Van der Sar benadrukt: 'Overmars zet de poort deze winter niet open'
Woensdag, 11 december 2019 om 19:28

Edwin van der Sar noemt de uitschakeling van Ajax in de Champions League 'een flinke tik'. De algemeen directeur betreurt dat de wedstrijden die eigenlijk gewonnen leken niet drie punten opleverden, maar geeft eerlijk aan dat het ook Ajax zelf ligt. "Thuis tegen Valencia was het net niet, en dat voelde je tijdens de wedstrijd misschien ook wel aankomen. Dat zul je altijd zien. In een wedstrijd waarin het moet gebeuren, maken we geen doelpunt."

"En hebben we eigenlijk nauwelijks gevaarlijk op doel geschoten." Het is nu zaak om zelfkritisch te zijn en te analyseren wat er is voorgevallen, zo vertelt Van der Sar in een interview met het Algemeen Dagblad. De selectie is breed genoeg, benadrukt de oud-doelman. "Je kunt moeilijk drie gelijkwaardige buitenspelers op de bank hebben zitten. Ook op dat vlak zat het niet mee. Dat Quincy Promes, David Neres en Zakaria Labyad alle drie op hetzelfde moment geblesseerd zijn."

Het doel om aan te haken bij de Europese top is niet weg. "In de voorbije maanden heeft de ploeg Ajax en Nederland volgens mij uitstekend vertegenwoordigd in de Champions League. Net als vorig seizoen hebben we laten zien in Europa waar Ajax voor staat. Maar wat is de top van Europa? Dat is de top acht, of de top zestien. De kwartfinale in de Champions League, daar wil je zijn, maar de realiteit is nu anders. Toch parkeren we ons doel zeker niet. De lat blijft hoog liggen, Ajax blijft ambitieus."

Van der Sar laat zich niet uit over de doelstelling voor de Europa League. "Een plek bij de laatste vier zou nu het doel kunnen zijn, maar daarvoor moeten we eerst wel flink wat rondes overleven. En dat is niet eenvoudig, want onze status is veranderd. Er zal meer op ons worden gejaagd. We zijn de te kloppen ploeg, terwijl we in de Champions League meer de underdog waren. Met de Europa League hebben we een nieuwe prijs om voor te strijden."

De eliminatie heeft geen gevolgen voor de korte termijn, ook niet op financieel gebied. Het is ook onwaarschijnlijk dat er in januari spelers zullen vertrekken. "Het kan, maar ik denk het niet. In de zomer waren we ook nog niet zeker van Champions League, maar kozen veel spelers ook voor een langer verblijf. We hebben meegedacht in de salariëring, onze ambities uitgesproken. En die zijn op veel vlakken onveranderd. We hebben ook nog gewoon drie mooie prijzen om voor te spelen. Dat weten de spelers ook. Marc Overmars zal deze winter dus de poort niet openzetten. En anders gooi ik mezelf ervoor.''

Meer nieuws
   
15:24
15:24
Salah en Klopp krijgen het aan de stok op frustrerende middag voor Liverpool
3
   
15:00
15:00
Live meepraten in de Premier League: Manchester United - Burnley
0
   
15:00
15:00
Waar zijn de spelers van het bekerwinnende FC Groningen in 2015 gebleven?
5
   
15:00
15:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
14:30
14:30
Live meepraten in de Bundesliga: Bayern München - Eintracht Frankfurt
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (52)

 
BierPens
 
7
11 december 2019 om 19:47
Je moet gewoon kampioen worden en in de Europa League zoveel mogelijk punten voor NL verzamelen, daar zijn ze zelf bij gebaat. Verkopen gewoon aan het einde vh seizoen. Zelf proberen deze winter voor te sorteren op de Exodus.
 
