Van der Vaart: 'Dan was Nederland drie keer wereldkampioen geworden'
Zondag, 19 september 2021 om 06:36

Rafael van der Vaart keert terug als voetbalcolumnist bij De Telegraaf. De oud-voetballer is tegenwoordig werkzaam als assistent-trainer van Esbjerg fB in Denemarken, combineert dat met zijn rol als analist op de televisie en beschikt over enkele commerciële contracten. De vraag is of Van der Vaart zijn toekomst ziet als analist of als voetbaltrainer. Hij moet het naar eigen zeggen 'een beetje gaan ontdekken'. "Maar als ik zie hoe verschrikkelijk veel er op een hoofdcoach af komt, dan weet ik niet of ik dat allemaal wel zo aantrekkelijk vind."

Werken als analist en columnist vindt Van der Vaart minstens zo interessant. De voormalig Oranje-international is naar eigen zeggen 'ontzettend dankbaar' dat hij deel heeft mogen uitmaken van 'een waanzinnig mooie generatie'. "Jongens als Robin van Persie, Wesley Sneijder, Arjen Robben en ik hebben vanaf ons vierde jaar lopen 'ballen', we zaten allemaal heel vroeg in de opleiding. We hebben die bijna 35 jaar gedaan al", vertelt Van der Vaart zaterdag in het dagblad. "Dus waar hebben wij nou verstand van? Van maar één ding, toch? Van voetbal. Dus waarom zou je uit het voetbal gaan?"

Van der Vaart zal zijn vroegere ploegmaten al het geluk gunnen in hun loopbaan als coach. Als voetballer gunde hij iedereen altijd alles al en na zijn carrière heeft hij dat nog veel meer. Ook Robin van Persie gunt hij een mooie toekomst in een mogelijke trainerscarrière. "Iedereen weet dat we vroeger geen warme band hadden. Mensen zagen mij altijd als één met Wesley. Bij Oranje is er op zeker moment wel een warme band ontstaan. Dat kwam door Bert van Marwijk. Die nodigde tijdens een trainingskamp in Oostenrijk voor het WK in Zuid-Afrika alle vrouwen en kinderen van de spelers uit."

De Oranje-internationals zagen daardoor allemaal een andere kant van elkaar. Het klaverjassen met teamgenoten werd ingeruild voor avonden met de gezinnen bij elkaar en dat bracht de spelers nader tot elkaar. "Een kant van Robin die ik enorm ben gaan waarderen." Van der Vaart genoot intens van zijn tijd bij Oranje. "Het niveau van de trainingen was in onze generatie zo krankzinnig hoog. (...) Als ik bij Real Madrid, waarvan iedereen dacht dat het de beste spelers ter wereld had, wegging voor een paar interlands was ik intens gelukkig. Het niveau bij Oranje toen was een stuk hoger dan bij Madrid."

De egootjes speelden desondanks altijd een rol in die tijd. "Iedereen was altijd boos als de trainer je eruit haalde of voor een ander koos in Oranje. Die vond meteen die en die een lul of was beledigd. Je was allemaal met je eigen loopbaan bezig. En er liepen wel mannetjes rond, hè. Nu hebben we dat helemaal niet meer. Ik had het er pas met Ibi (Afellay, red.) nog over. We zien elkaar nu allemaal als mens en niet meer als de voetballer. Als we dat eerder aan de kant hadden geschoven, waren we drie keer wereldkampioen geworden…"

Meer nieuws
   
00:04
00:04
'Roger Schmidt wil weg bij Benfica en plant onderhoud in met Bayern München'
8
   
00:00
00:00
De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die kans maken
5
   
23:25
23:25
Jeredy Hilterman ondanks promotie Willem II niet geheel tevreden
2
   
23:00
23:00
Viaplay vraagt Erik ten Hag op de man af of hij contact heeft gehad met Ajax
2
   
22:53
22:53
Stadionspeaker Roda JC wijt kolossale blunder onder meer aan slecht internet
20
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (67)

 
suddervleesch
 
68
18 september 2021 om 06:13
Die Rafael is wel een oprechte kerel. Hij spreekt natuurlijk uit ervaring en ik denk dat hij nog gelijk heeft ook. Wijsheid komt met de jaren
 
