Van der Sar: 'Het wordt tijd dat we daar duidelijkheid over gaan scheppen'
Dinsdag, 7 februari 2023 om 07:15

Edwin van der Sar wil binnen twee maanden duidelijkheid hebben over de invulling van de positie van technisch directeur bij Ajax. Dat vertelt de algemeen directeur van de Amsterdammers in het programma Rondo van Ziggo Sport. Sinds Marc Overmars de club een jaar geleden verliet vanwege grensoverschrijdend gedrag, nemen Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar de technische zaken waar in de Johan Cruijff ArenA. Er heerst echter nog altijd veel onduidelijkheid over de positie en als het aan Van der Sar ligt komt daar snel een einde aan.

Overmars kondigde in februari van vorig jaar zijn vertrek aan uit Amsterdam. De huidig technisch directeur van Royal Antwerp besefte zich dat zijn gedrag jegens meerdere vrouwelijke collega's binnen de club niet door de beugel kon en besloot het schip te verlaten. Daarop werden Hamstra en Huntelaar tijdelijk naar voren geschoven om de technische honneurs waar te nemen. Het handelen van H2 in met name de zomerse transferwindow kwam het duo echter op veel kritiek te staan, en de roep om een nieuwe technisch eindverantwoordelijke werd steeds groter. Van der Sar beaamt maandag dat dat hoog op de planning staat.

"Het wordt tijd dat we duidelijkheid gaan scheppen over de functie van technisch directeur", stelt de oud-doelman bij Rondo. "Dat kan iemand van binnen de club worden of van buiten de club." Wel gaat er qua opzet iets veranderd worden, zo licht Van der Sar toe. "We gaan de functie wel splitsen. De positie van technisch directeur is zoveel groter geworden."

Meerdere namen van potentiële opvolgers van Overmars deden al de ronde in de de media. Zo zou Ajax volgens het Algemeen Dagblad en De Telegraaf heel dicht bij het aanstellen van Alex Kroes (directeur International Football Strategy bij AZ) zijn geweest en polste het volgens laatstgenoemde krant ook Michael Reschke, een oude bekende van Huntelaar en voormalig technische man bij Bayern München en Schalke 04. Van der Sar noemt geen namen, maar geeft wel toe al met meerdere kandidaten gesproken te hebben. "Maar daar is niets uitgekomen. Dat had te maken met beschikbaarheid of ze vonden de competitie van een te klein kaliber", aldus de 52-jarige bestuurder.

Meer nieuws
   
20:31
20:31
Prolongatie titel definitief uitgesloten voor Royal Antwerp na nieuwe nederlaag
0
   
20:30
20:30
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
4
   
20:16
20:16
Romano weet wie bijna zeker de eerste inkomende transfer van FC Barcelona wordt
4
   
20:00
20:00
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
   
19:52
19:52
AS Roma mag blijven hopen op Champions League-ticket na remise tegen Napoli
2
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (30)

 
Catenaccio 2.0
 
30
7 februari 2023 om 07:20
Goed dat er duidelijkheid in zicht is, of het laat is of niet dat laat ik in het midden maar waarom moet bij elk artikel over een TD voor Ajax genoemd worden waarom Overmars weg is gestuurd? Is toch op een gegeven moment niet meer relevant en dat weten we nu wel.. onderhand is het artikel voor 70% opgebouwd om Overmars dan over het echt relevante, zoals namen, invulling en de functie op zich
 
kali
 
7
7 februari 2023 om 07:37
Helemaal met je eens. Dit is niet meer de essentie van het verhaal waar over gepraat wordt/moet worden...
 
Tygo82
 
13
7 februari 2023 om 08:34
Dat krijg je als 25 artikelen maakt over hetzelfde interview. Je moet het toch vullen, is zo karig, 2 alinea's per artikel.
 
RUTGERRR
 
0
7 februari 2023 om 16:44
Is helaas toch altijd.. Uiteindelijk gaat zo'n artikel over 2 of 3 zinnen en de rest is opvulling. Ik word er ook schijtziek van dat één interview ik 500 berichten wordt verdeeld. Maargoed..
 
Spijkenisser
 
10
7 februari 2023 om 07:27
Hij wil duidelijkheid hebben? Lijkt mij dat hij duidelijkheid moet geven. Zal wel mierenneuken zijn, maar als dergelijke quotes waarheid zijn komt dat bij mij juist over dat hij werkelijk geen idee heeft hoe het dan in te vullen. Zal het wel afschuiven op de Rvc.
 
