnelling door de vondst van de gasbel bij Slochteren. Wanneer we ons dan toch ergens slecht over moeten gaan voelen, dan is het wel voor de mensen die daar jarenlang tussen de steigers moeten leven. Voor de rest ben ik het wel met je eens dat sport en politiek niet op 1 bult gegooid moet gaan worden anders kunnen we alle interlands etc wel gaan afschaffen.
 
NinjaKong
 
20
1 augustus 2021 om 02:28
Je kan het ook van positieve kant bekijken. Het voetbalteam heeft niks te maken met de schendingen van mensenrechten die daar gebeuren. Een WK geeft die mensen juist weer en sprankeltje hoop en iets leuks om naar uit te kijken. De euforie die zal ontstaan bij het behalen van het toernooi zal ongekend zijn. Ja je gunt het de rotte appels niet maar het gros van de bevolking is gewoon zielig na jarenlange ellende en is zich van geen kwaad bewust…juist die mensen verdienen dat kleine netje fun wat ze (denk ik) maar heel zelden meemaken.
 
Djeezun
 
22
31 juli 2021 om 22:43
Je kan zeggen wat je wilt, maar je merkt dat Dickie gewoon de sport ademt. Dan snap ik dat alle randzaken niet boeien en samen met een groepje kerels lekker ballen elke week je wel trekt. Ben benieuwd hoelang het duurt totdat Dick doorheeft dat ie eigenlijk op een plek is belandt waar je eigenlijk niet wilt zijn.
 
raaijkeweske
 
6
31 juli 2021 om 23:24
Hij zal iig nu wel een mening vormen die gebaseerd is op feiten. Ipv elkaar maar een beetje na-roepen hoe ergens de situatie is. Daar zelf je ontslag nemen omdat er iets niet deugt is een krachtiger statement dan zomaar wat roepen op tv.
 
Sc12
 
217
31 juli 2021 om 22:43
Ik krijg wel een beetje het idee dat alles wat arabisch of midden oosten is, niet "deugd" bij dit soort programma"s Het zal allemaal heus erger zijn , dat geloof ik echt maar we moeten niet doen alsof we in west europa lievelingetjes zijn zeg.
 
Djeezun
 
29
31 juli 2021 om 22:46
Je kan je alleen afvragen of de keuze slim is als je weet dat de vorige bondscoach nog 6 maanden zit te wachten op z'n salaris, maar dat is mijn gedachte..
 
Massive
 
34
31 juli 2021 om 22:47
Geloof me als Dick de trainer van noord korea wordt dan krijgt hij ook commentaar.
 
DannyMarkus
 
137
31 juli 2021 om 22:50
Haha dan noem je ook een land op zeg.
 
UmerShahid
 
145
31 juli 2021 om 23:06
Waar waren de heren toen GIO aan de slag ging in China? Waar oeigoeren worden gevangen, geslagen, verkracht en zelfs vermoord worden.
 
Massive
 
42
31 juli 2021 om 23:41
Hebben ze geloof ik commentaar op gegeven. Herinner me nog vaag iets dat ze zeiden dat Gio zo'n correct persoon is en dit niet bij hem past oid in die trend.
 
lord
 
36
31 juli 2021 om 23:55
Umershahid daar hebben ze ook commentaar op gegeven..
 
Nymus
 
19
1 augustus 2021 om 02:54
Als we toch die kant uitgaan, waar zijn de Arabische landen als het om het boycotten van Chineze zaken gaat? Alsof Dersken en Gijp het daar nu ook over moeten hebben. En als ik me niet vergis hebben ze dat ook vaak genoeg gedaan. Een tekening van de profeet of een kritische mening van een politicus hier in Europa en er wordt van alles geboycot, maar een compleet concentratie kamp met Oeigoeren en de zaken gaan gewoon door. Ik zou de focus lekker op China, de Arabische landen en Turkije leggen. Die meten pas met twee maten.
 
Lierse1997
 
40
31 juli 2021 om 22:49
Naar onze maatstaven ‘deugen’ er dan ook amper landen. Zelfs binnen Europa.
 
FC Koopgoot
 
8
31 juli 2021 om 22:51
Denk dat als hij bondscoach zou worden van Oman, of een clubteam uit VAE zou trainen, dat de kritiek wel een flink stuk minder zou zijn eigenlijk. In elk geval niet zo gericht op het bloedgeld verhaal.
 
ODESZA
 
59
31 juli 2021 om 22:51
Nederland is een van die liefste landen ter wereld. perfect zeker niet maar heel veel dichterbij ga je echt niet komen. Irak staat daar recht, maar dan ook lijnrecht tegenover. een land als mexico of rusland zou je misschien nog kunnen relativeren maar irak "deugd" inderdaad niet. zou zelfs best gevaarlijk kunnen zijn voor dick. met zo'n vermogen rondlopen in een land waar 1/4 in zware armoede leeft.
 
