Van Hanegem ergert zich om heldere reden nu al aan Ajax-trainer Farioli
Zondag, 26 mei 2024 om 22:32

Willem van Hanegem vindt dat Francesco Farioli te veel open deuren intrapt, zo maakt hij duidelijk in zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad. De columnist stelt dat de teksten van de trainer van Ajax 'voor de bühne' zijn en dat hij makkelijk wil scoren door Johan Cruijff en Louis van Gaal te noemen.

"Als je iets kritisch over de nieuwe trainer van Ajax zegt, schieten veel supporters van de club al in een kramp", zo begint Van Hanegem over de Amsterdammers. "Want het is daar zo slecht gegaan dat ze allemaal bidden dat deze man wel voor wat resultaten kan zorgen."

"Dat hij pas 35 jaar is, interesseert mij helemaal niets. Ook dan kun je een prima trainer zijn. Of hij dat ook is, gaan we zien. Maar dat de mensen nu al de polonaise inzetten omdat hij bij zijn vorige clubs vaak in het stadion bleef slapen, daar moet ik vooral om lachen. Zo van: kijk mij eens hard werken."

"Ja, hij wil opbouwen in zijn eigen strafschopgebied", vervolgt Van Hanegem. "En hij heeft een idee. Dat is prima, maar juich pas als dat ook echt te zien is. En maar Cruijff en Van Gaal blijven noemen in interviews, dat doet het ook altijd goed. Laat Farioli nu maar gewoon laten zien hoe hij Ajax aan het voetballen krijgt."

Van Hanegem refereert aan de uitspraken die Farioli direct na zijn aanstelling deed via de officiële kanalen van de Amsterdammers. "Ik had precies het gevoel dat dit perfect bij me paste, want het voetbal waar ik van hou en het voetbal dat ik wil overbrengen op het veld komt hiervandaan", legde Farioli zijn keuze voor Ajax uit.

"Dit is een van de weinige clubs ter wereld met zo'n duidelijk DNA op het gebied van speelstijl en het voetbal wat de fans op het veld willen zien. Het is een goede match tussen de club en mijn manier van denken en het voetbal waar ik van hou."

"Als we het hebben over mentoren en voorbeelden was Cruijff natuurlijk een van de gamechangers als voetballer en trainer", ging hij verder. "Zowel in zijn tijd bij Ajax als bij FC Barcelona. Voor alle trainers en voetballiefhebbers die na hem kwamen was het iemand om naar te kijken, met zijn ideeën en filosofie", aldus Farioli.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
17:00
17:00
Live meepraten op het EK: België - Slowakije
2
   
16:52
16:52
Roemenië begint EK 2024 met verrassende en ruime zege op teleurstellend Oekraïne
18
   
16:30
16:30
Wijffels over international: 'Ik denk dat hij uitstekend bij Ajax zou passen'
11
   
15:32
15:32
Transfersoap rondom Ajax-talent gaat door: 'Hij gaat tóch naar Feyenoord of PSV'
13
   
15:14
15:14
Brighton mengt zich in de strijd om handtekening Crysencio Summerville
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (90)

 
jopie123
 
248
26 mei 2024 om 22:37
Wat is het ook een gefrustreerd mannetje als het over ajax gaat.
 
PirZola
 
50
26 mei 2024 om 22:57
Dan lees of zie je zijn columns over Feyenoord niet! Over z`n eigen cluppie is hij nog vele malen kritischer hoor..
 
MessiBazoer
 
90
26 mei 2024 om 23:02
Het een sluit het ander niet uit..
 
summerof69
 
75
26 mei 2024 om 23:03
Een paar manden geleden vond hij Gimenez een van de beste spitsen ter wereld , en vond hij Hancko en Hartman nog Europese top , dat noem ik niet echt kritisch
 
PirZola
 
19
26 mei 2024 om 23:11
Dan mag je z`n stukjes wel even gaan lezen. In maart en april is hij juist uiterst kritisch geweest op Gimenez (en terecht) . Eind april noemt hij hem nog een "trieste spits` en dat er weinig over is van een goeie spits. En sorry dat hij niet alle Feyenoord spelers afzeikt als je zo`n goed seizoen hebt gedraaid. Hancko en Hartman hebben ook heel slecht gespeeld natuurlijk dus Willem mocht daar best wat kritischer ol zijn..ahum..
 
