Van Persie hoopt 'binnenkort' minuten te maken: 'Heb hard getraind voor mezelf'
Maandag, 22 januari 2018 om 13:40

Robin van Persie arriveerde maandag eindelijk bij De Kuip. De aanvaller ondertekende een contract dat hem voor anderhalf jaar aan Feyenoord verbindt en het is nu afwachten wanneer hij zijn rentree in het shirt van de Rotterdammers zal maken. In gesprek met Feyenoord TV vertelt Van Persie dat hij de afgelopen tijd niet stilgezeten heeft.

De topscorer aller tijden van Oranje speelde zijn laatste wedstrijd voor Fenerbahçe in augustus en in de tussentijd zat hij slechts één keer bij de wedstrijdselectie van de Turkse topclub. Van Persie liep een blessure op in de interland tussen Frankrijk en Nederland en moest daar uiteindelijk maanden van herstellen, waardoor hij pas in november fit was. "Ik heb een goede voorbereiding gehad bij Fenerbahçe. Daarna heb ik de beginfase van de competitie gespeeld", zegt de aanwinst van de Rotterdammers.

Meer: Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt | De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord

"Soms zeventig minuten, soms een helft. Toen kreeg ik die zwieper uit bij Frankrijk. Toen ben ik er uiteindelijk langer uit geweest dan iedereen had verwacht. In eerste instantie dachten ze vier tot zes weken, dat bleek drie maanden te worden, helaas", vervolgt Van Persie, die de laatste weken voor de winterstop met de groep meetrainde bij Fenerbahçe. "Daar zit een weekje vakantie tussen en nu ben ik al twee weken voor mezelf bezig. Ik voel me goed, ik heb hard getraind voor mezelf."

"Alleen is dat niet hetzelfde als op hoog niveau trainen met een team en minuten maken. Dat is voor mij nu de volgende stap. Ik ga zo lekker trainen en dan hoop ik binnenkort weer minuten te gaan maken en op die manier weer lekker fit te worden", aldus Van Persie. Het is onduidelijk of hij woensdag al speelminuten kan maken, als Feyenoord op bezoek gaat bij FC Utrecht. Nicolai Jörgensen is na zijn rode kaart in de Klassieker geschorst voor het duel in de Domstad.

Meer nieuws
   
21:09
21:09
Perez loopt vooruit op PSV-transfer: '35 miljoen is toch wel heel veel geld?'
10
   
21:00
21:00
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
7
   
20:59
20:59
Paris Saint-Germain wederom kampioen van Frankrijk na nederlaag AS Monaco
11
   
20:31
20:31
Prolongatie titel definitief uitgesloten voor Royal Antwerp na nieuwe nederlaag
1
   
20:30
20:30
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (26)

 
wve
 
6
22 januari 2018 om 13:44
Ben benieuwd wat hij nog kan brengen. Techniek verleer je niet maar fysiek moeten we het nog maar zien.
 
V-Watcher
 
6
22 januari 2018 om 13:51
Fysiek heb je in Nederland ook geen beren van verdedigers en van Persie is slim genoeg om die duels als ze er komen uit de weg te gaan. Voetbaltechnisch zal die het gewoon redden, de enige vraag is of dat hij fit blijft, dat je straks niet constant met een van Persie zit die in de lappenmand zit.
 
wve
 
0
22 januari 2018 om 13:55
Het gaat mij niet om de duels. Dat geloof ik wel maar de blessures die heeft gehad de laatste jaren zijn er best veel.
 
PeterVermeuIen
 
0
22 januari 2018 om 14:26
Ik heb mjn twijfels hierover... in Nederland heb je minder ruimte omdat de tegenstanders met allen gaan verdedigen. We gaan het zien.
 
V-Watcher
 
2
22 januari 2018 om 14:38
Wat een onzin in Nederland heb je juist enorm veel ruimte, bijna geen enkele ploeg gaat zich ingraven en houdt de ruimtes klein.
 
