Van der Vaart: 'Geen geheim dat ik graag zou terugkeren in een leuke functie'
Woensdag, 1 augustus 2018 om 08:49

Rafael van der Vaart trainde afgelopen weken mee bij PEC Zwolle, maar lijkt terug te keren naar Denemarken. De 35-jarige middenvelder gaat waarschijnlijk aan de slag bij Esbjerg fB, uitkomend op het het hoogste niveau. In gesprek met Mokum Magazine maakt de 109-voudig international er geen geheim van na zijn carrière in een 'leuke functie' te willen terugkeren bij Ajax.

"Ik ben nog steeds voetballer, dus zelf ben ik daar nog niet echt mee bezig. Dat neemt niet weg dat Ajax mijn club is en ik er geen geheim van maak dat ik op een dag graag zou terugkeren in een leuke functie. Maar laat ik eerst mijn trainersdiploma's halen en daarna zien we wel weer verder", zegt Van der Vaart, die na zijn vertrek bij FC Midtjylland zonder club zit. De middenvelder liet Ajax in 2005 achter zich voor een dienstverband bij Hamburger SV.

"Ooit had ik maar één droom: in het eerste van Ajax voetballen. Echte toptalenten hebben volgens mij nog steeds diezelfde droom en blijven graag zo lang mogelijk bij Ajax", stelt de middenvelder, die zich al eens openlijk verbaasde over het feit dat spelers al op jonge leeftijd naar het buitenland vertrekken. "Ik weet natuurlijk niet wat er zich allemaal heeft afgespeeld achter de schermen. Wat ik zelf nog wel eens zag, was dat voetballers die jong vertrokken zich soms tekort voelden gedaan omdat ze niet als beste werden gezien, of niet de waardering kregen."

"Soms was dat terecht en soms ook niet. Ik kan ernaast zitten, maar ik vind het onwijs jammer dat iemand als Justin Kluivert is weggegaan. Ik had hem nog wel een paar seizoenen bij Ajax willen zien ontwikkelen. AS Roma is een fantastisch mooie club, maar het is geen Real Madrid en ik hoop wel dat hij dat niveau nastreeft", besluit Van der Vaart.

Meer nieuws
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
15
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Ligue 1: Paris Saint-Germain - Le Havre
0
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Premier League: Aston Villa - Chelsea
3
   
20:00
20:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
10
   
19:59
19:59
Dusan Tadic schittert voor Fenerbahçe, dat Galatasaray niets toegeeft
15
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (33)

 
meneers
 
5
1 augustus 2018 om 08:55
Hopen dat die dan een betere trainer dan analist is(vind ik dan), maar daarnaast is die wel een speler waar jonge spelers tegen opkijken het is ook geen koekebakkert.(neem aan dat die dan als jeugd trainer begint haha) en hij ken ze wel goed uitleggen waar de valkuilen leggen(frikadelletjes) Maar bij de woorden wil zeker terug keren ben ik wat sceptische ivm eerdere uitspraken om terug te keren.
 
Redey32
 
8
1 augustus 2018 om 09:03
Lijkt me een prima gast voor de functie als techniektrainer of misschien als teammanager. Vooral in die laatste functie kan die goed tussen de jongens staan, lijkt me wel wat voor hem.
 
DeBroerVanTheo
 
19
1 augustus 2018 om 09:37
Of misschien kan hij net als John Troost de energiebanen de goede kant op leiden.. Als trainer moet je hem toch niet willen? Loopt als analyst vrolijk te verkondigen dat corners niet te trainen zijn, en dat het vaak geluk is. Wat is dat voor instelling om aan van die jonge mannen te gaan overbrengen?
 
Flashpower1
 
3
1 augustus 2018 om 10:43
Als techniektrainer denk ik dat het wel mogelijk is, hij had namelijk echt een fluwelen techniek. Echter is het natuurlijk de vraag of hij dat ook kan overbrengen aan andere jongens..
 
