Van der Gijp heeft bij analyse over Ajax aandacht voor één specifiek moment
Donderdag, 3 oktober 2019 om 00:15

Ajax deed woensdagavond uitstekende zaken in de Champions League, door op bezoek bij Valencia met 0-3 te winnen. Hakim Ziyech, Quincy Promes en Donny van de Beek namen de Amsterdamse doelpunten voor hun rekening in het Mestalla, maar René van der Gijp heeft vooral bewondering voor de assist die Dusan Tadic leverde bij de 0-3 van Ajax.

Tadic liet zich halverwege de tweede helft wegzakken uit de punt van de aanval, waarna de Serviër een fraai passje in huis had op Donny van de Beek. Die was doorgekomen vanuit het middenveld en rondde vervolgens oog in oog met doelman Jasper Cillessen beheerst af. "Wat een bal van Tadic weer hè", analyseert Van der Gijp bij Veronica. De analist prijst ook de diepgang van Van de Beek.

"Donny van de Beek blijft maar lopen, blijft maar gaan. Echt goed afgewerkt weer, elke keer is hij weer weg. Voor hetzelfde geld loop je voor lul. Hij kan er gewoon vier maken, bizar", aldus Van der Gijp, die stelt dat je vooraf 'tekent' voor een 0-3 overwinning op bezoek bij Valencia. Collega-analist Dick Advocaat heeft speciale aandacht voor Erik ten Hag.

"Het is nu wel nadrukkelijk bewezen dat hij een uitstekende coach is. De buitenspelers stonden in opdracht van de trainers erg wijd, dat viel op. Normaal staan ze veel meer naar binnen", merkt Advocaat op. De trainer in ruste vond \vooral de dominantie van Ajax in de laatste fase van de wedstrijd ongekend'. "Dit is een geweldige avond, een geweldige uitslag. En dat voor het gehele Nederlandse voetbal", besluit Advocaat.

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
0
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
6
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
26
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (17)

 
InkeMontana
 
49
3 oktober 2019 om 00:23
Tadic is ook wel echt een wereldaankoop hoor. Vandaag probeerde hij ook alweer een stuk of 3/4 passjes a la als die hij uiteindelijk op vd Beek geeft. Steeds lukte het net niet. Totdat het wel lukt en hij vd Beek weer zo magistraal vrij steekt.
 
myvision
 
26
3 oktober 2019 om 00:33
Ajax heeft echt een decennium niet een absolute ster gehad. Dan doel ik op een routinier die zich ook zo gedraagt in het veld. De laatste waar ik aan denk is Litmanen die terugkwam. Daarna is er niet eentje meer geweest die zoveel invloed had als Tadic nu. Spelers als Suarez, Zlatan, Sneijder en vd Vaart waren talenten die sterren werden natuurlijk. Tadic is een routinier die bij Ajax toch wel een absolute wereldster aan het worden is na die 10 vorig jaar in de CL.
 
misseva88
 
4
3 oktober 2019 om 00:40
Litmanen gedroeg zich niet als ster. Chivu daarentegen wel, ondanks zijn leeftijd.
 
myvision
 
31
3 oktober 2019 om 00:49
Nee klopt. Litmanen hoefde zich niet als een ster te gedragen om er eentje te zijn. Dan ben je dus eigenlijk nog groter haha. Maar Tadic komt in de buurt, al is het op een andere manier.
 
misseva88
 
2
3 oktober 2019 om 00:58
Litmanen werd uitgelachen door Sneijder en Van der Vaart. Hij was niet de ster van dat team hoor, hij werd amper serieus genomen door de kleedkamer.tadic lijkt vandaag de dag wel erg serieus genomen te worden. Vooral zijn professionaliteit en hoe hij jongere spelers aanspoort beter te worden helpt enorm, dat is toch een beetje waar op je op doelt. Als je het op uitstraling naar buiten toe hebt had je ook Stam kunnen noemen bijvoorbeeld.
 
myvision
 
34
3 oktober 2019 om 01:06
Kan me niet voorstellen dat er voor Litmanen niet meer respect was. Het zou kunnen dat er wel om Litmanen werd gelachen omdat de man super veel humor heeft maar als hij speelde, dwong hij toch echt wel respect af op het veld. Dat Tadic verbaal buiten het veld meer een leider lijkt, staat buiten kijf. Stam ook wel maar dat was in een periode dat Ajax al niet veel meer bereikte in Europa.
 
pprins
 
38
3 oktober 2019 om 01:09
Duhhh. De man die net de champions League heeft gewonnen en een finale . Die daarin een zeer dragende speler was en veel scoorde. Die werd uitgelachen door 2 broekies die nog helemaal niks gepresteerd hadden in een Ajax team dat ver was teruggevallen ?? Geloof je het zelf .
 
