Van Dijk looft reddende engel: 'Het gebeurt allemaal in een seconde'
Woensdag, 12 december 2018 om 07:37

Liverpool plaatste zich dinsdag voor de knock-outfase van de Champions League en mocht daar Alisson voor bedanken. De doelman redde in de 92e minuut op fantastische wijze op een inzet van Arek Milik en Virgil van Dijk is onder de indruk. "Je denkt dan niet zoveel na, want het gebeurt allemaal in een seconde", zegt de verdediger.

"Maar het was een fantastische redding, een erg belangrijke voor ons allemaal. Hij is een fantastische keeper." Ondanks dat Liverpool de groepsfase heeft overleefd, benadrukt Van Dijk dat the Reds nog altijd met lege handen staan: "We hebben nog niets bereikt, niets. We hebben de wedstrijd gewonnen en zijn door en dat is een volgende stap voor ons."

Meer: Salah en Klopp krijgen het aan de stok op frustrerende middag voor Liverpool | Liverpool-icoon zet vraagtekens bij komst Arne Slot: ‘Tijden zijn veranderd’

"We willen dit seizoen grote dingen bereiken, zoals ieder jaar, en ik denk dat we op de goede weg zijn", aldus de international en aanvoerder van het Nederlands elftal, die met Liverpool nu voor de vierde keer op rij heeft gewonnen. Komende zondag nemen de roodhemden het in de Premier League op tegen Manchester United.

Overigens was Van Dijk niet de enige die complimenteus was over Alisson, de Braziliaan die voor 62,5 miljoen euro werd overgenomen van AS Roma. "Hij heeft de hele wedstrijd niet echt wat gedaan. En dan, uit het niets, als hij er op dat ene moment moet staan, dan staan grote doelmannen op. Hij heeft bewezen een geweldige aankoop te zijn", aldus Rio Ferdinand in de studio van BT Sport.

De oud-verdediger kreeg bijval van voormalig Liverpool-aanvaller Luis Garcia: "Dit zijn de sleutelmomenten. Alisson heeft zichzelf bewezen. Niet alleen vandaag, maar het gehele seizoen al." Middenvelder James Milner sprak van een 'ongelooflijke redding van Ally': "Het was een zware wedstrijd tegen een goede ploeg. Het publiek was geweldig en het was een goede prestatie van ons, van verdediging tot aanval."

Meer nieuws
   
19:08
19:08
Marco Bizot gooit EK-kansen te grabbel met gruwelijke blunder
1
   
19:00
19:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
16
   
18:34
18:34
NAC Breda zet met moeizame zege op Jong PSV grote stap richting play-offs
0
   
18:33
18:33
Vitesse heeft positief puntenaantal na eerste Eredivisie-thuiszege van het jaar
12
   
18:04
18:04
Scorende Thijs Dallinga en Ibrahim Cissoko bezorgen Toulouse drie punten
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (17)

 
Gerard13
 
9
12 december 2018 om 08:03
Van Dijk moet de Uefa en de scheids bedanken. Zijn actie was gewoon een rode kaart en dan lag Liverpool normaal gesproken uit de champions league
 
majido
 
37
12 december 2018 om 08:13
Ik zal het hem doorgeven voor je! Effe bloemetjes sturen Virgil!!
 
FCG95
 
26
12 december 2018 om 08:23
Je moet nog even terugkijken man, tackle op de bal. Dat die enkel zo dubbel gaat is ongelukkig.
 
Grzegorz Krych
 
12
12 december 2018 om 08:26
Dat weet jij natuurlijk niet. Of krijgt Napoli bovenop de rode kaart ook automatisch een doelpunt cadeau? Daarnaast raakt hij de bal en komt zijn voet daarna zeer ongelukkig tegen Mertens zijn been.
 
adjx
 
2
12 december 2018 om 08:40
Hij raakt hem vies ja, maar hij doet de actie wel puur op de bal gericht en raakt hem niet alleen maar speelt hem ook weg. Dat maakt het absoluut geen rode kaart. Misschien had Mertens ook nog wel hem zien aankomen en op kunnen springen. Hij liep al vrij snel weer dus ik denk dat het wel mee viel..
 
