Van Dijk wacht bijzonder duel: 'Geen geheim dat spelers soms afgeleid zijn'
Woensdag, 15 november 2017 om 15:15

Liverpool ontvangt zaterdag Southampton op Anfield en de confrontatie betekent een speciaal duel voor Virgil van Dijk. De Oranje-international probeerde afgelopen zomer een transfer te forceren naar een geïnteresseerde topclub, zoals Liverpool, maar Van Dijk is dit seizoen nog altijd te bewonderen in het shirt van the Saints. Mauricio Pellegrino verzekert dat de verdediger optimaal gefocust is voor het treffen.

Van Dijk maakte afgelopen zomer duidelijk dat hij naar Liverpool wilde verkassen door een transferverzoek in te dienen. Een overstap bleef echter uit, mede omdat Southampton verbolgen was over het feit dat the Reds zonder medeweten van de club contact had opgenomen met Van Dijk. "Ik denk niet dat het moeilijk gaat worden voor hem, omdat Virgil weet dat hij honderd procent gefocust is op het team", aldus Pellegrino.

"Natuurlijk kunnen we de transfermarkt niet controleren", vervolgt de manager van Southampton, geciteerd door onder meer The Telegraph. "Iedere transferwindow proberen clubs onze spelers weg te kopen. Maar wij kijken ook naar spelers en proberen eveneens onze selectie te versterken. Het hoort erbij. Voetbal vandaag de dag is big business en wij moeten dat begrijpen."

"Tegenwoordig vechten de clubs op de transfermarkt om ervoor te zorgen dat ze de beste speler in huis halen. En wij hebben nou eenmaal veel goede spelers. Het is geen geheim dat spelers soms afgeleid zijn, maar dat is normaal", besluit Pellegrino. Southampton staat momenteel dertiende in de Premier League en heeft reeds vier duels de nul gehouden tegen Liverpool, dat de vijfde stek inneemt.

Meer nieuws
   
16:30
16:30
Live meepraten in de Premier League: Nottingham Forest - Manchester City
1
   
16:26
16:26
RKC Waalwijk pakt punt tegen FC Utrecht, waar Sam Lammers record breekt
5
   
16:19
16:19
Volendam gaat onderuit tegen pover Sparta en lijkt kansloos voor handhaving
0
   
15:52
15:52
Been raadt PSV'er af voor Engeland te kiezen: 'Kan beter naar het zonnetje gaan'
5
   
15:50
15:50
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
1
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (15)

 
SavedByTheBell
 
10
15 november 2017 om 15:30
Tuurlijk is een professioneel voetballer als van Dijk geconcentreerd voor een wedstrijd. Hij zal echt niet tijdens het duel aan het dagdromen zijn 'hier had ik kunnen voetballen' terwijl Coutinho of Salah op hem afloopt met de bal.
 
Youri1995
 
1
15 november 2017 om 15:57
Zal nu nog meer gefocussed en gemotiveerd zijn, neem ik aan.
 
Gerdotjuhh
 
0
15 november 2017 om 16:03
Is de Serie A niet een prachtige competitie voor Van Dijk? Het zou mooi zijn als hij bij Juventus het duo met Chielini gaat vormen! Dan hebben we weer een speler bij een echte topclub. Kevin Strootman en Wijnaldum spelen namelijk niet bij een topclub maar Subtop.... dat zijn tegenwoordig de toppers van ons maar ja ze maken het dan nog niet echt waar, want wat ze bij hun club doen ze niet bij oranje.
 
Groninger020
 
2
15 november 2017 om 16:11
Hij zou er wel passen, maar qua niveau en aanzien is het toch net wat minder dan Engeland en Spanje. Kan me niet voorstellen dat hij naar een andere competitie zou gaan. Alleen als Bayern of Dortmund aankloppen.
 
sprokkie
 
0
15 november 2017 om 16:13
De Serie A zit natuurlijk wel weer flink in de lift. Daarnaast, waar kun je als CV nou beter voetballen dan in Italië? Beter word je er sowieso van.
 