SergioRambo
 
128
31 juli 2021 om 22:57
Haha nederland een van de liefste landen ter wereld, laat me niet lachen…
 
Gaobear
 
60
31 juli 2021 om 23:02
Nederland staat tiende op de internationale welzijnsindex. Tel uit je winst…
 
Sirius
 
87
31 juli 2021 om 23:29
Wat is er zo lief aan Nederland dan? Dat we altijd maar weer achter "het grote Amerika" aanhuppelen en onze soldaten in oorlogen storten waar we niets mee te maken horen te hebben? Dat ons belastinggeld de laatste jaren steeds vaker word uitgegeven aan andere zaken dan goederen en/of diensten voor die betalende burger? Dat ons politieke stelsel steeds minder wegheeft van een democratie? Misschien moeten we eens ophouden met het mooi verpakken van zaken. Er gaat zoveel mis, maar omdat we zo welvarend zijn, duurt het simpelweg langer voor de gigantische problemen uit de klauwen gaan lopen. De term 'welvaart' is sowieso ontzettend breed, want ik denk dat de gemiddelde burger niet helemaal snapt hoe de welvaart in hemelsnaam is gestegen in de afgelopen jaren. Reden: Die burger ziet daar geen cent van terug, maar ziet de vaste lasten per maand wel continu flink stijgen.
 
 
28
31 juli 2021 om 23:52
Nederland is ook zeker niet perfect, maar op vrijwel alle maatschappijen en sociale gebieden wel beter dan 99% van alle andere landen. Onderaan de streep zijn mensen gewoon kudt, dus welk grensje je er ook omheen trekt, er lopen altijd wel wat eikels rond. In Nederland klagen over een gebrek aan democratie is dan ook, in het grote geheel best suf. Het kan altijd democratischer, je zou ook alles via referenda kunnen laten besluiten, maar ik mag hopen dat dit nooit gebeurt. We zijn als soort veel te dom voor echte, pure democratie namelijk.
 
Sirius
 
12
31 juli 2021 om 23:57
@migi - Maar wat maakt 't dat onze politiek wel in staat word geacht om besluiten te nemen? Het word soms nog leuk verpakt, maar in het afgelopen decennium is zo'n beetje alles in verval geraakt. Leuk hoor, een crisis hier en een pandemie daar, maar die verbloemen maar nauwelijks de werkelijke problemen. De politiek, overheden en/of regeringen bestaan immers uit mensen die geen haar beter zijn en verder van de maatschappij afstaan dan jij en ik.
 
lord
 
37
1 augustus 2021 om 00:03
Sirius je hoeft hier niet te wonen he. Het gaat supergoed met Nederland. Ik zie om mij heen veel bijstand gezinnen die prima rond kunnen komen. Iedereen heeft te eten, telefoons, tv's vaak zelfs een auto. De bijstand gezinnen hebben tegenwoordig meer dan mijn opa en oma hadden die wel keihard werkten. Het gaat super goed met Nederland. En begin niet over de voedselbank waar daar zitten mensen die on de schuldsanering zitten en dus tienduizenden euro's schuld hebben en dankzij dit prachtige systeem er na 3 jaar uit zijn. We zijn een klein land en zijn gelieerd aan de Navo. Dan moet je soms consessies doen aan je bondgenoten. Ik was ook nooit op vredesmissie gegaan, naar die put van ellende die het middenoosten heet. Maar dat zijn dan consessies die je helaas moet doen voor bescherming.
 
 
20
1 augustus 2021 om 00:04
Ik denk toch dat zo`n Omtzigt of Wopke Hoekstra beter kan inschatten wat we met het landsbestuur aanmoeten dan die gasten die dat Berghuis spandoek hebben gemaakt. En als je echt 100% democratie wil, tellen die stemmen net zo hard mee. Beetje extreem voorbeeld natuurlijk, maar ik vind dat je het bestuur van een land over moet laten aan mensen die daarover na hebben gedacht. Dat betekent niet dat ik achter al het overheidsbeleid sta (ik stem niet op Rutte immers), maar wel achter het principe dat je bestuur over laat aan een gekozen vertegenwoordiger van wie het zijn werk is om te besturen. Wat verbloemen de pandemie en kredietcrisis dan precies? Dat zijn krachten met globale financiële gevolgen die je als enkel land nooit kan tegenhouden. Tuurlijk raken er dan dingen in verval, maar het kan echt heel heel veel erger dan hier. We hebben het hier echt heel goed in vergelijking met vrijwel de hele wereld. Ik ind het gewoon wat verwend, dat geklaag.
 
ODESZA
 
27
1 augustus 2021 om 00:32
@sergiorambo. ga lekker lachen dan. welke landen zou je dan voor nederland zetten? na noorwegen en ijsland ben je al vrij snel klaar. maargoed nederlanders kunnen overal over zeiken.
 
