Van Hanegem applaudisseert voor woorden Depay: 'Een persoonlijkheid'
Maandag, 6 juni 2022 om 11:13

Willem van Hanegem heeft zijn waardering uitgesproken voor de woorden die Memphis Depay over Georginio Wijnaldum naar buiten bracht. De aanvaller gaf vorige week voor de camera van de NOS aan dat hij zich niet kan vinden in de keuze van Louis van Gaal om Wijnaldum niet in zijn selectie op te nemen voor de Nations League-wedstrijden met België, Wales en Polen. "Daar stond een persoonlijkheid", zo laat Van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad zijn licht schijnen over de woorden van Depay.

Oranje veegde afgelopen vrijdag België met liefst 4-1 van de mat en kon na afloop op veel complimenten vanuit het binnen- en buitenland rekenen, maar Van Hanegem is minder euforisch over de behaalde uitzege. "Oranje deed het prima, maar de bondscoach zal zijn ogen toch ook niet sluiten voor het erbarmelijke niveau dat de Belgen op de mat legden? Die waren zo ontzettend slecht. En dat in aanloop naar de wedstrijd hun sterspeler Kevin De Bruyne hardop zei dat de Nations League hem niets kon schelen, dat was in de Belgische kleedkamer blijkbaar iets dat bij meer spelers leefde."

Van Hanegem zag ook bij andere toplanden die teleurstelden in de Nations League veel spelers rondlopen die liever wat anders waren gaan doen, maar noemt Oranje als een van de weinige uitzonderingen daarin. "Ik zag overal spelers lopen die liever nu vrij hadden gekregen en dat is best begrijpelijk. Oranje straalt dat helemaal niet uit en dat zegt ook iets. Ze zijn gretig. Dat vond ik overigens niet alleen op het veld, maar ook daarnaast", zo maakt De Kromme een bruggetje naar Depay. "Hoe Memphis het opnam voor Georginio Wijnaldum, daar stond een persoonlijkheid die zich er niet makkelijk vanaf wilde maken. Van Gaal zei: 'Ja, er werd naar gevraagd'. Dat sloeg nergens op." Depay liet weten dat hij 'Wijnaldum zou oproepen als ik bondscoach was'.

Ook de woorden van Noa Lang, die vorige week veel ophef veroorzaakte met zijn teksten in een interview met Het Laatste Nieuws, kunnen op goedkeuring van Van Hanegem rekenen. "Ik heb het Belgisch voetbal heet gemaakt. Zo denk ik oprecht. Geloof mij nou maar: België gaat mij missen als ik weg ben. Ik heb jullie voetbal kleur gegeven", zei Lang. "Die gozer zegt echt wat hij denkt', reageert Van Hanegem. "Daar vielen we deze week allemaal overheen, maar dit is toch altijd beter dan je maar verschuilen, indekken en nep zijn? Ik vond het allemaal niet zo vreselijk spannend wat die jongen zei hoor. Kijk, je moet geen 23 Noa Langs bij je hebben op een eindronde, maar ééntje kan best. Hij legt de lat hoog, is overtuigd van zichzelf. Dan moet je ook presteren, anders krijg je de volle laag terug."

Meer nieuws
   
08:26
08:26
'Ajax bracht bezoek aan talentvolle trainer; ook Europese topclubs met interesse
0
   
07:44
07:44
Driessen: 'Hij is de eerste speler die Slot er bij Liverpool direct uitknikkert'
21
   
23:45
23:45
'Wij moesten, voordat we lekker konden zuipen, eerst nog even voetballen'
10
   
23:19
23:19
Leicester City kan promotie naar Premier League niet ontgaan na verlies Leeds
10
   
23:00
23:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (59)

 
MoroccoGoal9
 
51
6 juni 2022 om 11:23
Dit kan ik op de 1 of andere manier wel waarderen, spelers die opkomen voor hun teamgenoot en vriend, dit is precies wat ik mistte bij het Marokkaanse elftal, iemand die zegt ja Ziyech hoort erbij, iedereen leek wel verward als een Ziyech vraag kwam.
 
MrKrillin
 
17
6 juni 2022 om 11:27
Morocco Kan ook zijn dat de spelers moeite hadden met gedrag van Ziyech en hem als stoorzender ervaarden. Ja dan is lastig je uit te spreken, wetend dat hij best terug kan komen (ooit).
 
kralla93
 
29
6 juni 2022 om 11:36
Omdat ziyech een verwende diva is en wijnaldum een lieve jongen. Wijnaldum kan je vergelijken bij marokko met el ahmadi vroeger. Heel geliefd.
 
