Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
Dinsdag, 30 april 2024 om 08:00

Rafael van der Vaart heeft maandagavond tijdens de uitzending van Rondo Jasper Cillessen op de hak genomen. In het begin van het praatprogramma liet presentator Wytse van der Goot beelden zien van een curieus penaltymoment in het LaLiga-duel tussen Las Palmas en Girona (0-2).

Las Palmas kreeg afgelopen zaterdag in eigen huis binnen acht minuten de uitgelezen kans om op voorsprong te komen, nadat de bal op de penaltystip ging wegens een overtreding van David López. Sandro Ramírez faalde echter vanaf elf meter. Hij schoot zijn strafschop recht in het gezicht van Girona-doelman Paulo Gazzaniga, die daarmee ondanks heel wat pijn wel een achterstand voorkwam.

"Goede redding, Jasper Cillessen zou hier een moord voor doen", grapte Van der Vaart bij het zien van de beelden, waarna Van der Goot reageerde: "Die opmerking is op je eigen conto."

Van der Vaart noemde Cillessen in oktober 2022 eens 'een naar mannetje'. De doelman sprak destijds de ambitie uit om te keepen op het WK 2022 in Qatar en stelde tegenover de NOS dat hij de enige doelman was 'die nog toernooiervaring had' bij Oranje.

"Ik ken hem een beetje van het Nederlands elftal. En weet je wat het is? Als ik heel eerlijk ben: het is een beetje een naar mannetje. Dat interview vond ik heel oncollegiaal. Indirect probeert hij zijn plekje te verdienen in het Nederlands elftal", zei Van der Vaart toen bij Studio Voetbal.

Cillessen rekende eind maart eindelijk af met een penaltytrauma. De doelman van NEC wist in het competitieduel met PSV (3-1 winst), toen hij Luuk de Jong in de 81ste minuut van scoren afhield vanaf elf meter, voor eerst strafschop in de Eredivisie te keren.

De 35-jarige sluitpost haalde na de wedstrijd zijn gram bij ESPN-verslaggever Milan van Dongen, die hem interviewde. Eerder dit jaar pakte Cillessen tegen RKC Waalwijk een penalty, maar die moest overgenomen worden. "Daar heb jij ook om gelachen. Ik heb je podcast gezien, je hebt me toen uitgelachen", richtte Cillessen zich tot Van Dongen.

"Nee, ga nou niet terugkrabbelen. Jij hebt mij ook uitgelachen", vervolgde de doelman. "Jij zei dat ik blind de hoek in ging de vorige keer. Maar dat maakt niet uit. Nu heb ik 'm. Dit is niet de eerste die ik pak. Ik heb er ook een keer een van Lionel Messi gepakt, dus het kan slechter. Maar ik geef toe: het is niet mijn specialiteit."

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
07:21
07:21
AZ ziet kassa rinkelen en ontvangt voor de derde keer miljoenen van Bologna
2
   
06:30
06:30
Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0
   
00:23
00:23
Masterclass van Griezmann levert Atlético Madrid een Champions League-ticket op
2
   
00:00
00:00
Ten Hag ontvangt dubbele reactie van fans bij speech op Old Trafford
5
   
23:35
23:35
Celtic kroont zich voor de 54e keer tot kampioen van Schotland
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (53)

 
JtjeVtt
 
96
29 april 2024 om 21:25
Wat zou het toch fijn zijn als de heren analisten in Nederland gewoon weer eens wat meer op voetbalinhoud zouden analyseren en wat minder op persoonlijke vetes en vooroordelen.
 
Keizerstad1994
 
86
29 april 2024 om 21:31
Er zitten een paar tussen die niet echt op voetbalinhoud kunnen analyseren en Rafael ‘ik vind Gravenberch beter dan Bellingham’ van der Vaart is daar misschien wel het meest schrijnende voorbeeld van. Die vent zegt praktisch nooit iets zinnigs over voetbal.
 
StanleyMenzo#1
 
18
29 april 2024 om 21:32
In dit geval denk ik meer dat het een flauwe grap is. Eentje van het niveau dat in de kleedkamer dagelijks gemaakt wordt. En eentje waar Cillessen vermoedelijk niet om kan lachen.
 
OnsBerry
 
56
29 april 2024 om 21:36
Exact. Sneu dat Van der Vaart niet begrijpt dat er een verschil is tussen kleedkamerhumor en analyseren op tv.
 