Afcakampioen
 
7
26 mei 2024 om 23:37
Ik lees zijn column ook nooit naar vz weet het altijd zo te brengen dat ik op het artikel hier wel klik.
 
Migi
 
3
27 mei 2024 om 07:08
Van Hanegem was juist voordat ie scoorde al kritisch op Gimenez, te kritisch naar mijn mening. Dus nu ben je stiekem een jokkebrok.
 
NJfromVOL
 
56
26 mei 2024 om 23:18
“Als je iets kritisch over de nieuwe trainer van Ajax zegt, schieten veel supporters van de club al in een kramp” klopt wel ...
 
summerof69
 
72
26 mei 2024 om 23:30
Ik zie er niet veel in de kramp schieten hoor, wel reageren op telkens weer dwaze uitspraken van Willem. "iedereen loopt de polonaise" wie dan in hemelsnaam ? bedoeld Willem daar de Ajax directie mee ? of een enkele Ajax supporter hier op VZ ?? Ver uit de meeste supporters zeggen allemaal hetzelfde , we gaan zien wat het wordt
 
InkeMontana
 
36
26 mei 2024 om 23:34
NJfromvol. Haha is natuurlijk wel zo dat je dan niks inhoudelijks meer kan reageren op een column van Willem, want dan zou het gelijk in de kramp schieten zijn, dat heeft ie inderdaad wel slim gedaan met deze uitspraak. Beetje zelfde als ik zeg dat Willem altijd in de kramp schiet als het over een onderwerp van Ajax gaat. Want hee kijk daar deze Column van ons Willem weer!
 
NJfromVOL
 
10
26 mei 2024 om 23:44
Inke, hij schiet ook vaak in de kramp over Feyenoord maar dat lijken “jullie” dan weer niet te zien…
 
Fairplay1
 
27
27 mei 2024 om 03:24
Ooohh vertel....en waar kan ik het lezen? Het verbaasd me dat ajacieden meestal met Ajax bezig zijn. Voor mij gevoel zijn de meeste ajacieden over deze trainer juist neutraal. Wij hebben het ergste al gehad, dus nu moeten we alles afwachten. Nieuwe trainer, nieuw elftal (Hopelijk). We zien het wel... Toen Feyenoord op zijn gat lag, kregen ze juist empatische reacties, wat ik ook wel begrijp. Maar zoals hoe, van Hanegem nu praat...zo hoor of lees ik geen geluiden. Polonaise lopen bij deze trainer....nergens lees ik dat en ook niet van supporters of fans. Maar Willem zit weer lekker te overdrijven.
 
LeidseHood
 
8
26 mei 2024 om 23:44
Ach niet mee eens, als ajacied. Prima opmerking van Willem, niet mega zuur, maar meer voorzichtig. Althans, zo lees ik het. Maar ik heb een zwak voor Van Hanegem.
 
GerrieSplinter
 
12
27 mei 2024 om 08:51
Van Hanegem ergert zich om heldere reden nu al aan nieuw trainer....." De reden? Hij wordt trainer bij Ajax! Wederom een fantastische analyse van Cruijff wannabe Van Hanegem......
 
kneiter010
 
5
27 mei 2024 om 09:27
Cruyff wannabee? Ga je mond spoelen, je hebt geen idee waar je over praat. Cruyff was een groot fan van de Kromme.
 
DolorAsinum
 
1
27 mei 2024 om 10:18
"wat is het ook een gefrustreerd mannetje als het over ajax gaat". Heeft daar helemaal niets mee te maken. Van Hanegem is 75 jaar oud en is van nature al geen lachebekje en iemand die zich extreem snel aan iets ergert. Waar hij zich nu weer aan ergert gaat helemaal nergens over. Dat is van het zelfde laken een pak als de ergernis die sommige mensen hadden ten aanzien van het accent van Erik ten Hag en het steenkolen Engels van Louis van Gaal. Ik vind het behoorlijk zielig als over zo'n bagatel valt en zelfs niet in overweging wenst te nemen dat Farioli daadwerkelijk bewondering heeft voor mensen als Cruijff en Van Gaal. Wat Van Hanegem beweert, dat het voor de bühne zou zijn, is volstrekt ongeloofwaardig. Dat zou nog kunnen als hij coach van een topclub als Real Madrid zou zijn geworden, maar bij het Ajax in de huidige staat waarin de club verkeert is dat volstrekt overbodig. Bij Ajax zijn ze superblij dat ze in de situatie waarin de club momenteel verkeert en met het oog op de grote saneringsoperatie die moet gaan plaatsvinden om de begroting weer toekomstbestendig te maken, een beloftevolle coach van het kaliber Farioli zich bereid heeft getoond om de boedel over te nemen. En dus heeft hij het helemaal niet nodig om de achterban te pleasen, hij zal moeten leveren anders wacht hem het zelfde lot als zijn voorgangers na de periode Ten Hag. En het is een superintelligente en hoogbegaafde man die prima in staat is om dat aan te voelen.
 
