Van Hanegem wijst op 'aparte' situatie bij Feyenoord na mislukte transfer
Maandag, 25 mei 2020 om 06:52

Willem van Hanegem snapt dat Bryan Linssen niet is ingegaan op de aanbieding van Feyenoord. De aanvoerder van Vitesse was in gesprek met de clubleiding van de Rotterdammers, maar heeft het aanbod van technisch directeur Frank Arnesen naar de prullenbak verwezen. De Kromme kan zich goed voorstellen dat Linssen aast op een beter contract en dat hij daarom volgend seizoen niet in De Kuip zal spelen.

Hoewel Feyenoord van mening is dat Linssen een goed aanbod is gedaan, had de speler zelf daar een ander gevoel bij. Hij liet weten dat uit het aanbod niet bleek dat de Rotterdammers hem heel graag wilden hebben. "Bij Feyenoord zeggen ze dat het roer omgaat qua salarissen", schrijft Van Hanegem in zijn column voor het Algemeen Dagblad. "In De Kuip noemden ze voormalig technisch directeur Sjaak Troost al eens 'Sintersjaak' omdat hij net als zijn voorganger Martin van Geel werkelijk enorme salarissen gaf aan modale spelers. Liam Kelly staat bijvoorbeeld nog altijd op de loonlijst van mijn club voor ruim 600.000 euro. En Luciano Narsingh verdient nog veel meer."

Linssen zegt Feyenoord af en aast op het buitenland: 'Ik word al grijs'

"Dan snap ik dat een transfervrije speler als Bryan Linssen niet blij wordt van een eerste aanbieding die een paar ton lager ligt dan het salaris van andere spelers", vervolgt de oud-voetballer van onder meer Feyenoord. "Dat is - ook nu er crisis is - apart. Linssen zei nee tegen Feyenoord. Er zijn Feyenoorders die hem dat kwalijk nemen. Ik vind het zijn goed recht." Linssen heeft nog altijd geen nieuwe club gevonden, maar naar eigen zeggen was hij in gesprek met een club uit de Bundesliga, terwijl hij in de media gelinkt werd aan Besiktas.

Van Hanegem is blij dat in Duitsland de bal weer is gaan rollen. Hij zegt uit te kijken naar de wedstrijd tussen Borussia Dortmund en Bayern München van dinsdagavond (18.30 uur). "Daar ben ik benieuwd naar", vertelt hij. "Vooral naar spits Erling Haaland. Hij is niet zo verfijnd als de allergrootste spelers op aarde, maar ik vind hem wel een fenomeen. Aan het begin van dit seizoen oefende Feyenoord tegen Red Bull Salzburg en toen was die gozer niet af te stoppen. Hij bleef ook daarna maar scoren en doet dat nu in de Bundesliga."

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
0
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
6
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
25
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (15)

 
NJfromVOL
 
27
25 mei 2020 om 07:35
Uitgekauwd onderwerp inmiddels. Ja, het is onverantwoord de Kellys en Narsinghs dergelijke salarissen te geven en daarom moeten ze daar nu zsm mee stoppen. De fout van gisteren is niet de norm van vandaag.
 
LaPaloma
 
13
25 mei 2020 om 07:44
De naweeën van deze fouten zullen ze echter helaas nog merken zolang genoemde spelers onder contract staan. Mogelijke aanwinsten zullen dat altijd gebruiken in onderhandelingen lijkt mij. Arnesen lijkt mij ook wel een goede weg ingeslagen, echter moet hij eerst nog een hoop puinruimen van zijn voorgangers.
 
NJfromVOL
 
6
25 mei 2020 om 07:59
Inderdaad wordt helaas een deel van je salarisruimte opgebruikt door twee spelers die niet zo bijster veel toevoegen. Arnesen is in ieder geval het verwachtingspatroon, dat mogelijke nieuwe aanwinsten hebben door te wijzen op deze salarissen, al aardig aan het afbreken. Zie Linssen.
 
Scouserper
 
7
25 mei 2020 om 07:41
Linssen heeft echt pech door op moment van Coronacrisis transfervrij te zijn. De torenhoge salarissen worden nu even niet toegekend,misschien in China weer of de Emiraten,maar hij lijkt mij nog ambitieus genoeg om in een beter aangeschreven competitie te gaan ballen. Ik zag in een andere topic Kã¶kcu met een foto met zijn mooie auto,gebruikt hij nu ook zo`n "eigen merk" zoals Cr7?!?!
 
Robinho010
 
2
25 mei 2020 om 08:55
Het is beter om transfervrij te zijn dan dat de club een transfersom moet betalen voor een speler. Maar goed, Corona helpt inderdaad niet mee
 
Vakkie D
 
0
25 mei 2020 om 10:28
Nou het is een autogarage die hij samen met wat familieleden heeft opgezet. Deze jongen denkt nu al na over zijn leven na het voetbal en geeft hierbij zijn familieleden de kans om hun droombedrijf op te zetten.
 
moion
 
5
25 mei 2020 om 07:57
Ik meen me ook te herinneren dat Jens Toornstra bijna van geluk van tafel viel bij het horen van het salarisvoorstel dat hij kreeg van Sjaak.
 
FR_JC
 
24
25 mei 2020 om 08:32
Uitermate knap dat jij je dat kan herinneren, Jens heeft enkel zijn contract verlengt, voor het zelfde salaris....
 
FCB_Catalunya
 
4
25 mei 2020 om 08:16
Helemaal eens met van Hanegem. Linssen is in geen enkel opzicht verplicht om naar Feyenoord te komen en het is zijn goed recht elders te kijken. Overigens denk ik dat dit een win-win is, Linssen zou Feyenoord sterker maken, maar tegen een salaris waarvan niet meteen duidelijk is of hij het waar zal maken.
 
SpeedyAFC
 
1
25 mei 2020 om 10:01
Je moet niet alleen naar salaris kijken, een transfervrije speler is verder gratis. Nu kan Feyenoord wellicht een linksbuiten aantrekken tegen een lager salaris maar als er een transfersom betaald moet worden, dan kan Feyenoord zomaar duurder uit zijn.
 
Pablonino
 
0
25 mei 2020 om 10:18
Maar spelers kijken wel naar elkaars salaris. Kelly was ook gratis, maar dat is nu ook een ding dat hij teveel verdiend en de salarissen scheef liggen.
 
SpeedyAFC
 
0
25 mei 2020 om 10:26
Dat kan je oplossen door een hoger tekengeld te betalen en dan een lager salaris zodat de speler er niet op achteruit gaat. Maar voor de statistieken verdiend hij dan niet meer dan de rest.
 
Vakkie D
 
2
25 mei 2020 om 10:31
Dat valt in de begroting anders, daarom kan / wil je niet zomaar hoge salarissen aanbieden. Ik denk dat Linssen een bruikbare speler was geweest maar ik gok dat hij een salaris van 8 ton tot 1 miljoen in zijn hoofd had en ik denk dat we dat niet moeten willen.
 
SpeedyAFC
 
0
25 mei 2020 om 10:41
Maar een salaris van 5 ton en een tekengeld van 1,5 miljoen euro, was dat wel acceptable voor een transfervrije aanvaller met goede statistieken afgelopen seizoen?
 
FCB_Catalunya
 
0
25 mei 2020 om 11:50
Naja.. in plaats van die transfersom komt er dan wel tekengeld bij kijken voor Linssen. Inderdaad, het gaat Feyenoord geld kosten om een andere linksbuiten aan te trekken, maar an sich denk ik dat de afweging in het geval Linssen beter is om hem te laten lopen