KeeperToob
 
13
30 april 2024 om 09:00
Het is maar een grapje hoor, beetje weerstand is niet verkeerd en zeker voor voetballers niet. Softie generatie
 
Grovertje
 
6
30 april 2024 om 09:04
Het is gewoon een simpel figuur. Snapt ook de ballen van tactiek. Ik heb ook bij dat soort gasten in het team gezeten. Waren op het veld fantastisch, maar tijdens besprekingen gaat alles langs ze heen. Geen zinnig woord kunnen ze uitslaan. Let maar op, Van der Vaart wordt de nieuwe Jan Mulder. Lekker roepen en onzin uitslaan. Dat trekt lekker veel publiciteit.
 
Feye_88
 
20
30 april 2024 om 09:06
@keepertoob Wat heeft dit met weerstand te maken? Dit is gewoon pestgedrag. De generatie is niet soft. Jij bent gewoon een eikel.
 
KeeperToob
 
3
30 april 2024 om 10:00
Een beetje zelfspot kan geen kwaad hoor. Meteen zo verzuurd zijn, neem het toch allemaal niet zo serieus. Niemand kan tegenwoordig meer wat hebben, dat zie je terug in de maatschappij. En wat dit met weerstand te maken heeft? Voetballers horen bijna alleen maar positieve geluiden, ze worden als helden gezien etc, niks mis mee hoor. Maar af en toe mag er ook wel wat grapjes over ze gemaakt worden. Van der vaart maakt toch ook gewoon grapjes over zijn eigen fitheid en dat ie nu wat dikker is dan vroeger etc. Die heeft wel zelfspot en weerstand
 
Formus
 
5
30 april 2024 om 10:17
KeeperToob, bij dit soort grapjes zit er toch ook meestal wat achter. Dat Vaart altijd Cillessen moet hebben spreekt daarom ook niet in zijn voordeel. Dat heel veel mensen erg lange tenen hebben tegenwoordig, dat ben ik volledig met je eens. Je kan steeds minder zeggen of er is wel weer iemand die op zijn teentjes getrapt is. Vind dat dit hier echter niet helemaal op gaat. En als Cillessen slim is, denkt ie enkel als ie dit hoort: Laat maar gaan!
 
Formus
 
1
30 april 2024 om 10:20
@Feye_88: kom, als KeeperToob een andere mening heeft, om zoiets onbenulligs, moet je hem dan direct een eikel noemen? Je kan ook echt volledig doorslaan, staat totaal niet in verhouding.
 
Feye_88
 
9
30 april 2024 om 10:27
Dit is dus precies wat een pestkop zegt. 'neem het allemaal niet zo serieus'. Dat ken ik nog wel van de middelbare school, want toen deed ik zelf (tot mijn grote gêne) ook wel eens mee. Cillessen is al jaren de kop van jut. Vd Vaart deelt al heel lang vanaf zn analisten stoel uit. Maar hij zegt t nooit in het gezicht van Cillessen. Dan ben je niet alleen een pestkop, maar ook een laffe pestkop. Vd Vaart kiest overigens zorgvuldig waar hij grapjes over kan accepteren. Maar er zijn zat topics die wel gevoelig liggen voor hem.
 
Feye_88
 
9
30 april 2024 om 10:28
@formus Ik vind pestkoppen eikels ja. Het goedpraten van pestgedrag hoort daarbij.
 
JizZzy
 
4
30 april 2024 om 10:28
Pestgedrag haha. Tuurlijk Feye, dik het nog wat aan. Weet je overigens zeker dat het geen racisme is? Ik zou dit soort grappen prachtig vinden, ook als het over mij zou gaan. Zelfspot maakt het leven veel makkelijker en lichter. Als je hier al niet meer tegen zou kunnen is het einde echt zoek. Wat een soft gedoe zeg, oi oi.
 
TilburgAjax
 
5
30 april 2024 om 10:56
Ik vind dat er nogal een verschil zit tussen een grap als deze (al dan niet in de kleedkamer) in iemands gezicht maken, of diezelfde grap op nationale televisie maken zonder dat het "slachtoffer" in de gelegenheid de bal - figuurlijk - terug te kaatsen. De laatste categorie vind ik laf en zou ook ik wel als pestgedrag duiden. Heeft niks te maken met soft zijn, maar met fatsoen. Of is fatsoen ook al soft en fout tegenwoordig?
 
