Van Gaal onder de indruk van faciliteiten in Qatar: 'Het kan niet beter'
Woensdag, 16 november 2022 om 10:38

Louis van Gaal is onder de indruk van de faciliteiten in Qatar. De bondscoach van het Nederlands elftal gaf woensdagochtend om 10.00 uur een persconferentie en stond daarin voor het eerst de Nederlandse en buitenlandse pers te woord. Dat het aan niets ontbreekt voor Oranje komt niet geheel als een verrassing voor Van Gaal. De oefenmeester was in zijn tijd bij Bayern München ook al eens te gast in de golfstaat.

De bondscoach noemde zowel het hotel als de trainingsfaciliteiten 'top'. "Hier is altijd alles perfect geregeld. Daar ligt het niet aan", zo zei hij. Op de vraag of alles in Qatar perfect is, antwoordde Van Gaal bevestigend. "Dat hotel is fantastisch, maar ook dat wist ik al uit mijn Bayern-tijd. De faciliteiten zijn geweldig, het trainingsveld, dat eigenlijk het belangrijkste voor ons is, is top. Beter kan gewoon niet."

Het Nederlands elftal is dinsdagavond aangekomen in Qatar en staat woensdagochtend voor de eerst keer op het veld. "De kleedkameraccommodaties zijn ook allemaal prima", ging Van Gaal verder. "Deze persaccommodatie is ook fantastisch en als je wat zegt over de airconditioning (Van Gaal vond bij aanvang van de persconferentie dat de airco te hard stond, red.), dan zetten ze hem lager. Daar valt helemaal niets over te tornen, vind ik. Dat is top. Ik heb er heel veel zin in ja, dat heb ik zeker", sprak hij monter.

'Acclimatiseren' en 'bijkomen' van de reis vindt Van Gaal de komende dagen de belangrijkste zaken. "De spelers zijn ook nog allemaal naar Nederland vertrokken en vanuit daar weer naar Qatar en dat kan heel veel energie kosten. Het ligt staan of je daar gewend aan bent. De eerste drie dagen ben ik daar wel mee bezig om dat te managen. Maar dat gaat allemaal heel goed."

Meer nieuws
   
21:53
21:53
NEC mag dankzij heerlijke goals Chery nog altijd hopen op vijfde plek
0
   
21:44
21:44
Mauro Júnior zingt provocerend anti-Ajax-liedje op huldiging van PSV
22
   
21:00
21:00
Turkse titelstrijd nagenoeg beslist na nieuw puntenverlies Fenerbahçe
44
   
20:29
20:29
Lang start anti-Feyenoord-lied dat afkomstig is van Ajax; Luuk de Jong grijpt in
99
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Premier League: Crystal Palace - Manchester United
34
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (51)

 
Oelie Wapper
 
14
16 november 2022 om 10:49
Had echt een stuk beter gekund hoor, buiten Qatar...
 
tsjilpiep
 
20
16 november 2022 om 10:57
Ondanks onder welke omstandigheden ze zijn gebouwd, kun je natuurlijk niet ontkennen dat de faciliteiten in Qatar top zijn. We kunnen nu wel steeds door blijven gaan over wat er daar allemaal is gebeurd, maar Louis zegt dit vanuit sportief oogpunt. Zijn morele mening heeft hij hier al een keer over gegeven volgens mij
 
Gryudo
 
3
16 november 2022 om 11:36
Helemaal juist tsjilpiep. Als trainer en voetballer moet je die knop nu ook omzetten met de focus op het kampioenschap. Dat schuurt misschien met de morele aspecten, maar dit zijn sportmannen. Toen het tijd was om ethisch en moraal te handelen, durfde niemand te handelen.
 
zwolsekip
 
0
16 november 2022 om 10:59
‘het kan niet beter ðÿ’ªðÿ»â€™, mocht dan ook wel wat gekost hebben, maar dan heb je ook wel wat .. 🤐
 
 
7
16 november 2022 om 11:03
Met slavenarbeid kan je ook ontzettend mooie dingen maken. Kijk maar naar het oude Egypte of de Romeinen. En laten we wel wezen, moderne slavernij is gewoon cultuur, wij moeten daar als Westen niet zo over oordelen. Wie zonder zonde is werpe de eerste steen en mijn stapelbedovergrootvader had vast ook een slaaf.
 