MoroccoGoal9
 
13
6 juni 2022 om 12:01
Ik snap dat Ziyech een ander soort karakter is dan El Ahmadi of Wijnaldum maar bijvoorbeeld Mazraoui kon ook op weinig steun hopen van de spelers, misschien is Vahid gewoon aan het dreigen en mogen ze niks zeggen anders raak je je plekje kwijt, echt een bizarre situatie je stelt een Bosnische coach aan en die loopt daar gewoon de lijnen uit te zetten en zelfs de bond durft er niks van te zeggen, bizar als je het mij vraagt en 99% van de fans willen hem weghebben maar de beste man blijft rustig op z'n plekkie zitten en niemand kan hem wat maken.
 
kralla93
 
6
6 juni 2022 om 12:04
Nee captains saiss had tegen le360 gezegd. Dat mazraoui nooit problemen had met spelers en dat die hoopt dat vahid en mazraoui het met elkaar regelen en dat hij graag als bemiddelaar wou spelen.
 
MoroccoGoal9
 
5
6 juni 2022 om 12:09
Oh oke toch mooi dat iemand zijn mond heeft opengedaan alleen vind ik Saiss eigenlijk geen aanvoerder, de beste man is aardig rustig en ik zie hem weinig coachen in z`n verdediging ook praat Romain geen Marokkaans en praat hij in persconferenties altijd in het Frans en daar kan ik me aardig aan storen eerlijk gezegd, we zijn bij het Marokkaans elftal niet bij het Franse elftal, ik vind dat de captain band naar Bono moet gaan, die is wel echt een leider en roept van alles naar iedereen als het niet loopt en praat in elk interview Marokkaans en zo hoort het ook, praat je geen Marokkaans hoor je wat mij betreft niet in het Marokkaans elftal thuis!
 
Woutballoh
 
10
6 juni 2022 om 12:21
Op wat baseer je dat Ziyech een verwende diva is dan ? Bondcoach heeft daar wel meer moeite met spelers, misschien moet die man een keer in de spiegel kijken en een cursus people management volgen. Waar Ziyech speelt en eerlijk wordt behandeld zal hij door het vuur gaan zo is bij verschillende clubs gebleken.
 
Lionaldinho84
 
4
6 juni 2022 om 12:36
Ziyech is een verwende diva? Dat is een feit? Of gedraagt hij zich af en toe zo? Ken je hem persoonlijk? Waarom hoor je geen negatieve dingen over hem van zijn medespelers bij chelsea of ajax of Twente?
 
Lionaldinho84
 
3
6 juni 2022 om 12:37
Wat is Marokkaans voor taal? Ik denk dat je Arabisch bedoelt?
 
MoroccoGoal9
 
10
6 juni 2022 om 12:41
Marokko is het enige land in de Arabische wereld die zijn eigen taal heeft genaamd Darija dat is letterlijk Marokkaans en wordt alleen gesproken in Marokko en kan alleen een Marokkaan verstaan.
 
Sir Paul
 
19
6 juni 2022 om 13:00
Is Zyech lastig dan? In Dronten wordt ie als aardig en benaderbaar omschreven. Doet een aantal charitatieve dingen ,ook lokaal. Misschien wat moeite met autoriteit bij sommige trainers. Ik geloof dat Schreuder, Ten Hag deze jongen op een juiste manier hebben weten te prikkelen. Dus onhandelbaar of ubervervelend is hij niet.
 
Jeroentje22
 
1
6 juni 2022 om 13:05
Maar jullie praten en verstaan toch ook Arabisch? Dus als Sais geen 'Darija' spreekt maar wel Arabisch, hoe zie jij dit dan? En hoe zit het met Berbers, is geen Arabisch maar veel Marokkanen hier in NL (die ik ken) spreken dit of zit ik er nu volledig naast?
 
kralla93
 
1
6 juni 2022 om 13:26
@moroccogoal9 Saiss is wel echt een strijder en iedereen respecteert hem. Frans verstaat iedereen ook bijna in marokko. En hij kan ook Engels. Ik Vind hem wel een goeie captain. Bounou zou ook een goeie zijn ja.
 