Zlatanisme
 
4
1 augustus 2018 om 09:14
Zie hem wel als een jeugdtrainer/manager laat hem maar lekker de B1 ofzo onder zijn hoede nemen en kijken hoe dat gaat. Misschien samen met Johnny een seizoen Jong Ajax leiden als Reiziger weggaat.
 
consy
 
13
1 augustus 2018 om 09:26
Je stelt het nu net alsof de B1 niet zo belangrijk is, ach gooi Raffie daar maar neer dan heeft hij ook nog wat te doen. De B1 en A1 vormen de springplank richting het eerste elftal, daar moeten toch kundige mensen leiding aan geven? Rafael heeft nog niks bewezen los van wat open deuren intrappen bij de NOS, heeft de man überhaupt visie?
 
Tulpen
 
3
1 augustus 2018 om 10:11
Hijn brengt het inderdaad wat ongezouten. Maar aan de andere kant zijn wel veel oud spelers daar begonnen met hun trainersvak. Al dan niet als assistent.
 
Zlatanisme
 
0
1 augustus 2018 om 10:34
Fijn dat je zo kijkt naar mijn opmerking, glas half leeg mentaliteit deze dagen is echt sneu. Frank de Boer begon daar ook, Heitinga ook en ook Van Bommel en nu Van Nistelrooij. Het is echt niet onbegonnen om hem voor zo'n groep te zetten.
 
FCBogarde
 
6
1 augustus 2018 om 09:14
Hij staat op het punt om een transfer naar een andere club te maken en heeft het nu al over de volgende stap bij (het liefst) Ajax. Ga eerst maar eens een jaar schitteren bij Esbjerg ! De laatste jaren waren anders niet echt best te noemen...
 
BurdyM
 
4
1 augustus 2018 om 11:14
Het is toch niet raar dat hij daar al over na denkt? Hij is 35 jaar, wil nog een jaartje spelen en daarna trainer worden. Is het dan niet logisch dat een kind van de club Ajax daar ook zijn eerste stappen als trainer o.i.d. wil zetten? Werken toch veel meer oud spelers daar?
 
FCBogarde
 
0
1 augustus 2018 om 13:43
Over nadenken is niet erg, maar waarom moet het breeduit in de pers. Ik zit nu ook niet te wachten op berichten van Tadic waar hij over 1 of 2 jaar denkt te spelen o.i.d.. Eerst het één, dan het ander.
 
Kohaku
 
1
1 augustus 2018 om 09:18
Hij noemt zich nog steeds voetballer, ik zal wel iets gemist hebben de afgelopen jaren. En zolang hij niet inziet dat voetballen op niveau passé is voor hem zal ie ook geen geschikte trainer zijn. Want hij zal dan ook niet tijdig in kunnen grijpen als ie niet ziet dat zaken in het veld anders uitpakken dan verwacht.
 
Thamike
 
1
1 augustus 2018 om 13:33
@ Kohaku wat een domme opmerking zeg. Hij 8s ook nog steeds voetballer dus logisch dat hij zichzelf zo noemt. Hij zegt nergens dat hij nu nog een topvoetballer is, sterker nog hij roept al tijden dat hij vooral het nog leuk vind. Dus snap jouw uit de hoogte opmerking niet zo goed. En dat jij dit ook nog kan relateren aan hoe geschikt hij als trainer is omdat hij zichzelf nog voetballer noemt is de meest domme opmerking van vandaag. Hij houdt van Ajax en de club en was een geniale voetballer. Laten ze met Ajax naar eens kijken wat hij kan betekenen. Iig meer dan jij ooit kan.
 
C_H_A
 
19
1 augustus 2018 om 09:23
Iemand die zegt, ik wil een "leuke" functie kan van mij bij voorbaat al oprotten! Het is geen speeltuin! Ajax heeft mensen nodig die 100 geven zowel op het veld als daarnaast.
 