Gaobear
 
17
1 augustus 2021 om 00:34
Sluit me aan bij Migi, alsof je kan stellen dat het hier perfect gaat. Verschil is wel dat je het hier hebt over first world problems. Je mag dingen best in perspectief plaatsen en zien dat er in bepaalde gebieden in minder bedeelde werelddelen daar nog hongersnood, terrorisme, kindsoldaten, mensensmokkel, etnische genocide en nog talloze mensonterende dingen voorkomen. En dan komen de dingen die in Nederland misgaan daar nog eens bovenop. Ja wij zijn ook nog geen voorbeeldsamenleving, maar dan is “Nederland is ook verre van perfect” toch geen argument om je als Nederlander niet uit te mogen spreken tegen landen waar bovenstaande voorbeelden nog plaatsvinden? Het oplossen van een probleem begint bij het herkennen en erkennen dat het er is
 
M. Al-Iraqi
 
26
1 augustus 2021 om 02:22
Mag ik vragen wat er mis is met Irak volgens jou? Behalve de beelden van NOS journaal heb jij Irak waarschijnlijk nog nooit gezien, laat staan meegemaakt. Ik kan je vertellen er zijn delen in Irak waar het ooh zoo mooie en superieure Europa niks bij voorstelt. Als de wereld Irak nou eens een keer met rust laat, dan zal je zien wat Irak echt is. Dan stelt het ooh zoo mooie en prachtige Dubai zelfs niks bij kan ik je vertellen. Maar helaas komt er telkens weer een wereldmacht zich bemoeien met Irak in de mom van dat wij een dictatuur zijn of chemische wapens hebben zogenaamd terwijl ze ondertussen Irak maar blijven leeg plunderen. Moest gewoon echt hierop reageren, kon het niet laten...
 
Bolso
 
14
31 juli 2021 om 22:52
Tussen de 'lievelingetjes' van West Europa of de dagelijkse gang van zaken in Irak... tsja, daar zit nog wel wat tussen hé?! ??
 
Gaobear
 
25
31 juli 2021 om 22:53
We hebben het wel over Irak he, een land waar het er zelfs post-Hoessein nog ernstig aan toe gaat. Vele malen ernstiger dan bijvoorbeeld een Qatar. Dit is ongeveer hetzelfde als bondscoach van Syrië worden, ik vind het persoonlijk ook niet om naar huis te schrijven hoor
 
elninoo
 
10
31 juli 2021 om 22:58
Ik moet zeggen dat ik het eigenlijk wel tof vind dat hij zoiets aanneemt. Dick wil gewoon aan de slag en er is daar eigenlijk helemaal niets. Die gasten trainen geloof ik niet eens in eigen land. Niet dat ik het eens ben met de manier van handelen daar in het land. Maar Dick voelt zich in ieder geval nergens te groot voor. Dit wordt hoe am ook een groot avontuur.
 
Sirius
 
3
1 augustus 2021 om 00:00
@elninoo - Mee eens. De man ging ook aan de slag bij Sparta, terwijl hij ongetwijfeld wel interessantere aanbiedingen had op dat moment.
 
Bossie
 
27
1 augustus 2021 om 03:35
Irak het land dat' bevrijdt 'werd door het Westen. De buit werd verdeeld onder de bevrijders en het land werd in puinhoop achter gelaten.
 
dreetje888
 
8
1 augustus 2021 om 04:50
Ja daarvoor hadden ze het veel beter onder Saddam Hoessein
 
Bossie
 
13
1 augustus 2021 om 05:57
Veel slechter dan nu zou het niet geweest zijn. Ik denk dat overall ze het inderdaad beter hadden toen dan nu
 
dreetje888
 
4
1 augustus 2021 om 07:04
Yeah Wright !
 
Bossie
 
12
1 augustus 2021 om 09:43
Jij weet dus duidelijk het verschil van tijdens het regime Hoessein en nadat het ' bevrijdt' was . Ik kan wel een groot verschil zeggen , toen het bevrijd was , waren vele woningen aan gort geschoten , vele dorpen en steden lagen en liggen nog steeds in puin . Er is nog steeds onderling oorlog . Maar ja voor de bevrijding was het slechter zeg je ?
 
Magistra
 
44
31 juli 2021 om 22:44
Erg sterk moet ik zeggen om ook over hun vriend / tafelgast zo te praten. Volledig mee eens, waarom zou je in godsnaam in zo’n land willen werken? Op zo’n leeftijd, echt krankzinning.
 
Jsmooth
 
63
31 juli 2021 om 23:00
Koeman naar beitar jeruzalem (apartheidsstaat) Gio en hiddink gingen naar china (onderdrukken oeigoeren, tibet en hongkong) Stam en frank de boer gingen naar amerika (guantanamo bay, politieracisme, doodstraf, miljoenen onschuldige burgers in irak afgemaakt vanwege zogenaamde kernwapens) Maar daar hoor je niks over. Altijd als het over het midden oosten gaat dan hoor je ze ineens. Maar wel lachen en grappen net jan boskamp die zijn zakken daar ook ging vullen. Laat die man daar bondscoach worden. Wat boeit hen dat nou? Morele kompas iedere keer erbij halen en selectief voetbal linken met politiek en mensenrechten. Of je linkt het totaal niet met politiek en mensenrechten of Je linkt alles daarmee. Hypocrieten die johan en gijp.
 