BurdyM
 
0
22 januari 2018 om 14:51
Minder ruimte? Juist in de Eredivisie krijgen ze veel ruimte. De meeste ploegen verdedigen ontzettend naief waarbij backs en verdedigers blind naar voren lopen. Daarnaast ligt het tempo hier zo ontzettend laag, dat kun je niet vergelijken met de premier league of de turkse competitie die heel fysiek is.
 
Kyle66
 
0
22 januari 2018 om 15:00
Er zijn genoeg ploegen in Nederland die met 9/10 op eigen helft spelen. Gisteren groef Feyenoord zich ook in, hopend op een counter. Vooral kleinere clubs doen dat, uitzonderingen uiteraard nagelaten.
 
Kyle66
 
3
22 januari 2018 om 15:01
Voordat iedereen over mijn woorden valt: ik bedoel hiermee niet te zeggen dat Feyenoord een kleine club is.
 
rbn_
 
5
22 januari 2018 om 13:52
Klopt. Gelukkig heeft Feyenoord aardig wat spelers die in dienst van een speler kunnen spelen. El Ahmadi, Amrabat en Vilhena kunnen dat allemaal. Zodoende kan Van Persie focussen op waarin hij uitblinkt. Het voetballende aspect. Creativiteit en scorend vermogen.
 
Quar3sma
 
3
22 januari 2018 om 14:02
Ik denk dat jij fysiek sterker bent dan hem.. Feyenoord heeft echt een plaag binnengehaald. Veel succes met hem .
 
Capis
 
21
22 januari 2018 om 14:06
Quarema: Wet weten nu wel dat je geen fan bent van hem. Moet je dat nu ieder topic over hem gaan benadrukken zonder enige vorm van onderbouwing?
 
FRon010
 
6
22 januari 2018 om 14:21
De man is 34, dan ben je fysiek voorbij je top maar als je dagelijks traint dan is die tig keer zo goed in vorm als de gemiddelde bezoeker hier, maar dat weet je zelf ook aangezien je een troll bent, maakt niet uit. Gio is (helaas) belangrijk in hoe we RVP gaan zien, waar die hem gaat neerzetten is echt belangrijk. Ik hoop zelf op 10, lekker voetballen en het loop/beukwerk lekker aan KEA en Vilhena overlaten. Maar Gio kennende zullen er weken/maanden aan vooraf gaan voor die weet wat die wil.
 
MGMV
 
0
22 januari 2018 om 14:55
Gio is juist één van de grootste voorstanders van de komst van van Persie, hé. En gaf als een van de eersten al aan dat hij fit was en heeft ook al aangegeven hem waarschijnlijk op 10 te gebruiken. Maar net zoals dat Quares3ma al duidelijk heeft gemaakt dat hij geen fan is van van Persie, weten we inmiddels ook dat er genoeg zijn die bij alles wat Gio doet (of niet eens heeft gedaan) z'n twijfels heeft.
 
W4rtim3
 
0
22 januari 2018 om 14:16
Ik denk dat van Persie misschien buiten het veld veel voor Feyenoord kan betekenen, en misschien nog als stormram in de laatste kwartier 20 minuten om een wedstrijd om te beslissen, maar verder afgeschreven. als van Persie nog echt een groot succes gaat worden in de Eredivisie dan is de Eredivisie nog erger afgezakt dan dat ik al dacht.
 
damonvdv
 
8
22 januari 2018 om 14:31
Waar slaat dat, hoezo kan een Huntelaar wel 90 minuten volmaken en 1:2 lopen qua doelpunten. Dan zou een Van Persie dat toch helemaal moeten lukken aangezien die nog fitter is dan Huntelaar toen hij bij Ajax kwam?
 
Thijsvv
 
1
22 januari 2018 om 14:16
Over die blessure, ik weet nog dat de media al sprak over 3 maanden en dat van Persie daar geïrriteerd via twitter reageerde dat het onjuist zou zijn... ON: ben benieuwd of hij in het weekend al Jorgensen kan vervangen
 
rbn_
 
1
22 januari 2018 om 14:20
Vente zal woensdag tegen Utrecht spelen. Jorgensen is komend weekend weer inzetbaar.
 