kralla93
 
4
6 juni 2022 om 13:28
@Moroccogoal9 niet helemaal waar bro. Als je goed darija spreekt verstaan ze jou in tunesie, qatar ook gewoon. Darija heeft verschillende splitsingen ook. Kijk intervieuws van enesiry met beinsport maar. En btw elke land heeft ze eigen arabisch dialect. Tunis en zelfs saudiers spreken geen echte klassiek arabisch.
 
kralla93
 
6
6 juni 2022 om 13:31
@Woutballoh, @lionaldinho84,Ziyech is een diva. Faked blessures, loopt rond op het veld en verwacht alle ballen. Hakimi irriteerde zich ook aan hem op het veld. Achraf dat is pas een strijder. Wereldtop maar geen verwaande trekjes. Vahid is geliefd bij meeste spelers van boufal, saiss tot aan hakimi. Dus het ligt aan ziyech zelf die ook problemen had met renard die al helemaal geliefd was bij iedereen.
 
kralla93
 
3
6 juni 2022 om 13:33
@jeroentje22 darija is arabisch dialect. In nl veel berbers spreken gewoon darija ook. In marokko is darija voertaal op elke school vandaar.
 
Timmio
 
0
6 juni 2022 om 14:56
Jullie hebben beiden wel een punt. Marokko spreekt inderdaad een dialect Arabisch maar je kan het eigenlijk geen arabisch meer noemen :P
 
Remark
 
2
7 juni 2022 om 03:55
Ziyech een diva? Iemand die zo vaak op de bank zit kun je beter een divan noemen.
 
nederland79
 
5
6 juni 2022 om 12:10
Tja, hij neemt het op voor wijnaldum maar indirect vindt hij dus dat een andere ploeggenoot niet in de selectie thuis hoort. Dus die laat hij vallen
 
Sirius
 
2
6 juni 2022 om 12:36
Betreft Wijnaldum kan ik me de woorden van Van Gaal goed voorstellen. Echter ging hij een brug of twee te ver betreft Promes. Zoiets moet 'ie gewoon lekker voor zich houden. Zo'n gast bescherm je niet en al helemaal niet openbaar.
 
erodinho
 
3
6 juni 2022 om 14:42
Ja Wijnaldum en Ziyech kan je toch niet vergelijken. Ziyech heeft problemen met de coach en de meeste zijn bang dat als je voor Ziyech opkomt, dat je dan niet meer geselecteerd wordt. Spelers als Mazroui en Ziyech zijn Nederlands opgevoed en die hebben hun eigen mening en status opgebouwd internationaal en bovendien liggen zij niet wakker van als ze niet geselecteerd worden. Wijnaldum is een ander verhaal die ging naar PSG en krijgt enorm weinig speelminuten, wat opzich geen probleem is. Maar zijn prestaties laten te wensen over. Ja dan kan je op de bank terecht komen, maar je geeft als bondscoach een slecht signaal af als je naar een grote club gaat, je nog geen 33 bent en nu al met de pet er naar gooit. Nu Louis hem buiten de selectie laat kan het paar dingen betekenen. 1) Wijnaldum wordt nu extra geprikkeld en ziet dat Van Gaal het toch beter laat voetballen zonder hem. 2) Jonge spelers denken nu ik pak mijn kans en die laat ik nooit meer los. Wijnaldum kan nu 2 dingen doen, keihard werken en bovendien een nieuwe club zoeken waar hij speelminuten krijgt (barcelona, Liverpool of terug naar Psv). Kiest hij toch om te blijven bij PSG dan is het zijn goed recht, maar topfit worden dat word je niet snel met zo een moordende concurrentie. Ander nadeel nu is dat er enorm veel opkomende talenten komen met Gravenberch, Taylor, Guus Til, Malacia (want met 3-mans verdediging zijn vleugelspelers eigenlijk ook middenvelders), Blind. Enige die in mijn ogen nu aanspraak maakt op nummer 10 positie is Klaassen en Berghuis. De rest moet knokken voor zijn plek.
 
Shahubsie
 
9
6 juni 2022 om 11:24
Die medaille heeft altijd twee kanten. Goed van Depay en zijn verhaal over Wijnaldum, maar diezelfde week maakt hij ook even duidelijk dat Promes nog altijd zijn buddy is…
 
MrKrillin
 
32
6 juni 2022 om 11:29
Shahub Hij mag toch geloven in de onschuld van Promes. Pas als hij veroordeeld is en komt dan met zulke uitspraken, dan kan je afkeer uitspreken. Nu weten wij het niet. Ik denk schuldig, maar ben geen expert en doe het met info uit de media.
 