UmerShahid
 
31
31 juli 2021 om 23:03
Ik hoor meneer derksen nooit over GIO die in China werkte waar oeigoeren geslagen verkracht en vermoord worden. Ook apart dat er vaak kritiek is op Qatar maar je ze nooit over China hoort ivm winterspelen wat eraan komt.
 
Adam2041
 
16
31 juli 2021 om 23:06
Een beetje makkelijk praten altijd als het over zulke landen gaat. Op basis waarvan weten we eigenlijk dat het daar niet deugd? Een beetje makkelijk elkaar napraten. Intussen zijn we de grootste vrienden met de een van de grootste schurkenstaten die de mensheid ooit heeft gekend.
 
Lierse1997
 
5
31 juli 2021 om 23:09
Amnesty international is zeker niet heilig maar wel een redelijke indicator als het over mensenrechten gaat.
 
Piranha
 
6
31 juli 2021 om 23:30
Nouja, dat zeg jij, gewoon een Engels politiek orgaan met duidelijke doelstellingen om andere landen voor het blok te zetten. Alleen naïeve en niet ingelezen mensen vertrouwen AI. Derksen is ook een van die generatie waarin ze nog blind vertrouwen in bepaalde organisaties zonder even na te trekken waarom die daadwerkelijk bestaan.
 
Lierse1997
 
7
31 juli 2021 om 23:45
Alleen mensen die het niet echt eens zijn met de standpunten van Amnesty en de opmerkingen die ze geven, doen alsof wat zij roepen zomaar uit de lucht gegrepen is. Zo dat zijn wel genoeg inhoudloze oneliners voor vandaag lijkt me?
 
Jsmooth
 
16
31 juli 2021 om 23:55
Amnesty international is echt geen maatstaf om mensenrechten te beoordelen. Waarom zou die organisatie alle mensrechten vanuit seculiere standpunten mogen aankaarten in deze wereld? Alsof alleen de westerse wereld kan bepalen wat mensenrechten zijn of niet (welke vooralsnog subjectief zijn).
 
Lierse1997
 
18
1 augustus 2021 om 00:02
Uiterst subjectief inderdaad om homofobie en niet gelijke rechten voor vrouwen aan te kaarten.
 
 
3
1 augustus 2021 om 00:08
Das omdat die generatie nog geen toegang had tot Facebook en YouTube en de waarheid dus nog niet zelf konden opzoeken denk ik.
 
FMKoning
 
31
31 juli 2021 om 23:09
Wat een onzin zeg... En als een voetballer of coach naar Amerika gaat hoor je niemand. Ook een land dat de mensenrechten geschonden heeft. In irak, Afghanistan, Vietnam, etc. Hoor je nooit iemand over. En Israël hoor je idd ook niemand over, als daar een voetballer heengaat. Die selectieve verontwaardiging altijd. Bah!
 
 
11
1 augustus 2021 om 00:07
Ik hoor dat juist supervaak. Ook in dit topic ben jij maar 1 van velen die er over begint. Je hoort het dus zelfs als het er helemaal niet over gaat.
 
Dekantekening
 
5
31 juli 2021 om 23:09
Ze hebben zelf totaal geen idee over wat voor een land ze het hebben. Natuurlijk is er veel op en aan te merken maar Irak is qua veiligheid geen Afghanistan of Syrië. Grote delen in noorden en zuiden zijn prima te bezoeken. Erbil is prachtige stad. De mensenrechten kaart kan je trekken, maar in Irak ben je nu ook weer niet het slechtste af. Het is daarbij een voetbalgek land waar best nog wat te winnen is en je best wat neer kan zetten. Succes met nationale ploeg kan ook positief bijdragen aan het land zelf. Vraag is of hij een eerlijke kans krijgt, want vriendjespolitiek is het bestuurlijk systeem daar niet vreemd en zo snel als je gekomen bent, ben je er ook weer weg.
 
Dutchgio
 
7
31 juli 2021 om 23:20
Eerste hit op Google bij Amnesty International. Dit is echt niet goed te praten hoor, moet je gewoon niet willen.
 
Sirius
 
6
31 juli 2021 om 23:34
Tja, een minister-president die zichzelf indekt omdat iemand aankaart dat er sprake is geweest van zelfmoord aan de hand van de toeslagenaffaire die ze in de doofpot wouden stoppen, is ook niet iets wat het daglicht kan verdragen. Geen enkel land is beter of slechter dan de ander. De 1 kan het beter verdragen, beter verbergen of hoeft simpelweg minder weerzinwekkend te zijn omdat er sprake is van welvaart.
 
