Van Persie: 'Het hangt van Van Bronckhorst en zijn staf af'
Zaterdag, 10 februari 2018 om 07:16

Robin van Persie speelde 102 interlands voor het Nederlands elftal en kwam in augustus voor het laatst in actie voor Oranje. Hij deed toen 26 minuten mee in de met 4-0 verloren WK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk. Nu Van Persie zijn eerste doelpunt heeft gemaakt sinds zijn rentree bij Feyenoord en langzaam in vorm geraakt, is het de vraag of hij weer een kans maakt om opgeroepen te worden.

De 34-jarige Van Persie erkent in De Telegraaf dat hij nooit heeft bedankt voor Oranje en dat men in Ronald Koeman een nieuwe bondscoach heeft, zou voor hem eventueel ook goed kunnen uitpakken. "Ik heb het gelezen. Maar ik ben net bij Feyenoord, ik geniet van de momenten die ik nu heb en waartoe die gaan leiden. Ik ben net een paar weken bezig, ben een paar keer ingevallen en heb voor het eerst in vijf maanden een goal gemaakt."

Meer: De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord

Van Persie maakte donderdag in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen op fraaie wijze zijn eerste treffer sinds zijn terugkeer in De Kuip. Een deel van Het Legioen schreeuwt om een basisplaats voor de routinier of in ieder geval meer speelminuten, maar Van Persie laat dat aan Giovanni van Bronckhorst: "Kijk, Gio is niet mijn fitnesstrainer. Hij is niet alleen trainer van mij, maar van 25 jongens. Dat besef ik en het enige wat ik kan doen is elke dag hard werken, positief zijn en de jongens helpen waar ik kan."

"En, niet te vergeten, proberen op het veld het verschil te maken. Ik moet gewoon de ploeg helpen. Dat is mijn rol. Dan hangt het af van Gio en zijn staf, want hij werkt met een heel team, hoe ze dat verder invullen. Het belangrijkste voor Gio is dat hij Feyenoord elke week laat winnen", besluit Van Persie, die het met Feyenoord komende zondag opneemt tegen Vitesse. De Arnhemmers staan zevende en hebben vijf punten minder dan Feyenoord.

Meer nieuws
   
07:44
07:44
Driessen: 'Hij is de eerste speler die Slot er bij Liverpool direct uitknikkert'
11
   
23:45
23:45
'Wij moesten, voordat we lekker konden zuipen, eerst nog even voetballen'
10
   
23:19
23:19
Leicester City kan promotie naar Premier League niet ontgaan na verlies Leeds
10
   
23:00
23:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
22:58
22:58
Arda Güler is de held van Real Madrid op moeizame avond in San Sebastián
16
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (9)

 
Baardgrasmus
 
8
10 februari 2018 om 07:41
Van Persie gaat zijn speeltijd krijgen en ik vond de laatste invalbeurt hoopvol. Niet alleen vanwege de goal, maar ook vanwege de plek waarop hij speelt. Als je Vilhena en El Ahmadi erachter heb denk ik dat je hem heel goed op 10 kwijt kan. Dan verwacht ik ook dat hij vaker van plek wisselt met bijvoorbeeld Jorgensen of eventueel Berghuis die naar binnen komt. Lijkt me ook gevaarlijker wanneer Van Persie bij voorzetten de zestien meter in duikt dan Vilhena.
 
flavente
 
11
10 februari 2018 om 07:48
Wat is het ook een geweldige voetballer. Het allermooiste is het plezier en blijdschap bij van persie. Echt een liefhebber en als een kind zo blij en verslaafd aan het spelletje. Kan feyenoord nog veel plezier aan beleven.
 
AbrahamBollegraf
 
7
10 februari 2018 om 08:44
v.Persie lijkt herboren heeft het plezier weer terug en dus weer gemotiveerd na het Manchester onder van v.Gaal en de omstreden periode in Turkije.
 
sikspek22
 
1
10 februari 2018 om 10:00
Ik ben het helemaal met jou eens. Laat alle criticasters voor wat ze zijn. Rvp zien genieten van zon doelpunt is wat de eredivisie leuk maakt, net als kjh en Kuyt. Vergis je niet wat voor carrière de man heeft gehad. Ik vind het jammer dat hij niet eerder terugkeerde maar ik geloof erin dat die tot periodes hem ook een tikkeltje nederig hebben gemaakt. Hij besefte waarschijnlijk in zijn Arsenal en 1e jaar Manchester niet hoe verschrikkelijk goed het hem af ging. Pas toen het berg afwaarts ging zag hij hoe erg hij voetballen zelf moet hebben gemist. Speculatie uiteraard hé, maar ik moet mijn jongensboekje mooi afsluiten. Hup rvp een hattrick in de finale vd beker. Bam!
 
AbrahamBollegraf
 
1
10 februari 2018 om 08:39
Simpel! Koeman: "wie ben ik om een goed spelend Robin van Persie een terugkeer bij Oranje te verhinderen...". Wijsheid uit de oudheid.
 
Rivelino
 
5
10 februari 2018 om 09:08
Met alle respect voor de voetballer van Persie en zijn goal vond ik ook weergaloos tegen Groningen.. Ik ben zelf fan van Ajax en ik ben altijd een liefhebber geweest van van Persie. Toch moet men geen wonderen verwachten meer van hem. Zoals iedereen weet moet hij eerst weer echt fit raken en vooral wedstrijdfit. Ik weet niet of het slim is om hem nog bij Oranje te halen. We hebben ook gezien dat Koeman bij Everton op ten duur Rooney erbij kreeg, maar dit was nou niet bepaald een succes. Ik vind een Sneijder ook gewoon niet meer kunnen bij Oranje. Ik ben voor de rest benieuwd hou goed en fit van Persie nog gaat raken.
 
wazza
 
0
10 februari 2018 om 10:51
Wat is ie veranderd. Van Persie was voor mij echt een idool, een jongen waar ik echt van kon genieten en waardoor ik op vakantie trots kon vertellen dat ik uit Nederland kwam. 'oh Holanda? Van Persiej and Snaider!'.. Maar zijn persoonlijkheid, zo cool en arrogant als ik hem soms vond, hoe leuk, speels, enthousiast en realistisch is ie nu! Ik zie gewoon een van Persie die het leuk vind om te voetballen, die dat jongensachtige uitstraalt. Ik denk dat hij nog best wat speelminuten gaat krijgen en daarin zeker niet teleur gaat stellen. Als je z'n loopacties ziet, zo ontzettend slim en briljant! Echt een speler waaraan je kan zien dat hij aan de absolute wereldtop speelde. Daarnaast zal hij Berghuis en Jorgensen ook beter laten spelen
 
FRGiooo
 
0
10 februari 2018 om 11:28
De eerste seizoenshelft hadden we hem al nodig, om de druk op de selectie te verlagen. Alle aandacht gaat namelijk zoals verwacht naar van Persie. Zoals de voorgaande jaren alle aandacht naar Kuyt ging.
 
RobinNijman
 
1
10 februari 2018 om 12:26
Als hij fit raakt. En als hij weer veel gaat spelen moet je hem simpel gewoon bij oranje halen.