Sir Paul
 
8
6 juni 2022 om 13:18
Objectief, zakelijk bekeken heb je gelijk. Promes is onschuldig tot bewezen is dat....Uiteindelijk weet iedereen dat er wat met Promes aan de hand is. Meerdere telefoongesprekken hebben zn steken met mes bewezen terwijl hij al langere tijd werd afgeluisterd door de narcoticabrigade. Zo`n iemand vol bewondering op social media ophemelen als een respectabele,sterke persoonlijkheid is daarom onnavolgbaar misplaatst momenteel. Is het aandacht vragen? Is het domheid? Meent hij dit echt is t natuurlijk zijn mening maar zegt dat wel iets over zn eigen moraal ,een uiterst wereldvreemde, paralelle gedachtengang in deze. Gelukkig is zijn denkkracht niet onze uitdaging ??
 
Herosennin44
 
0
6 juni 2022 om 16:26
@sir paul. Gezien je zelf constant schrijffouten maakt, vind je dat ik het recht heb jou ook dom te noemen ondanks dat in werkelijkheid ik jou niet ken, niet weet wat je intellect is en intellect in velen verschillende vormen zich uit en versterkt wordt door specialisatie? Daarbij kent hij Promes beter dan jij en ziet hij hem als zijn broer dus kent hij waarschijnlijk de waarheid beter dan jij over de persoonlijkheid die Promes is. Het is eerder misplaatste arrogantie dat jij in werkelijkheid helemaal niks weet van deze mensen en er allerlei oordelen op los laat. De ironie in je uitspraken is dus duidelijk. En al heeft hij iets fout gedaan, als hij uiteindelijk berouw zou tonen zou ik ook nooit een broer of vriend laten vallen.
 
Sir Paul
 
1
6 juni 2022 om 22:56
Schrijffouten? Is het hier grammaticales? Nationaal dictee? Verder heb ik genoeg van Promes gezien, gelezen,gehoord. Filmpjes, posts van zichzelf op social media. Noem mij maar arrogant, dom maar ik blijf Promes een iqloze hark vinden. En dat ie schuldig is lijkt mij vrij duidelijk.
 
Woutballoh
 
8
6 juni 2022 om 12:24
Maar eerlijk Shahubsie, Wanneer een zeer goede vriend van jou, die je steunt door dik en dun een mega fout begaat.. Dan laat jij hem dus direct vallen ? Praat het niet goed, maar we kennen ook de situatie niet.
 
JK-Ajax
 
5
6 juni 2022 om 12:34
In het geval van Depay had hij Vloet en Promes idd moeten laten vallen met zulke ‘fouten’. De een vermoord een ander en de andere doet een poging tot.
 
erodinho
 
4
6 juni 2022 om 14:47
Beetje raar hoe jij er naar kijkt. Stel je goeie vriend doet zoiets laat je volledig vallen, dan is het over met de vriendschap. Of heb jij nog nooit vrienden gehad die iets ergs deed of iemand mishandeld had? Of dingen ging stelen etc. Natuurlijk wat Promes deed staat ver van wat acceptabel is, maar je snapt wat ik bedoel. Het blijven je vrienden, tenzij je elke vriend afrekent op 1 fout, dan houd je weinig mensen over. Mensen kunnen leren van hun fouten (of krijgen ze bij jou nooit de tweede kans). Patrick Kluivert had ook iemand doodgereden, maar was assistent coach in 2014, en presteerde zeer goed. Ja als er mensen zijn zoals jij die ze meteen af laten vallen, blijft er aan het eind van jouw leven weinig vrienden meer over.
 
Indo-Lee
 
0
6 juni 2022 om 17:30
Jij hebt veel vrienden zeker
 
hansje1969
 
18
6 juni 2022 om 11:25
Zo, topic 46 over een voetballer die over de Hill is en een keer niet wordt geselecteerd voor het NL elftal. Wat een komkommer nieuws zeg. Er zijn blijkbaar op voetbal gebied weinig andere zaken die aandacht behoeven en dan kom je hier bij uit
 
bochherief
 
15
6 juni 2022 om 11:33
Het topic is persoonlijkheid, namelijk dat er nog voetballers zijn die ergens voor staan, ipv die ideale schoonzonen zoals driekwart selectie binnen het Nederlands elftal. Je hebt ruggengraat nodig in je groep als je prijzen wil winnen
 
hansje1969
 
6
6 juni 2022 om 11:36
Maar elke speler wordt een keer oud en gaat een keer minder presteren en steeds minder spelen. Moeten we daar zo dramatisch over doen?
 