Ampie
 
25
11 december 2019 om 20:21
Waarom voor Nederland? Nederland schreeuwt moord en brand als we punten binnen slepen en enigzins hulp krijgen in het programma van de knvb. Een aantal andere clubs sleept ook nauwelijks punten binnen, wederom... Ajax moet lekker aan zichzelf denken en voor zichzelf spelen. Kampioen worden staat boven aan, vanwege CL. EL mooie prijs, maar zwaar gezien de instromers vanuit CL en al helemaal met deze achterhoede en middenveld
 
FCG95
 
7
11 december 2019 om 20:27
Je kan zelf ook een keer tweede worden in de competitie, wanneer Nederland laag staat, veel plezier in de EL
 
Ampie
 
8
11 december 2019 om 20:36
Ja dus? Hebben we afgelopen jaren wel vaker gehad, ook toen mogelijk geweest cl te halen. Had psv dit seizoen ook gekund. Dank je, jij ook veel plezier in de europa league
 
superfarmers
 
9
11 december 2019 om 20:55
Ajax denkt voornamelijk aan zichzelf en nauwelijks in het belang van het Nederlands voetbal. Mocht dit niet zo zijn, dan hoor ik graag de voorbeelden.
 
SimonJan Gooye
 
1
12 december 2019 om 18:43
Natuurlijk denkt aan zich zelf,het is ook de enige voetballende ploeg,en daar kijkt elke niet voetballiefhebber jaloers naar!
 
Onderbuik
 
8
11 december 2019 om 19:48
Denk dat Donny toch gaat nu er geen CL wordt gespeeld
 
ajax1812
 
22
11 december 2019 om 19:51
Lijkt me niet dat hij ajax dat aandoet. In de winter vertrekken is toch een flinke klap voor de club.
 
Onderbuik
 
5
11 december 2019 om 20:05
Je weet het nooit. Misschien denkt hij bij zichzelf dat dit nog zijn laatste kans is. En wees nou eerlijk, al het belangstelling komt door zijn geweldige prestaties in de UCL van het vorige seizoen.
 
Ampie
 
3
11 december 2019 om 20:37
Zie t bij hem ook nog wel gebeuren met dat gedoe altijd dat ie zich nooit uitsprak zeker te willen blijven, en die mediatrucjes van zn zaakwaarnemers
 
DeBeeldbander
 
0
12 december 2019 om 13:25
De vraag is of je halverwege het seizoen wilt overstappen naar Real, een club waar het nu begint te lopen en waar hij overigens ook geen CL mag spelen omdat hij al voor Ajax is uitgekomen.
 
Stanley Bish
 
7
11 december 2019 om 19:51
Eigenlijk best een duidelijk en realistische reactie op de uitschakeling. Nu nog hopen dat die poort idd niet wagenwijd opengaat deze zomer..
 
BJP79
 
4
11 december 2019 om 20:06
Vind het ook netjes en goed geanalyseerd. Ja het zat niet mee op sommige momenten ook zeker door eigen toedoen op bepaalde momenten. Maar je had het gister af kunnen maken Valencia was zeker niet beter of gevaarlijker maar Ajax was zelf niet bij machte om het af te maken.
 
powned_nl
 
0
12 december 2019 om 05:24
Sterker nog; had het niet beter kunnen zeggen. Waar vd Sar af en toe flink wat laat liggen(gedoe met de harde ken) is dit erg goed omschreven. Chapeau!
 
MarkBal
 
9
11 december 2019 om 19:58
Het is nu zaak om de talenten wat meer speelminuten te gunnen en dan denk ik vooral aan Schuurs en Traore. Huntelaar en Veltman hebben veel voor Ajax betekent maar hun opvolgers staan al klaar en moeten ingepast worden met oog op volgend seizoen.
 
BJP79
 
12
11 december 2019 om 20:02
Helemaal eens. Denk dat Schuurs naast Blind heel goed kan werken. Verdedigend op de man is Veltman zeker niet slecht. Echter meevoetballen is een compleet ander verhaal. Gister ook en dan de fout bij de tegengoal. Een talent kan zo'n fout wek eens maken maar Veltman heeft toch al wat jaren ervaring. Traore zou ik idd ook graag eens een paar wedstrijden aan het echte werk zien.
 
