'Van Nistelrooij had het, Huntelaar heeft het en Nick ook'
Zondag, 16 december 2018 om 09:14

Michael Mols heeft hoge verwachtingen van FC Utrecht-spits Nick Venema. De talentvolle aanvaller scoort er dit seizoen op los in de Keuken Kampioen Divisie en mag onder trainer Dick Advocaat ook regelmatig opdraven in het eerste elftal. Mols zegt in gesprek met Voetbal International dat hij verwacht dat clubs in de rij zullen staan voor de negentienjarige aanvaller.

Mols had als assistent-trainer van FC Utrecht Onder-19 Venema een tijdje onder zijn hoede. "Op één onderdeel hoefde ik Nick niets te leren", vertelt de oud-spits van onder meer Utrecht en Rangers FC. "Zijn neus voor de goal. Ik zou willen dat ik iets meer van zijn scorend vermogen had gehad. Wat hij heeft, kun je niet aanleren. Je hebt het of je hebt het niet. Ruud van Nistelrooij had het, Klaas-Jan Huntelaar heeft het en Nick ook. Hij staat steeds op de goede plek en scoort altijd en overal."

De oud-voetballer rekent erop dat er op termijn veel belangstelling zal komen voor Venema. "Zeker als hij nog wat winst boekt in het meevoetballen. Zijn specialiteit is ook een beetje zijn probleem; bij zijn amateurverenigingen en ook bij Jong FC Utrecht was het recept altijd simpel: Nick kon voorin lekker balletjes afwachten. Als dat ding naar voren kwam, had hij genoeg aan zijn snelheid en doelgerichtheid. Zijn voetballend vermogen was niet eens nodig. In de Eredivisie, en wie weet ooit in een grotere competitie of Oranje, is dat anders."

Venema was dit seizoen in de Keuken Kampioen Divisie elf keer trefzeker. In de hoofdmacht scoorde hij drie keer in 121 speelminuten. Mols denkt dat de talentvolle aanvaller aan de verwachtingen zal voldoen. "Deze jongen is zo stoïcijns. Het moet raar lopen wil hij niet heel ver komen."

Meer nieuws
   
11:00
11:00
Pak 3x je inzet als Uitblinker Saka scoort tijdens Tottenham Hotspur-Arsenal!
0
   
10:29
10:29
Kraay jr. reageert op overstap Slot: 'Ik begrijp hier niets van, lachwekkend!'
6
   
10:00
10:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
09:10
09:10
Slot denkt aan Nederlander als eerste topaankoop bij Liverpool
35
   
08:39
08:39
Engeland heeft bar weinig vertrouwen in Slot: 'Hij is een Ten Hag in vermomming'
55
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (15)

 
Ryjuu
 
13
16 december 2018 om 10:10
Klinkt veelbelovend. Hopelijk gaat hij echt richting dat niveau. Nederland is na al die jaren wel weer eens toe aan een goalgetter als Van The Man.
 
panfluitspeler
 
7
16 december 2018 om 10:26
Dan moei wel met hoge spoed naar een club waar ze dag in dag uit maanden lang minimaal 1 seizoen werken om Venema skills op topnivo te drillen,net zolang totdat ie een soort halve Van The Man versie 2 of Hunter 2 wordt. Dus na de winterstop meteen weg,geen tijd meer daar verspillen in zn comfort zone bij Utrecht.
 
Simpatico
 
3
16 december 2018 om 13:20
Wat een onzin. Van Nistelrooy en Huntelaar hebben zich juist bij relatief kleinere clubs kunnen ontwikkelen. Ik denk dat het voor die jongen goed is om daar eerst kansen te krijgen alvorens hij een stap zijwaarts of omhoog doet. En die kansen komen de laatste weken al steeds vaker, dus een beetje geduld is op zijn plaats.
 
kraanvogelaar
 
1
16 december 2018 om 10:30
Ook qua uiterlijk wel een beetje de jonge Huntelaar. Zag laatst wel een interview met die Nick na Exselsior uit. Deze jongen kwam zeer zenuwachtig over. Als een hert in de koplampen kijkend beantwoordde hij de vraagjes. Hoop dat hij daar wat relaxter in wordt.
 
23VDV23
 
22
16 december 2018 om 11:28
Ach, ergens vind ik dat ook wel nog even aandoenlijk. Is ook een teken dat hij niet helemaal afgetraind is door mediacoaches. Een teken dat het een normale jongen is die toevallig voetbaltalent heeft en daarom plotseling voor zo'n camera wordt gezet. Ik vind De Ligt voor zijn leeftijd bijvoorbeeld bijzonder welbespraakt en een prettige verschijning voor de camera, maar kom op man: die jongen is pas 19 en klinkt nou al soms alsof hij voor een partijcongres van Groen Links in de grachtengordel is opgetrommeld. Je kunt je ook afvragen of dat gezond is.
 