S-070
 
33
18 september 2021 om 06:49
Ik denk dat wij erg veel geluk hadden met ons verdedigende laffe spel. Uiteindelijk heeft het ons ook de das om gedaan. Aanvallend erg sterk op papier maar verdedigend gewoon ontzettend matig. Spanje is toch de verdiende kampioen, dat team had alles. Xavi, Iniesta , David Villa, Pique, Fabregas, Busquets, Puyol, Pedro van het beste Barcelona team allertijden en Sergio Ramos met alle prijzen die er te winnen valt misschien wel de beste verdediger ooit met Maldini. We hadden erg geluk gehad met Brazilie dat er een idioot rond liep als Felipe Melo. Er liepen genoeg spelers rond die het WK niet verdienen Stekelenburg, Heitinga, Mathijsen, Vd Wiel, Elia, Afellay, Boulahrouz, De Zeeuw, Schaars, Braafheid, Babel, Huntelaar, Vorm, Boschker Ooijer dat zijn allemaal leuke spelers voor de Eredivisie maar niet de absolute wereldtop. Als je zag wat Spanje allemaal op de bank had is het van cruciaal belang dat iedereen op een hoog niveau speelt.
 
Madvillain
 
25
18 september 2021 om 06:58
En toch was het juist aanvallend zo saai en matig.
 
mr torres
 
91
18 september 2021 om 08:11
Haha sorry hoor, maar huntelaar heeft toch gewoon een prima carriere gehad? Kijk hoeveel goals die heeft gemaakt
 
DerKaiser123
 
12
18 september 2021 om 08:14
Beckenbauer..
 
jorisdijk
 
34
18 september 2021 om 08:18
Maar nooit tot de absolute top behoord. Beetje niveau Hasselbaink. Prachtige carrière, overal veel goals gemaakt. Maar niet zoals van Nistelrooy en van Persie een heus topteam op sleeptouw kunnen nemen
 
Vesta
 
63
18 september 2021 om 08:52
Heb je Stekelenburg wel zien keepen op dat WK? Na het WK heeft hij er lang niet alles uit gehaald, maar hij was destijds echt een hele goede keeper hoor. Ook Huntelaar heeft toch een hele mooie carrière gehad. Afellay had pech met blessures, maar kon echt goed voetballen.
 
PieterPrins773
 
19
18 september 2021 om 09:10
Zo ontzettend sterk was die generatie inderdaad helemaal niet. Er zaten natuurlijk wel een aantal toppers bij die het verschil konden maken. Met precies de juiste tactiek en bondscoach werd het maximale uit de selectie gehaald. We waren er natuurlijk een teenlengte van af. Maar om nou te zeggen dat we wel ff 3 keer wk kampioen zouden zijn geworden...nee dat lijkt me heel stug...aangezien er diverse teams kwalitatief beter waren. Maar oranje was ook wel erg goed met robben van persie voorin , snijder die de passies gaf, het sublieme blok N. De Jong - van Bommel en een verdediging die ondanks dat die niet bij grote clubs speelden toch verrassend dicht zat.
 
GroeneKat
 
28
18 september 2021 om 09:19
Gaan we nu weer die ene redding van Stekelenburg op het schot van Kaka aanhalen? Stekelenburg is altijd een matige keeper geweest, heeft overal de banken mogen uittesten. En Huntelaar heeft alles eruit gehaald, Real was wel echt te hoog gegrepen. Bij Schalke zat hij goed op zijn plek. Kan nog geen vier keer hooghouden, maar maakt de goals wel. En daarvoor staat hij er uiteindelijk wel.
 
Sanderr
 
27
18 september 2021 om 09:45
Steek keepte in 2010 wel gewoon een heel sterk toernooi hoor, dat was zeker niet alleen die prachtige (en super belangrijke) redding op de inzet van Kaka in de kwartfinale. Ook in de groepsfase en tegen Uruguay gewoon sterke potten gespeeld. Verder nooit een super bijzondere doelman geweest inderdaad, maar dat toernooi steeg ie wel echt boven zichzelf uit.
 