Dekantekening
 
6
31 juli 2021 om 23:49
Ik praat niets goed. Ken het land best wel goed. In plaats van 'googlen' ben ik er afgelopen jaren meermaals geweest. Heb best een redelijk beeld bij politieke situatie daar. Ik ken de rapporten van Amnesty en heb daar meerder NGOs gesproken. Ben heel blij met werk Amnesty en andere NGO's. Heb je hun rapporten over China, Isreal, Rusland, Polen, Hongarije en zelfs Nederland ook gelezen (landen waar de heren waarschijnlijk minder problemen mee hebben)? En heb je wel eens met Amnesty gesproken over de vraag hoe zij kijken naar sport en of je juist niet via die weg wél wat positiefs bij kan dragen, hoe klein ook? De mensenrechten kaart hier vind ik op zijn minst wat twijfelachtig, tenzij je vindt dat een buitenlandsavontuur niet verder dan België moet kunnen gaan want dat daarbuiten alles toch wel spannend en 'anders' is. Daarbij, hij wordt bondscoach, geen politicus.
 
Irriducibili420
 
45
31 juli 2021 om 23:12
Heel hypocriet zo om Irak in zelfde rijtje als Qatar te plaatsen. Het is een land die kapot is gebombardeerd door het westen, USA en VK met behulp van Nederland waar chaos is gecreã«erd. Het land heeft recht op wederopbouw en in al die ellende het gewone volk van Iraq heeft juist afleiding in de vorm van sport en in dit geval het nationale sport voetbal nodig. Ik vind het juist mooi dat Dick met zijn ervaring en het voetbal daar helpt al gaat het Dickie om het geld vooral. Irak is echt een voetballand voor zover ik het weer en zijn meerdere malen kampioen van Aziã« geweest. Meest hypocriete is dat Boskamp die wel het bloedgeld van Sheiks heeft aangenomen lekker aan tafel mag schuiven bij de heren en dan is alles opeens grappig en leuk. BTW, wanneer gaan de heren pleiten voor aanklagen van VS en VK voor illegaal binnen vallen van een soeverein land en plegen van oorlogsmisdaden!?
 
Dutchgio
 
5
31 juli 2021 om 23:17
Rare keuze, want volgens Dick is het niet voor het geld. Waarom dan wel? Een leuk team hebben ze ook niet. Voor Dick Advocaat zouden er toch wel betere landen komen die bovendien ook nog minder ernstig zijn?
 
KfcvGeel
 
1
31 juli 2021 om 23:17
Goed om te zien dat ze afstand doen van deze belachelijke keuze van Dick. Er wordt hier vaak gezegd dat ze Dick de hand boven het hoofd hebben gehouden maar het lijkt me duidelijk dat ze geheel onafhankelijk zijn. Ben het helemaal met ze eens en snap Dick ook niet. Prachtige carrière als coach en dan kies je in je nadagen voor Irak!!
 
KfcvGeel
 
3
31 juli 2021 om 23:18
Goed om te zien dat ze afstand doen van deze belachelijke keuze van Dick. Er wordt hier vaak gezegd dat ze Dick de hand boven het hoofd hebben gehouden maar het lijkt me duidelijk dat ze geheel onafhankelijk zijn. Ben het helemaal met ze eens en snap Dick ook niet. Prachtige carrière als coach en dan kies je in je nadagen voor Irak!!
 
Piranha
 
6
31 juli 2021 om 23:32
Snap de ophef niet. Ben je architect en iemand vraagt je daar een brug te ontwerpen en bouwen doe je dat waarschijnlijk ook. Waren het niet de VS en NATO vrienden, waaronder NL, de regering en dus iedereen in NL die zo nodig moeten ingrijpen daar om er een verbeterd systeem neer te zetten. En waarom is dat systeem nou zo ongeloofwaardig en incapabel om een Dich Advocaat in te huren om hun nationale ploeg naar het WK voetbal te leiden?
 
Sirius
 
6
31 juli 2021 om 23:38
Omdat het systeem met geld en schaarste te maken heeft, niet met het land (in dit geval Irak). Er zijn veel grondstoffen te winnen (met olie als de grootste bron) en de hoge piefen hier in Nederland doen alsof ze dom zijn en niet weten waar het werkelijk om gaat. Ze geven niet eens om de gemiddelde burger hier en dan zouden ze ineens warme gevoelens gaan krijgen voor de gemiddelde burger aan de andere kant van de wereld? Ik geloof er helemaal niets van.
 
DavidDeTaeye
 
7
31 juli 2021 om 23:44
Wat een opmerkingen hier. Zijn er nu echt mensen die Irak met USA vergelijken? Of China? En tuurlijk is daar alles niet spijs en vree. Maarmensen werken en gaan op reis naar deze die landen. Ik weet niet wat een normale mens in Irak te zoeken heeft.
 
Jsmooth
 
14
1 augustus 2021 om 00:00
'mensen werken en gaan op reis naar China' Ga jij maar als europese/amerikaanse oeigoer op reis naar china. Wie heeft er 6 miljoen mensen vermoord en een land verwoest vanwege zogenaamde 'kernwapens' amerika of irak? Wie betrad vietnam en Afganistán voor onzinnigheden in? Amerika of irak? Wie heeft gevangen in guantanamo jarenlang zonder een eerlijke rechtzaak gemarteld? Irak of Amerika?
 