Marranr1
 
22
1 augustus 2018 om 10:20
Beetje respect voor deze grootheid. Mag hij wel minder zijn de laatste jaren een hoop mensen vergeten wat voetballers betekent hebben voor hun teams. Alle jochies op de Ajax academie zullen dromen van een loopbaan als deze man. Over de 100 interlands , Real, Tot H, Hamburg SV, Kampioen geworden etc etc etc. Niet te vergeten aanvoeder van Ajax op zijn 19 de volgens mij en wat hij liet zien in het Ajax shirt heb ik Justin , De Ligt en Frenkie de Jong allemaal bij elkaar niet zien doen. Deze man was al een baas op zijn 18de. Dus nogmaals. Pay some respect. Als je een echt Ajaxcied bent haal je het niet in je hoofd zo te reageren.
 
Eibert
 
1
1 augustus 2018 om 13:07
Hij heeft juist volledig gelijk. C_H_A zegt toch niet dat vd vaart geen goede voetballer is/was of weinig heeft betekend voor Ajax. "Een leuke functie" straalt nou niet echt uit dat je 100% ambitie hebt om een carrière op te bouwen nadat je geen voetballer meer bent. Dit komt meer over alsof hij nog wat bij Ajax wil rondlopen, wat geld op wil strijken maar eigenlijk niet zo hard wil werken.
 
Thamike
 
3
1 augustus 2018 om 13:47
Lekker belangrijk hoe het bij jouw overkomt. Dat maak jij ervan. Hij zegt nergens dat hij niet hard wil werken en effe wat bij Ajax wil gaan doen. Mensen die Rafael een beetje kennen snappen wat hij bedoelt en bij hun moet het goed overkomen. Ik ben er van overtuigd dat hij altijd iets kan toevoegen. Zijn ervaring en voetbal intelligentie komen zeker ergens van pas.
 
labbekak
 
0
1 augustus 2018 om 16:35
Misschien vindt hij het niet onbelangrijk, dat als hij een functie gaat bekleden op welke manier dan ook, het ook nog leuk gaat vinden. Plezier in je werk is een belangrijk goed.
 
Stylianos
 
6
1 augustus 2018 om 09:34
Lekker broodjes kroket verkopen in de Arena On: Leuk dat Rafael ambitie heeft om terug te komen, staat natuurlijk buiten kijf dat hij met zijn voetbaltechniek veel bij kan brengen. Ik moet wel zeggen dat ik een beetje moe word van al die verhalen van spelers die 'ooit wel eens terug willen komen'
 
Prologic
 
6
1 augustus 2018 om 09:50
Haha, hoor hem dan. 'graag terugkeren in een leuke functie'. Waarschijnlijk aast ie op het paradepaardje van Ajax, de A1. Hij ziet het natuurlijk bij Johnny Heitinga, met 0,0 coachings ervaring gelijk hoofdcoach van een vd belangrijkste teams binnen Ajax. Gezien de vriendjes politiek binnen Ajax zal die het nog best eens kunnen krijgen ook. Zondag na de wedstrijd lekker naar de snackbar met het hele team als er minimaal met 5-0 is gewonnen, rondje van Rafael, zie het al voor me. Even zonder grappen, hij moet echt aan zijn analytisch vermogen werken wil die daadwerkelijk wat op trainersgebied wat bieden voor Ajax. Dat gaat wel een stukje verder dan een 'speler op een schermpje highlighten' en met z'n allen kijken hoe die zijn actie maakt of vervolgens tijdens de analyse zeggen: 'lekkere goal hoor, goeie speler is dat, kijk es wat een goed team, valt niks tegen in te brengen & goeie actie.'
 
piotr
 
3
1 augustus 2018 om 09:54
Hij zal wel jeugdtrainer worden of trainer van jong Ajax. Kan die samen met Heitinga een team trainen. Die was als analist zowat nog slechter dan vd vaart...
 