bochherief
 
14
6 juni 2022 om 11:38
Nee, maar naar mijn mening is wijnaldum goed genoeg om basis te staan in NL, maar dat terzijde. Van hanegem haalt hier aan dat sommige spelers voor hun mening durven uit te komen en dat dat positief is, daar ben jij t toch mee eens denk ik? Ook al deel je die mening niet
 
gomes1psv
 
8
6 juni 2022 om 11:49
Want? Als ze zich er niet over uitspreken en Wijnaldum niet openlijk steunen zijn het watjes die geen wedstrijd meer winnen? Ik hecht er totaal geen waarde aan wat zo'n speler zegt of vindt. Als hij intussen gewoon een bal van A naar B speelt, een goal maakt of een tegengoal voorkomt vind ik prima allemaal. Overigens vind ik dit helemaal geen bewijs van de 'persoonlijkheid' die Depay heeft. Ik vind die jongen een uitstekende speler, maar als persoon juist een grote aanschakeling kinderachtige aandachttrekkerij en ander onvolwassen gedrag, dat precies het doel om bewonderd, gewaardeerd en gerespecteerd te worden mist.
 
bochherief
 
9
6 juni 2022 om 12:01
Met 11 types ideale schoonzonen ga je niets winnen. Wat je ziet in t veld is een weerspiegeling van iemands karakter buiten t veld. Van dijk, wijnaldum, depay lopen niet weg om hun mening te uiten, staan ergens voor. Ze zijn daarom ook de sterkhouders van het NL, ik zie een duidelijk verband. De anderen zijn nuttig maar inwisselbaar
 
Woutballoh
 
3
6 juni 2022 om 12:21
Eens hoor, gewoon door selecteren. Dat moet bij de Belgen blijkbaar ook gebeuren.
 
hansje1969
 
1
6 juni 2022 om 14:05
Sentiment telt wat mij betreft niet en ga je minder presteren, dan ben ik ook voor tijdig door selecteren. Niks mis mee. @bochherief Iedereen mag zijn mening hebben, maar wat hebben we er aan om te weten welke speler van welke speler vindt dat die geselecteerd moet worden. Ik vind het allemaal meer een protest dan dat we er wat aan hebben. En dat dat trio dat jij noemt de steekhouders zijn, mag jij ook vinden. Blijkbaar ziet de bondscoach dat net als ik anders. Je bent steekhouder in een team om je voetbal kwaliteiten en niet omdat je wat roept in de media. Dus prima inwisselbaar als je zoals Wijnaldum niet aan spelen toe komt
 
blind_rage
 
0
7 juni 2022 om 08:40
Was nooit goed genoeg voor nl, stond er alleen door gebrek aan beter en de coach
 
bobson1982
 
7
6 juni 2022 om 11:30
Ik vind het logisch dat Depay een vriend en ploeggenoot steunt. Dat was niet zo spannend. Wat Noa Lang zegt is wel een beetje lachwekkend want in België lopen meer talenten rond en die zijn er altijd al geweest. Op zijn leeftijd voetbalden jongens als Sneijder en Robben al op het allerhoogste niveau. Aan de andere kant, kleurrijke uitspraken kleuren het voetbal ook een beetje, daarin heeft de Feyenoord Godfather wel gelijk.
 
Blackthought
 
9
6 juni 2022 om 11:47
Ja en van dijk speelde nog jij celtic en vardy bij Halifax..
 
bobson1982
 
4
6 juni 2022 om 12:37
Er staat niets in mijn comment over jongens die later kunnen doorbreken. Ik trek meer ik vergelijk tussen een jongen als Lang, die nog moet doorbreken, en praat als Zlatan en jongens die op zijn leeftijd veel beter waren en niet zoveel praatjes hadden.
 
MrKrillin
 
4
6 juni 2022 om 11:31
Hahah v Hanegem zegt stuk over Lang ook maar om te trollen Man moet ook denken, wat is dit voor mafketel. Matig seizoen en denkt Messi te zijn.
 
OREELY
 
6
6 juni 2022 om 12:10
iedereen weet toch dat van hanegem ook een zwak heeft voor wijnaldum, logisch dus dat hij de woorden van depay kan waarderen.
 
pinko
 
12
6 juni 2022 om 12:26
Van Hanegem heeft zijn hele leven al een zwak voor Wijnaldum. Kom niet aan hem, dan kom je aan Willem. Geeft niet, maar er is een tijd van komen en een tijd van gaan. In Oranje was Wijnaldum de laatste jaren al heel lang een dissonant en overschat als speler. Niemand die hem mist. Fout, de clan rondom hem. Dus moet hij vanwege die vriendschap mee. Gelukkig is van Gaal wat realistischer dan de fanclub van Wijnaldum.
 
