'Van tweehonderd man bij Stoke City naar een volle Kuip, dat is lastig'
Woensdag, 10 mei 2017 om 13:32

De transfermarkt opent de deuren pas in juli, maar Jan van Halst is al naarstig op zoek naar versterkingen voor FC Twente. Manchester City-huurlingen Enes Ünal, Bersant Celina en Yaw Yeboah lijken deze zomer te vertrekken, terwijl zondag afscheid wordt genomen van Chinedu Ede, Dylan Seys en Enis Bunjaki. Het is de vraag hoe de selectie er komend seizoen uitziet.

Technisch directeur Van Halst zegt druk bezig te zijn. "Alleen we hebben niet de financiële middelen. Er is vorig jaar wat gebeurd en dat vergeten heel veel supporters", geeft hij aan bij Ziggo Sport. Waarschijnlijk gaat Twente weer voor huurlingen, al komt er geen verregaande samenwerking met een nieuwe topclub. "We hebben nu al een samenwerking met Manchester City, maar niet op papier. De afspraken worden gewoon nagekomen en zij zijn blij met het podium wat die spelers krijgen."

"Volgend jaar zouden er best weer één, twee of drie kunnen komen. Ik weet het niet", vervolgt Van Halst. Hij kijkt zelf weleens naar wedstrijden van het beloftenteam van Manchester City. "Daar lopen wel wat spelers bij, maar toch is het sprongetje naar de Eredivisie best wel wat. Op dinsdagavond voor tweehonderd man bij Stoke City spelen of in een volle Kuip, dat is lastig."

Meer nieuws
   
15:24
15:24
Salah en Klopp krijgen het aan de stok op frustrerende middag voor Liverpool
30
   
15:00
15:00
Live meepraten in de Premier League: Manchester United - Burnley
0
   
15:00
15:00
Waar zijn de spelers van het bekerwinnende FC Groningen in 2015 gebleven?
5
   
15:00
15:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
14:30
14:30
Live meepraten in de Bundesliga: Bayern München - Eintracht Frankfurt
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (16)

 
JohansMokum
 
11
10 mei 2017 om 13:38
Dit seizoen toch een redelijke selectie op de been weten te brengen, weliswaar met huurlingen maar dat is de vijver waar Twente groot en deels uit moet vissen. Vooral Ünal heeft mij positief verrast, leuke sterke spits met aardig wat potentie! Denk dat we daar over een paar jaar nog wel wat van horen mits hij de juiste sportieve keuzes maakt natuurlijk.
 
SpeedyAFC
 
0
10 mei 2017 om 23:14
Ja maar als je drie aanvallers huurt, dan weet je dat je komende zomer weer een dergelijk kunststukje moet volbrengen. Je hebt zelf geen aanvallers meer die een vol seizoen gespeeld hebben, die hebben het met invalbeurten moeten doen.
 
GJ7300
 
2
10 mei 2017 om 13:58
Tja, wie heeft er wel geld muv top3? Niemand? Alleen de clubs die verkopen. Zet eigen jeugd/afgevallen jeugd v topclubs er maar in, zouden veel meer clubs moeten doen. Af en toe iemand oppikken die in buitenland op dood spoor zit zoals Assaidi, B vHintum etc
 
wandering
 
3
10 mei 2017 om 14:05
De bedoeling is dat ze in de eredivisie blijven, Twente kan niets kopen en de eigen jeugd degradeerde roemloos naar de 3e divisie. Dan blijft alleen huren van spelers die bij goede clubs uit betere competitie buiten de boot vallen.
 
Sirius
 
2
10 mei 2017 om 14:27
FC Twente heeft bij de B-selectie inderdaad een mindere lichting momenteel. Echter komt daarna wel weer een leuke groep, met jongens als Trotman, Roemeratoe, Brobbey, Arsic en Grootenhuis.
 
wandering
 
2
10 mei 2017 om 15:04
Mindere lichting is een understatement ???? De lichting daaronder heeft een behoorlijk niveau maar die zijn wel erg jong, maar ja wat is tegenwoordig jong in de eredivisie ?? dat is al een veredelde jeugdcompetitie.
 
Sirius
 
0
10 mei 2017 om 15:44
De oudste lichting is inderdaad erg belabberd. Dat komt natuurlijk ook omdat de goede talenten vroeger doorstromen. Jongens als Jensen, George, Van der Lely, Van Der Heyden enzovoort hadden zonder de financiele problemen veel meer wedstrijden voor Jong Twente gespeeld. De gemiddelde leeftijd van Jong Twente is overigens ook erg jong. Het zegt al genoeg dat de beste speler (dylan George) slechts 18 jaar is. Holscher staat al sinds zijn 17de stil in zijn ontwikkeling en is zelfs voor Tweede Divisie-begrippen een matige speler. Hij vertrekt dan ook deze zomer.
 