JtjeVtt
 
7
30 april 2024 om 11:00
Deze discussie is flink geescaleerd zo te zien Persoonlijk vind ik dit ook te ver gaan, omdat Cillessen er zelf duidelijk helemaal niet van gediend is dat deze grappen (constant) gemaakt worden. Hij gaat er zelf ook niet handig mee om door telkens zo gekweld terug te slaan in de interviews maar deze hele soap geeft mij het gevoel van een paar popiejopie gasten die het sulletje van de klas aan het pesten zijn, op nationale televisie... Volgens mij is pesten nooit geaccepteerd geweest hoor Keepertoob. Er is een verschil in een grapje maken (mag van mij best hard) of iemand constant op de man af gewoon voor lul zetten op tv en anecdotes erbij halen om iemand in een kwaad daglicht te zetten. Vind dit zelf wat ver gaan, ondanks dat Cillessen mij ook een kwal lijkt. Jizzzy: Je pakt volgens mij wel de essentie hier. Als Cillessen het zelf grappig had gevonden was er geen enkel probleem geweest. Zijn genoeg analisten die elkaar een beetje plagen of voor lul zetten en dat moet ook gewoon kunnen. Maar hij is er overduidelijk niet van gediend, en dan moet je op een gegeven moment gewoon stoppen vind ik. Dan wordt het een beetje treurig om maar door te blijven gaan. En de verhalen over zijn ouders die overal mee naartoe gingen en dat hij een rare gast is vind ik een beetje laag eerlijk gezegd. Dat neem je ook mee in zo'n grapje daarna.
 
Feye_88
 
4
30 april 2024 om 11:01
@jizzzy Ja pestgedrag. Het is allang duidelijk dat Cillessen het niet leuk vindt. Hij kan zich ook niet verdedigen. Waarom er dan mee doorgaan? Wat haal je er dan uit als Vd Vaart? Dan ben je er gewoon naar op zoek. Iemands weerstand testen is leuk. Maar als het duidelijk is dat diegene daar niet van gediend is en er niet mee om kan gaan, dan ben je alleen maar aan t proberen om over zijn grenzen heen te gaan. Dat heet pestgedrag. Ik draai het vooral graag om: wat heeft Vd Vaart eraan om dit te zeggen? Wat voegt het toe? De situatie had niks met Cillessen te maken. We hebben ook al bij Maguire gezien hoe het kan gaan. Die werd ook gewoon gepest. Maar als je de kop van jut wordt, dan kun je nergens meer tegen ingaan zonder dat dat olie op t vuur is. Dus dan moet je maar je mond houden terwijl er een zooi treurige figuren in de media zijn die je vaak uitlachen. Nou, wat een leuke grappen zijn dat zeg.
 
Formus
 
0
30 april 2024 om 11:20
Feye_88: vind het echt dat je buiten proprties reageert. 'Het goedpraten van pestgedrag'. Al zou KeeperToob dat hier al doen in jouw ogen (nb: ik vind de actie van vd Vaart ook sneu!), dan wil dat niet zeggen dat KeeperToob dat altijd doet oid. En hij heeft gewoon een andere mening op dít onderwerp; om hem dan direct een eikel te vinden, is volledig buiten proporties. Misschien eens bij jezelf te rade gaan waarom je dat allemaal zo groots maakt?! En er dan wat aan doen misschien.
 
Feye_88
 
3
30 april 2024 om 12:01
Ik heb Keepertoob al vaker op soortgelijke wijze zien reageren. En door zijn mening vind ik hem een eikel als het over dit onderwerp gaat. Zo groots maak ik het overigens niet. Ik zie iets wat voor mij valt onder pestgedrag en ik spreek hem daar op aan. Ik ga er verder trouwens niets aan doen. Bedankt voor je advies.
 
snowy
 
1
30 april 2024 om 12:54
Aan de andere kant moet Keep Toob daar toch tegen kunnen hij is geen softie. En wat betreft Cillenssen je moet maar denken dat van de Vaart een zwaargewicht aan het worden is. We hadden broodje kroket, pizza, en van den Vaart.
 
Yoda
 
3
30 april 2024 om 06:24
Ze noemen zich analisten, maar de meesten analyseren niet. Die grappen en grollen (wat ook leuk kan zijn), maar willen zo graag serieus genomen worden als analist dat ze dan vooral bezig zijn met andere tafelgenoten wegzetten als nobody. Heel veel onderbuik gezwets, weinig objectieve analyse
 
Grovertje
 
2
30 april 2024 om 09:11
En laten we eerlijk zijn, het is ook gewoon triest gesteld met de verbale vaardigheden van de gemiddelde "analisten" in Nederland. Als je zo`n Van der Vaart, Sneijder en Van der Meijde eens vergelijkt met het gemiddelde niveau in de Belgische of Britse talk shows... daar word je gewoon verdrietig van.
 