PaulR_1982
 
5
6 juni 2022 om 12:38
Heeft Willem ook nog iets gezegd over de woorden van Depay over Promes, of past dat niet in het straatje van Willem?
 
djdano
 
15
6 juni 2022 om 12:44
Achja Willem is zelf ook nooit de slimste geweest. Promes, depay en lang zijn de minst intelligente spelers van hun generatie.
 
Celssoccerfan
 
8
6 juni 2022 om 13:14
Jij komt zelf ook niet zo intelligent over
 
djdano
 
6
6 juni 2022 om 13:48
Jij komt zelf… ??
 
Sir Paul
 
5
6 juni 2022 om 13:31
Ik denk dat Willem niet dom is maar aartseenvoudig. Tis ook geen Newton of Einstein natuurlijk. Memphis, Promes, Lang dat lijken me idd domme jongens met teveel tijd, poen en praatjes. Promes is in wezen een gigantische sukkel eigenlijk. Maar hij kan zich wel financieel onafhankelijk voetballen. Dat laatste leek mij ook wel wat trouwens.
 
djdano
 
1
6 juni 2022 om 13:52
Ik heb ook wel respect voor hoe goed ze kunnen voetballen hoor. Alleen daardoor denken ze vaak dat ze ook op andere vlakken hun mening moeten geven en dat voegt meestal niet zoveel toe.
 
Yoda
 
1
6 juni 2022 om 13:27
-Ik zag overal spelers lopen die liever nu vrij hadden gekregen en dat is best begrijpelijk- Ik zag dat wijnaldum daarom ook lekker van de vakantie aan het genieten was. Heerlijk toch.
 
OuweKaas
 
8
6 juni 2022 om 14:04
Walgelijk mannetje die Depaay. Ben benieuwd wanneer hij de racismekaart gaat trekken.
 
Sir Paul
 
7
6 juni 2022 om 14:24
Kolderiek dat jij dan de eerste bent die deze kaart trekt
 
patronas
 
1
6 juni 2022 om 18:31
Het is altijd zelfde lui die beginnen over de racisme kaart terwijl niemand daar over heeft. Waar het hart van vol is…..
 
HCH1
 
7
6 juni 2022 om 14:17
Er is een verschil tussen een vriend steunen en alle realiteitszin verliezen. Dat laatste is het geval bij Willem en Depay. Nee, er is nog geen uitspraak, maar dat wil niet zeggen dat Promes onschuldig is, daarvoor zijn de aanklachten en de berichten van advocaten te veel en te bezwarend. Dat er nu nog geschuild wordt achter het nog ontbreken van een uitspraak, is kortzichtig en naief. Depay en Willem zijn niet al te slim. Je vriend steunen, hoef je niet via social media te doen, dat kan je later alleen maar terug bijten. Willem wil met deze uitspraak weer laten zien dat hij zich zo goed kan inleven bij dit soort jongens en met dit soort bedoel ik niks racistisch.
 
Messi_PSG
 
1
6 juni 2022 om 16:54
Mensen zijn echt verblind door de haat die ze voor Lang hebben. Natuurlijk slaat het nergens op wat hij zei maar dat weet hijzelf ook wel. Juist omdat hij zoveel bakken stront over zich heenkrijgt reageert hij op zo'n provocerende manier en aan de reacties te zien heeft hij nog gelijk ook.
 
soccersupp
 
1
6 juni 2022 om 20:06
Hele slechte column van Van Hanegem. Allereerst over België-Nederland. Puur columnisten diva-gedrag. Kijk mij eens stoer eenandere mening hebben. De man die de nuance aanbrengt en waakt voor een hosanna stemming.Voor België is België - Nederland hetzelfde als voor ons Nederland - Duitsland. Wat de situatie ook is, dan ga je ervoor en wil je winnen en laat je (ook al was het een vriendschappelijke wedstrijd) deze nooit lopen. Slechte redenering.Wijnaldum is een uitstekende speler bij mijn club geweest. In het Nederlands elftal toch een beetje een soort Seedorf. En als je dan bij je eigen club niet speelt heeft van gaal gewoon gelijk als hij hem er niet bijhaalt.