Tarik OostCk
 
13
31 juli 2021 om 23:49
Wat een irritande mens begint Derksen te worden elke keer maar over mensen rechten hebben Als het maar Arabisch land is gelijk mensen rechten en China ja hoor zij zijn wél schoon Echt niet normaal hoe deze demente man doet
 
Teesboer
 
9
1 augustus 2021 om 01:44
Dus omdat hij gelijk heeft over de Arabische landen moet hij ook China benoemen. Hoezo dement? Hij weet volgens mij altijd wel waar hij het over heeft.
 
HZ7-22
 
10
31 juli 2021 om 23:52
Eigenaardig dat ze het nooit over Erwin Koeman hebben gehad. Is een coach bij misschien wel de meest racistische voetbalclub ter wereld, in een land dat ook de mensenrechten schendt.
 
Shiraz
 
3
31 juli 2021 om 23:53
Er valt voor elk land politiek gezien wat slechts te zeggen. Ik ben zelf Armeens. Mijn vader heeft bepaalde verre afkomsten uit Syrië. Als geboren Nederlander vraag ik hem vaak hoe het eigenlijk zit in die landen. Ik kan eerlijk zeggen dat het politiek smerig is, maar ook niet valt te vergelijken met Nederland. Nederland is op haar eigen niveau ook geen engel. Irak heeft zo ook een beruchte geschiedenis, maar ligt ook in een veel lastiger gebied dan het vrij neutrale Nederland. Oke, genoeg. Het is raar dat Advocaat voor Irak kiest. Heel raar, maar stop met ALLES slecht vinden. Er valt voor alles wat goeds en slechts te zeggen.
 
ruadinho
 
11
1 augustus 2021 om 00:16
In Nederland hebben ze een handje ervan om andere landen te beschuldigen van mensenrechten ontnemingen terwijl ze er notabene zelf hebben gezorgd dat Irak is zoals het is nu. Iets met balk in de oog..Advocaat moet lekker zelf weten wat ie doet is gewoon een voetbal dier.
 
Teesboer
 
2
1 augustus 2021 om 01:41
Dus de heren bij Oranjezomer hebben er zelf voor gezorgd dat het in Irak is zoals het nu is?
 
BigBoss77
 
8
1 augustus 2021 om 00:44
Wat is er mis met Irak. Weten de hypocriete heren dat Irak kapot is geschoten door het westen door leugens die het daglicht niet kan verdragen. Alsof er in Irak zombies rondlopen.
 
dreetje888
 
5
1 augustus 2021 om 07:17
Irak niks mis mee, ook de geschiedenis onder Saddam Hoessein niks mis mee, mensen leefden een heerlijk leven onder hem ,het was gewoon n paradijs dus waarom er destijds eigenlijk ingegrepen werd door het westen is echt een raadsel ,toch ??
 
Biggatheboss
 
0
1 augustus 2021 om 01:08
Denk dat ze dat gaan trainen enzo. Politiek en voetbal gaat niet samen Graag gescheiden houden
 
Lucas97
 
2
1 augustus 2021 om 01:40
Irak is prachtig, geweldige geschiedenis, DE rede dat europa is waar het nu is (De renaissance was een voortzetting van wat in Irak al eeuwen de norm was). Door het westen is het alleen helaas een land dat nu door oorlog en onrust wordt gedomineerd. Ik zou 1000x liever bondscoach van Irak dan van Nederland zijn. Ik denk dat Advocaat het enerzijds wel enigszins voor het geld doet, maar ook echt interesse heeft in dit soort alternatieve projecten en daar heb ik alleen maar bewondering voor.
 
Nederturk
 
3
1 augustus 2021 om 01:55
What else is new... alles ook maar een beetje gerelateerd aan de Islam is slecht. Maar uiteraard is het voor Derksen geen probleem om altijd maar de USA op te hemelen, waar in veel staten de doodstraf ook nog steeds bestaat en je als zwarte je leven niet veilig bent. Maar ja, geen probleem, het zijn maar zwarten en de doodstraf, ja de mensen in de USA zullen het wel verdiend hebben. Ook pleit ik ervoor om de Eredivisie stop te zetten totdat de toeslagenaffaire is opgelost. Mensen zijn duidelijk puur op naam gediscrimineerd en de overheid heeft geprobeerd bewijzen weg te moffelen. Dit laat zien dat NL een racistisch land is. Zo kunnen we eeuwig doorgaan met misstanden in alle landen (excl Israel, zie hierboven dat daarover niets gezegd mag worden, want anti-semitisch als je kritiek hebt op land pikkerij). Laten we eens gaan voetballen met zijn allen. Qatar, BLM, regenboog aanvoerdersbanden, knielen tijdens volkslied, waar mag je wel/niet voetballen, man ik wil het weer over voetbal hebben.
 
binny
 
0
1 augustus 2021 om 16:21
Jij en ik zullen t niet eens worden over Israël, maar verder zij wij hij het eens met het elkaar. Ik ben klaar met al het politieke gebabbel, statements maken, dat is fout die is goed. Ik wil gewoon weer gaan voetballen en daar over kunnen kletsen.
 