Ajax/barca2014
 
13
18 september 2021 om 09:54
@S-070, Ik ben het hier niet mee eens. Het enige geluk dat Spanje had, was dat ze het tikkie takka van Barca probleemloos konden kopieren omdat ze met spelers als Xavi, Busquets en Iniesta de belangrijkste spelers voor dat type spel hadden. Dat dan ook nog eens spelers van Real de belangrijkste verdedigende posities konden bekleden zoals Ramos, Alonso en Cassillas was ook nog eens ideaal voor de bondscoach om het hele Barca-Realevenwicht. Het grootste voordeel van Spanje was gewoon dat het team veel meer ingespeeld was, dan oranje. Ik wijt het dus niet per se aan een gebrek aan kwaliteit. Kijk maar hoe Portugal ten koste van Frankrijk het EK won. Dat Portugal speelde echt met enorm matige spelers zoals Eder of Cedric. Je hebt gewoon in een toernooi als een EK of WK geluk nodig. Spanje dwong dat geluk af met het goede spel.
 
GluubsterTJ
 
11
18 september 2021 om 10:22
@Sander:ben het nagenoeg altijd met je posts eens, maar Steek keepte tegen Uruguay een hele matige pot. Een blunder op het schot van Forlan, ook bij de 2e goal vind ikhem matig. Voor de rest een uitstekend toernooi gekeept. Met als shine-moment die snoekduik tegen het schot van Kaka!
 
Galapago
 
14
18 september 2021 om 10:23
Ik weet niet of ik Van Persie bij de top wil zetten. Heeft bij Arsenal veelal deel uitgemaakt van de medische staf. Om vervolgens na 1 goed seizoen naar Manchester United te gaan en daar nog eens goed te spelen. Toen hield het op voor hem. In mijn opinie gewoon te weinig hoogtepunten gezien in zijn carrière. Er zijn veel meer spitsen die meer deden en dat nog op hetzelfde niveau of hoger.
 
Ducktaildo
 
47
18 september 2021 om 11:04
Galapago. 278 wedstrijden voor Arsenal gespeeld.... Verder ga ik niet op je reactie in, want dat is zonde van mijn energie
 
JohnHolland
 
15
18 september 2021 om 11:16
Als Ajacied zeg ik: Van Persie was gewoon een fantastische voetballer. Ik heb verl meer van hem genoten dan van Vaart en Sneuder (bewuste spellingsfout). Persie had iets wat weinigen hebben, na Cruijff, Basten, Bergkamp de beste spits die we ooit gehad hebben (ex aequo met Nistelrooy, maar vond Persie dan persoonlijk een wat stijlvollere voetballer).
 
mvbfan
 
9
18 september 2021 om 11:54
Hij weet niet waar hij over praat. Huntelaar was goud waard voor Oranje. Ondanks met zo weinig speelminuten, maakte hij zoveel goals. Maar Van Marwijk en Van Basten vonden hem niet modern genoeg. Hij is geen moderne spits maar klassieke spits, en heeft ook geen stoere uitstraling. Dat heeft allemaal meegespeeld. Desondanks 2e in topscorerslijst. Als hij de helft van de kansen zou hebben gehad die Van Persie wel kreeg? En Stekie heeft het ook gewoon goed gedaan voor Oranje toch?
 
mvbfan
 
15
18 september 2021 om 11:59
Heeft Persie Oranje op sleeptouw genomen? WK 2010 meest succesvolle prestatie Van Persie onzichtbaar 1 goal 6 wedstrijden 0 assists Huntelaar 1 goal 1 wedstrijd. Internationale wedstrijden bij zn clubs heeft Huntelaar duizelingwekkende prestaties ook tegen topclubs. Europees de cijfers van Van Persie mag hij de veters van Huntelaar nog niet schrikken. Als je bij een Schalke (met 2 veel grotere clubs boven je) topscorer wordt, doe je het beter als topscorer bij Man United, de rijkste club ter wereld.
 
mvbfan
 
12
18 september 2021 om 12:02
Datzelfde toernooi 2010, Hpe slecht was Van Persie dan? 1 goal uit 6 wedstrijden. 0 assists. Totaal onzichtbaar maar kreeg altijd het vertrouwen. Maar Huntelaar knarsetandend kijken hoe Persie keer op keer faalde.
 