Soccerfan_1
 
18
7 februari 2023 om 07:38
Dat zegt hij toch ook? Heb je het gister gezien. Dan snap je wat hij bedoeld. Zo niet, zeg dan aub niets
 
kali
 
2
7 februari 2023 om 07:39
Klopt wat je zegt hoor maar echt heel makkelijk is het natuurlijk niet om een goede TD te vinden welke ook beschikbaar is en welwillend is.. Marc was natuurlijk een schot in de roos, zo'n eentje vindt je niet zomaar weer.
 
leipek
 
2
7 februari 2023 om 07:49
Je weet totaal niet hoe het werkt merk ik al. Je denkt toch niet dat er bij Ajax een dictatuur is? Hij moet wel toestemming krijgen om iemand definitief op die plek neer te kunnen zetten en hij moet daar goed mee kunnen samenwerken.
 
siepie
 
0
7 februari 2023 om 16:08
De AD benoemt geen TD. De RVC benoemt directieleden. Dus Vd Sar kan je een hoop verwijten, maar dit niet. Hij zet hiermee juist goed druk op de RVC
 
ler89
 
8
7 februari 2023 om 07:30
Zou Seedorf geen optie kunnen zijn? Neemt een groot netwerk met zich mee.
 
MessiBazoer
 
12
7 februari 2023 om 07:34
Er zijn wel meer met een groot netwerk. Denk dat iemand met ervaring het belangrijkste is. En iemand die niet met alle winden mee waait
 
BIGWILLES020
 
3
7 februari 2023 om 10:19
Het laatste wat Seedorf doet is krt aple winden mee waaien
 
Savano
 
4
7 februari 2023 om 10:53
Dit riep ik al sinds Marc exit was, Seedorf: groot internationaal netwerk, spreekt vijf talen vloeiend, heeft Ajax DNA en bravoure, kent het hoogste niveau en niet onbelangrijk succesvol zakenman. Maar goed ... In Nederland hekelt men hem waar ze hem in het buitenland louter adoreren.
 
D-Bergkamp
 
4
7 februari 2023 om 11:02
@savano, Er was nog 1 meer geschikte kandidaat in mijn ogen, en dat was Nigel de Jong. Die is namelijk iets rustiger in zijn bewoordingen en iets minder eigenwijs (lijkt het). Mensen als Seedorf, Nigel de Jong, Hedwiges Maduro etc moeten in mijn ogen allemaal betrokken worden bij ajax. Het zijn zakenmensen, zeggen verstandige dingen en zijn realistisch. Desondanks word er 1 belangrijk ding vergeten, Huntelaar - Heeft in Nederland, Spanje, Italie en Duitsland gevoetbald. - Spreekt 5 talen - heeft ten tijde van zijn carriere voornamelijk zelf zijn zaken geregeld ipv een zaakwaarnemer. Hij heeft weliswaar (nog) niet zoveel zakelijke ervaring als een Seedorf/de Jong. Desondanks heeft Huntelaar heel veel kennis, heeft hij een enorm groot netwerk en heeft hij tijdens zijn carriere zaken goed geregeld te hebben. Zo een man met een Ajax hart mag je niet zomaar afschrijven
 
mrpuma
 
1
7 februari 2023 om 11:40
Zo zijn er meerdere met een groot netwerk. Alleen zijn ze geschikt voor zo'n positie? Want jij zegt Seedorf maar waarom zou Kluivert evt niet kunnen? Heeft bij twente, barca en psg gewerkt op verschillende posities. Heb alleen geen idee over zijn functioneren? Weet niet wat maxwell doet op dit moment kon mij herrineren dat hij een functie bekleede bij Psg.
 
MarkV
 
14
7 februari 2023 om 07:34
#marckomterug
 
Giannini
 
9
7 februari 2023 om 07:50
Helemaal mee eens. Ajax kan hem heel goed gebruiken, hij is al ruimschoots gestraft en gaat zoiets echt niet nog een keer doen. Daarnaast heb je als club de verantwoordelijkheid om het beste te doen en dat is binnen het spectrum van mogelijkheden het proberen terug te halen van Overmars
 
NJfromVOL
 
22
7 februari 2023 om 08:01
Daar zullen de dames op kantoor het vast mee eens zijn.
 
Davy de Pauw
 
10
7 februari 2023 om 08:12
Naast dat het onwenselijk is (HR-technisch) dat iemand met zo'n streep op z'n kerfstok al na 1 jaar terugkomt, lijkt het mij onwaarschijnlijk dat hij Antwerp al na 1 jaar achter zich laat. Zou ook niet echt netjes zijn.
 
Giannini
 
1
7 februari 2023 om 14:09
Dan moeten ze hun eigen conclusies trekken. Vooropgesteld, het mag hen niet meer overkomen, maar op een gegeven moment is zoiets ook wel klaar. Het is enorm vervelend voor de dames die dat als negatief hebben ervaren, maar er ook geen misdaad begaan of zo. Excuses en wellicht een compensatie voor het leed (zou alleen niet weten waaruit dat zou moeten bestaan) is prima, maar het kan een club ook niet zo gevangen houden zoals het nu doet. Dus Bogarde mag sowieso ook terug, want die is in de slipstream ook maar meegenomen
 
Pieterde Jong
 
1
8 februari 2023 om 14:29
Misschien roept u dat omdat het uw lieve clubje is. Wat denkt u ervan als eenslachtoffer hem plotseling op de gang tegenkomt. Stel dat een viezerik aan uw dochtertje zit en na een jaartje of zo zit die doodleuk in de speeltuin wat uw kind speelt. Ik ben benieuwd of u dan ook zo reageert.
 