Zwollenaar1987
 
7
12 december 2018 om 09:18
Grapjas. Raakte eerst de bal en daarna heel erg licht die belgische tuinkabouter. Absoluut te licht voor rood. En koulibaly dan die bijna de voet van mo salah amputeert door zonder bal in de buurt is er bovenop te gaan staan als een dwaas
 
TheRoscoe
 
5
12 december 2018 om 11:17
Zeggen dat Van Dijk heel licht Mertens raakt en dat Koulibaly de voet van Salah bijna amputeert nog wel, is zowat het meest tegenstrijdige bericht dat ik ooit heb gelezen. Chapeau.
 
oxxis
 
5
12 december 2018 om 10:19
Gerard jongen, ga lekker zaalvoetbal kijken als je dit al rood vindt. Hij gaat voor de bal (En heeft die ook). Dat hij Mertens daarna hard raakt is ongelukkig maar absoluut niet meer dan geel. Er was totaal geen intentie om de speler te raken
 
Ronaldinhhhho
 
1
12 december 2018 om 11:10
Was idd een zeer goede tackle speelde eerst de bal en gleed daarna verder waar moet hij zijn voet dan laten.Dat hij dan per ongeluk tegen zijn been aankomt. Virgil is gewoon een beest. Speelde gister zoals altijd zeer sterk
 
TheRoscoe
 
4
12 december 2018 om 11:15
Milik schoot recht op hem af.Alhoewel, sommige keepers kunnen zelfs daar niet mee omgaan, zie Ospina bij Salah`s goal.
 
Arsenallz
 
0
12 december 2018 om 11:25
Ospina speelde echter wel een goede pot. Een bal tussen je benen door kan gebeuren (Al was het niet heel ideaal gedaan).
 
TheRoscoe
 
1
12 december 2018 om 13:09
Tussen je benen kan, maar Ospina dook aan de kant omdat hij gokte op een voorzet.Dit, terwijl Salah qua hoek geen ruimte had om de bal langs de keeper te schieten. In zo`n geval had Ospina gewoon op zijn plek moeten blijven ipv te slim proberen te doen. Dat ging hem nooit eigenlijk goed af.
 
Arsenallz
 
0
12 december 2018 om 13:29
Het is ook zeker niet goed gehandeld van Ospina, maar je kan ook overdrijven. Als het een voorzet bleek te zijn was Ospina een genie geweest, het kan eens misgaan. Vond hem een best sterke pot spelen.
 
TheRoscoe
 
1
12 december 2018 om 14:32
Zoals een panenka dus.Maar het ging niet goed, dus Ospina verdient alle kritiek erop, want het zag er stom uit.
 
John Terry
 
5
12 december 2018 om 12:07
Maar de positionering van Alisson was daar wel echt fenomenaal. Was hij op zijn lijn blijven staan dan had Milik alle tijd gehad om aan te nemen en geplaatst te schieten. Dat Milik zo recht door zee moest halen, is ook de verdienste van Becker imo.
 
TheRoscoe
 
1
12 december 2018 om 13:07
Ik weet niet of ik het fenomenaal zou noemen. Echter, ik vind het wel een goed punt om uit te lichten dat Alisson het Milik lastig heeft gemaakt door uit zijn doel te komen. Anders had Milik misschien nog een keer die bal goed kunnen leggen. Nu schoot hij snel. In dat opzicht speelde Alisson zeker een rol.
 
Kolbeinn_Sigi
 
0
12 december 2018 om 17:01
Positionering was gewoon fenomenaal. Als ie niet uit was gekomen had Milik gewoon gescoord. Milik kon er weinig aan dien dat ie miste, gewoon sterk gekeept.