Van der Vaart: 'In Oranje is hij by far de beste op dat vlak, hij is ook afgevallen'
Zondag, 16 juni 2024 om 14:44

Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk zijn zeer lovend over Joey Veerman. Het analistenduo heeft torenhoge verwachtingen van de middenvelder in het EK-duel met Polen, zo wordt duidelijk tijdens de voorbeschouwing bij de NOS.

Door het wegvallen van Teun Koopmeiners en Frenkie de Jong heeft Ronald Koeman minder hoeven puzzelen dan hij gehoopt zal hebben. Veerman vormt met zijn ploeggenoot bij PSV, Jerdy Schouten, het blok achter nummer 10 Tijjani Reijnders, die vlak achter de spits de voorkeur krijgt boven onder meer Georginio Wijnaldum.

Meer: Kenneth Perez zou één wissel bij het Nederlands elftal zeker snappen | ‘Ik kan me goed voorstellen dat Ronald Koeman tegen Frankrijk voor Georginio Wijnaldum kiest’

"Op dit moment is er niemand die beter kan passen dan hij in Nederland", zo begint Van der Vaart. "Wat dat betreft is hij by far de beste. Hij komt heel dicht bij de wereldtoppers, omdat alle passes op maat zijn. Het lijkt hem ook geen moeite te kosten."

"Als Veerman de bal heeft, dan zie je ook dat iedereen diepteloopjes maakt. Het is gewoon een geweldige speler. Hij heeft wel een beetje ruimte nodig, maar dat krijgt hij toch wel vaak, vind ik. Hij legt ze neer waar hij wil."

"Ik heb het zelf ook meegemaakt: als je op het middenveld speelt en de bal verliest, dan is het het lekkerst om meteen weer naar voren te gaan en druk te zetten. Daar is hij heel goed in geworden. Hij moet niet in hele grote ruimtes komen, want dan is het moeilijker. Maar ik vind hem ook fitter ogen. Hij is denk ik ook afgevallen. Hij is heel scherp", aldus Van der Vaart.

Ook Van Hooijdonk is zeer lovend. "Hij heeft een speler die een klein gaatje nodig heeft om tot een steekbal te komen. Met zijn binnenkantje voet, zijn wreef... Achter elke pass zit een gedachte. Het is nooit op kracht en hij speelt erg op souplesse."

"Veel mensen willen Veerman op Frenkie de Jong leggen, maar dat is natuurlijk onzin want het zijn totaal andere types. Frenkie gaat met de bal dribbelen en levert vaak de voorassist van de voorassist. Veerman is veel directer betrokken bij doelpunten en assists", besluit de oud-spits.

Meer nieuws
   
00:05
00:05
Van Basten: 'Die jongen is de beste van het veld, maar ik kende hem niet'
20
   
23:59
23:59
Nog slechts twee toplanden over als mogelijke tegenstander van Nederland
53
   
23:26
23:26
Koeman wijst hoofdschuldigen aan na Nederland - Oostenrijk: 'Als kip zonder kop'
62
   
23:15
23:15
Rapport Oranje: Veerman met afstand slechtste bij Oranje op rampzalige avond
139
   
22:52
22:52
Engeland stelt zwaar teleur maar wint wel Groep C; Slovenië naar achtste finale
66
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (15)

 
mitchajax020
 
5
16 juni 2024 om 14:51
Ik hoop ook dat Veerman het laat zien, heb altijd het gevoel dat hij het altijd wel laat zien in de eredivisie maar als het Europees is dus een stapje hoger dat hij het gewoon niet bij kan benen maar ik laat mij verrassen.
 
FR_Rulez
 
3
16 juni 2024 om 15:11
Helemaal mee eens. Natuurlijk een prima speler die altijd vooruit de oplossing zoekt en een prima trap in huis heeft, maar denk inderdaad niet dat hij dat ook consistent op hetzelfde hoge niveau kan laten zien als het tempo en de intensiteit een stap omhoog gaan.
 