Giannini
 
0
8 februari 2023 om 18:23
ik snap wat je zegt, maar het gaat hier om een dick pic he, geen aanranding of zo. Want in dat geval zou ik degene die dat doet waarschijnlijk fysiek te lijf willen gaan. Overmars is de personificatie van gedrag dat maatschappelijk breed te ver ie gegaan door de jaren. En om die reden is het goed dat het de aandacht heeft gehad, al krijgt hij nu alle shit over zich heen met types als Marco Borsato, maar zij zijn natuurlijk bij lange na niet de enige die achteraf pas realiseren dat ze te ver zijn gegaan. Al denk ik dat wat Borsato betreft het echt allemaal wel mee valt, want dat is op zeker geen pedofiel, maar dat ter zijde. Maar los van die foto's en overdreven macho gedrag, moet het niet worden overdreven. Onveilige werkvloer is het echt niet mocht bijvoorbeeld Overmars terugkeren in zijn oude werkomgeving. Die heeft echt z'n lesje wel geleerd.
 
 
10
7 februari 2023 om 08:25
De kans bestaat nog steeds dat hij een schorsing in Nederland krijgt. Het onderzoek loopt nog steeds tegen hem.
 
j3ro3ntj33__
 
0
7 februari 2023 om 10:33
@janssen, Weet niet waar je deze info vandaan haalt, maar er zijn geen aangiften gedaan, dus loopt er ook geen onderzoek.
 
 
3
7 februari 2023 om 12:43
Als je googled op Overmars en onderzoek ISR / tuchtcommissie dan zul je zien dat er afgelopen dagen heel veel gepubliceerd is over dat de zaak nog steeds loopt en dat zowel Ajax als Overmars nu aangeven hebben volledig mee te willen werken. Dus voor de tuchtcommissie speelt het nog zeer zeker en is het actueler dan een half jaar geleden.
 
 
3
7 februari 2023 om 08:24
Ik heb het al eerder gezegd, maar ik verwacht nog steeds dat ze Huntelaar doorschuiven naar de functie van TD. Het zou eigenlijk gek zijn als ze alsnog voor een ander gaan. Van de Sar heeft al meerdere keren aangegeven dat heet duo H2 heel goed is en dat ze onderschat worden. Als je nu alsnog (naar een jaar) gaat zeggen dat het iemand anders wordt, dan is dat eigenlijk een sneer naar je eigen woorden / presteren.
 
Kohaku
 
4
7 februari 2023 om 08:48
Afgelopen zomer hebben ze anders niet laten zien dat heel goed zijn. Ze betalen veel te veel.
 
 
2
7 februari 2023 om 08:55
Ik vind ook niet dat ze het goed gedaan hebben, maar van de Sar heeft aangegeven dat ze goed zijn en dat we ze niet moeten onderschatten. Als hij deze woorden waar wil maken dan is het een logische stap dat 1 van de 2 de nieuwe TD wordt. Daarbij verwacht ik dat Huntelaar dan degene zal zijn die doorgeschoven gaat worden met Hamstra als assistent.
 
jeroenimo8
 
4
7 februari 2023 om 08:37
Hij moet dan toch gewoon Hamstra en Huntelaar voordragen aan de Raad van Commissarissen en dan moeten die daar maar een oordeel over vellen. Deze Raad heeft in de zomer wel twee keer het duo teruggefloten en de aankopen van afgelopen zomer waren niet super maar men vergeet te vaak dat ze echt voor een aantal spelers de absolute hoofdprijs (en zelfs daarboven) hebben gekregen. Doorpakken en het duo aanstellen. Daarna snel een technische man in de Raad erbij en dan kunnen we bij Ajax weer over voetbal gaan praten en niet over directeuren.
 
ninjakai
 
3
7 februari 2023 om 09:04
Die worden het echt niet. Hamatea gaat terug in zijn oude rol, dus jeugd in de gaten houden. Huntelaar wordt gewoon weer stagiair. Daar komt gewoon iemand boven voor het eerste elftal. Duidelijk dat Hamstra en Huntelaar dit niet kunnen. Situatie blind totaal verkeerd afgehandeld. Situatie Schreuder tijdens de winterstop totaal verkeerd ingeschat. Begin van het seizoen volledig verkeerd gehandeld (Schreuder voelde duidelijk geen enkele steun). Het is echt veel meer dan enkel wat foute aankopen. Er is dan ook echt geen enkele basis om ze hoofdverantwoordelijke te maken voor het technisch beleid. Leuk dat alles bij can der Sar wordt neergelegd, maar dit waren toch echt de adviseurs waar Edwin op leunde.