CocoAfc
 
7
18 september 2021 om 12:23
Stekelenburg verdiende het niet? Kijk je pas sinds vorig jaar voetbal? Heitinga verdiende het niet? Heb je hem wel zien spelen tijdens dat toernooi? Mathijssen idem? Vd Wiel was geen zeer degelijke back op dat WK? Elia was geen heel goede sub tijdens dat WK? Ooijer speelde niet de wedstrijd van zijn leven tegen Brazilie? Je pakt gewoon een paar namen die nu idd geen wereldtoppers zijn of waren, maar ze waren funest voor de ploeg van 2010. Waarom zou je spelers als Boschker, de Zeeuw en schaars noemen, die jongens waren er voor de bank. Waarom noem je Gio niet of van Bommel, de Jong, Sneijder, Kuyt, Robben? Vergeet je die gewoon effe en ga je doen alsof de door jou genoemde de pijlers van het toernooi waren? Uiteindelijk staan er elf op het veld en met die spelers waren een prima geoliede machine.
 
CocoAfc
 
4
18 september 2021 om 12:26
Ducktaildo, leuk al die wedstrijden, maar op cruciale momenten stond hij er gewoon niet vanwege zijn blessures. Zijn laatste anderhalf seizoen was absolute piek RvP, jaartje doorgetrokken bij United en toen was het klaar. In Oranje was RvP niet de spits die we nodig hadden.
 
S-070
 
3
18 september 2021 om 12:49
Vandaar dat Nederland wereldkampioen werd. Ik noemde de toppers niet omdat die het wel verdienden. Stekelenburg heeft niks klaar gespeeld na het WK en de Eredevisie. Overigens was die erg matig tegen Uruguay.
 
Bereta
 
8
18 september 2021 om 13:43
@mvbfan: Volgens mij kijk je iets te veel naar statistieken dan naar voetbal. De voetballer van Persie was voor Oranje onmisbaar, want hij was meer dan een spits in dat team. Dat blijkt ook uit het feit dat 4(!) verschillende bondscoaches hem de voorkeur gaven bij Oranje. Ik ben ook wel een heel erg overtuigd van mezelf, maar als zo veel trainers een speler de voorkeur geven, zou ik toch een beetje gaan kijken of ik iets niet zie wat die mannen wel zagen. Just my 2 cents.
 
Bobiku29
 
2
18 september 2021 om 14:06
Nederland speelde goed georganiseerd en niet naïef, wat is daar laf aan? Moet kamikazespel het streven zijn?
 
blaugrana11
 
3
19 september 2021 om 01:14
Wat een onzin mar groene kat. Als klaas bij jouw lokale team meedoet loopt ie der hooghoudend dwars doorheen. Echt wat een disrespect naar 1 van de beste afmakers uit de geschiedenis van nederland
 
 
1
19 september 2021 om 01:35
Huntelaar komt niet eens in de buurt van RvP.. een blinde ziet dat zelfs. RvP is absolute top.. Huntelaar speelde bij Schalke. Kom op zeg. Hij heeft bij Madrid gefaald. RvP nergens.
 
Yamang
 
2
19 september 2021 om 02:36
Ik denk dat je Kluivert bent vergeten op je lijstje. 10 jaar lang topscoorder geweest. Met 40 doelpunten
 
Die Knappen
 
1
19 september 2021 om 11:56
Soms hoef je niet de beste spelers te hebben, om toch de beste ploeg te kunnen zijn. Als Robben in 2010 alleen voor de keeper het afmaakt, is Oranje wereldkampioen. Het was een hele slechte finale van beide kanten, hoewel Spanje veel meer kwaliteit had werden we niet overklast. Op dat moment moeten de winnaars en leiders opstaan, maar die hebben we niet. Over 74 wil ik dan al helemaal niks zeggen, daar versloeg Oranje zichzelf. Duitsland heeft 4 sterren oo het shirt, en wonnen deze ook niet altijd met sprankelend voetbal. Die begrijpen wel hoe het werkt.
 
Die Knappen
 
0
19 september 2021 om 12:00
Dat met "die Teen" is toch een no brainer. Robben koos voor de mooie oplossing, niet voor de effectieve afsluiting. Eigen schuld zou ik zeggen. Als hij em maakt, win je het WK.
 
Die Knappen
 
0
19 september 2021 om 12:07
Ook tegen Slowakije sleepte Stekelenburg Oranje naar de volgende ronde, hij redde kort voor tijd tegen Robert Vittek.Stekelenburg was echt heel goed op het WK 2010.
 