Moridin
 
1
16 december 2018 om 10:33
Ik heb hem alleen in de samenvatting gezien en kan het dus moeilijk inschatten. Kan hij matig voetballen en veel scoren, dan kan hij doorgroeien (mischien wel tot niveau van nistelrooij) Of kan hij echt totaal niet voetballen en is zijn enige kwaliteit dat hij goed kan inschatten waar de bal gaat vallen? In dat laatste geval wordt de eredivisie al lastig en moet je blij zijn als je een Dost wordt. Hopen op een echte topspits, want dat kan het Nederlands voetbal wel weer eens gebruiken.
 
Djum
 
1
16 december 2018 om 14:26
Liep er vroeger in Italië zo een rond.. Kon ook niet voetballen, maar scoorde altijd.. Is ook best ver gekomen, misschien ken je hem? Ene Filipo Inzaghi?
 
PAOK4religion
 
2
16 december 2018 om 16:20
Inzaghi en van Nistelrooij zijn totaal niet vergelijkbaar. Ik raad jullie aan om eens wat doelpunten van deze vent op te zoeken. RvN kon een prima balletje trappen en was in zijn prime zelfs best snel.
 
Patroo
 
3
16 december 2018 om 10:43
Oranje heeft altijd een voetballende spits gehad, dat is de reden dat spelers als Dost, Luuk de Jong en ook iemand als Huntelaar nooit de eerste keus is geweest. Uitzondering was natuurlijk Van Nistelrooij, maar dat was gewoon een doelpuntenmachine. Hoop voor Nick dat hij het gaat halen.
 
Iseldiroed
 
8
16 december 2018 om 11:11
Qua doelpunten/wedstrijdminuten is huntelaar de beste oranje spits ooit. Dat hij niet vaker 1e keus in de spits was is een schande en heeft ons mogelijk internationaal succes gekost.
 
kleinegeneraa7
 
2
16 december 2018 om 11:27
Was helemaal geen schande. Leuk dat doelpuntgemiddelde maar hij speelde bijna alleen tegen ds kleintjes. Van Persie zorgde voor o.a. Voetbal in het Nederlands elftal. Als we altijd met huntelaar in de punt hadden gespeeld, dan durf ik te wedden dat we minder succes hadden geboekt.
 
DylanVan Herpen
 
5
16 december 2018 om 11:29
Als je dat denk dat ben je niet wijs. Huntelaar speelde steevast in oefen en kwalificatie wedstrijden tegen mindere tegenstanders. logisch dat je dan meer doelpunten maakt. Maar dat van Persie de voorkeur kreeg boven hem is meer dan logisch geweest. Die bracht naast zijn goals veel meer dan Huntelaar. Het is dat in 2010 snijder en Robben alles zelf er in schoten anders had hij er toen ook veel meer gemaakt
 
Bereta
 
1
16 december 2018 om 13:48
Zonder van Persie kwamen we waarschijnlijk niet uit de groepsfase in 2014, Zijn ongelofelijke doelpunt inspireerde de hele team en het was de linchpin voor het succesvolle tornooi. Dat terzijde, de voetballer van Persie was onmisbaar in het Nederlands elftal van die generatie. Zonder hem hadden Robben, Van Der Vaart en vooral Sneijder een stuk minder gescoord. Zijn zeer aanvallende veldspel was cruciaal in dat team. Huntelaar vind ik trouwens een ongelofelijk goeie spits en zijn bewezen dienst voor Oranje staat niet te discussie. Maar om hem te prezen ga ik niet een andere grootheid neerhalen.
 
Constant kante
 
0
16 december 2018 om 19:29
Iselroed "qua doelpunten/wedstrijdminuten is huntelaar de beste oranje spits ooit." Inderdaad. Huntelaar heeft relatief gezien, puur naar speeltijd gemeten, de meeste goals gemaakt. De topscorer aller tijden is overigens Van Persie. Maar dat je, relatief gezien, de meeste goals hebt gemaakt, maakt je nog niet tot 'de beste spits ooit'. Want hiermee benoem je ook exact het enige onderscheidende kenmerk van Huntelaar, terwijl de andere échte topspitsen (cruijff, Rensenbrink, Van Basten, Kluivert, 'bergkamp, Van Nistelrooij, Van Persie) allemaal op álle andere vlakken echt veel en veel beter waren dan Huntelaar.