Paolo Maldini
 
0
27 mei 2024 om 18:50
En toch heeft ie gelijk in wat ie zegt. Op z'n typisch Feyenoords is zijn boodschap: geen woorden, maar daden
 
LosBlancos1999
 
113
26 mei 2024 om 22:37
Dat doet toch iedere trainer als hij bij een nieuwe club komt? Willem is aan het zeuren om het zeuren.
 
Gryudo
 
0
27 mei 2024 om 08:05
Het probleem ligt in het feit dat we de vraag, is dit een goede trainer voor Ajax, beantwoord willen zien. Hiervoor zou je beter de TD kunnen interviewen, want het is interessanter om te weten waarom Ajax bij hem uitkomt, dan waarom Farioli op het aanbod van Ahax inging.
 
Daei16
 
14
26 mei 2024 om 22:38
Net zoals Sjaak Swart Dirk Kuijt of Arne Slot (licht) demagogisch vindt. Maar Cruijff had wel een bepaalde visie op het spelletje als speler en trainer, dus je kunt het moeilijk onzin noemen.
 
FR010FRDAM
 
39
26 mei 2024 om 22:39
Zullen veel mensen weer vallen over Willem. Maar ergens heeft hij gelijk. Hij roept mensen willen horen, handig, maar uiteindelijk moet hij het laten zien
 
DonaldPump
 
78
26 mei 2024 om 22:42
Moet hij dan dingen roepen die mensen niet willen horen? Verder vind ik juist dat Farioli op tactisch gebied duidelijk van zich laat horen en duidelijk een visie heeft. Met open deuren intrappen valt het wel mee. Hij geeft bijvoorbeeld niet aan dat die sowieso 4-3-3 zou spelen. Van Hanegem is over het algemeen gewoon altijd zuur over alles dat geen Feyenoord is
 
kneiter010
 
2
27 mei 2024 om 09:28
Complete onzin, hij is nl altijd heel kritisch op z’n eigen cluppie.
 
Strandbal
 
36
26 mei 2024 om 22:42
Hij roept wat mensen willen horen, net als werkelijk elke andere speler en trainer in het eerste interview voor de nieuwe club. Dus ja, dit noemen is….euhm…..hoe heet dat ook alweer….. Oh ja: een open deur intrappen!
 
sebasjuh
 
15
26 mei 2024 om 22:48
En voor dat laten zien moet je dus de tijd krijgen maar dat heb je tegenwoordig al niet omdat iedereen al over je eerste zin in dit land een plasje moet doen. Ben benieuwd naar de column van Willem als de nieuwe Feyenoord trainer zal zeggen wat een geweldig publiek de club heeft en dat het de mooiste club van het land is. Of hij dan net zo erover zal vallen met de open deuren ??
 
D.costa9CFC
 
37
26 mei 2024 om 22:50
Klopt hij moet het nog laten zien. Daarom is het zo vreemd dat willem nu al aan het zeuren is. Want die antwoorden zijn helemaal niet zo gek aangezien Ajax meestal trainers met een bepaalde filosofie haalt.
 
FR010FRDAM
 
22
26 mei 2024 om 22:53
Ja, als ik eerlijk ben moet ik zeggen dat ik het met je eens ben. Moet op mijn vorige comment terugkomen. Willem praat voor zijn beurt.
 