KeeperToob
 
2
16 juni 2024 om 14:54
Ik denk ook dat het Joey zijn toernooi kan worden. Natuurlijk is Frenkie de jong een betere speler maar ik denk dat Joey veel meer van waarde kan zijn. Frenkie is een speler die in een team moet spelen die domineert. Als wij tegen Frankrijk moeten spelen heb ik liever een Veerman in de basis, die man kan zo makkelijk de voorhoede spelers bedienen. Heeft een heel goed inzicht en legt de ballen met veel gevoel er neer. Een speler waar er op dit moment maar weinig van zijn.
 
CROOSWYKER
 
1
16 juni 2024 om 15:55
Ik denk dat Veerman die tijd om passen tegen Frankrijk en andere grote landen niet krijg dat is geen Canada of IJsland of polen. We gaan het zien of hij het dan ook kan laten zien
 
KeeperToob
 
0
16 juni 2024 om 16:16
Het is nog altijd beter dan postbode frenkie die rondjes gaat draaien. Veerman geeft die ballen. Er is bijna niemand in het team die echt zulke passes geeft. We hebben echt veel te weinig passers in ons team. Bijna iedereen wil de bal in de voeten hebben en het zijn bijna allemaal volgers. Van dijk staat ook niet op, die stuurt het team ook niet aan want hij heeft dat vermogen niet. Joey heeft tenminste schijt, komt de ballen halen en probeert de opbouw te verzorgen. Voor iemand met zo weinig interlands vind ik dat echt knap.
 
Pat1977
 
10
16 juni 2024 om 17:03
Wedstrijd gezien? Veerman is veel te licht voor de top. Eredivisie is hij prima, maar kom op man hahhaha
 
KeeperToob
 
1
16 juni 2024 om 17:14
Dat kan je ook over van Dijk zeggen. Die tegengoal slecht verdedigd. Achterin was hij niet de baas. Is maar een meeloper. Maar toch speelt hij in de top van Engeland.
 
Oconnor
 
1
16 juni 2024 om 17:17
Eens. Hij leidt bandaag ook weer te veel balverlies
 
Simonvk
 
3
16 juni 2024 om 14:55
Ik ben ook zeer verheugd om Veerman in de basis te zien starten vandaag. Heeft zich enorm goed ontwikkelt en heeft zijn mindere punten enorm sterk verbeterd. Met zijn passing en inzicht een speler die goud waard zal zijn voor Nederland.
 
Jozua86
 
12
16 juni 2024 om 15:53
Ik zag net een paar ballen voor bij komen, ik hoop dat Ancelotti even niet keek haha.
 
Heuvel 1974
 
7
16 juni 2024 om 15:54
Ik neem aan dat van der Vaart na de eerste 45 minuten toch even wat anders gaat praten. Veerman is gewoon slechtste van het veld. Geen pass komt aan. En zijn corners zijn van pupillen niveau vandaag. Dus waar het aan ligt, dat is dan de grote vraag. Want die slechte corners ligt in elk geval niet aan hamdelingssnelheid
 
Pat1977
 
5
16 juni 2024 om 17:04
Dankjewel! Veerman is veel te licht voor de top. Tegen Polen ook zeer zwak en traag
 
KeeperToob
 
0
16 juni 2024 om 17:15
Kijk eens hoe de corners waren voordat Veerman ze nam en hoe ze nu gaan. De laatste wedstrijden is Nederland eindelijk weer eens gevaarlijk met corners en dat komt omdat we eindelijk weer iemand met een goede trap hebben.
 
Oconnor
 
2
16 juni 2024 om 17:18
Klopt. Hij lijdt alleen .aar balverlies
 
JK-Ajax
 
3
16 juni 2024 om 16:01
Denk dat Real even verder kijkt. Had veel hoop maar het tempo op het middenveld is hoog en hij speelt dramatisch. Blijkbaar kan hij het toch niet aan, tegen Frankrijk zal het wel meteen afgeslacht worden. Terechte basis maar ook terecht banken straks.