Van Geel wil Van Persie 'een dag in de week' behouden voor Feyenoord
Maandag, 18 maart 2019 om 07:53

Feyenoord hoopt Robin van Persie na dit seizoen te behouden als specialistentrainer. De ervaren captain van de Rotterdammers zet na deze voetbaljaargang een punt achter zijn carrière en Martin van Geel hoopt dat hij aan de club verbonden blijft. Volgens de technisch directeur staat de ex-spits van onder meer Arsenal en Manchester United open voor de nieuwe rol.

Van Geel laat bij FOX Sports weten dat hij namens Feyenoord in gesprek is met Van Persie. De aanvaller is van plan om zijn trainerspapieren te gaan halen, al is het vooralsnog onduidelijk wanneer hij wil gaan starten met de opleiding. "Robin heeft een enorme ervaring en zou een dag per week een uitstekende specialistentrainer kunnen zijn voor onze spitsen. Ook uit de jeugd komen aanvallers door die van zijn ervaring en kwaliteiten gebruik kunnen maken", aldus Van Geel.

Meer: Woerts meldt definitief akkoord Van Persie en Heerenveen; wachten op witte rook | V/d Vaart zou duo aanstellen voor opvolging Arne Slot; Afellay enthousiast

Van Persie is bezig aan zijn laatste maanden als profvoetballer. Vorige week liet hij in De Telegraaf weten dat hij mogelijk een afscheidswedstrijd krijgt. "Die optie ligt er wel. Vanuit de club. Een schitterend gebaar van Martin van Geel en Feyenoord. Wanneer ik wil, komt er een afscheidswedstrijd. Maar ik moet er nog op terugkomen bij Van Geel. Dat ga ik eerst doen, voor ik publiekelijk antwoord geef op die vraag. De volgorde is goed, vind ik. Ik moet er niet zelf om vragen, dat is mij te geforceerd en daar houd ik niet van."

Meer nieuws
   
16:00
16:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
24
   
15:55
15:55
Boskamp noemt 'de enige buitenlandse naam' die circuleert als opvolger van Slot
6
   
15:18
15:18
Feyenoord plukt nieuwe hoofd jeugdopleiding weg bij Rangers
7
   
14:55
14:55
Van 't Schip wordt geen 'Head of Coaching' en praat met Ajax over andere rol
21
   
14:24
14:24
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
43
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (18)

 
Fish&Chibs
 
13
18 maart 2019 om 08:32
Als hij er dan 1 dag in de week is.. Doe dan maar Wedstrijddag. Maar zonder gekkigheid, lijkt mij een uitstekend idee als ze van Persie gaan opleiden tot trainer.
 
Raubaht
 
7
18 maart 2019 om 08:54
Van Persie heeft herhaaldelijk aangegeven zich graag fulltime volop de jeugdopleiding wil storten, daar waar zijn passie ligt. En dan doe je van Persie een respectloos aanbod om 1 schamel dagje in de week iets binnen de club te doen... Wat is dat voor beleid? De jeugdopleiding is één grote puinhoop, van Persie wil die graag weer in bloei zetten. Geef hem dan een vooraanstaande functie binnen die jeugdopleiding.
 
adjx
 
2
18 maart 2019 om 09:09
Amen. Ik zou graag willen weten waarom het maar gaat om 1 dag in de week. Als je toch zo een grote meneer kan binnenhalen als individuele trainer zou hij ook in de jeugd en 1e elftal wel meer dan 1 dag aan de slag kunnen
 
NJfromVOL
 
5
18 maart 2019 om 09:50
Ik denk dat je iets te snel concludeert dat het respectloos is. Het is in overleg met van Persie en ik begrijp dat hij volgend jaar ook analist wordt bij de Bbc. Het is ook wat Van Persie wil. Wel eens dat ik hem heel graag in de jeugdopleiding wil zien.
 
FR_JC
 
1
18 maart 2019 om 09:58
Wou Robin geen specialisten trainer worden? Ik meen dat te hebben gehoord.
 
NJfromVOL
 
1
18 maart 2019 om 10:05
Dat zou inderdaad het idee zijn. Ik zie waar IK hem graag zou zien.
 
