Veelbesproken Ronaldo ontbreekt wederom in selectie Portugal
Donderdag, 4 oktober 2018 om 14:10

Cristiano Ronaldo is niet geselecteerd door bondscoach Fernando Santos voor de Nations League-wedstrijd tegen Polen en het oefenduel met Schotland. De aanvaller van Juventus was er in de vorige interlandperiode ook al niet bij. Het is niet exact duidelijk waarom de wereldster zich niet gaat melden bij de nationale ploeg van Portugal.

Verschillende Portugese media, waaronder O Jogo, weten te melden dat de absentie van Ronaldo geen verrassing is. De 154-voudig international zou de resterende wedstrijden van Portugal in 2018 laten schieten, waardoor hij ook de interlands tegen Italië en Polen in november van dit kalenderjaar niet van de partij zal zijn.

De bondscoach van Portugal zei bij de vorige interlandperiode dat Ronaldo aan rust toe was, mede vanwege het WK en zijn transfer naar Juventus. De laatste dagen is de Portugees veel in het nieuws vanwege een verkrachtingszaak. De Amerikaanse Kathryn Mayorga heeft onlangs aangegeven dat ze in 2009 door Ronaldo is verkracht in een hotel in Las Vegas.

De lokale politie in de Verenigde Staten heeft een onderzoek naar het vermeend seksueel wangedrag van Ronaldo heropend en volgens verschillende media kan de negatieve aandacht van deze zaak de absentie kunnen verklaren. Ronaldo ontkent in alle toonaarden dat er sprake is geweest van verkrachting: "Dat is een verschrikkelijke misdaad die indruist tegen alles wat ik ben en waarin ik geloof."

Meer nieuws
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
14
   
21:37
21:37
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
1
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
5
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
29
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (13)

 
voetballi
 
16
4 oktober 2018 om 14:17
Hoe goed Ronaldo ook voor zichzelf zorgt. Heeft hij op 33 jarige leeftijd in het begin van het seizoen alle rust nodig die hij kan krijgen, zodat ie aan het eind van het seizoen kan vlammen zoals voorgaande jaren. Word ook tijd dat hij wat rust krijgt bij juventus. Denk zelf dat de zaak omtrent de verkrachting niks te maken heeft met het niet selecteren van ronaldo.
 
riffijnnummer2
 
0
4 oktober 2018 om 19:09
Heeft niks met de zaak te maken, ronaldo kreeg dd vorige interlands ook rust omdat ze nergens over gaan, Komende ek kwalificatie zal hij er weer bij zijn
 
Barcelonajax
 
10
4 oktober 2018 om 14:35
Het ligt niet in de lijn der verwachtingen, maar wat zou het mooi zijn als Ronaldo de grens van 100 doelpunten passeert voor het Portugese nationale voetbalteam. Nu 85 goals en als Ronaldo bijvoorbeeld doorgaat tot en met het WK in Qatar zou dat goed een reële optie kunnen zijn.
 
BenficaLopes
 
6
4 oktober 2018 om 14:42
Nou André Silva. doe waar je goed in bent de laatste tijd... Goals Maken. Zonder Ronaldo zouden wij ook gewoon van Polen moeten en kunnen winnen.
 
R_Zuid
 
0
4 oktober 2018 om 14:47
Of.. hij wilt alles op alles zetten om alsnog de Ballon D`or te winnen. Juventus geeft natuurlijk veel meer zekerheid om nog in 2018 individueel goede resultaten te zetten dan te spelen met Portugal. Hij speelde vorig jaar ook niet alle wedstrijden, dus dat hij wat meer rustmomenten wilt pakken is ook niet vreemd. Lijkt me niet dat hij aangeeft niet te willen bijdragen aan de mediacircus en dan zo`n beslissing laat afhangen van het hele gebeuren. Als hij éã©n duidelijk heeft gemaakt is dat als Ronaldo niet speelt, het is omdat Ronaldo het niet wilt.
 
The_best-1
 
0
4 oktober 2018 om 15:03
Wilt zich max inspannen voor gouden bal. Serieus. Denk je dat fe komende maanden wel tellen Ik denk het niet. Anders moet hij het opnemen tegen spelers die nu goed spelen. Want Salah en Modric zijn zwaar uitvorm na het wk en vorige seizoen. Ik denk dat men Luca weer met de prijs er vandoor gaat. Want die heeft toch het meeste bereikt.
 
Louismanuel
 
4
4 oktober 2018 om 16:13
Varane heeft het meeste bereikt. Dat maakt hem nog niet de beste voetballer van 2018. En Modric ook niet hoor. Ronaldo was in ieder geval de beste van het CL seizoen 2017/2018. Al het andere is politiek.
 
Cyberize7x
 
1
4 oktober 2018 om 15:51
Prima beslissing om even pas op de plaat te maken zodat hij zich weer optimaal kan voorbereiden voor het restant van het seizoen. Bovendien heeft hij natuurlijk ook 1 a 2 wedstrijden rust bij Juventus vanwege de CL uitsluiting van vorige speelronde.