DennisWonnink
 
7
1 augustus 2021 om 02:19
Wat een onwetendheid, papagaaien wat de Nederlandse regering zegt. Israël is van de joden, evident feit. Palestijnen zijn gewoon Arabieren, die zich pas Palestijnen zijn gaan noemen vanaf 1967, duuh, toen Jordanië de westbank bezette, was er geen arab die zich zo noemde, Palestina is ook Latijns. De Palestijnen van nu zijn niet die van de bijbel, die komen uit zuid/West anatolie, en de egeische eilanden, absoluut niet Arabisch dus. Is een nieuw volk wat zich Palestijnen noemt om dommerikken wijs te maken dat zij de autochtone bewoners zijn. Terwijl de archeologie gewoon keihard bewijs toont. Trouwens wie is er bij die club geweest? In Nederland ken ik wel behoorlijk wat racistische kloteclubjes, feyenoord, Utrecht, den haag, etc . Heel Amerika is van de indianen, Australië van de aboriginal, etc. Zolang deze volkeren nog leven hebben ze alle recht, hun eigen land terug te claimen, zelfs met geweld.
 
binny
 
4
1 augustus 2021 om 05:53
Dennis, ze zijn helemaal niet klaar voor zo'n gesprek met feiten en geschiedenis. Arafat wist wat hij moest doen en noemde de Arabieren van de jordaanoever Palestijnen. Arafat kwam zelf uit Egypte bijvoorbeeld. Koning David heeft Jerusalem uit het niks gebouwd, ook staat Jerusalem nergens in de Koran. Israel heeft genoeg fout gedaan, zeker met Netanyahu de laatste jaren, maar hoe het hier geschetst word is idioot, je dealt met kanten waar terroristen de leiding en de macht hebben. 6 vredesdeals 7 land consessies, maar de status quo blijft hetzelfde, maar ja hoor het is allemaal de schuld van apartheidstaat Israel. Apartheid, echt propaganda onzin, leg mij maar uit wat apartheid is en hoe dat zo er aan toe gaat in Israel, wat een onzin van mensen hier.
 
ua-kral
 
2
1 augustus 2021 om 02:31
Moet je voor de grap eens kijken welke mensenrechten israel wel niet schendt. Staat recht bovenaan het lijstje met het meest gebroken vn-afspraken. Maar als er iemand van ons daar zijn loopbaan vervolgt hoor je er niemand over. Hypocriet is het.
 
binny
 
0
1 augustus 2021 om 16:33
Ja dat is waar, Israël heeft meer rechten geschonden volgens de VN dan Syrië, Cuba, Iran, China, Venezuela bij Elazar. In de VN stemmen die landen samen, dan ben je al klaar man, allen Islamitische landen stemmen altijd samen tegen Israël. Als jij denkt dat er meer rechten worden geschonden in Israël dan in die andere landen dan ben je net zo blind als de rest. De grootste meest corrupte landen ter wereld gooien alles op Israël, dan hoeven ze nooit over hun zelf te praten. Israël is het enige land dat constant te sprake komt bij de VN. Maar nee, de miljoenen in concentratie kampen in China, de slavernij in Myanmar, Sudan, Eritrea en Somalië, de grootste refugee crisis in Syrië, waar tussen 500k- miljoen mensen zij gestorven onder leiding van Saddad. De Filipijnen met martial law, homos worden gemarteld en neer geknald, net als mensen die drugs gebruiken, ik kan wel door blijven gaan, maar opmerkingen zoals die van jou zeggen genoeg over wat je insteek zo graag is ipv of je echt op zoek bent naar de waarheid. Ik zou iedereen aanraden een paar dagen naar Israël te gaan, je zult alle soorten mensen door elkaar zien lopen, en genieten. Niet onder de Britten, nog onder de Ottomanen, de Romijnen, de Grieken was er zoveel religieuze vrijheid als er nu is n dat is een feit
 
Bossie
 
1
1 augustus 2021 om 03:42
Misschien zouden ze het er ook eens over hebben hoe het Westen het land achter liet. De buit , olie, werd verdeeld onder de ' bevrijders" en het land werd achter gelaten in een een puinhoop.
 