FR_JC
 
1
18 maart 2019 om 10:25
Zou hij absoluut van grote toegevoegde waarde zijn. We wachten de berichtgeving hieromtrent wel af. (wat hopelijk niet al te lang op zich zal laten wachten)
 
mr.rico
 
0
18 maart 2019 om 09:57
Welcome to the world of: van geel
 
Ijsmuts
 
3
18 maart 2019 om 11:49
@raubaht: zolang je het wanbeleid maar kunt benoemen he? Even een recente quote van vpersie: "'eerst neem ik afstand, wil ik genieten van het niet moeten. Lijkt me spannend en leuk, kijken hoe ik dat ga managen. Daarna wil ik wel wat gaan doen in het voetbal, in welke rol dan ook. Maar trainer worden… Stressvolle job, hoor', vertelt Van Persie.
 
THMSPTRS
 
0
18 maart 2019 om 12:10
Dit is wel weer kritiek geven op Feyenoord omdat iedereen het nu doet. Je kan veel zeggen over die club, maar met oud-spelers etc. Zijn ze volgens mij altijd behoorlijk omgegaan. Als van Persie 5 dagen in de week bezig wilt, dan weet ik zeker dat er 5 dagen werk voor klaarligt. Kan me echter na zo'n lange carriere heel goed voorstellen dat je minimaal een jaartje rust wilt en een keertje focussen op familie bijvoorbeeld.
 
0457655
 
2
18 maart 2019 om 09:52
Maar de grote vraag is wil Van Persie ook van Geel behouden voor Feyenoord?
 
Voetballer 2
 
0
18 maart 2019 om 10:15
Ik ben alleen bang dat hij aan 1 dag in de week niet genoeg heeft om hier iets van te maken. Her zijn allemal noodgrepen die van Geel probeert om zijn eigen onkunde en hachje te redden. ( Bij het gênante om af ) vervang en zowel van Geel als de Jong en begin in alle rust te bouwen aan een nieuw degelijk Feyenoord. Daar zullen de supporters begrip voor hebben . Ze zijn lang genoeg voor de gek gehouden.
 
Spijkenisser
 
0
18 maart 2019 om 10:25
Meneer van Geel moet zich focussen op de 6 dagen van de week die voorbereidend dienen voor de belangrijkste 7de dag in de week. Daar moeten resultaten geboekt worden, de opzet begint als eindverantwoordelijke bij hem!
 
Bereta
 
0
18 maart 2019 om 10:29
Ik hoop dat Van Persie bij Ajax in de jeugd aan de slag gaat! Daar past zijn voetbal stijl en gedachtegoed veel meer bij. Maar serieus, ik hoop dat een man als van Geel allang weg is tegen de tijd dat Van Persie gaat beginnen met zijn trainers carriere. Het beste zou zijn als hij eerst bij een internationale top trainer (pep, Klopp) mee kan lopen voor een jaar of twee, maar ik denk niet dat hij nu weer naar het buitenland wil verhuizen met zijn familie.
 
JMPR
 
0
18 maart 2019 om 11:33
Mooi hè, ze zijn daar botergeil van dat als voetballer zeer eenvoudige dravertje, dorpspastoor Kuyt, en Robin van Persie mag, bij God's en Van Geel's gratie één keer in de week langs komen. Hetis idd een grote club, dat Feyenoord.
 
JaapSchriks
 
0
18 maart 2019 om 11:46
Hier ben ik het totaal niet mee eens. Van Persie is veel mooier om naar te kijken en ik denk dat alle andere supporters dat ook vinden. Kuyt wist alleen heel het team beter aan te sturen.
 
JaapSchriks
 
0
18 maart 2019 om 11:46
Hier ben ik het totaal niet mee eens. Van Persie is veel mooier om naar te kijken en ik denk dat alle andere supporters dat ook vinden. Kuyt wist alleen heel het team beter aan te sturen.
 
Japie_Krekel
 
0
18 maart 2019 om 12:46
kunnen we RvP niet gewoon Technisch Directeur maken? slechter als Van Geel kan hij het niet doen. verder is het iemand met grote status en iemand die zich in de media beter weet te presenteren als onze grote vriend Martin. zet een goede scouting neer om spelers aan te trekken en laat RvP het uithangbord zijn van Feyenoord. dan worden we eindelijk weer een beetje serieus genomen