FR-Berend
 
1
19 september 2021 om 12:41
Hahahaha mvb die alles wat ook maar enigzins in verband staat met Ajax omhoog weet te praten. RVP de veters van Huntelaar niet strikken… Doet gewoon pijn aan mijn ogen.
 
marieke90
 
40
18 september 2021 om 06:53
Hij speelde ook in een van de slechtste real Madrid teams van de 21e eeuw en het beste oranje van de 21 eeuw...
 
myvision
 
17
18 september 2021 om 12:21
Oh, ik dacht dat het slechtste Real Madrid van de 21e eeuw tegen Ajax speelde in 2019. Casillas, Canavaro, Pepe, Ramos, Guti, Sneijder, Higuain, Raul, Van Nistelrooij,...kwalitatief slecht was dat Real helemaal niet, de juiste mannen kregen alleen niet de juiste posities of basisplaatsen.
 
Tijger-wit
 
5
18 september 2021 om 13:13
Als hij al minuten mocht maken bij Madrid. Nu we toch terug kijken hun loopbanen hebben ze kwa talent er te weinig uit gehaald als je de prijzen ziet van al die spelers. En kom nou niet aan met Robben want die speelde nog geen 10 wedstrijden per seizoen gemiddeld genomen. Sneijder heeft 1 top seizoen gehad onder Mourinho, v Psrsie 1 jaar onder Ferguson en vd Vaart heeft het aardig gedaan bij Hamburg en Tottenham, wat nou niet echt top teams waren op dat moment
 
Die Knappen
 
0
19 september 2021 om 12:13
Vd Vaart was in z'n 2e periode bij HSV al echt een stuk minder. Hij kon het toen al niet meer belopen.
 
NielsFEY1994
 
3
18 september 2021 om 13:30
Mag ik je glazen bol lenen? Ik wil namelijk ook 80 jaar in de toekomst kunnen kijken...
 
La~Decima
 
1
18 september 2021 om 08:55
Volgens zijn trainingen bij topploegen door het seizoen heen sws niet heel intensief omdat ze zoveel wedstrijden spelen. Hierdoor krijg je alleen maar veel blessures.
 
VoetbalVreugd
 
29
18 september 2021 om 09:02
Die laatste uitspraak is natuurlijk onzin, maar dat Nederland heel veel kwaliteit had in de periode van (grofweg) 2005-2015 staat vast. Je zult als coach toch maar Robben, Van Persie, Sneijder en Van der Vaart tot je beschikking hebben... lijkt alweer een eeuwigheid geleden dat zij Oranje kleur gaven. Wat een verschil met nu.
 
FRPorto
 
4
18 september 2021 om 09:41
En dan daarachter nog jongens als Kuyt, Afellay, Huntelaar en Elia(die zich toen als enorm talent aandiende en het ook bij NL al liet zien)
 
Kalou2005
 
27
18 september 2021 om 10:11
2005-2015? Maak daar maar periode 1986-2014 van. We hebben in een periode van bijna 30 jaar, telkens topelftallen op de been kunnen brengen. Dat dit eigenlijk enkel in 1988 tot groot succes heeft geleid valt te wijten aan veel factoren. Maar zowel in 1996, 1998, 2000, 2002 (niet eens erbij op het WK met zo'n selectie..), 2004, 2008 en 2010 hadden we een elftal voor de finale wat mij betreft.
 
VoetbalVreugd
 
8
18 september 2021 om 10:31
Natuurlijk, er zijn meer goede generaties geweest. Ik denk dat 1998-2000 de allerbeste groep was met op werkelijk iedere positie een wereldtopper en daarachter ook nog gigantisch veel kwaliteit. Zo sterk en uitgebalanceerd. Maar had het nu even over de voetbaljaren van Van der Vaart, dat was ook echt genieten. Groot verschil met tegenwoordig, naar mijn idee.
 
Kalou2005
 
11
18 september 2021 om 10:52
98-00 was zeker de beste generatie die ik heb gezien. Ik denk dat we in die jaren samen met Frankrijk en Brazilië de beste ploeg ter wereld hadden en in 2000 het toernooi hadden móeten winnen nadat we Italië compleet hadden weggespeeld en uiteindelijk alsnog met penalty's verloren. Voor mij de meest onterechte nederlaag die ik zelf ooit heb moeten verwerken.. in 98 pech gehad tegen de Brazilianen en in aanloop naar 2002 had vgaal helaas geen match met de groep. Onvoorstelbaar dat die jongens toen geen prijs hebben gepakt.
 
Jackiemilburn
 
20
18 september 2021 om 11:08
Pech gehad tegen Brazilië? Brazilië speelde Nederland van het kastje naar de muur. Nederland heeft geen een keer de beste selectie gehad afgezien van 88 dus ze hebben het prima gedaan.
 