Amsterdam4
 
8
26 mei 2024 om 23:00
@FR010FRDAM, netjes van je. Blij met nieuwe trainer? Brian Priske wordt nieuwe Feyenoord-trainer, meldt zeer betrouwbare journalist in Denemarken. VZ slaapt nog n beetje, maar zal zo wel komen met breaking nieuws ;-)
 
DeEchteAjacied
 
14
26 mei 2024 om 23:00
En al zegt Farioli niets over de geschiedenis van Ajax is het maar een passant. Dit is gewoon zeiken om het zeiken en een duit in het zakje willen doen. Niets meer en niets minder. Hij heeft nog geen seconde op het trainingsveld gestaan bij Ajax en wordt nu al afgemaakt door de gehele Nederlandse media. Waar hebben we het over jongens?
 
ninjakai
 
12
26 mei 2024 om 23:24
Alleen roept hij dat dus juist niet. Willem pakt wat one liners van Ajax tv, maar de beste is direct op vrijdag een uur lang met een aantal mensen can de pers gaan zitten in een soort van ronde tafel gesprek waarin ze hem gewoon vragen mochten stellen. Het gesprek begon eerder dan gepland, ging langer door dan gepland en hij gaf direct aan dat hij wat langer van stof kan zijn als het over voetbal gaat. Wat de algehele consus is van dat gesprek, is dat hij zijn antwoorden over voetbal en bijbehorende voetbalvisie zeer goed kan onderbouwen en duidelijk en helder overbrengen. Gelijkertijd zijn ze allemaal Mislintat niet vergeten want die kon het ook, dus moeten ze get echt alle.aal nog maar zien. Totaal niet in lijn met wat Willem roept in zijn kolom. Francesco wordt niet vanuit Ajax hoek gezien als de Messias. De eerste geluiden zijn positief en lijkt hij te zijn wat Ajax nodig heeft en het biedt hoop. Maar de meeste trappen op de rem en moeten het nog maar zien. Dat overdreven positieve dat hij hey allemaal wel gaat regelen komt voornamelijk van nederlandse spelers doe onder hem gewerkt hebben, die voor het overgrote deel te bestempelen zijn als ex psv'ers....
 
FapTheRooster
 
2
27 mei 2024 om 09:05
Wat verwacht je dan? "Ik kwam vorige maand voor het eerst op deze club en ik schrok mij een ongeluk van dit immens lelijke stadion. Toen werd ik ontvangen door een stel oude lullen die allen maar al te interessant wilden doen. Daarna ging ik kijken naar de training en schrok mij een ongeluk. Dit moet ik gaan leiden? Kansloze missie. Ik heb er zin in!"
 
Downwards
 
71
26 mei 2024 om 22:41
Ah Willempie, daar is ie weer. En wat een verassing dat zijn columnpje weer over Ajax. Als je een seizoenskaart wil in Amsterdam moet je dat gewoon zeggen. Dan gaan we dat regelen.
 
PirZola
 
5
26 mei 2024 om 23:01
Of de media die alleen het stuk over ajax eruit haalt?? heb deze column niet gelezen hoor maar vaak zegt van hanegem veel meer maar dit scoort natuurlijk lekker om alleen de stukjes over andere clubs eruit te halen. Willem is juist altijd uiterst kritisch over Feyenoord en over de spelers. Maar iets zeggen over spelers/trainers van ajax mag zo horen weer niet, zal tegen Willem zeggen om mee te gaan in de hosanna stemming..
 
FapTheRooster
 
5
27 mei 2024 om 09:07
Van Hanegem heeft het niet uitzonderlijk veel over Ajax hoor. Ook is hij niet negatiever (of positiever) over Ajax dan anderen dat zijn. Hij schrijft over wat er leeft. Doorgaand erg negatief (wie het ook betreft). Alleen zal jij wel alleen VZ lezen, waar er enkel stukjes over Ajax uit worden gehaald.
 
henkie antonio
 
11
26 mei 2024 om 22:42
Willem heeft helemaal gelijk natuurlijk. Laat hem eerst maar eens wat laten zien. Ik denk dat het goed fout kan gaan met hem, want hij heeft niet de naam al opgebouwd om lang het voordeel van de twijfel te krijgen. Het hoeft maar even fout te gaan volgend seizoen en hij zal de wind van voren krijgen en niet zo'n beetje ook. Dan helpt dit niet mee, want voor hetzelfde geld speel je na een maand toch weer heel anders voetbal dan dat je wilt vanwege het resultaat.
 
SpeedyAFC
 
25
26 mei 2024 om 23:01
Gelijk? Wat had je dan willen horen. Ik wil zeer voorzichtig opbouwen met veel mensen achter de bal om zo weinig risico in de omschakeling te lopen? Deze trainer geeft gewoon zijn voetbal visie weer. En daar is niks mee. Het enige probleem dat Willem heeft is dat het de nieuwe trainer van Ajax is. Was ie bij Feyenoord aan de slag gegaan, dan had hij het allemaal zeer verfrissend gevonden.
 