Japie_Krekel
 
30
11 december 2019 om 20:05
prioriteit nummer 1 moet zijn Veltman door selecteren. dat kan echt niet op dit niveau is wederom gebleken deze CL editie. verder mag er wel wat voetbal bij op het middenveld. Alvarez is daar de oplossing niet gebleken en Marin komt blijkbaar tekort want anders ga je daar geen verdediger neerzetten lijkt mij
 
martijnr12
 
5
11 december 2019 om 20:45
Ik zou Schuurs of Alvarez proberen in te passen centraal achterin. Heb Veltman lang verdedigd en vind het nog steeds een meer dan prima verdediger, maar dit is wel het moment. Hij is ten eerste niet zoveel beter dan een Schuurs dat een wissel funest is. En Schuurs heeft de toekomst, maar niet veel meer foutjes dan Veltman en Veltman wil in de zomer ook nog eens vertrekken. Op het middenveld hoop ik vurig op Propper. Laat in de Premier League wekelijks zien voetballend echt prima mee te kunnen in de subtop. Zelfs tegen topploegen voetbalt hij zich moeiteloos onder de druk uit. Als hij nog de ambitie heeft om hoog in Europa te voetballen, dan lijkt ajax me voor hem ook perfect (aangezien de kans groot is dat Ajax de komende jaren standaard CL speelt). Je hebt dan ook veel meer mogelijkheden om te rouleren, daar je met Van de Beek kunt schuiven. Als je Van de Beek nu weer naar tien schuift heb je inderdaad niemand daar achter zitten.
 
Japie_Krekel
 
7
11 december 2019 om 20:56
@martijnr12 Schuurs zou persoonlijk mijn voorkeur hebben. ik vind echt dat hij door veel mensen onderschat word. hij is lang, redelijk wendbaar en ook vrij snel wat een combinatie is van eigenschappen waarmee hij Blind perfect zou aanvullen. dan heb je echt het ideale centrum staan imo. Alvarez zou ook inderdaad kunnen maar dat vind ik moeilijker beoordelen omdat ik hem niet echt heb zien spelen op die plek nog. Veltman kan je prima gebruiken in de Eredivisie maar in Europa vind ik hem te kwetsbaar vaak en op dat niveau word een fout al snel afgestraft. Propper zou ik ook een topversterking vinden voor Ajax. voetballend is hij goed, hij heeft een hele goede pass in de benen en verdedigend staat hij ook meestal zijn mannetje
 
robert41
 
7
11 december 2019 om 21:25
Veltman komt tekort voor het nivo wat Ajax naastreeft. In werkelijk iedere wedstrijd waar het erop aankomt in de laatste 3/4 jaar heeft ie dat aangetoond. Dat hij dan de vervanger wordt van de Ligt waar je 75 mln (en dus een fatsoenlijke vervanger kunt halen) voor hebt gebeurd vind ik werkelijk ongelooflijk.dat je 2 centrale verdedigers op het middenveld neerzet in een elftal wat het juist van het voetbal op het middenveld moest hebben vorig jaar, vind ik nog veel onbegrijplijker.dat je een basisspeler waarmee je de halve finale CL gehaald hebt laat gaan voor 1,5 mln terwijl je geen enkele vervanger hebt is ook gewoon stom.ook las ik van de week dat Wober weg wilde omdat plotseling Maglan gehaald werd en die boven hem in de hiarchie kwam te staan. Bleek ook niet succesvol te zijn.
 
MrKrillin
 
1
12 december 2019 om 08:19
@japie_krekel aangezien jij halve scout bent voor Feyenoord, is Veltman niets voor jullie? Kan mooie koppel zijn met Sensni en heeft pit wat veel spelers daar juist missen ... Ik ben met je eens, nu goed moment om door te selecteren. na AZ uit Schuurs laten overnemen en in de winter afscheid nemen van Siem. Huntelaar is geweldig, maar ook geen contractverlenging meer geven. Na dit seizoen als spitsentrainer laten blijven. Ipv Siem laten invallen vaker beroep doen op Marin, Ekkelenkamp of Gravenberch. En ipv Hunter Traore meer minuten geven.
 
caribbean
 
8
11 december 2019 om 20:46
Volledig met je eens Japie, hoewel het geen zonde zou zijn om Alvarez in te ruilen met Veltman. Ik ben eerlijk gezegd wel een beetje klaar met onze Veltman, ik heb vanaf begin van het seizoen gezegd daar ga je geen potten mee breken. Veltman is prima voor de eredivisie maar daarbuiten houd het al gauw op. Daarnaast mag Overmaas en Van der Sar wellicht ook gewoon toegeven dat ze slecht ingekocht hebben op het middenveld. Vele miljoenen uitgegeven maar geen technisch begaafde speler kunnen vinden die een pas kan versturen.
 