Musi26
 
2
18 september 2021 om 14:39
In 98 en in 2000 had Nederland absoluut de beste basis van de wereld. Dat ze in de wedstrijd tegen brazilie minder waren veranderd dat niet.
 
Kalou2005
 
3
18 september 2021 om 16:28
Nou nee... Zeker niet vwb de kansen verhoudingen die wedstrijd. Van het kastje naar de muur is echt de grootste kul.
 
objectieff
 
1
18 september 2021 om 21:33
Deze match was echt 50-50 met volop kansen over en weer. Aanrader om nog eens de lange samenvatting op youtube te kijken. Ook in '94 was NED - BRA de kraker van het wk en toont gelijkenissen. Eerste helft voor Brazilie, maar een Nederland dat steeds sterker werd. In 2010 eigenlijk net zo maar liep het eindelijk weer eens goed af.
 
Die Knappen
 
0
19 september 2021 om 12:19
@Kalou 2005Dat ben ik zeker met je eens, maar waarom lukt het dan steeds niet? Missen we de juiste winnaarsmentaliteit? Gaat het alleen om mooi voetbal spelen ?Spelen we alleen voor de (internationale) credits, niet om de prijzen?
 
Manyuken
 
0
18 september 2021 om 13:20
Niet te vergeten ook nog Stekelenburg toen ie echt top was. Alleen hadden we op dat moment geen echte toppers in de verdediging... 1998 was in mijn optiek het beste elftal van de afgelopen 30 jaar als we praten over Oranje. In elke linie alleen maar toppers!
 
Die Knappen
 
1
19 september 2021 om 12:17
De vraag blijft waarom Oranje in deze jaren dan geen prijzen wint, hoewel er heel veel kwaliteit aanwezig was/is. Ik erger me kapot dat Oranje in 2014 Spanje gewoon wegspeelt, en vier jaar eerder die finale niet wint. We maken geen Big Points op het juiste moment.
 
Cas1
 
5
18 september 2021 om 11:42
Haha, Vroeger was alles slechter Tegenwoordig moet alles gelijk zijn. We moeten allemaal hetzelfde verdienen. We moeten allemaal van rood houden. We moeten allemaal risicoavers worden. Mevrouw Kaag treedt af, omdat ze een paar manden eerder had gezegd als ik in die positie zou komen zou ik aftreden. Bam, vlak daarna kwam ze in die positie. Ze moest dus wel aftreden, anders zou de geloofwaardigheid van haar en haar partij volledig verdwenen zijn. Vervolgens moest er een tweede aftreden. En het mooiste moet nog komen, Kaag heeft er een puinhoop van gemaakt en komt iemand haar verdedigen met de opmerking; in het buitenland is het ook mis gegaan En het allermooiste is dat ze complimenten krijgt voor haar falen.
 
SoccerinoFCU
 
30
18 september 2021 om 11:51
Uhhh dit is een voetbalforum ouwe.
 
Cas1
 
2
18 september 2021 om 11:54
ja, het gaat om wat Vaart toch zegt. Vroeger waren er haantjes, tegenwoordig zijn we knuffeldieren geworden. Omdat we in alles gelijk moeten zijn. Zo kweek je geen tooppers
 
MeMyselfAndI
 
3
18 september 2021 om 11:56
Ik hoop van harte dat van der Vaart coach wordt en geen commentator. Hij betrekt altijd alles op zichzelf is zijn eigen grootste fan. Dat laatste stukje had verder volgens mij dan ook de meeste betrekking op hemzelf. Hij was een van de betere spelers maar eigenlijk niet tot de basisspelers. Voor zijn positie waren er altijd betere spelers. En dan nog noemt hij zichzelf in de top5 van dat team. Misschien qua kwaliteit maar absoluut niet qua waarde voor het team. Rafaël doet mij altijd een beetje denken aan van Gaal light.
 
TOSP
 
10
18 september 2021 om 12:04
Grappig dat je dat zo zegt over vdVaart ‘MeMyseltAndI’
 
MeMyselfAndI
 
1
18 september 2021 om 17:31
Ik kan er echt niet naar luisteren, hij spiegelt het spel en de spelers altijd aan zichzelf. Het is werkelijk om misselijk van te worden. Die opmerkingen ook altijd over linksbenige spelers. Ik vond het leuk om mijzelf op deze manier te beschrijven maar volgens mij zit hij daadwerkelijk de hele dag beelden van zichzelf terug te kijken.
 