Yoda
 
0
2 mei 2024 om 23:20
Absoluut. Populistische praat, maar het heeft niet echt niveau
 
Feye_88
 
3
30 april 2024 om 09:03
Vd Vaart is gewoon een pestkop. Hij heeft zelf wel snelle praatjes en vindt t geen probleem om degene te kakken te zetten die wat minder sociaal vaardig is. De beste man is 40 jaar oud en bedient zich nog steeds van dit soort trieste opmerkingen.
 
Mearte
 
31
29 april 2024 om 21:40
Wat heeft Cillesen in hemelsnaam nou weer te maken met die penalty. Totaal geen toegevoegde zo'n loze kreet (wat we helaas veel te veel zien). Staaltje diepgaand analytisch denkwerk dit hoor poh
 
NECLent
 
47
29 april 2024 om 21:42
Was altijd wel fan van van der vaart, maar ik vind het steeds meer een grote kneus worden zoals hij Cillesen steeds probeert te pakken. Ik denk dat Jasper stiekem dat vrouwtje van hem heeft gegrepen. Lijkt mij de meest logische verklaring.
 
Jamie_1
 
21
29 april 2024 om 21:51
Zou toch n stunt zijn als ie met sylvie meis ineens zou gaan??
 
Bongiorno
 
5
29 april 2024 om 23:32
Cillessen is wel degelijk een beetje een naar mannetje- iedereen weet dat inmiddels wel -maar VdV laat zich wel heel erg kennen door zich zo uit te laten idd
 
-NEC-
 
40
30 april 2024 om 00:45
Waaruit blijkt dat hij een naar mannetje is dan? Cillessen is een beetje een aparte vogel, of gewoon anders dan andere. Maar heb hem nog nooit mensen zien afvallen op dingen. Waar andere alles maar aanpakken om hem te pakken. De beste man heeft een schitterende carrière gehad, ook bij ons Nederlands elftal. Ik begrijp de haat naar hem als persoon echt totaal niet. Maar ik zie in de reacties dat die negatieve tendens om zijn persoon ook veranderd. Telkens die negativiteit heeft hij nergens aan verdiend. Het is allemaal weer zo typisch Nederlands om zo’n speler bij ieder moment, zelfs als het niet over hem gaat, weer de grond in te trappen.
 
FapTheRooster
 
14
30 april 2024 om 06:00
Toch is de reactie van jou, Bongiorno, sneuer dan ik Cillessen ooit op iemand heb zien reageren. Hij is geen typische topsporter. Geen typische blingbling of ziemijstoerzijn. Dit valt bij de andere topspelers blijkbaar zwaar. En hij is hierdoor een makkelijk pispaaltje. En er zijn zo te zien wat mensen hier die dat wel leuk vinden.
 
HakimFR
 
10
30 april 2024 om 07:04
“Dat weet iedereen inmiddels wel” is dat nou echt zo? Want ik vind Cillissen eerder sociaal ongemakkelijk, een beetje een rare vogel. Beetje flauw om dat direct af te schilderen als een naar mannetje, vooral omdat dit vorig jaar enkel gebaseerd was op anekdotes van Sneijder en Van der Vaart.
 
JtjeVtt
 
6
30 april 2024 om 13:03
Hij is anders dan de rest en dan ben je snel al `raar` in het oerconservatieve voetbalwereldje. Volgens mij is Cillessen gewoon een beetje een getergde jongen die niet helemaal binnen het profiel van de profvoetballer past. Lijkt me verder niks mis met hem, zijn genoeg mensen die hem wel mogen. Keepers zijn eigenlijk vaak wel een beetje einzelgangers en niet iedereen kan dat waarderen. Hij heeft alleen echt een goede PR manager nodig die hem weerhoudt van dat terugslaan in de interviews. Daarmee zet hij zichzelf wel een beetje voor schut vind ik.
 
ForzaSD
 
30
29 april 2024 om 21:49
Die haat naar Cillessen mag wel een keer stoppen.. Het is niet alsof hij nog bij Ajax voetbalt..
 
Djo AMS
 
4
29 april 2024 om 21:57
Die commentator van het fragment lijkt zelf wel een bal in het gezicht te hebben gekregen….
 
Salmon238
 
2
29 april 2024 om 22:01
Waarom woont vd vaart in Roemenië ? Iemand een fatsoenlijk belasting technische uitleg ?
 
Fatih_khedira
 
18
29 april 2024 om 23:01
Die volgt al sinds Sylvie zn pielemans. Maar antwoord gevend op je vraag: Zijn vriendin, Estavana, handbalt in dat land.
 
