Van Hanegem tipt nieuwe én verrassende rol voor Ziyech bij Chelsea
Donderdag, 30 juli 2020 om 20:22

Willem van Hanegem weet precies waar Hakim Ziyech komend seizoen moet gaan spelen bij Chelsea. Volgens de oud-international moet de van Ajax overgekomen Marokkaans international niet als rechtsbuiten of aanvallende middenvelder worden gebruikt. "Het is een beetje gek, maar ik zou hem centraal op het middenveld opstellen", vertelt Van Hanegem in gesprek met FOX Sports.

"Ik heb Chelsea van de week zien spelen", vertelt Van Hanegem aan Hans Kraay jr, waarschijnlijk doelend op de 2-0 zege op Wolverhampton Wanderers. "Chelsea komt mensen tekort die een verbinding maken. Tussen de middenvelders, voorhoede en achterhoede. En die hadden ze in die wedstrijd niet. Natuurlijk kun je zeggen: 'ja, maar die Fransman deed niet mee'", verwijzend naar Ngolo Kanté. "Maar dat is niet zo'n verfijnde voetballer als Ziyech."

Kraay jr. herhaalde de stelling van Van Hanegem. "Dus als jij trainer van Chelsea zou zijn, zou je Ziyech niet hangend op rechtsbuiten zetten en ook niet op tien. Je zou hem als een van de voetballende controleurs neerzetten?" Van Hanegem: "Ja, omdat hij dat vermogen in zich heeft. Alleen, het is op het middenveld wel wat drukker. Dan moet je nog sneller leren handelen. Dat vermogen heeft-ie wel, maar dat is wel iets waar je rekening mee moet houden."

Doorgaans kiest Lampard centraal op het middenveld voor Mateo Kovacic als verbindingsspeler. Ook bijvoorbeeld Billy Gilmour zou een optie kunnen zijn. De negentienjarige Schots jeugdinternational, die drie jaar geleden overkwam van Rangers FC, kreeg dit seizoen in negen wedstrijden een kans van Lampard.

Chelsea besloot het competitieseizoen afgelopen zondag met een 2-0 overwinning op Wolverhampton Wanderers en gaat zodoende volgend jaar als nummer vier van de Premier League de Champions League in. Zaterdagavond strijdt de ploeg van Frank Lampard met stadsgenoot Arsenal om de FA Cup. Ook de finale van het beroemde bekertoernooi moet Ziyech nog aan zich voorbij laten gaan.

Meer nieuws
   
20:10
20:10
Marcus Thuram heeft via Instagram uiterst opmerkelijk verzoek aan Inter-fans
0
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Champions League: Bayern München - Real Madrid
9
   
19:41
19:41
Matthijs de Ligt ontbreekt in basisopstelling Bayern; wel plaats voor Mazraoui
13
   
18:56
18:56
Ancelotti zet Camavinga verrassend genoeg op de bank tegen Bayern
20
   
18:25
18:25
Donkere wolken boven Arnhem: licentiecommissie stelt Vitesse nieuwe deadline
72
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (18)

 
Jesaja
 
11
30 juli 2020 om 20:42
Hmm... Moet ie wel werken aan zijn balverlies op die positie kan dat heel snel fataal zijn. Het loopvermogen heeft ie wel voor die positie
 
InkeMontana
 
42
30 juli 2020 om 20:42
Hmm, denk dat je dan veel van zijn aanvallende impulsen gaat missen. Ziyech legt graag aanvallend risico in zijn spel en dat kan vanaf die positie niet echt. Zou `m zeker belangrijk maken, want dat kan` ie wel aan, maar dan wel vanaf de 10. Moet toch die vrijheid blijven houden om die heerlijk steekpasses te geven en eventueel naar de zijkant uit te wijken voor zo`n heerlijke voorzet op maat. Ja, wat gaan we deze man missen bij Ajax.
 
MessiBazoer
 
7
30 juli 2020 om 20:44
Als hij in de PL op 10 speelt, moet je wel echt een Kante achter hem hebben staan. Niet dat hij Ziyech niet mee verdedigd, maar gezien zijn risico moet je verdedigend wel sterk staan dan. Zou hem gewoon als hangende rechtsbuiten gebruiken.
 
PeerBerwers
 
74
30 juli 2020 om 20:56
Gelukkig speelt Kante ook bij Chelsea.
 
Robinho010
 
2
30 juli 2020 om 21:40
@InkeMontana lekke hangend op rechts joh, daar heeft hij veruit het meeste rendement en uiteindelijk kan hij zich daar beter vrij spelen omdat men het centrum dicht houdt. Dan is hij makkelijker te bereiken en kan hij gebruik maken van de half spaces. Is mijn mening.
 