PirZola
 
4
26 mei 2024 om 23:04
SpeedyAFC, onjuist. Als er iemand kritisch is over Feyenoord en z'n spelers is van hanegem het wel hoor. Of is je mening alleen maar op dit stukje gebaseerd?
 
Bossie
 
20
26 mei 2024 om 22:44
Het ligt er misschien iets te dik boven op , maar hij kan toch wel.echt Cruijff en van Gaal als voorbeelden zien. En over het slapen op de club kwam in eerste instantie niet van de trainer maar van een speler, hij bevestigden dat alleen. Natuurlijk moeten we afwachten hoe het allemaal.gaat lopen , dat geldt immers voor elk seizoen
 
Sulejmanii
 
17
26 mei 2024 om 22:53
Bossie precies, Van Hanegem is weer eens niet goed geïnformeerd. Hij beaamde alleen die vraag, en liep er dus niet zelf mee te koop.
 
Homelander
 
13
26 mei 2024 om 22:45
En als hij niets zegt dan zal van Hanegem zeggen dat hij onze voetbalgeschiedenis niet respecteert, zo kun je altijd ergens over zeuren.
 
Bij-zonder
 
5
26 mei 2024 om 22:46
Willem heeft gelijk. Hoorde al een aantal mensen enthousiast worden omdat hij het over Cruijff en het Ajax DNA had.. Lekker afwachten, de vorige verlossers hadden ook mooie woorden maar brachten het ook niet. Gewoon de kat uit de boom kijken.
 
summerof69
 
29
26 mei 2024 om 22:59
Ajacieden moeten eerst schriftelijk bij Willempie aanvragen of ze enthousiast over een speler of trainer mogen zijn , wat een minderwaardigheidscomplex heeft die kerel zeg
 
Bij-zonder
 
1
26 mei 2024 om 23:07
Niemand zegt dat, maar om nou onder de indruk te zijn van een trainer omdat hij Cruijff als voorbeeld heeft en op de club slaapt.. Nee als ik Ajacied was zou ik het lekker afwachten.
 
Chuck01
 
3
27 mei 2024 om 00:01
Dat doet ook bijna iedere ajacied, alleen de eerste geluiden van ex-spelers van hem zijn positief. Dat is leuker om te horen dan wanneer je alleen maar negatieve geluiden hoort. Ben ik daarmee enthousiast? Nee, eerst zien dan geloven.
 
kneiter010
 
1
27 mei 2024 om 09:32
Weet jij de definitie van een columnist? Nee dat dacht ik al.
 
Bruine Kevin
 
13
26 mei 2024 om 22:50
Jammer Willem, erg jammer.
 
AfcaEric
 
22
26 mei 2024 om 22:55
Ah, daar is de oude zuurpruim van Feyenoord. Wellicht krijgen we komende week de zuurpruim van Ajax (sjaak Swart) en de 2 zuurpruimen van PSV (broertjes van de Kerkhof) ook nog even in het nieuws. Mooi verhaal weer Willem. Er is geen enkele Ajacied met z'n gezonde verstand die nu al gaat roepen dat Farioli ons de Champions League o.i.d. op gaat leveren, maar net zoals de 99,9% goede supporters in de stadions zit er altijd wel een handjevol debielen bij. Als je daar dan je nieuws artikeltjes over wilt/moet maken: lekker doen. Neem dan wel op de koop toe dat niemand je meer serieus neemt.
 
kneiter010
 
1
27 mei 2024 om 09:33
Ja want iemand die de column niet gelezen heeft en dus niet eens weet waar hij op reageert is wel serieus te nemen toch.
 
Reinaldinhoo
 
6
26 mei 2024 om 22:56
Ik snap willem hij had voor Willem natuurlijk ook Mario Been in dat rijtje moeten noemen!
 
ModricMagic
 
5
26 mei 2024 om 23:13
Tja in Nederland moet je toch wel over iets gaan zeuren haha. Kritiek krijgen omdat die Cruyff en Van Gaal noemt. Laat hem maar eerst beginnen hier en dan mag je hem beoordelen op zijn kwaliteiten als trainer.
 
idev
 
4
26 mei 2024 om 23:19
Daar kan je toch geen kwaad ik zien? Kom op, de beste man Farioli moet toch iets zeggen? Hij heeft zich wel wat verdiept in de club, laat dat blijken. Maar het wordt gezegd door een ras Feyenoorder. In dat licht genomen...
 
kneiter010
 
1
27 mei 2024 om 09:34
….heb ik nog nooit een column van hem gelezen en roep dus eigenlijk maar wat. Anders wist ik hoe hij normaal in z’n columns snoeihard is voor z’n eigen cluppie.
 