SVG5
 
2
10 mei 2017 om 14:55
De eigen jeugd staat er eigenlijk al. FC Twente heeft één van de jongste ploegen van Europa. Spelers als Andersen, Lely, Ter Avest en Jensen zijn bij veel andere clubs nog gewoon spelers van het B-elftal als je naar leeftijd kijkt.
 
Sirius
 
1
10 mei 2017 om 15:48
Klopt. Verder heeft iedereen het altijd over de huurlingen van City. Unal mag dan een geweldig talent zijn, maar Celina en Yeboah vallen door de mand en hebben geen groot aandeel in het succes dit seizoen. Die twee zijn dus makkelijk te vervangen. Het zou wel erg goed uitkomen als Unal nog een seizoen bij FC Twente zou mogen spelen.
 
JLFCT
 
1
10 mei 2017 om 14:10
op de aanval na staat er toch een redelijke selectie die bij de club zelf onder contract staat. denk helaas dat mokotjo deze zomer wel vertrekt wat toch wel een aderlating is voor dit elftal. is samen met klich echt de motor van dit twente. de gehuurde voorhoede heeft het dit seizoen verdienstelijk gedaan met ãœnal als uitschieter. dit is dan ook de enige speler die wat mij part terug zou mogen komen. echter zie ik dit persoonlijk somber in, manchester city zal hem wel een stap hogerop laten gaan. prioriteiten liggen volgend seizoen toch wel bij een goede spits en wat buitenspelers. ben benieuwd wat meneer van halst en de club er volgend seizoen voor elftal van maken met natuurlijk beperkte middelen.
 
Sirius
 
5
10 mei 2017 om 14:24
Ik vind dat de rol van Mokotjo altijd wel erg overschat wordt. Zonder bal is hij natuurlijk nuttig vanwege zijn intercepties, maar aan de bal is hij wel de persoon die het spel ophoud en telkens tussen de linies combineert met de verdediging. Het is een goede speler, maar ik denk dat hij bij Ajax of PSV gewoon op de bank terecht zou komen. Verder moet je ook in het achterhoofd houden dat Mokotjo toch een behoorlijk salaris heeft van minstens 600.000,- per jaar. Dat is wel een bedrag dat vrijkomt en bovendien zal FC Twente nog een leuk bedrag voor hem ontvangen. Verder moeten mensen ook niet vergeten dat ondanks de financiele problemen, FC Twente nog steeds een hoger salaris uit kan delen dan de middenmoot van de Eredivisie. Een speler als Assaidi was voor bijvoorbeeld Heracles niet haalbaar geweest.
 
JLFCT
 
3
10 mei 2017 om 14:58
Helemaal mee eens, ik denk alleen dat we reëel moeten blijven en blij moeten zijn dat een speler met het kaliber van Mokotjo nog bij ons speelt. Hij zal dan wellicht geen topploeg aankunnen maar voor de Nederlandse middenmoot natuurlijk niks mis mee. Ik hoop dat Jelle van der Heyden deze positie volgend seizoen op een positieve manier in zal gaan vullen. Vind hem zeker nog niet het niveau van Mokotjo / Klich maar de potentie is er wel. Natuurlijk kunnen Jan en de club ook nog een nieuwe speler uit de hoed toveren. We zullen zien!
 
Sirius
 
1
10 mei 2017 om 15:36
Klopt, maar als ik de paniekverhalen ineens hoor, denk ik bij m`n eigen dat het allemaal reuze meevalt. De spelers die deze zomer vertrekken of al zijn vertrokken dit seizoen, zijn onder andere Marsman, Stevens, Eghan, Ebecilio, Borven en Holscher. Alleen het bedrag wat daaruit vrijkomt, is al zo`n 2 miljoen euro per jaar. Natuurlijk zal niet alles geinvesteerd mogen worden en de middelen blijven gering, maar een ploeg voor het linkerrijtje moet eigenlijk ook met die middelen wel kunnen. Qua salaris heeft FC Twente nog altijd meer mogelijkheden dan de middenmoot, ook al is er nauwelijks geld om transfers te bekostigen.
 
Jordy-t-H
 
0
10 mei 2017 om 18:33
Ik hoop ook op dat soort jongens! Ik zie voor Jensen volgend jaar een grote rol. Die jongen is echt ontzettend veel gegroeid dit jaar, verder maakt george ook een erg goed indruk vind ik.
 
fctwenteYNWA
 
0
13 mei 2017 om 18:36
Erg goed wil ik het nog niet noemen, maar die jongen heeft wel potentie!