Japie_Krekel
 
10
30 juli 2020 om 20:55
Ziyech speelt al heel zijn carriere op 10 of in en vrije rol vanaf de rechterflank. nu gaat hij naar een nieuwe club in een competitie waar het niveau veel hoger ligt als hier en dan ga je het hem moeilijk maken door hem opeens op een onwennige positie neer te zetten. dat lijkt mij niet verstandig. we hebben toen gezien hoe dat bv met Sulejmani onder Van Basten ging die opeens op rechts en op 10 moest spelen bij een stap omhoog naar Ajax terwijl hij gewend was alleen op links te spelen. die werd nooit meer de oude. Griezmann bij Barca die werd misbruikt als linksbuiten hetzelfde verhaal
 
frenkiedjong
 
1
30 juli 2020 om 23:15
Ziyech speelde onder peter bosz gewoon als centrale middenvelder met de punt naar achter ik denk zeker dat Ziyech de kwaliteiten in zich heeft in de punt naar achter samen met kovacic of mount een heel goed middenveld kan vormen en met kante of Jorginho daar achter
 
Japie_Krekel
 
4
30 juli 2020 om 23:43
op 10 zou kunnen maar je moet hem niet als een soort creatieve controleur gebruiken. ik dacht dat Van Hanegem dat bedoeld maar misschien heb ik dat dan verkeerd begrepen
 
real8madrid
 
16
30 juli 2020 om 20:56
‘ja, maar die Fransman deed niet mee’”, verwijzend naar Ngolo Kanté. Ik, als Belg, ken de beste man niet genoeg maar als ik dit zo lees is het vrij moeilijk om hem serieus te nemen. Ook nog eens aangezien hij hem hier noemt als verbindingsspeler terwijl Mount, Kovacic, Jorginho etc dat nog meer zijn
 
romarky
 
7
30 juli 2020 om 22:44
Ik zou hem ook als Belg serieus nemen, van Hanegem mag dan regelmatig een ouwe zeur zijn, verstand van voetbal heeft hij zeker. Hij zegt ook helemaal niets verkeerd, alleen het feit dat velen het een risico vinden, dat kan ik me ook wel voorstellen. Maar van Hanegem houdt er wel van om gasten in het diepen te gooien en laten we wel wezen, de spelers die jij opnoemt zijn niet beter dan Zyech, ze hebben wat meer ervaring in de PL.
 
real8madrid
 
1
31 juli 2020 om 01:56
Het feit dat hij kante niet eens bij naam kent en hem vervolgens noemt als Belg doet mij niet meteen denken dat hij veel inzicht heeft
 
Bon Jovi
 
6
30 juli 2020 om 23:27
Is natuurlijk nogal onrealistisch en naïef om te beweren dat Ziyech op die positie kan spelen. Tegen ploegen als Wolverhampton is dat haast zelfmoord. Maar van Hanegem is natuurlijk wel een grote naam in de voetbalwereld die zich ruimschoots heeft bewezen en wel wat meer respect verdient. Hij is gewoon wat ouder, jij zal ooit ook zo oud worden. Hopelijk althans. Van Hanegem is ergens tussen de 75 a 80 denk ik, dan is het normaal dat je het realisme wat uit het oog verliest en ook dat je moeite hebt om op spelersnamen te komen. Wijlen mijn grootvader kon jou de top 3 van de Tour de France van 1965 geven, maar zijn korte termijn geheugen was niets meer waard.
 
JoshuaK_
 
11
30 juli 2020 om 21:33
Ervan uitgaande dat de geruchten rondom Havertz op waarheid gebaseerd zijn, zal Ziyech volgend seizoen maar op een plek worden geposteerd en dat is hangend op rechts. Ik denk dat van Hanegem Kovacic hier enorm onderschat, wat echt een geweldige verbindingsspeler is die de linies bij elkaar kan brengen.
 
byrazzz
 
2
30 juli 2020 om 21:38
We hebben Ziyech bij Ajax gezien vanaf rechtsbuiten en vanaf het middenveld. Op beide posities maakte hij het verschil maar vond ik hem vanaf het middenveld het effectiefst, verdedigend stond hij zijn mannetje en nam hij het team op sleeptouw en aanvallend wist hij de aanvallers in stelling te brengen met combinaties, passes en voorzetten. Ik hoop dan ook dat hij bij Chelsea vanaf het middenveld zal spelen, mocht dan in de fysiek zware PL toch net iets teveel zijn voor hem dan kan hij altijd nog vanaf rechts het verschil maken.
 
Gooner4
 
4
30 juli 2020 om 22:01
Hoe kun je dit nou zeggen? Natuurlijk heeft hij de voetballende kwaliteiten, maar hij legt enorm veel risico in zn spel waardoor hij zo goed is. Op het middenveld kan dit niet. Je kunt daar niet 20x de bal verliezen, dan sta je met 5-0 achter. Zit gewoon in Ziyech, dus lekker voorin laten staan. Daarnaast koop je hem omdat hij zo goed was op rechts, dan ga je hem niet centraal in het midden zetten
 
Broodje Eend
 
2
30 juli 2020 om 23:40
Natuurlijk onzin. Voldoende spelers bij Chelsea die beter zijn in een controlerende rol dan Ziyech. Ziyech heeft naam gemaakt als aanvallende spelmaker, laat hem daar dan ook zijn faam mee maken.
 
Aad3Barkie
 
0
31 juli 2020 om 06:46
Kante niet verfijnd? Denk dat hij stiekem meer mensen uitdolt en speelt als ziyech.