RedBaron
 
2
27 mei 2024 om 11:40
Dat roepen alle Feyenoorders altijd over de column van Van Hanegem. Ik lees het AD en laat me voor mijn wekelijkse potje ergernis ook altijd weer verleiden om de column van Van Hanegem te lezen. De beste man heeft het zonder uitzondering werkelijk iedere week over Ajax. Het gaat maar zelden over Feyenoord en ook dan niet zonder nog een sneer uit te delen naar Amsterdam. De meest opvallende uitspraken gaan altijd over Ajax. Het maakt daarbij niet uit of het een seizoen is waarin Ajax kampioen wordt of de halve finale van de CL gehaald wordt of zoals afgelopen jaar een seizoen waarin in Amsterdam werkelijk alles verkeerd gaat en tegen zit. Het is altijd negatief. Het is gewoon pathologisch. Hij heeft een Ajax trauma. Hoe kun je het nou in je hoofd halen om uit de helemaal niet opvallende uitspraken van Farioli al iets negatiefs te halen. Vrijwel niemand in Amsterdam of daarbuiten weet of Farioli een goede trainer is of juist niet. Het enige optimisme is gebaseerd op het feit dat je zou denken dat het niet gauw veel slechter kan zijn dan dat het dit seizoen al was. De rest moeten we gaan zien en zo denkt vrijwel iedereen er over. Als hij dan zegt dat de mensen nu al de polonaise inzetten omdat hij bij zijn vorige clubs vaak in het stadion bleef slapen dan denk ik wat verzin je nou zelf. Een journalist heeft dat opgeschreven omdat hij da blijkbaar bij een vorige club deed. Maar welke mensen zetten de polonaise op basis daarvan dan de polonaise in? Helemaal niemand.
 
zeuxis
 
11
26 mei 2024 om 23:22
Op de vraag van een journalist of het waar was dat hij vaak in het stadion bleef slapen antwoordde Farioli bevestigend. Hij bracht het zelf niet ter sprake. Hij noemt zich geen workaholic maar een monomane liefhebber. En Farioli is niet pas over Ajax en Cruijff gaan praten toen hij contact had met de club. De huidige commentatoren stellen zich niet op de hoogte voordat ze met een mening komen. Van van Hanegem tot van Basten: het zijn een beetje luilakken geworden. Een beetje onderuit zitten en overal over 'nee da's niks' zeggen. Levert evenveel geld op als je best doen, dus waarom zou je?
 
pinko
 
0
26 mei 2024 om 23:23
Het is toch altijd eerst zien en dan geloven? Iets van geen woorden maar daden;-))
 
JozefKiprich
 
4
26 mei 2024 om 23:32
Willem heeft weer eens helemaal gelijk. Farioli doet wat uitspraken en alle ajax supporters denken dat er weer een nieuwe verlosser is opgestaan. Deze beste man gaat het heel lastig krijgen en dat is niet heel gek met wat er rondloopt in Amsterdam qua spelersmateriaal.
 
summerof69
 
16
26 mei 2024 om 23:40
"en alle ajax supporters denken dat er weer een nieuwe verlosser is opgestaan." het houdt niet op, niet vanzelf ...
 
Sulejmanii
 
8
27 mei 2024 om 01:42
Houd toch op Jozef, niks alle supporters. Want de meesten hier, geven hem een eerlijke kans en houden rekening met plek 3.
 
MT87
 
1
27 mei 2024 om 00:03
Ik vind Farioli heel goed overkomen, op inderdaad dat gedeelte na. Willem verwoordt het goed. De laatste die al die dooddoeners uitbraakte had vlassig blond haar en een slordig baardje. Cruijff dit, en Cruijff dat. En vervolgens kocht hij wingbacks, een linkshalf, schaduwspitsen... en weinig wat met 433 te maken heeft.
 