Musi26
 
1
1 augustus 2021 om 03:59
Dat land is zo, omdat wij het westen daar onder leiding van America de bedoel helemaal vernield hebben voor een beetje olie. Zie ook iran. Het land wat in de jaren 70 gewoon ontzetten open was, maar men wilde geld verdienen en zorgde dat er iemand anders de macht kreeg. Nu bevalt deze persoon niet meer en is het weer een probleem. Laten wij in het westen nou eens stoppen met het opdringen van onze gewoontes.
 
binny
 
15
1 augustus 2021 om 05:46
De haat is blindend hier. Om altijd maar Israel weer aan te kaarten zegt genoeg. En sorry hoor, maar het gebabbel over apartheid in Israel is onzin. Er zitten arabieren in de regering, 33% van de doktoren 30% van de professoren, 30%van de studenten zijn Arabisch. Weten mensen hier wel wat apartheid betekent? Hoe kan je dat in hemelsnaam vergelijken met Zuid Afrika. Arabieren hebben gewoon meer rechten, meer vrijheid, en meer mogelijkheden in Israel dan in ongeveer elk ander land in de regio. Het grote probleem in Irak is vooral dat Iran verschrikkelijk veel invloed heeft en de mensen daar onderdrukt met gesponsorde terrorisme.ik hoor niemand hier over Syrie, Maleysie, Saudie Arabie, Miyanmar, China, Cuba, Venezuela, de lijst gaat maar door, maar het is hier altijd ongefundeerd kritiek leveren op Israel. Als je dingen als apartheid zegt, dan ben je verblind door haat en er ook zeker nooit geweest anders wist je wel beter. Om een dien en enorm complex conflict om Palestina en Israel er bij te trekken zegt echt heel veel over het niveau hier en de obsessie met het enige Joodse land ter wereld. Ik zal wel niet de duimpjes krijgen, en je mag best kritiek hebben, maar mensen halen dingen er bij die niet hetzelfde zijn en keer op keer juist Israel er bij moeten halen. Wat een lobby zeg. Ik zie zoveel onwaarheden hier. Arabieren die niet mogen stemmen, kom op, orthodoxe buurten waar je als kristen niet door kan lopen, het is heel opmerkelijk wie hier steeds op zijn pik getrapt zijn en dat het dan altijd weer over Israel gaat. Willen mensen het over mensenrechten hebben? Zullen we ff kijken naar de rechten voor vrouwen, en homos in de Palestijnse gebieden? Zullen we kijken naar de charter van Hamas, de leidende groep en wat er daar in staat over Joden (letterlijk op de eerste pagina staat er dat Joden uitgeroeid moeten worden). Als je kritiek op Israel wilt hebben kom dan correct, bijvoorbeeld worden met de nieuwe regering helemaal niemand uit hun wijken geduwd. Sommige van jullie lezen 2 zinnen en doen je huiswerk niet, en de anderen hebben een duidelijke voorkeur. Die heb ik ook, maar zo blindelings hier, walgelijk.
 
flugelmeister
 
3
1 augustus 2021 om 08:42
Herinner je je die tijd nog waarin voetbalpraatprogramma's en voetbalwebsites nog gewoon over voetbal gingen?
 
 
4
1 augustus 2021 om 08:48
Alle mensen die roepen dat Irak een zooi is alleen door het westen gaan wel een beetje voorbij aan het gedonder met Soennieten en Sjiieten en daaraan gelieerde apartheid onder Sadam. Dat zorgt daar sowieso nogal voor conflict, mensen die elkaar vermoorden omdat ze een. Boek anders interpreteren.
 
ViscaCatalunya
 
0
1 augustus 2021 om 09:19
Hoe dan ook, er was meer stabiliteit totdat het Westen onder valse voorwendselen binnenviel. Nu is het een chaos en levensgevaarlijk. Wat dat betreft heeft Advocaat geluk, hij hoeft het land niet eens te bezoeken.
 
 
2
1 augustus 2021 om 10:04
Vooropgesteld dat die oorlog een farce was en ik dat selectieve ingrijpen van de VS en Co belachelijk vind, is het soort stabiliteit onder Sadam niet bepaald iets positiefs natuurlijk. Die onderdrukte met harde hand een gigantisch deel van het volk.
 
GerardusIkanubun
 
0
1 augustus 2021 om 10:33
Ach ze moeten toch met iets komen ..daar worden ze voor dik betaald ..
 
Millonario
 
0
1 augustus 2021 om 12:43
Iedereen zal er altijd een mening over hebben, het Midden-Oosten schrikt veel mensen af maar toch gaan er nog steeds veel voetballers en trainers er heen. Voor het geld natuurlijk, maar of het echt zo gevaarlijk is daar? Er zullen vast wel plekken zijn waar je niet moet komen. Maar die hebben we in New York, Rio, Johannesburg, Parijs, Londen, Brussel en Amsterdam ook. Iedereen heeft uiteindelijk wel een beetje gelijk in zijn mening.
 
cabinessence
 
0
2 augustus 2021 om 00:40
Vanuit principieel oogpunt ben ik het hier helemaal eens met Derksen en Van der Gijp. Maar toch, stiekem vind ik dit toch ergens ook wel heel stoer van Dick. Die man is al lang en breed binnen, heeft meer geld dan hij ooit nog uit kan geven, al zijn leeftijdsgenoten zijn al jaren lekker met pensioen... Maar hij kan zijn vak echt niet missen en kiest gewoon weer voor een heel gek avontuur in zo'n beetje het laatste land waar ik naartoe zou willen gaan. En dit gaat heus niet Dick's laatste klus worden, hoor. Die gaat hierna nog obscure landjes blijven coachen totdat ze hem er in een rolstoel naartoe moeten duwen.