Van Hanegem: 'Echt, Bosz had tegen Schalke beter met 0-2 kunnen verliezen'
Maandag, 27 november 2017 om 07:26

Peter Bosz en Borussia Dortmund hebben geen gezamenlijke toekomst meer, zo concludeerden de media in Duitsland zaterdagavond na de 4-4 remise tegen Schalke 04. Het team van Bosz nam weliswaar na 24 minuten spelen een voorsprong van liefst 4-0 tegen de aartsrivaal, maar in de tweede helft kwamen de bezoekers goed terug. De clubleiding besloot Bosz zondag echter niet te ontslaan.

Clubdirecteur Hans-Joachim Watzke sprak zondag tijdens de algemene ledenvergadering zijn steun uit aan de geplaagde coach. "Ik verwacht van jou, Peter, en je team dat jullie er alles aan doen om weer in het juiste spoor te komen. We zullen sterker uit deze situatie komen'', zo benadrukte de sportbestuurder van die Borussen. Dortmund speelt zaterdag een uitwedstrijd tegen nummer zes Bayer Leverkusen, dat een punt minder heeft.

"Wat Borussia Dortmund zaterdag overkwam, is veel erger dan verliezen'", zo oordeelt Willem van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad. "Een 4-0 voorsprong weggeven in een beladen derby, in een periode dat het op zijn zachtst gezegd niet zo lekker loopt, is een rechtse directe. Echt, Bosz had die wedstrijd beter met 0-2 kunnen verliezen dan dit."

Watzke wilde zondag nog niets weten van paniek. "We hebben in de Bundesliga slechts drie punten minder dan op hetzelfde moment vorig seizoen. We zitten nog in de buurt van de plaatsen die recht geven op Champions League-voetbal." Van Hanegem zou het jammer voor het Nederlandse voetbal vinden als Bosz zijn congé krijgt. "Louis van Gaal moest al vertrekken bij Manchester United, Ronald Koeman kreeg de zak bij Everton. Frank de Boer bij Internazionale en Crystal Palace en dan tel ik Andries Jonker, die werd weggestuurd bij VfL Wolfsburg, niet eens mee."

"Nee, we hebben niet meer de beste spelers van Europa en al helemaal niet meer de beste trainers van Europa." De laatste zege van Dortmund in de competitie dateert van eind september, toen FC Augsburg met 1-2 werd verslagen.

Meer nieuws
   
23:45
23:45
'Wij moesten, voordat we lekker konden zuipen, eerst nog even voetballen'
10
   
23:19
23:19
Leicester City kan promotie naar Premier League niet ontgaan na verlies Leeds
10
   
23:00
23:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
22:58
22:58
Arda Güler is de held van Real Madrid op moeizame avond in San Sebastián
16
   
22:25
22:25
Feyenoord ontvangt gigantisch bedrag van Liverpool voor Arne Slot
84
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (9)

 
Baardgrasmus
 
3
27 november 2017 om 07:49
Als Dortmund geduld heeft en Bosz laat zitten betaalt dat zich uiteindelijk wel uit denk ik. Het vervelende is dat hij nu een beetje op de schopstoel zit wat het schaven aan een speelwijze niet makkelijker zal maken. Er moet gepresteerd worden immers. En als Bosz er wel uitvliegt, waar moet hij dan heen? Ajax is een gepasseerd station denk ik, zeker zo lang Bergkamp aanblijft. Feyenoord zal ook niet staan te springen na zijn periode als TD. PSV misschien, Oranje eventueel, maar waarschijnlijk wordt het een club in het buitenland. Nou wordt elke trainer wel eens ontslagen, maar er is wel een trend gaande. Er zijn volgens mij al meer Nederlanders buiten de eredivisie ontslagen dan erbinnen. Het probleem is dat die trainers waarschijnlijk niet snel terugkeren naar Nederland, maar dat ze in het buitenland ook niet zitten te springen om die trainers.
 
mayarood
 
6
27 november 2017 om 08:26
Ik ben niet verbaasd. Bosz had beter nog een paar jaar bij Ajax kunnen blijven en dan pas naar een topclub moeten gaan. De verwachtingen bij zo'n club moeten waargemaakt worden. Het was al lachwekkend dat Tuchel, die niet slecht presteerde, de laan uitgestuurd werd. Maar we hoeven geen medelijden met Bosz te hebben. Hij heeft dit jaar minstens 3 x verdiend wat hij bij Ajax kreeg.
 
LFCx8
 
5
27 november 2017 om 08:26
Onzin wat Willem hier uitkraamt rechste directe als je 4-4 speelt naar 4-0 voorgestaan te hebben maar niet als je met 0-2 verliest? als dat gebeurt was dan was het echt voorbij geweest voor Bosz maar door die geweldige 1e helft zit die daar nog
 
NUFC_U2
 
1
27 november 2017 om 08:33
Onvoorstelbaar dat Dortmund na 1 tegendoelpunt bij een 4-0 voorsprong zo ver wegzakte... Hoe kan dit ? Het is te hopen dat er tegen Leverkusen gewonnen gaat worden. Bosz verdient het vertrouwen en alle steun bij Dortmund.
 
falcao
 
0
27 november 2017 om 09:03
Je zag het ook in die wedstrijd Duitsland - Zweden een paar jaar geleden. Na de 4-1 met nog genoeg tijd op de klok krijg je iets in de ploeg van `het zal toch niet?`. En dan is het psychologische spel op de wagen.
 
Leicester
 
1
27 november 2017 om 09:36
Heb het hier al vanaf dag 1 gezegd Bosz haalt de kerst niet. De kracht van Dortmund de laatste 5 seizoenen was nu net de razendsnelle omschakeling. Bosz wil precies het omgekeerde: hoog druk zetten. Dat vergt teveel aanpassingen. Daarnaast heeft hij een onthutsend zwakke achterhoede, een matige keeper en een topspits die al lang weg wilde zijn. Nee Dortmund heeft een foute keuze gemaakt maar om Bosz nu te ontslaan kost misschien teveel
 
123 bea 123
 
0
27 november 2017 om 11:48
Kost niet veel, die 1 t/m 3 miljoen maken niets uit bij een seizoen omzet van 406 miljoen. Op de bank liggen momenteel 116 miljoen. Vergis je niet, Borussia staat op plaats 10 van de rijkste clubs in de wereld.
 
Leicester
 
0
27 november 2017 om 18:04
Dat laatste hebben ze goed weten om te draaien in de laatste 15 jaar. Verkoop van die Franse jongen naar Barcelona speelt daarin ook een grote rol.
 
Millonario
 
0
27 november 2017 om 12:13
Als je 4-0 staat in de eerste helft, en da nog uiteindelijk met 4-4 eindigt moet je als coach toch ook knettergek worden van je spelers. Moet je dan echt nog gaan uitleggen hoe je zo'n score moet verdedigen aan professionele voetballers van het hoogste niveau? Waarschijnlijk haalt hij de Kerst niet, want in en tegen Leverkusen ff gaan winnen is ook niet evident.