Van Dijk een keer niet in de spotlights: 'Werd overschaduwd door Matip'
Maandag, 22 april 2019 om 14:52

Liverpool won zondag van degradatiekandidaat Cardiff City (0-2) en staat derhalve weer boven Manchester City op de ranglijst met een wedstrijd meer gespeeld. Van alle clubs incasseerden the Reds het minste aantal doelpunten, twintig stuks, en mede daardoor geldt Virgil van Dijk als kandidaat om tot Speler van het Jaar verkozen te worden. Na het duel met Cardiff gaat de aandacht echter uit naar collega-verdediger Joël Matip.

Garth Crooks, als analist verbonden aan de BBC, zag in Cardiff een glorieus optreden van de in Duitsland geboren mandekker: ''Normaal gesproken zet ik Van Dijk in de spotlights, maar deze keer maak ik een uitzondering. Matip was geweldig tegen Cardiff City en overschaduwde daarmee het optreden van Van Dijk. Zijn verdedigende kwaliteiten worden nog weleens in twijfel getrokken. Het gaat mij echter om zijn voetballende kwaliteiten."

Crooks, oud-speler van Tottenham Hotspur, zag Van Dijk doorbreken bij Celtic en is onder de indruk van de ontwikkeling die de Oranje-international sindsdien heeft doorgemaakt. Via Southampton kwam de verdediger bij Liverpool terecht. ''Hij speelt met een kalmte die ik zelden heb gezien in deze fase van het seizoen. Heeft iemand hem wel verteld wat er op het spel staat?", grapt Crooks.

Van Dijk kan het seizoen afsluiten met twee prijzen. De definitieve beslissing in de Premier League valt waarschijnlijk op de slotdag, als Liverpool aantreedt tegen Wolverhampton Wanderers. Veel zal afhangen van het uitduel van Manchester City met aartsrivaal Manchester United, aanstaande woensdag op Old Trafford. Daarnaast staat het elftal van Jürgen Klopp in de halve finale van de Champions League tegenover Barcelona.

Meer nieuws
   
15:55
15:55
'Mark van Bommel en Marc Overmars gaan vertrekken bij Royal Antwerp'
1
   
15:24
15:24
Salah en Klopp krijgen het aan de stok op frustrerende middag voor Liverpool
44
   
15:00
15:00
Live meepraten in de Premier League: Manchester United - Burnley
1
   
15:00
15:00
Waar zijn de spelers van het bekerwinnende FC Groningen in 2015 gebleven?
5
   
15:00
15:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (13)

 
Dr.Jero
 
11
22 april 2019 om 14:57
Wat een mooie paasgedachten. Hij speelde ook prima maar niemand werd overschaduwd met die grote zon.
 
metaalverf
 
0
22 april 2019 om 17:22
Meer zon is ook meer schaduw , maar laten we het van een zonnige kant bekijken Liverpool blijft City onder druk zetten.
 
Guandriks
 
8
22 april 2019 om 15:00
En toch zal ik als Liverpool zijnde kijken of het haalbaar is om de Ligt of Tah te kopen. Ook omdat je dan nog jaren vooruit kan met je verdedigingsduo. Ook denk ik dat James Rodriguez of Fekir fantastisch zouden zijn voor dit Liverpool. Ik hoop dat City punten verspeeld tegen United. Het zou fantastisch zijn om Liverpool kampioen te zien worden van Engeland! Wat een fantastische club, met leuke spelers en goed voetbal!
 
CristiJarmo
 
17
22 april 2019 om 15:02
Stel je voor, Virgil samen met De Ligt.. daar komt geen muis doorheen en zou het ook fantastisch zijn voor het Nederlands elftal, want dan heb je een heel goed ingespeeld duo achterin.
 
Guandriks
 
6
22 april 2019 om 15:06
Precies dit! Ik hoop dat Barcelona het af laat weten in de strijd om zijn handtekening! Anderzijds is een duo van De Ligt - Frenkie de Jong en over 3/4 jaar misschien Xavi Simons ook fantastisch! Helaas zijn de backs van het Nederlandselftal op dit moment drama.. Ik hoop dat Karsdorp zich revancheert en volgend seizoen ergens een wedstrijdje of 30 kan ballen. Vind hem in potentie nog steeds de beste Nederlandse RB van het moment.
 
metaalverf
 
5
22 april 2019 om 17:24
Ik snap nooit zo goed waarom mensen steeds blijven geloven in Karsdorp. Het wordt gewoon een gevalletje zoals Affelay, veel potentie maar te veel geblesseerd.
 
FrisianReds
 
20
22 april 2019 om 15:10
Met Joe Gomez heeft Liverpool al een jonge topverdediger in huis. Helaas door een zware blessure dit seizoen lang uit de running geweest, maar hij zit inmiddels weer bij de selectie. Ik verwacht niet dat ze dan ook nog dik gaan investeren in De Ligt. Fekir zie ik wel graag komen. Liverpool heeft al zat middenvelders, maar een creatieve erbij kan geen kwaad.
 
metaalverf
 
2
22 april 2019 om 17:25
De vraag is of iemand lang weg geweest door een blessure zijn niveau nog weer gaat halen.
 
headie-one
 
11
22 april 2019 om 15:22
Denk dat Crooks doelt op het indribbelen van Matip. Valt me inderdaad op dat Matip echt heel snel doorheeft en de ruimte ziet om in te schuiven met de bal. Maar ik merk toch wel dat zijn teamgenoten niet helemaal weten wat te doen als hij daaraan begint. Als ze elkaar beter af stemmen in zo een situatie is het toch wel een wapen derbij voor Klopp. Van Dijk met zijn vlijmscherpe crosspass en Matip die binnen 5 seconden het veld oversteekt. Al moet Matip het niet te vaak gaan doen want het is toch een risico die je neemt als centrale verdediger.
 
SocioFan1
 
0
22 april 2019 om 21:48
Lol ze laten hem ook gaan want hij brengt toch niets daarmee. Ze lokken hem gewoon in een valletje. Zo van komt u maar, jij mag lopen met de bal.
 
KopiteRed
 
8
22 april 2019 om 15:40
Dit is inderdaad een hele onderschatte topverdediger. Hij had ook twee keer Lewandowski compleet in de pocket tegen Bayern. Hij oogt lomp maar is echt technisch echt goed hoor. Hij heeft goede harde inspeelpass over de grond en dribbelt ook vaak in als Liverpool tegen een geparkeerde bus speelt. Dat laatste kom nog weleens voor.
 
-The Maestro-
 
0
22 april 2019 om 19:03
Toch moet er nog wel een betere 3e verdediger gehaald worden. Tah lijkt me wel een goede. Kun je normaal starten met Gomez en Virgil en Tah rotatiespeler en dan Matip in noodgevallen. Tah en Werner zouden wel echt twee hele goede transfers zijn. Spelers als Lallana, Lovren en Origi kunnen dan vertekken.