Japie_Krekel
 
5
11 december 2019 om 20:57
@caribbean mee eens! voor de Eredivisie is het een goede speler maar zodra er druk op de ketel komt zoals in de CL gaat hij meestal de raarste capriolen uithalen achterin wat vaak leid tot een fout en die worden op dat niveau helaas met regelmaat afgestraft
 
gaeajax94
 
4
11 december 2019 om 21:49
Ik ben bang dat Schuurs ook wel fouten zal maken, maar ik zou wel voor Schuurs kiezen aangezien hij veel meer potentie heeft. Schuurs maakt nu veel te weinig vlieguren aangezien hij nu ook niet veel speelt bij jong Ajax. Het is ook belangrijk dat spelers zich goed kunnen ontwikkelen en veel aan spelen toekomen.
 
Japie_Krekel
 
0
11 december 2019 om 23:48
@gaeajax94 elke verdediger maakt weleens fouten maar dat hoeft niet altijd heel erg te zijn. het gaat er meer om om wat voor fouten het zijn. je hebt fouten die niet cruciaal zijn of fouten die meteen op het scorebord terug te zien zijn en op dat laatste heeft Veltman helaas patent
 
AFCfokke
 
8
11 december 2019 om 22:36
Ik vind dit dus zo enorm makkelijk. Niemand zegt dat Veltman de beste Ajax-speler is. Hij staat er het hele seizoen en hij maakt een fout tegen Valencia. Zo simpel. Dat je aversie tegen Veltman hebt, ook prima. Maar dan continue gejank dat hij zo snel mogelijk weg moet is ronduit treurig. Draag een suggestie aan of benoem wat hij beter had moeten doen maar als’prioriteit nummer 1’ en ‘niet het niveau’ en ondertussen weet iedereen dat hij weg wou, Ajax wou dat hij bleef, mogelijke vervangers het niet beter gedaan hebben en dat je dus Veltman niks kan aanrekenen. Veltman is voor elke Nederlandse club onhaalbaar! Denk daar maar eens over na.
 
Japie_Krekel
 
2
11 december 2019 om 23:43
@afcfokke hij maakte ook wat hele domme fouten in de tweede wedstrijd tegen Chelsea. dat hij nog steeds bij Ajax speelt is idd niet zijn schuld maar de schuld van degenen die daar het beleid bepalen. welke vervangers hebben dan net als Veltman een kans gehad om een serie wedstrijden op rij te spelen in het hart van de defensie? omdat hij voor elke Nederlandse club onhaalbaar is wil dat nog niet zeggen dat hij het niveau heeft om CL te spelen. hij teert op de kwaliteiten van de spelers om hem heen maar ik heb Veltman eigenlijk nog nooit in positieve zin het verschil zien maken voor Ajax zoals bv een Blind dat wel met regelmaat doet
 
AFCfokke
 
2
12 december 2019 om 07:21
Hoezo ‘hij teert op’?! Hoe kan je actief teren op als voetballer? Hij wordt er neergezet en voert zijn taken zo goed mogelijk uit. En soms gaat dat fout. Blind is voor 17m teruggehaald, verdiend het dubbele en speelt doorgaans graag met Veltman. Wat is in hemelsnaam je punt? Behalve makkelijk scoren.
 
MrKrillin
 
2
12 december 2019 om 08:22
@afcfokke hoezo denk je dat Japie alleen maar makkelijk probeert te scoren? HIj deelt gewoon zijn mening hoe Ajax visie zou moeten uitvoeren. Hij heeft gewoon een punt. Veltman is nuttig maar niet veel beter dan een Schuurs of mogelijk Alvarez. Als verschil klein is en je speelt geen CL meer en (als we winnen van AZ) kans is dat je kampioen kan worden dan is dit nu een goed moment om te wisselen. Veltman heeft vaak ook aangegeven weg te willen, dus kan je beter komend half jaar een Schuurs/alvarez verder ontwikkelen. Voor Veltman ga je ook nooit de hoofdprijs krijgen. Of hij nu basisspeler is of niet, max 4/5 ga je krijgen.
 