Yamang
 
3
19 september 2021 om 02:41
Ik denk dat hij de spelers van nu vaak vergelijkt met zichzelf en de spelers van toen. Die speelde bijna allemaal bij een topclub. Hij heeft met seedorf bergkamp kluivert stam ook gespeeld. Daarna met de robbens en snijeders van persies. Dat is toch andere koek dan de spelers van nu.
 
Bobiku29
 
3
18 september 2021 om 14:12
Ik heb niks met Dirk Kuyt, maar ik vind echt dat die nog meer recht heeft op een plek in de zogenaamde 'grote vier' dan Van der Vaart. Qua functionele techniek was Kuyt een van de beteren en hij stond er áltijd. Van der Vaart deed het niet voor je als het moest. Ik stoor me ook wel aan hoe hij alles op zichzelf betrekt ja. Vind ik zo jammer, want het is echt een leuke vent
 
Musi26
 
7
18 september 2021 om 14:43
Kuyt??? Hahhahaha dit staat bij mij nog niet eens in de top 1000. Van der vaart was 1 van de beste middenvelders die we hebben gehad. Ook beter dan wesley. Helaas had hij niet de instelling van kuyt. Die instelling die ervoor zorgde dat kuyt speelde.
 
Bobiku29
 
4
18 september 2021 om 15:22
Beter dan Sneijder? Dat is vast waarom elke bondscoach voor Sneijder koos... En inderdaad, hij had niet de instelling. Kuyt wel, die heeft in mijn ogen meer bereikt dan Van der Vaart
 
Berliner80
 
2
18 september 2021 om 12:52
Aan de andere kant heb je ook juist mannetjes nodig, we hebben weinig leiders in het veld. Frenkie heeft dat bv helemaal niet. Wijnaldum ook niet. Alleen van dijk en dat is te weinig.
 
juppie34
 
1
18 september 2021 om 13:01
Toen waren er zeker ego'tjes in Oranje. Wij, Sneijder, Van der Vaart, Robben, Van Persie en Affalay zijn de BIG 5 en moeten spelen. Maar alle vijf hadden ze ook de grootste angst om terug te rennen en ook verdedigend werk te verrichten. Iedereen zag het EGO gedrag behalve die 5 zelf. Dus ja... iets met niet in de spiegel durven kijken toen der tijd,
 
PSVparasiempre
 
13
18 september 2021 om 13:09
3 keer wereldkampioen nog wel! Met een beetje geluk had het gekund tegen Spanje, dat overigens de hele wedstrijd beter was. Verder is die generatie niet in de buurt van een prijs geweest. Beetje overdreven uitspraak dus.
 
Maykel24
 
6
18 september 2021 om 16:04
2008 kwamen we niet in de buurt (al dan niet door de treurige privé situatie met Boula), maar voor die generatie (+Ruud) was dat misschien nog wel het beste/meest realistische moment om een prijs te pakken. Zuid-Afrika was natuurlijk een gouden kans, maar de poulefase speelden we ruk, tegen Slowakije was het matig en Brazilië is vooral legendarisch omdat we wonnen ??
 
Qrsta
 
8
18 september 2021 om 13:55
Toch wel een hoog Wij van WC eend gehalte om doodleuk te claimen dat jij en je oude team wel effe 3 WK`s had kunnen winnen. Nee, het kon inderdaad beter, grote ego`s zaten soms in de weg etc, maar 3 WK`s winnen??? Eh, het is nou niet dat door grote ego`s we de WK finale verloren
 
marton3103
 
2
18 september 2021 om 21:41
Met 3 had hij net zo goed 35 kunnen noemen, hij bedoelt dit natuurlijk "bij wijze van spreken"...
 
RamonDiaz
 
5
18 september 2021 om 14:12
Tja als de spelers van Frankrijk in al die jaren hun ego's aan de kant hadden geschoven dan waren ze misschien wel 5 keer achter elkaar wereldkampioen geworden, wie zal het zeggen...
 
Maloman
 
0
19 september 2021 om 10:21
Worden we niet een keer moe van de voetbal analyses. Iedereen heeft zijn favoriete club,speler,en geniet ervan.