Van Halst hekelt twee personen bij Ajax: 'Daar heb ik me zo aan gestoord joh...'
Maandag, 29 april 2024 om 21:53

Jan van Halst is ernstig teleurgesteld in Sven Mislintat en Maurice Steijn. De voormalig Ajax-directeur probeerde uit alle macht om de verhoudingen tussen de toenmalig directeur voetbalzaken en de toenmalige hoofdtrainer te herstellen, maar trok voor zijn gevoel aan een dood paard. "Daar heb ik me zo aan gestoord jongen...", aldus Van Halst maandag bij Rondo op Ziggo Sport.

Mislintat begon in mei 2023 vol goede moed aan zijn klus bij Ajax. In zijn eerste weken koos de Duitser zeer verrassend voor Steijn als hoofdcoach. Aanvankelijk trok het duo samen op, maar dat veranderde compleet toen Steijn na het teleurstellende gelijkspel tegen Fortuna Sittard (0-0) op 3 september afstand nam van vrijwel alle aankopen. "Ik heb niet nul invloed gehad, maar wel weinig", aldus Steijn destijds. "Met een speler als Sutalo kan ik goed leven."

De verstandhoudingen binnen Ajax werden daardoor gigantisch op scherp gezet. "Ik heb de hoop gehad om ze toch nog bij elkaar te brengen", zegt Van Halst. "Ik dacht: er moet toch een vorm van samenwerking mogelijk zijn? Dat ze gewoon normaal met elkaar omgaan? Helemaal omdat de technisch directeur de trainer heeft aangesteld. Vaak zie je dan dat ze samen optrekken."

Van Halst zat aanvankelijk in de Raad van Commisarissen bij Ajax en werd later interim-algemeen directeur. "Het is me niet gelukt om het te herstellen. Ach man, ik heb zoveel gesprekken gevoerd, sessies gehouden. Het moet wel van alle partijen komen. Het is me niet gelukt."

Ajax besloot eind september na de deceptie in de Klassieker tegen Feyenoord (0-4 verlies) om Mislintat te ontslaan. "Zijn draagvlak binnen de technische staf en ook De Toekomst werd minder en minder. Het dieptepunt was natuurlijk de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Toen hebben we besloten om uit elkaar te gaan. Het was onvermijdelijk. De resultaten waren verschrikkelijk, de samenwerking was minimaal."

Niet lang daarna moest ook Steijn het veld ruimen. "Het aanstellen van John van 't Schip zie ik echt als een eerste stap in het herstel", aldus Van Halst. "Hij is ook echt van het samenwerken. Dat heb ik zo gemist: met elkaar samenwerken en elkaar respecteren. Zijn focus was meteen richting de staf. Dat deed hij heel goed."

Van Halst werd bij Ajax opgevolgd door Alex Kroes, die binnen enkele weken op non-actief werd gezet door de RvC, onder leiding van Michael van Praag. Uiteindelijk werd de kwestie intern opgelost en mocht Kroes verder bij Ajax als titulair technisch directeur.

"Kroes en Van Praag stonden lijnrecht tegenover elkaar, maar het mooie is wel dat zij hebben laten zien: we proberen het op te lossen. Daar heb ik me zo aan gestoord jongen bij Ajax... Los het nou op met elkaar", doelt Van Halst op de ruzie tussen Mislintat en Steijn.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
11:03
11:03
Atalanta-coach vreest voor einde seizoen van EK-kandidaat Marten de Roon
5
   
10:47
10:47
Go Ahead Eagles pikt absolute smaakmaker op in de Keuken Kampioen Divisie
2
   
10:38
10:38
Borussia Dortmund maakt van peperdure PSG-aanvaller prioriteit nummer één
1
   
10:14
10:14
Maddison geeft duidelijke boodschap af aan Koeman over EK-selectie Nederland
40
   
09:52
09:52
Rasmus Højlund rekent met cryptische Instagrampost af met opvallende kritiek
18
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (21)

 
Salmon238
 
12
29 april 2024 om 21:58
Houden van samenwerken maar wel bij de hoofdsponsor van Ajax zitten, vreemde figuren die de gewone mens wil bespelen. Wij van wc eend bevelen natuurlijk wc eend aan
 
Afc88
 
43
29 april 2024 om 22:20
Als hij bij studio voetbal, vi of met de telegraaf had gezeten had je het dan wel goedgekeurd ?
 
DavidDein
 
32
29 april 2024 om 22:30
Dat is toch juist samenwerking? Je brengt een vergelijking als een tegenstelling
 
DRL80
 
1
29 april 2024 om 23:28
De gewone mens wordt door alles en iedereen in zo’n positie bespeeld. En zoals gemeld, dit is toch juist samenwerken met de hoofdsponsor? Had het zelf sterker gevonden wanneer hij dit bij het AD, De Telegraaf, RTL, ESPN of de NOS gedaan had maar zal wel in het sponsorcontract staan. Ja, ook nu hij al weg is.
 
RFledderus
 
1
30 april 2024 om 08:45
Ja?? Fan van de Telegraaf? Dat je hen mening gelijk overneemt? Wat een azijn gezeik dit man.. Hij heeft voorkeur voor een studio waar die altijd al zat. Ohw wat erg! Verzin er anders gelijk een complottheorie bij..
 
