Van Hooijdonk mist één naam in EK-selectie: 'Had een sensatie kunnen worden'
Zondag, 19 mei 2024 om 14:22

Pierre van Hooijdonk is zwaar teleurgesteld dat Joshua Zirkzee niet is opgenomen in de voorlopige EK-selectie van Ronald Koeman. De spits van Bologna heeft een uitstekend seizoen achter de rug in de Serie A, maar ziet dat niet beloond worden. De reden achter zijn afwezigheid zou een blessure zijn.

"Ik ben echt verrast", begint Van Hooijdonk bij de NOS. "Ik weet dat het druk is voorin, maar dat hij er niet bij zit is echt een gemis." Joep Schreuder herinnert Van Hooijdonk eraan dat Zirkzee geblesseerd is.

"Dat las ik ook, en ik weet dat hij geblesseerd is, maar dat gaat nog een week duren. Hij zou twee weken geblesseerd zijn. De eerste week zit erop. Het is niet zo dat hij niet kan trainen voor de start van het EK. Dan had ik het wel begrepen."

Van Hooijdonk vindt het een 'te makkelijk argument'. "Zeker voor iemand die zo'n geweldig jaar heeft gehad bij Bologna en in de zomer waarschijnlijk verkocht gaat worden."

Zirkzee wordt in verband gebracht met verschillende Europese topclubs. "Hij zal wel als eerste op de lijst staan als er in september kwalificatiewedstrijden zijn. Dan staat er een andere club achter zijn naam."

Koeman geeft in de voorhoede onder meer de voorkeur aan Brian Brobbey van Ajax en Wout Weghorst van TSG Hoffenheim als centrumspitsen. Verwacht wordt dat Memphis Depay de eerste keus wordt van Koeman tijdens het EK.

"Ik vind het enorm jammer, want het had echt een sensatie kunnen worden", sluit Van Hooijdonk af over Zirkzee. De aanvaller kwam dit seizoen in 37 wedstrijden voor Bologna tot 12 goals en 7 assists.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
12:28
12:28
Memphis spreekt bij training Nederlands elftal over mogelijke terugkeer naar PSV
4
   
12:00
12:00
Hoe staat het met de Premier League-winnende selectie van Leicester City?
3
   
11:54
11:54
Treffers van Messi, Súarez en Alba allen uitgegumd in doelpuntrijke remise
1
   
11:45
11:45
NOS: Ronald Koeman hakt zondag belangrijke knoop door richting het EK
28
   
11:21
11:21
Maatsen hoort ondanks 'megafout' groot compliment na verloren CL-finale
12
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (11)

 
OREELY
 
17
19 mei 2024 om 14:32
koeman is iemand die niet gaat lopen uitproberen en innoveren. ik denk dat hij wel "blij" is dat zirkzee niet helemaal fit is, makkelijke reden voor koeman om hem te laten afvallen.
 
Amount
 
5
19 mei 2024 om 14:44
Als het hele spel maar niet om Memphis draait ben ik tevreden wie er ook voorin staat. Prima speler maar NL heeft geen kans als hij een vrije rol krijgt. Dan scoort hij in 80 procent van de wedstrijden maar vliegen we er alsnog uit omdat de ballen naar hem gaan en hij zich constant vastloopt. De laatste wedstrijden in NL elftal was de Memphis show. Als dat ontweken kan worden zijn Gakpo, Simons, Lang etc mij om het even. Al ben ik groot fan van Xavi. Zie hem alleen niet basis spelen door recente optredens in oranje maar dat terzijde.
 
SuperMario-010
 
7
19 mei 2024 om 14:46
Tja..... Nederlandse trainers. Door de jaren heen hebben ze hun favorieten. Ik gok in veel gevallen als de media of criticasters er geen menin op zouden loslaten het nog veel erger ozu zijn. Ik denk bijna wel zeker dat jongens als van de Ven, Frimpong, Botman (voor zijn blessure) er nooit bij hadden gezeten. Alleen de vriendjes van de trainer die zitten er standaard bij.
 