ronjans123
 
49
16 november 2022 om 11:10
Mensen in het westen houden graag van het vingertje wijzen. Typen kritiek van achter hun iPhone met de kleding aan gemaakt in China. Met de gedachte “als ik er niets van hoor dat hier slavernij voor is gebruikt of als mensen doodgaan is er niets aan de hand” terwijl men donders goed weet dat er slavernij aan te pas is gekomen. We ontkomen er niet aan, elk groot vrachtschip is gemaakt door moderne slaven, de olie-industrie zit vol met moderne slaven en in Nigeria zelfs nog met traditionele slaven (ik weet er alles van heb er tijdje gewoond en gezien met eigen ogen) gewoon om te spugen als je het ziet… Maar wel graag met het vingertje willen wijzen, je iPhone elke dag aan de lader doen, je goedkope kleding aantrekken, je auto lekker voltanken en er niet aan denken, want dat voelt goed.
 
 
7
16 november 2022 om 11:13
Welke pauper rijdt er nou nog in een benzine-auto.
 
ajaxf1
 
13
16 november 2022 om 11:15
Helemaal mee eens ronjans. Als je niet alles in de wereld veroordeeld kan je beter helemaal niks veroordelen, bizar dat niet elke misstand behandeld wordt. Is ook altijd enkel en alleen tegen de Arabische wereld, zoals Rusland.
 
ronjans123
 
14
16 november 2022 om 11:17
Paupers die indirect aan slavernij doen. Dezelfde paupers die de goedkoopste kleding willen en de mooiste iPhone. Dezelfde paupers die klagen over het wk, maar eigenhandig ervoor zorgen dat Oeigoeren dag in, dag uit voor hun moeten werken. Ik betreur slavernij in alle gevallen, maar betreur de hypocrisie nog het meest. Toont aan dat we met zijn alle geen stap vooruit willen doen tegen slavernij, maar lekker sociaal-wenselijk willen doen want het is hip op iets tegen Qatar te zeggen. Ik moet erover ophouden want merk dat dit onrecht me echt kwaad maakt
 
 
9
16 november 2022 om 11:21
Ik zou wel ook stoppen met reageren op VZ. Je maakt eigenhandig Oeigoeren dood door internet te gebruiken.
 
ronjans123
 
3
16 november 2022 om 11:22
@ajaxf1 daar ben ik het mee eens. Alles wat onrecht is moet gewoon de spotlight krijgen. Zeker met slavernij. Je voelt je zo machteloos als je dat in het echt ziet en weet dat het westen dit faciliteert (ik praat over Nigeria). Zelf probeer ik altijd heel bewust hier in te zijn in mijn leefstijl al geef ik toe dat dit haast onmogelijk is en vaak (met aankoop van elektronica) bijna niet te vermijden is…
 
ronjans123
 
17
16 november 2022 om 11:23
@migi ik hoop dat je ooit in een kamp verblijft tussen de oeigoeren. Denigrerende en onintelligente reactie van je
 
sniewaar
 
8
16 november 2022 om 11:25
Laten we maar even ophouden met het beschuldigen van de individuele consument. Dat het mondiale systeem het mogelijk maakt voor bedrijven om productie uit te besteden aan landen met dubieuze en slechte arbeidsomstandigheden, is niet de schuld van het individu. Als het individu een Iphone heeft, maakt dat zijn/haar punt niet minder legitiem. Jammer dat het debat nooit verder komt dan enkel het wijzen op de inconsistentie van de ander.
 
ronjans123
 
3
16 november 2022 om 11:36
Vind dit echt een onzin argument. Waar is de verontwaardiging van de consument betreft zijn iPhone? We weten het allemaal donders goed, maar willen gewoon niet dat de prijs stijgt ?? Lekker boter op het hoofd joh, wordt je alleen maar beter van
 
Bundy_sr
 
9
16 november 2022 om 11:38
Momenteel zijn op de 1 op de 12 auto's in Nederland hybride/elektrisch. Dat betekent dat 91,67% van de Nederlandse autorijders uit paupers bestaan die diesel of benzine rijden
 
Woenselaar
 
2
16 november 2022 om 11:38
Ronjans123, de definitie van een ideoloog. Zo werkt de wereld niet en dat weet jij ook. Ga jij je maar druk maken over letterlijk alles om je heen, kan je vertellen dat je dan geen minuut meer hebt voor andere zaken.
 