Japie_Krekel
 
1
12 december 2019 om 13:33
@afcfokke makkelijk scoren word het pas voor de tegenstander als Veltman in het veld staat. hoe weet jij trouwens zo zeker dat Blind graag met hem samenspeelt? ik kan me nou niet voorstellen dat je zekerder word als CV als er een naast je staat die grossiert in cruciale fouten
 
Japie_Krekel
 
1
12 december 2019 om 13:34
@mrkrillin thanks en dat is idd wat ik bedoel! voor de Eredivisie vind ik Veltman gewoon een goede speler maar voor de CL komt hij naar mijn mening tekort. ik zie hem zoveel rare fouten maken die nergens voor nodig zijn maar wel tegengoals opleveren waardoor ik het een onstabiele factor vind in de achterhoede van Ajax op dat podium
 
Fortress
 
2
12 december 2019 om 10:01
Veltman kun je opstellen tegen RKC en NEC maar tegen ploegen als Real, Bayern, Barca, City en zelfs Valencia kost hij je de kop met zijn blunders en verkeerde passes. Ik gun hem in de winter een mooie transfer naar een Europese topclub.
 
Yoda
 
0
11 december 2019 om 20:06
edwin, dit is toch niet een tactiek om de vraagprijs kunstmatig hoog te houden nu de marktwaarde na uitschakeling wat stagneert?
 
BJP79
 
4
11 december 2019 om 20:08
Denk dat dat wel mee zal vallen. Ajax zal nog steeds de prijzen ontvangen die rondzingen en zeker als ze snel weer compleet zijn om eventueel ver te komen in de EL.
 
Yoda
 
0
11 december 2019 om 22:20
Maar de wintertransfer is voordat ze ver kunnen komen in de EL ??
 
RamonDore
 
3
11 december 2019 om 20:15
Die poort gaat open (helaas) van de zomer denk alleen dat er een fundament blijft met tadic blind promes martinez dest en dat idd zyech,nico,André,neres en donny gaan dan stroomt Traoré,unevar Gravenberch broeders timber brobby door.... vergeet niet dat schuurs er ook nog is en mazroui daaromheen 5 gerichte aankopen met een wereld keeper is een vereiste en dan komen ze eerste ronde met nieuw elan weer door... of droom ik nu?
 
Downwards
 
10
11 december 2019 om 20:18
Prima woorden van Edwin 100% mee. Verdere stuk is ook erg sterk btw. Die extreme negativiteit die er nu hangt rond een aantal media en supporters is echt te bizar voor woorden. Gewoon een mindere periode in het seizoen, zoals die er altijd is, extra zuur dat dat ons net nu treft icm een aantal blessures. Beetje reeel blijven met zn alle en accepteren dat de groei van de club ook gepaard gaat met klappen als deze.
 
Bossie
 
0
11 december 2019 om 20:24
Ik vind het interessanter als ze zouden vragen over inkomende transfer. Gaan ze in de winterstop spelers halen met oog op het komende seizoen
 
AFCfokke
 
0
11 december 2019 om 22:41
Overmars kennende is daar naar vragen niet super zinvol. Bovendien is alleen de (Zuid)-Amerikaanse markt nu interessant vanwege einde seizoen. Ook voor Ajax is winters shoppen onnodig duur in principe. Bovendien, waar zou je er wat bij willen hebben waar je niet eerst voor zou willen verkopen?
 
Bossie
 
1
12 december 2019 om 06:24
Als je wacht voordat je wat verkoopt ben je weer te laat , reageren is vooruit zien. Ik denk ook wel dat Overmars nu ongeveer wel weet welke spelers vertrekken en welke blijven . Wat ze er bij willen halen halen is aan Overmars en Ten Hag die zullen ook wel weten wat nodig is . Ze zullen wel weten of ze zelf nog wat hebben rond lopen dat goed genoeg is voor Ajax 1 of dat ze spelers .moeten halen
 
superfarmers
 
0
11 december 2019 om 20:54
Ik snap dat je geen 3 toppers van buiten spelers op de bank kunt hebben zitten, maar het verschil tussen een topper en Lang en labyad is wel heel erg groot. Je mag toch wel verwachten dat ze nog minimaal 1 buitenspeler kunnen hebben.
 
linksbuiteadem
 
2
11 december 2019 om 21:50
Dat was Bandé, maar die is zo lang geblesseerd geweest dat je die niet kunt inzetten in zo'n cruciale wedstrijd.
 
superfarmers
 
2
12 december 2019 om 08:15
Bande zit zelfs bij Jong Ajax op de bank. Ja, hij komt terug van een blessure, maar hij zit al weken op de bank zonder ook maar minuten te maken. Daarbij wist je aan het begin van het seizoen dat het nog maar de vraag is of Bande terug komt en wat je ervan mag verwachten.
 