Adzevedo
 
3
27 mei 2024 om 00:20
Ik heb inmiddels zeker 15 trainers meegemaakt bij Ajax. Natuurlijk zijn die eerste persconferenties een kampioenschap open deuren intrappen, zeggen wat de achterban wilt horen. Dat is bij Farioli niet anders. Maar die generalisatie naar de Ajax achterban van Willem, alsof we allemaal de polonaise lopen en plots denken dat er een verlosser is gekomen vind ik wel beetje ridicuul. Ik denk dat ik als Ajax supporter een beter inzicht heb in de sentimenten van de onze achterban dan Willem op hoge leeftijd die vanuit Rijnmond commentaar levert en zich niet onder Ajax supporters begeeft. Er valt nog niks zinnigs over Farioli zijn falen/succes bij Ajax te zeggen. We gaan het zien, er zal sowieso het nodige aan de selectie moeten veranderen.
 
JanMetDeKorte
 
3
27 mei 2024 om 00:34
Ach ja, die man blijft voorspelbaar. Als straks die Deense coach wordt aangesteld bij Feyenoord en zulk soort dingen zegt, zal het waarschijnlijk prachtig zijn en respect voor Feyenoord laten zien. Maar ja, hij kan niet anders dan krom lullen.
 
Mattiaspsv
 
0
27 mei 2024 om 06:57
Van Hanegem is hier wel een beetje zuur maar hij heeft natuurlijk wel een punt, dat die beste man het goed gaat doen is toch vooral wishfull thinking. Ik gun het Ajax van harte maar als PSV zo'n bagger seizoen had gedraaid had ik persoonlijk liever een trainer gehad die zijn strepen al verdiend had en over een stukje ervaring beschikte en daardoor een stukje rust zou brengen.
 
Migi
 
0
27 mei 2024 om 07:13
Tja wat moet een trainer dan roepen. Heel veel meer dan cliches kan je er toch niet uitgooien voor je echt begint. Ze hopen bij Ajax gewoon op de ommekeer, laat ze lekker Wimpie.
 
FGLJN
 
0
27 mei 2024 om 07:37
Waarom meteen ervan uitgaan dat het bewust een praatje voor de bühne was? Ajax haalt een trainer wiens filosofie past bij die van de club, en als die trainer open vertelt over zijn filosofie, tja dan is dat toevallig inderdaad wat de fans graag willen horen. Wat had hij dan moeten doen volgens Willem, expres gaan staan liegen daar, om maar te vermijden wat de fans willen horen? Man man man
 
makaveli1996
 
0
27 mei 2024 om 07:54
Ik zal ook een harstilstand krijgen als deze man zich ergens niet aan ergert.
 
invuurenvlam
 
1
27 mei 2024 om 08:00
Niemand bij Ajax loopt de polonaise en kijkt de kat uit de boom, echter is dat voor zure Willem uiteraard wel ergens een reden om zich negatief uit te laten??...man ga lekker zeiken over je eigen club en stad!
 
lelijknatnek
 
0
27 mei 2024 om 08:08
Ik hoop van harte voor de Ajacieden dat volgend seizoen een stuk befer zal verlopen dan dit jaar. Al vond het ik het als Psv'er soms wel grappig om kale en kokkie continu te horen gallen over hun eigen clubbie, toch ben ik van mening dat een kwalitatief en strijdbaar Ajax in goede doen het niveau van de eredivisie opschroeft. Een jaartje vond ik wel grappig, maar nu verwacht ik dat jullie gewoon weer mee moeten gaan doen, zijn jullie ook aan de stand verplicht eigenlijk.
 
JackSparrow
 
0
27 mei 2024 om 08:29
Nou Willem, noem mij 1 trainer die voorafgaand aan een dienstverband dat niet doet. Toch logisch dat een trainer bij welke club zich uit met algemeenheden en dingen die volgens een clubcultuur moeten, dingen die supporters graag willen horen etc.
 
Jeffd
 
1
27 mei 2024 om 10:15
Het valt mijn op dat als de oude garde aan het woord komt het doorgaans negatief is. Dit is ook zo bij Sjaak Zwart en de broertjes van de Kerkhof. Als ik bij mijn 91 jarige oma op bezoek ga, zie ik ook alleen maar sacherijnen in dat verzorgingstehuis. Volgens mij worden een hoop mensen zuur als ze zich realiseren dat ze in de laatste fase van hun leven zitten. Hopelijk overkomt mij dat nooit.
 
Dramatisch
 
0
27 mei 2024 om 14:29
Dat heb ik nou met Van Hanegem die altijd maar bezig is met Ajax.