Redisthecolour
 
0
30 april 2024 om 09:15
Voor Estavana zou ik ook wel in Roemenië gaan wonen
 
Fatih_khedira
 
0
30 april 2024 om 16:11
Ja? ik niet
 
KeeperToob
 
0
30 april 2024 om 09:02
google
 
jajoh89
 
0
1 mei 2024 om 13:50
Ander forum
 
voetbalfreak
 
10
29 april 2024 om 22:25
Speciaal even terug gespoeld, dacht hoorde ik het nou goed?! Maar hij zei het echt; sneu.
 
Cas94
 
28
29 april 2024 om 22:26
Ach, Van der Vaart. Ontzettende treurwilg. Als voetballer weergaloos, maar z’n gedrag als analist doet (in ieder geval voor mij) ontzettend veel afbreuk aan zijn status. Steekt alleen maar een hele pauw aan veren in de reet van mensen waar hij een goede band mee heeft en als hij, om wat voor reden dan ook, iets tegen je heeft, loopt hij alleen maar een beetje tegen je schenen aan te trappen. Het is echt mijn grootste nachtmerrie dat deze man ooit een functie binnen Ajax krijgt. Alsof je Rinus de Zanger in de jury van een zangcompetitie zet. Verschrikkelijk.
 
Nijogeth
 
9
29 april 2024 om 23:03
Cillessen heeft anders al aardig wat penalties gepakt in LaLiga voor een keeper die geen penalties kan stoppen. Om precies te zijn 4.
 
-NEC-
 
5
30 april 2024 om 00:48
En daar was hij enkele seizoenen ook nog eens tweede keeper. Maar ach, ergens zit Van der Vaart Cillessen heel diep. Vraag me af wat hij bij hem heeft gedaan om telkens weer naar hem uit te halen.
 
SpeedyAFC
 
1
30 april 2024 om 10:05
Keepers trainen veel apart van de groep en vallen er daardoor vaak buiten. Dan ben je al snel het mikpunt van spot door de alfa mannetjes in de groep. Van de Vaart was zelf als Oranje speler totaal niet collegiaal. Van Persie, Robben en Sneijder waren buiten categorie. Wilde van de Vaart graag bijhoren, sprak ie de hele tijd over de grote vier. Van Gaal heeft daar destijds een einde aan gemaakt. Zichzelf in het elftal lullen vind ie prima maar Cillessen mag dit dan weer niet.
 
BlubBlub
 
17
29 april 2024 om 23:53
Wat ik niet snap is dat deze Van der Vaart nog op de Nederlandse televisie te zien is. Volgens mij kan je ‘pestgedrag’ ook als ‘ongewenst’ zien. De man wordt voor zijn ondeskundige analytische waarden betaald door de Nederlandse belastingbetaler. Volgens mij zijn er anderen voor minder al door het slijk gehaald!
 
Redisthecolour
 
2
30 april 2024 om 08:54
Het zou toch wat zijn dat je om dit soort teksten van de buis wordt gehaald, dan mogen er nog vele in de rij achter Rafael staan om ook van de buis te verdwijnen.
 
Dutchred
 
4
30 april 2024 om 08:03
De enige die naar is in dit geval dat ben jezelf Rafa. Waarom iedere keer die gozer zo afzeiken?
 
MarekHamsik17
 
1
30 april 2024 om 08:52
Vind het niet echt afzeiken eerlijk gezegd. Er is sprake van een lucky/ongelukkige redding, Cillessen pakt helemaal geen bal van elf meter en zou hier een moord voor doen volgens Van der Vaart. Denk dat dat nog waar is ook. Gazzaniga timed en duikt nog eens goed, dat zie ik Cillessen ook niet doen.
 
Feye_88
 
4
30 april 2024 om 09:09
Cillessen pakt tegenwoordig gewoon penalty's. hij gaf zelf aan dat zijn reddingspercentage inmiddels 11% is. Hij gaf ook zelf aan dat het zeker niet zn sterkste punt is. Cillessen hierbij betrekken is echt onnodig en absoluut bedoelt om hem uit te lachen/af te zeiken.
 
Hendrik63
 
1
30 april 2024 om 13:28
Ik vind Cillessen ook als een vreemde snuiter over komen, maar die v.d. Vaart is ook wel een zielig mannetje aan het worden. Als een andere analyst deze opmerking had gemaakt, was het misschien nog wel als grap bedoeld. Bij v.d. Vaart proef je dat het echt vervelend bedoelt was