Rochester
 
5
19 mei 2024 om 14:52
Bij een aantal andere nationale elftallen heb je het ook, dus niet alleen Nederlandse-trainers. Bij Frankrijk bijvoorbeeld is Saliba niet eens verzekerd van een basisplek, terwijl hij een beest is en met afstand de beste (centrale) verdediger is van Frankrijk (naar mijn mening). Bij Engeland vind ik Southgate ook rare keuzes maken.
 
Primetime
 
1
19 mei 2024 om 15:34
@rochester, bij Deschamps zit er in mijn ogen vaak wel een duidelijke lijn in zijn keuzes, ook al vinden voetbalfans het niets. Vaak is het gewoon, grote sterke snelle jongens krijgen voorrang tenzij ze zo goed als de Griezmann zijn. Dus dan vallen jongens als Ben Yedder, Lemar, Laporte in het verleden af. Dat is visie en beleid. Wat betreft Saliba lijkt het meer, veel uitproberen omdat ze zoveel keus hebben op cv. Alleen Varane was onbetwist.
 
Rochester
 
0
19 mei 2024 om 16:01
Wat Saliba dus heeft bij Frankrijk, kunnen van de Ven, Botman (mits fit), Timber, Geertruida, van Dijk, de Ligt, Ake, de Vrij, etc. ook allemaal hebben bij Nederland en zijn eigenlijk alleen van Dijk en Ake verzekerd van vaste plekken. Maar dan komt het er dus op neer dat Koeman dus ook een bepaalde visie en beleid heeft, waardoor hij dus ook dit soort jongens maar bijvoorbeeld ook Frimpong, Zirkzee, Maatsen, Koopmeiners, etc. kan thuislaten of op de bank laat zitten ten koste van andere spelers. Komt eigenlijk op hetzelfde neer als wat Deschamps doet bij Frankrijk (los van kwaliteit en niveau in verschil). Ben overigens geen fan van Koeman hoor, wat betreft zijn selectiebeleid. Laat dat in ieder geval duidelijk zijn .
 
ModricMagic
 
5
19 mei 2024 om 15:00
Tja denk dat het ook tussen Brobbey en Zirkzee ging. Depay en Weghorst waren sowieso wel zeker van hun plek. Tuurlijk had die in plaats van Weghorst gekund maar die kerel is een uitstekende pinchhitter met ervaring op eindtoernooien. Dus denk dat Koeman vooral de balans wil bewaren tussen een vedette (depay), talent (brobbey) en een ervaren speler op de bank met Weghorst.
 
voetbaltjer
 
6
19 mei 2024 om 15:31
Ik word liever geen Europees Kampioen zonder Weghorst dan Europees Kampioen met die gast erbij. Wat een ontzettend zelfingenomen kwal is dat zeg. Hij loopt er altijd bij alsof het 1 van de discipelen van Jezus is
 
Nr.11
 
9
19 mei 2024 om 15:39
Heb je een spiegel in je huis? Kan je terug lezen wat je nu zegt? Doordat je 1 persoon niet mag, moet jij met de andere 18 miljoen Nederlanders maar geen kampioen worden? Je kent Weghorst niet eens. Stel iemand Brobbey of Frenkie of wie dan ook niet mag, moeten wij dan nooit kampioen worden? Ik vind het zeer kinderachtig gedrag
 
jajoh89
 
0
19 mei 2024 om 17:06
Dat is totaal niet waar ook mja je zal wel weer met drogargumenten komen waarom het wel zo is.
 
Anfield1892
 
0
19 mei 2024 om 20:42
Persoonlijk vind ik Weghorst ook een bloediritant en aandachtzoeker, alles aan hem is overdreven en gespeeld voor de camera. Maarrrr, is bij Oranje toch dusdanig belangrijk geweest dat je hem niet kan negeren, punt.