Thijsvv
 
0
22 januari 2018 om 15:30
Was het niet zo dat de selectie van die wedstrijd wel mocht spelen?
 
Thijsvv
 
0
22 januari 2018 om 14:16
Over die blessure, ik weet nog dat de media al sprak over 3 maanden en dat van Persie daar geïrriteerd via twitter reageerde dat het onjuist zou zijn... ON: ben benieuwd of hij in het weekend al Jorgensen kan vervangen
 
mollemarijden
 
3
22 januari 2018 om 14:21
Ik denk dat mensen hem teveel onderschatten. Gaat voor mijn gevoel echt belangrijk zijn voor Feyenoord. Alleen jammer dat Feyenoord al zoveel punten heeft laten liggen door deels veel blessures (waarop de coach niet goed heeft op geanticipeerd!)
 
MGMV
 
2
22 januari 2018 om 15:00
Mensen onderschatten zijn kwaliteiten niet, maar zijn gewoon benieuwd naar zijn fitheid. Als je ziet hoe belangrijk Huntelaar is, kan moeilijk ontkend worden hoe belangrijk van Persie ook kan zijn voor ons mits hij dus fit is. Maar waar heeft de coach (gio) dan slecht op geanticipeerd? Heb je concrete voorbeelden? Ben ik wel benieuwd naar namelijk.
 
Rowan1989
 
1
22 januari 2018 om 14:29
Jammer dat hij niet tegen Ajax in actie kon komen. Technisch naar alle waarschijnlijkheid nog goed genoeg, maar afwachten hoe het fysiek gesteld is met hem. Ik verwacht eerlijk gezegd wel iets van hem. Zowel qua ervaring als voetballend op het veld.
 
Lekiam
 
0
22 januari 2018 om 15:29
Ik denk dat hij een hele welkome versterking is voor Feijenoord. Ze missen namelijk echt iets van status, wat ze vorig jaar wel hadden. Het team wat gisteren op het veld stond straalde echt niet uit, Van Persie gaat Feijenoord weer wat meer uitstraling geven. Het klinkt misschien allemaal vaag en uitstraling alleen is niet genoeg. Maar het helpt wel degelijk en zal zeker punten opleveren.
 
KEIZER!
 
0
22 januari 2018 om 15:51
Stiekem hoop ik dat ie woensdag start en de 1e helft er al 3 in knalt. Lijkt mij geweldig namelijk
 
Peperbus038
 
0
22 januari 2018 om 16:33
Ik vind wel dat er weer overdreven wordt door veel mensen. De man is 34 ! en heeft voor de sport gespeeld. Dan kun je echt fysiek nog wel een balletje trappen in de eredivisie hoor. Je gaat mij niet vertellen dat de spelers in de eredivisie de fitste mannen zijn van Nederland. Ik weet zeker dat er genoeg Amateurs fysiek fitter zijn dan een hoop spelers in de Erevisie, dus ik denk dat een van Persie echt nog wel wat gaat betekenen voor Feyenoord. Mocht hij geblesseerd raken, wat natuurlijk wel sneller gebeurd op hogere leeftijden, denk ik dat van Persie alsnog een flinke boost kan meegeven aan het team. Ik weet zeker dat ik ongeacht zijn leeftijd echt wel tegen een van Persie zou opkijken. De techniek die deze man heeft, aannames, controle en slimmigheid zie ik in de eredivie al jaren niet meer voorbij komen
 
YasFas
 
0
22 januari 2018 om 17:44
Al komt hij met de helft van zijn voormalige kwaliteiten op zijn sportieve hoogtepunt is het een aanwinst voor de eredivisie. Zowel sportief als commercieel. Minimaal duizenden internationale kijkers erbij, goed voor het imago en de kwaliteit.