Kowalski
 
0
15 november 2017 om 16:59
Want Manchester United is geen topclub?
 
AjaxBarca023
 
1
15 november 2017 om 17:36
Heel goed gezien kowalski, man U laat pas weer dit seizoen zien dat ze een topclub zijn, maar de vorige paar seizoenen waren ze niet topclub waardig.
 
Schop1989
 
3
15 november 2017 om 18:05
15 jarige ajax,city,barca fan die praat over topclubs en bagataliseerd Strootman en Wijnaldum even, sorry maar dat doet mij zeer aan de ogen. Topclubs zijn meer dan de huidige prestaties, maar als je kans op prijzen wil moet je inderdaad naar Juve, Bayern, Real, PSG of Barca. In de PL flucturen prestaties nogal van topclubs. Daarnaast ben ik van mening dat je fan bent van maar 1 club en niet van dat gloryhunter gedoe
 
BenficaAjax1
 
3
15 november 2017 om 17:38
Elke goede verdediger zou een meerwaarde zijn voor Liverpool. Het is bijna gênant als je het verschil ziet met de andere topclubs.
 
HveenLFC
 
0
15 november 2017 om 18:47
Bijna alles is een verbetering op Lovren en Klavan. Hopelijk krijgt wanneer Clyne weer fit is Gomez meer speeltijd als centrale verdediger.
 
Schop1989
 
1
15 november 2017 om 18:07
In de winter krijgen we weer de verhalen over hem en Keita en hun mogelijk eerdere komst, maar ik zie ze allebei niet komen deze winter. Coutinho is een ander verhaal, want er heerst al een grotere overtuiging in ons kunnen zonder hem onder de fans.
 
HveenLFC
 
0
15 november 2017 om 18:25
Ik zie Coutinho alleen in de winter vertrekken als Lemar dan gehaald kan worden. Anders niet.
 
Gerdotjuhh
 
0
17 november 2017 om 22:48
Schop1989, het spijt me heel erg dat ik symphathie heb voor de clubs in me lijst... daarnaast heb ik ook Spurs,bournemouth,schalke en Marseille in me lijstje staan ... dus ben ik alles behalve een gloryhunter. Ik had trouwens beter me leeftijd niet bekend kunnen maken, want een 15-jarige mag blijkbaar niet over voetbal praten, omdat hij van het spelletje houd? Er zijn wel meerdere mensen onder de 18 die zich met voetbal bezighouden en op forums zitten! Snap ook niet waarom je me leeftijd erbij moest vermelden!
 
Schop1989
 
0
18 november 2017 om 17:08
Niemand verbied je iets, maar het is tekenend voor je leeftijd dat zo fantasievol bent en een Juve duo tot een mogelijkheid acht. Daarbuiten ben je fan van de beste club uit Spanje, Engeland en Nederland uit de afgelopen 5 jaar en meerdere clubs uit hetzelfde land (ajax en city in je profielplaatje) Sympathie argument zie ik meer als een zwak excuus. Zie het een beetje als tegen je vriendin zeggen dat je nog 10 andere vriendinnen hebt waar je verliefd op bent, dat valt meestal niet zo lekker Ik veroordeel je niet op basis van je leeftijd, maar meer op basis van de dingen die je zegt. De redenen daarachter worden denk ik wel door je leeftijd beinvloed.
 
Gerdotjuhh
 
0
18 november 2017 om 19:24
Schop1989, je hebt gelijk over die clubs, want ik heb inderdaad van 2 competities de beste teams in me lijstje staan, want ik hou heel erg van het Barca spelletje en ik ben Ajax supporter door mijn oom. En ja ik ben erg fantasievol met voetbalclubs! Maar misschien moet ik ook wel een paar clubjes uit me lijstje zetten, want ik volg ze natuurlijk niet allemaal.... Daarnaast heb je wel gelijk over de Echte clubs zoals Liverpool! Clubs met een mooie historie,mooie stadions,mooie steden,echte supporters.