V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
Zondag, 28 april 2024 om 23:04

De mannen aan tafel bij Studio Voetbal zijn andermaal zwaar onder de indruk van de prestaties van PSV. De aanstaande kampioen walste donderdag over sc Heerenveen heen en boekte daarmee zijn grootste Eredivisie-uitoverwinning in de clubhistorie (0-8 winst).

Ibrahim Afellay zag donderdag een bizar goed PSV, maar licht één uitblinker uit. "Boscagli slaat hier gewoon meerdere spelers over met een pass van achteruit, waardoor PSV erdoorheen kan spelen", aldus de analist aan de hand van wedstrijdbeelden.

Meer: Jans waarschuwt PSV over transfertarget: ‘Moet veel meer doen buiten het veld’

Daarna komt een ander fragment aan bod, waarin Boscagli wederom sterk handelt. "Hier zet Heerenveen goed druk", ziet Afellay. "Nunnely gokt dat hij (Boscagli, red.) de bal naar de buitenkant speelt. Met deze pass speelt hij gewoon zeven spelers weg."

"Dit soort passes geeft een gemiddelde centrale verdediger niet. Boscagli is wel iemand die PSV daarmee dit seizoen een extra wapen heeft opgeleverd. Wel knap van die jongen, die natuurlijk zijn kruisband afscheurde, maar daarna alleen maar sterker is teruggekomen. Hij is voor PSV een hele belangrijke schakel", besluit Afellay.

"Ik heb wel het gevoel dat we een beetje onderschatten hoe goed hij (Bosz, red.) is", begint Van der Vaart daarna zijn lofrede. "Het is sowieso een trainer naar mijn hart, die eigenlijk zegt 'ik wil geen kampioen worden, maar ik wil de mensen vermaken'. Ik hou daarvan."

"Mensen zeggen altijd dat het om prijzen gaat, maar hij heeft nu een prijs mét mooi voetbal. In Nederland krijgt hij heel vaak kritiek, dat ik dacht: daar ben ik het niet helemaal mee eens."

"Hij wordt waarschijnlijk gewoon bijna ongeslagen kampioen", vervolgt Van der Vaart. "Dat is toch een waanzinnige trainer, die zet echt iets neer bij PSV. Heerenveen is echt geen misselijke ploeg, maar als je zelf zo sterk bent aan de bal kunnen dit soort dingen gebeuren."

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste PSV-nieuws? Word nu lid van het PSV Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
00:00
00:00
De 15 namen die Kylian Mbappé kunnen opvolgen bij Paris Saint-Germain
5
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: Steven Bergwijn blinkt eindelijk weer uit bij Ajax
25
   
23:53
23:53
Nijhuis onthult: 'Ik heb zelf gezorgd voor vrijspraak nadat ik rood uitdeelde'
8
   
23:40
23:40
VZ Kort: Jesse Marsch gaat als bondscoach naar het WK 2026
77
   
23:01
23:01
Liverpool geeft zege na blunder van Emi Martínez en goal van Gakpo tóch nog weg
25
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (11)

 
ArounaFctwente
 
8
28 april 2024 om 23:16
Losstaand van dit artikel; Vond die twee opmerkingen van Vd Vaart tegen Oosting "jij hebt er 11 jaar over gedaan" toch wat kleinerend overkomen ofso.
 
PSVVV-Venlo
 
15
28 april 2024 om 23:41
Mee eens hoor, maar daarna wordt wel een goed punt aangekaart met dat Oosting geen grote carrière heeft gehad als speler. Blijkbaar zit je dan niet bij het eliteclubje die ze graag trainer willen maken bij de KNVB. Vreemd opzich aangezien toch wel de beste trainers vaak een matige voetballoopbaan hebben gehad.
 
oigatinha
 
24
28 april 2024 om 23:30
Blijft ziich tegen spreken. Eerst: geen enkele trainer kan hier wat van maken. En: de trainer is niet zo belangrijk. En nu dan weer: Hij zet echt iets neer. Later in het programma: Potter heeft het goed gedaan bij Brighton maar faalde bij Chelsea, dus.... Om vervolgens doodleuk te verkondigen: EtH doet het nu niet goed bij MU, maar heeft het goed gedaan bij Ajax, dus die moeten ze halen. Moe wordt je van deze vent.
 
caribbean
 
48
29 april 2024 om 00:21
Eens, Boscagli Is de beste CV die in de eredivisie rondloopt. Opbouwend misschien ook een van de beste centrale verdedigers die ik in tijden heb gezien. Benieuwd naar waar zijn plafond ligt.
 
kerster
 
16
29 april 2024 om 06:51
1 april is al geweest, hancko is met afstand de beste cv van de eredivisie.
 
TechnoBastard
 
23
29 april 2024 om 07:14
Puur verdedigend vind ik Hancko beter. Opbouwend is Boscagli wel echt de nummer 1 hoor!
 
T-Star
 
10
29 april 2024 om 08:29
@kerster, zou je dat misschien kunnen onderbouwen? Ik hen de statistieken bekeken en ze ontlopen elkaar niet veel eigenlijk. Wel andere type verdedigers. Boscagli wint meer duels en heeft veel meer succesvolle lange ballen. Waar hancko weer beter scoort op andere onderdelen. Denk dat het niet zo duidelijk os als dat jij doet overkomen.
 
Johan78
 
3
29 april 2024 om 11:52
Precies, en daarnaast heeft Feyenoord bijna de helft meer doelpunten tegen, terwijl Boscagli nou niet echt een geweldenaar naast hem heeft staan in het centrum.
 
OnsBerry
 
2
29 april 2024 om 08:31
Om eerlijk te zijn denk ik dat de Eredivisie uitstekend bij hem past als voetballende verdediger. In grotere competities wordt de nadruk toch wat meer op het verdedigen gelegd - zeker als hij naar de subtop of middenmoot gaat - en daarin is hij prima, maar blinkt hij niet in uit. Daarnaast is zijn snelheid ook niet geweldig. En in kopduels is hij degelijk. Daarnaast is hij "al" 26, dus ik verwacht niet dat hij nog hele grote stappen gaat zetten.
 
RamboKolombo
 
4
29 april 2024 om 09:00
Hij zou bij Girona passen als vervanger van een Blind ofzo
 
PSVparasiempre
 
1
29 april 2024 om 10:38
Boscagli is als opbouwer Europese top. Als verdediger hooguit middenmoot. En zeker in de CL moet PSV ook vaak verdedigen. Tegen Arsenal, Dortmund en Sevilla zag je hoe kwetsbaar de ploeg dan kan zijn. Daar wordt niet net als tegen Heerenveen of AZ de rode loper uitgelegd. Boscagli heeft het vooral lastig tegen snelle spelers en fysiek sterke spelers. Komt hij tegen Haaland, Malen, Vinicius, Lewa te staan wordt het erg moeilijk. Prio nr 1 voor Ernie Stewart is daarom een fysiek sterke cv die samen met Boscagli het centrum kan vormen.