 
5
16 november 2022 om 11:56
Je bent alleen maar bezig met mensen uit te maken voor slavendrijver als ze een auto hebben. Wat doe je nu zelf dan op internet? Mensen moeten met de auto naar werk en er is voor veel mensen geen werkbaar alternatief. Zelfde geldt bij veel banen voor het gebruik van een smartphone. Dom is mensen beschuldigen van slavernij omdat ze deelnemen aan de moderne maatschappij. Jij zegt letterlijk, slavernij is erg, maar hypocrisie is nog erger. Nee hoor, slavernij is erger, veel erger, maar helaas kan je als individu vaak niet meer doen dan je bek erover open trekken. En als iemand dat dan doet kom jij vertellen, nee hoor, jij rijdt auto en loopt niet naakt over straat, dus je bent net zo schuldig als een land dat een stadion laat bouwen doormiddel van slavernij. En dan mij dom noemen? Ik zou zeggen, kijk in de spiegel, want ik herhaal gewoon het potsierlijke argument uit je eigen reactie.
 
Poatan
 
8
16 november 2022 om 13:16
"welke pauper rijdt er nou nog in een benzine-auto", dit geeft gelijk al aan wat voor persoon jij bent. Ver verwijderd van de echte wereld met je elektrische lease auto en zich superieur voelen tov anderen. Wat een wereldverbeteraar ben jij Migi, chapeau!
 
 
2
16 november 2022 om 13:58
Ik voel me heus niet superieur door m'n elektrische auto hoor. Die superioriteit zoek ik dichter bij mezelf.
 
Goed verhaal
 
0
17 november 2022 om 00:07
@Migi Het gaat om de selectieve verontwaardiging. Als de afhankelijkheid van internet niet zo groot was in het hedendaagse systeem werd het wellicht minder gebruikt. Je argumenten slaan daardoor kant nog wal. Als de media het “niet meer gebruiken van mobiele telefoons” zou propageren, ga jij binnen no time mee met de trend. Wat betreft de misselijkmakende reactie van de “wereld verbeteraars” met een elektrische auto. Niet iedereen kan dit betalen, maar erger nog, het is nog milieu onvriendelijker ook. Ooit gehoord van auto’s die op waterstofperoxide rijden? Als we het echt zo te doen hebben met onze klimaat en natuur, dan hadden we allang in dat soort auto’s gereden. Maar het is enkel en alleen om geld te doen!
 
ajaxf1
 
4
16 november 2022 om 11:13
We moeten onze Westerse cultuur daar niet inmengen nee, klopt .mensenrechten zijn best wel ruk eigenlijk, gaat in tegen doe oermens van duizenden jaren geleden. Sommigen zijn geboren om te dienen, ze hebben het daar echt enorm goed op orde. Slavernij is ook wel een vervelende term, laten we het 'niet vrijwilligerswerk' noemen, toch een minder negatieve lading. Desondanks twijfel ik er niet aan dat alle faciliteiten in top conditie zijn, net gebouwd en dit is een moment voor Qatar om de wereld te tonen wat ze te bieden hebben.
 
Interm
 
4
16 november 2022 om 12:27
Bij de bouw van de pyramides was er waarschijnlijk betaald arbeid gebruikt geen slaven.
 
 
0
16 november 2022 om 12:32
Wauw, je hebt helemaal gelijk. Gewoon fake nieuws van Herodotus. Toch wat geleerd op VZ op de woensdagochtend
 
fc moulijn
 
1
16 november 2022 om 18:53
Valt me nog mee dat hij niet zegt dat hij de architect was van het geheel en de bouwplannen heeft ontworpen net oals hij het vliegtuig waarmee ze vlogen heeft ontworpen volgens z'n eigen woorden.