The Shins
 
17
3 oktober 2019 om 01:17
Ik volg Ajax nu al een jaar of 25, maar ik heb nog nooit een speler gezien die in zijn eentje bepalender en belangrijker was dan Suarez in zijn tijd. Er zijn in die periode weliswaar geen noemenswaardige prijzen gewonnen, maar echt het hele spel van Ajax in die tijd kwam er op neer de bal zo snel mogelijk aan Suarez te geven om te kijken wat hij er vervolgens mee deed. De kracht van dit Ajax (en vorig jaar) is voor mij juist het collectief, juist niet één enkele ster/bepalende speler. Hoewel Tadic natuurlijk wel zeer belangrijk is voor dit Ajax.
 
joAFCA
 
1
3 oktober 2019 om 08:39
Pprins, hij heeft het volgens mij over periode 2 bij Ajax van Litmanen. 2002-2004. Toen speelde hij ook geen basis over het algemeen, dus ik kan mij wel in de woorden van misseva88 vinden.
 
misseva88
 
0
3 oktober 2019 om 10:04
Als je, net als ik, in die tijd gewoon eens naar een Ajax training was gaan kijken had je het zelf kun zien. Het gaat over de periode waarin Litmanen terugkwam, onder Koeman. Litmanens gloriedagen lagen nogal achter hem en Jari speelde amper (zelfs voor die goal tegen Roma kwam hij als wisselspeler in het veld), terwijl Van der Vaart en Sneijder de nieuwe parels waren.
 
Japie_Krekel
 
13
3 oktober 2019 om 00:24
Vd Beek is gewoon een hele goede speler. die zou ik ook graag in Oranje zien nu hij weer fit is en langzaam in vorm aan het komen is
 
Bossie
 
10
3 oktober 2019 om 07:22
Wat vind je trouwens van het tandem Blind - Veltman ? Ik weet dat jouw stokpaardje is dat je grote Cv's wilt hebben. En toch krijgt Ajax tot nu toe weinig kop-goals tegen , dat is toch wel opmerkelijk . Zeker als je ziet dat ze gisteren toch een aantal corners tegen krijgen
 
Japie_Krekel
 
1
3 oktober 2019 om 11:13
@bossie ik vind het nog steeds geen duo waarvan ik denk het ziet er allemaal mooi en soepeltjes uit of ik ga met een gerust hart naar de westrijd zit te kijken maar als je 0 goals tegen krijgt dan heb je het natuurlijk gewoon uitstekend gedaan als centraal duo dus gisteren hebben ze imo een ruime voldoende gescoord en daar verdienen ze alle credits voor. Blind heeft me vorig jaar al een heel seizoen overtuigd als CV maar Veltman speelt tot dusver idd een goed seizoen
 
R.madrid/ajax
 
12
3 oktober 2019 om 00:27
Tadic is fantastisch in de kleine ruimte, dat bewijst hij keer op keer. Hij kan zonder dat hij goed speelt met een subliem balletje iemand recht voor de keeper zetten.
 
Bossie
 
8
3 oktober 2019 om 07:26
Tadic is sinds zijn komst naar Ajax zeer belangrijk geweest van af het begin. Heeft goed oog voor zijn mede=spelers en zijn balbehandeling is zeer goed. Het is ook niet voor niks dat Ajax hem ook na zijn actiefe dienst als voetballer wilt behouden.wat we ook positief verrast is het duo Veltman- Blind. Ook hier in de CL houden ze zich goed staande. Ik denk dat een diepe buiging voor Veltman wel op zijn plaats is, wat hij allemaal heft meegemaakt en over zich heen heft gekregen ...
 
MrKrillin
 
2
3 oktober 2019 om 08:50
Tadic is voor Ajax een absolute topspeler en geweldig dat hij zijn carrière ook in Amsterdam wil afsluiten. Begin van het seizoen was ik wat kritisch waarom hij aanvoerder werd en niet het kind van de club Blind. Maar hij bewijst altijd dat hij een ware kampioen is en een geweldige aanvoerder. Ik hoop ook zo dat Blind zal aangeven gewoon in Amsterdam wil blijven dan heb je in ieder geval 2 geweldenaren voor de komende jaren.
 
nederland79
 
1
3 oktober 2019 om 09:18
Haha... oké... dus vooraf teken je voor een 0-3 overwinning bij Valencia. Zit er 1 ploeg in de cl die vooraf niet tekent voor een 0-3 uit overwinning op welke andere cl ploeg dan ook? Sowieso... zelfs in de competitie zal Ajax van te voren tekenen voor een 0-3 winst buiten huis