JeffreyLeenders
 
0
1 augustus 2018 om 10:47
En op facebook staat dat ze terug willen naar nederland allebij en dat ze het liefst in of rond arnhem gaan wonen hah ze weten geloof ik zelf niet wat zij willen
 
Drenniz
 
0
1 augustus 2018 om 10:57
Ik zie alleen maar nieuws over van der Vaart, ik snap niet dat hij nog überhaupt voetbalt. zit 9/10x op de bank, ik zie hem alleen nog wat bijbrengen als hij inderdaad een functie gaat innemen bij de staf van o.a. ajax. Want als voetballer is het al jaren niet veel meer.
 
BurdyM
 
2
1 augustus 2018 om 11:24
Wat lees ik toch veel respectloze verhalen over de geweldige voetballer en liefhebber Vd Vaart. Het was een geweldige speler voor Ajax en Oranje met een weergaloze techniek. Daarnaast ziet hij het spelletje gewoon goed. Nu in de nadagen van zijn carrière kiest hij er voor om nog bij zijn gezin in Denemarken te gaan voetballen als een echte liefhebber. Daar is toch niks mis mee? Hij houdt tenminste nog echt van het spelletje. Daarnaast wordt hij steeds achtervolgt omdat hij eerlijk heeft toegegeven dat hij wel eens een frikandel eet als topsporter. Hij is tenminste eerlijk en niet zo hypocriet als veel andere spelers. Denk je niet dat 95% van de topsporters nooit eens zondigt met een snack of alcohol? Zijn uitspraak is volledig uit zijn verband gerukt door die nep Maxim. Ik ben niet eens Ajacied maar heb blijkbaar meer respect voor de persoon en topvoetballer Rafaël vd Vaart dan een groot deel “echte Ajacieden” hier op voetbalzone. Iedere club zou Vd Vaart graag bij zijn club hebben aangezien juist hij als pure voetballer met ervaring in 5 competities en Oranje de jeugd echt wat kan leren.
 
rkallan
 
0
2 augustus 2018 om 01:03
Maxim had ff aandacht nodig en kan het niet verkroppen dat vd Vaart meer voetbal inzicht en techniek in zijn kleine teen heeft dan hij in zijn gehele lichaam. vd Vaart kiest voor zijn gezin en carrière van zijn vriendin. Had makkelijk kunnen cashen in midden oosten, Amerika of China
 
eCKe
 
1
1 augustus 2018 om 11:42
Lekker op het veld neerzetten met een microfoon en dan de "leuke functie" van speaker invullen. Ouwehoeren op tv kan hij wel, verder weinig inhoud, dus de opstellingen oplezen moet hem nog lukken lijkt mij.
 
Icarus
 
2
1 augustus 2018 om 12:26
Rafael wekt altijd op mij de indruk dat hij vooral niet te hard wil werken.
 
Marchello020
 
0
1 augustus 2018 om 13:24
Ik denk dat hij eens goed moet nadenken wat hij dan te brengen heeft Dat hij een geweldige speler was met een geweldige techniek staat buiten kijf, maar wat kun je dan overbrengen? Ik lees in de reacties veel over ervaring overbrengen, maar hoe kan je dat meten? Hoe hij bij Real een keertje Marcello gepoort heeft? Is dat ervaring? Ik ben niet zo onder indruk van de persoon Rafael, en de manier waarop hij praat.. Leuke goser hoor, maar wat voegt hij toe? Ik vind dat de oud-voetballers nog wel eens overschat worden, trainer of technische staf, laat staan bestuursfuncties vergen hele andere kwaliteiten dan met buitenkant rechts een voorzet kunnen geven Het blijft voetbal, maar ik zal maar eens een cliché herhalen: een goed paard is nog geen goede ruiter En "een leuke functie" neigt inderdaad naar iets als teammanager, beetje kaarten met de jongens en de spirit er in houden En daar zitten er nog 100 voor op de bank die dat graag doen
 
aso1981
 
0
1 augustus 2018 om 14:17
Hij is kampioen uit zijn nek lullen, heb hem altijd gemogen maar sinds hij analyses geeft over wedstrijden is het eerder de nieuwe aad de mos