JWD81
 
1
11 december 2019 om 22:41
Probleem ligt niet alleen bij de buitenspelers. Ten Hag had ook Gravenberch en/ of Ekkelenkamp in de selectie op kunnen nemen. Dan had je echte middenvelders gehad in plaats van Alvarez of Mazroui. Ik vind het vrij armoedig dat dit Ajax afhankelijk is van spelers die wel eens op het middenveld gespeeld hebben of van een Siem de Jong die allang over de hill is. Gravenberch en Ekkelenkamp zijn echt niet minder op deze positie en hadden makkelijk mee gekunt gisteren. Daarnaast kunnen zij voor meer diepgang en voetballen vermogen zorgen.
 
superfarmers
 
0
12 december 2019 om 08:20
Ik denk dat Siem de Jong meer diepgang heeft dan Ekkelenkamp en Gravenberch. Maar ik ben het wel met je eens dat het veelzeggend is dat een Mazraoui en Alvarez op het middenveld spelen. Dit zegt of wat van de trainer (een trainer die niet snel de kans geeft aan de jeugd) of toch iets over het niveau van de jeugdspelers. Waarbij ik wel moet zeggen dat ik maar weinig spelers bij Jong Ajax zien die echt wekelijks op de deur kloppen. het is vaak toch nog wel heel wisselvallig (van wat ik van de wedstrijden zie).
 
linksbuiteadem
 
4
11 december 2019 om 21:48
Gisteren was pijnlijk, maar Ajax moet nu vol voor de EL gaan. Stel ze vliegen er in de achtste finales uit tegen een ploeg als Lask Linz, dan ben je weer het lachertje van Europa en heeft niemand het meer over vorig seizoen. Zo snel gaat dat in het voetbal. Winst van de EL zou Ajax' status hoog houden, en bovendien goed zijn voor hun positie op de steeds belangrijker wordende coëfficiëntenlijst.
 
AFCfokke
 
0
11 december 2019 om 22:44
Probleem van EL is dat dat pas gaat leven na de kwartfinale. Maar een Europese prijs zou wel een hele mooie beloning zijn voor de vette jaren, dat is zeker
 
SamerZibari
 
1
12 december 2019 om 00:55
Ajax gaat zeker geen El winnen, manchester united, redbul Salzburg, internazionale, leverkussen doen ook mee ??
 
linksbuiteadem
 
0
12 december 2019 om 08:11
Alsof Ajax daar kansloos tegen is, zijn gewoon gelijkwaardige ploegen.
 
MrKrillin
 
0
12 december 2019 om 08:24
@samerzibari o ja want manchester united, redbul Salzburg, internazionale, leverkussen zijn natuurlijk ook paar klassen beter dan clubs zoals Spurs, Real, Juventus. Bayern. Die clubs die jij noemt zijn vaak gelijkwaardig of net beter dan Lillie.
 
Ruudje74
 
7
11 december 2019 om 22:41
Net las ik ergens: unicum, alleen clubs uit de grote 5 (Engeland, Spanje, Duitsland, Italië en Frankrijk) bij de laatste 16... In de poule van Ajax is daar natuurlijk ook op gestuurd door de arbitrage. Ajax heeft ook tegen Chelsea vrij aardig gevoetbald, zeker in Londen, maar is een resultaat tegen Chelsea tot twee keer toe de nek omgedraaid door de scheidsrechters. Gisteren was ie ook niet bepaald pro-Ajax. Wat hebben die Spanjaarden mogen tijdrekken.....en hij floot tegen Ajax zodra een Spanjaard maar op de grond ging liggen zodat Ajax niet in zijn spel/ kracht kon komen. Het is vaker voortgekomen....Lyon won in Kroatië met 7-1 (knipoogkroaat) en Ajax scoorde twee keer thuis tegen Real, maar beide goals werden ten onrechte afgekeurd...zodoende ging Lyon (Frans club, commercieel interessanter, meer sponsorgelden etc) door naar de achtste finale ipv Ajax. Kan nog wel ff doorgaan. Bende is zo corrupt als maar kan.