Reinaldinhoo
 
15
29 april 2024 om 22:00
Jantje zelfreflectie! Wanneer kijk je eens in de spiegel. Je kan die jobs die je hebt niet aan. Maar vindt je wel sympathiek!
 
khalid3073wx
 
38
29 april 2024 om 22:02
Van Halst is ideale trainer voor bedrijven met spreadsheets. Ik hoor hem al zeggen samenwerking is the key. Begin van succes begint bij jezelf. Dat soort lozen kreten.
 
GillesDB9
 
6
29 april 2024 om 22:55
Nou inderdaad Khalid. Zo'n type die in een vlot colbertje alle managementtermen die hij bij Nyenrode heeft geleerd uit begint te braken. Want misschien had hij wat minder gesprekken en sessies moeten voeren, maar gewoon sturend op moeten treden.
 
Momus
 
15
29 april 2024 om 22:45
Hij zegt letterlijk dat het hem niet gelukt is.
 
ohwohwohw
 
4
30 april 2024 om 07:20
Uiteindelijk ben je toch afhankelijk van of die 2 mannen wel of niet er een streep onder willen zetten, en of ze op een fatsoenlijke manier verder willen. Kunt daar toch niet alle verantwoordelijkheid voor bij v halst leggen.?
 
Homelander
 
16
29 april 2024 om 22:03
Van Halst die eigenlijk zegt ik heb er alles aangedaan ondanks dat ik het probleem al 3-4 maanden eerder zag dan de buitenwacht. Iemand met een klein beetje autoriteit en oog voor de club had gelijk hard ingegrepen bij die 2 kleuters.
 
memphisdepay
 
16
29 april 2024 om 23:07
Is allemaal achteraf wel heel makkelijk. Hij begint ook maar net in zo’n rol en krijgt gelijk zo’n situatie voor zich. Iemand al ontslaan voordat het seizoen al begonnen is zorgt ook weer voor onrust en 9 van de 10 keer los je er niets mee op. Je kan van hem vinden wat je wil maar je praat wel echt heel makkelijk. Veel Ajacieden waren ook gewoon enthousiast over de nieuwe td, trainer en spelers.
 
Sirius
 
10
29 april 2024 om 23:15
Nou, eigenlijk niet. Op dat moment was het zijn taak om in te grijpen en dat heeft hij overduidelijk zeer slecht gedaan. Zelfs voor iedere leek was het overduidelijk wat er op dat moment aan de hand was, omdat alle partijen lekte voor het leven. Je kunt dus absoluut niet stellen dat het achteraf lekker makkelijk is. Het had niet slechter 'geregeld' kunnen worden als is gedaan, vooral ook omdat er gewoon niets gedaan is. Van Halst heeft altijd leuke praatjes, maar gaat eigenlijk overal af als een gieter. Gewoon totaal incompetent voor een BVO.
 
LeidseHood
 
0
30 april 2024 om 13:07
Mialintat lekte niet en was openbaar altijd heel vriendelijk. Steijn lekte en vocht de ruzie openbaar uit. Wat een enorme klojo was dat. Snap wel dat Van Halst met deze twee mannen in z'n maag zat. Allebei totaal gefaald. En Van Halst gefaald in het samenbrengen van ze.
 
SB3DORDT1980
 
4
29 april 2024 om 22:06
Ik vraag mezelf af wat de rol van Pier Eringa dan was. Hij is samen met Van der Sar hoofdverantwoordelijke geweest. Ik heb het niet gezien maar het lijkt erop dat Jan zichzelf probeert te redden
 
Noud
 
9
29 april 2024 om 22:33
Als van der Vaart bij Ajax had gezeten dan hadden ze daar nu met Halilovic op het middenveld gespeeld ofzo. Weet nou niet of het daar heel veel beter van was geworden.
 
Sirius
 
4
29 april 2024 om 23:07
Tja, onderaan de streep begint dat met een instabiele directie. De AD staat boven de TD en trainer. Als je niet weet wat je binnenhaalt, zorg dan in ieder geval dat je al een AD hebt die de boel in toom kan houden. Laat Van Halst nou net de waarnemend AD zijn geweest... Dan zeg je eigenlijk min of meer dat je de mensen onder je niet onder controle had. Dan ben je dus incapabel.
 
pinko
 
3
29 april 2024 om 23:39
Eigen pad schoonvegen, heet zoiets. Niemand is schuldig aan de malaise bij Ajax, als ik zo hoor en lees. Het is als altijd, succes heeft vele vaders, maar mislukking is een wees....,
 
TilburgAjax
 
1
30 april 2024 om 11:12
Mooie uitdrukking, over die vaders. Ga ik onthouden. Maar ik vind dit toch niet typisch "eigen straatje schoonvegen" wat Van Halst doet. Van Halst erkent hier dat hij zijn best heeft gedaan, maar het tij niet heeft weten te keren. Men heeft hier de mond vol van 'ingrijpen', maar wat stelt men zich daar dan bij voor? De heren opsluiten, op een dieet van brood met spinnen, beetje waterboarden, etc? En er is toch ingegrepen, allereerst door Mislintat te ontslaan? Ik hoor graag hoe men het liever anders had gezien, qua ingrijpen.
 
SergioRamosHM
 
0
30 april 2024 om 07:54
Lekker makkelijk scoren dit van Jan van Halst. Zijn eigen ego strelen en praten naar de mond van de fans. Mensen die er al uit zijn, nog even een paar schoppen na geven om te eindigen met, ja ik heb er echt alles aan gedaan om het te helen, maar het lukte helaas niet.. Jan van Halst, hoort en ziet graag Jan van Halst.