Veerkrachtig Cambuur houdt uitzicht op halve finale na keepersblunder
Vrijdag, 10 mei 2019 om 22:38

SC Cambuur en Almere City FC hebben elkaar vrijdagavond tijdens hun eerste ontmoeting in de Keuken Kampioen Play-Offs in evenwicht gehouden. Almere kwam in Leeuwarden wel tweemaal op voorsprong, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel. Aankomende dinsdag valt de beslissing als Cambuur afreist naar Flevoland voor de return, waarin het in ieder geval zal moeten scoren om de halve finale te bereiken.

In een wedstrijd die in de openingsfase heen en weer golfde was de eerste kans via Nigel Robertha voor de thuisploeg. De aanvaller stuurde zijn kopbal uit een vrije trap echter over het doel van Agil Etemadi, die niet lang daarna zijn collega aan de overkant in de fout zag gaan. Pieter Bos, de vervanger van de in de warming-up afgehaakte Xavier Mous, verkeek zich op een schot van Anwar Bensabouh en wist de bal niet meer uit zijn doel te houden.

Cambuur mocht vervolgens vijf minuten na de openingstreffer even op een penalty hopen, maar scheidsrechter Allard Lindhout bleek na een incident waarbij Sai van Wermeskerken aan het hoofd werd geraakt over de penaltystip heen voor een doeltrap te wijzen. De Friezen bleven daarna wel druk op het vijandelijke doel zetten en kregen een paar minuten voor de rust alsnog loon naar werken. Een hoekschop werd in eerste instantie namelijk nog door Matthew Steenvoorden op de lat gekopt, maar in de rebound kon Emmanuel Mbende het net toch nog laten bollen.

Almere was in de fase na rust de gevaarlijkste ploeg en kwam met nog een halfuur te gaan weer op voorsprong toen Stijn Meijer een voorzet van Faris Hammouti van dichtbij binnen kon werken. Cambuur moest vervolgens weer in de achtervolging en had niet lang nodig om de stand gelijk te trekken. Andrejs Ciganiks was zijn man te slim af, waarna hij met een harde kopbal op een voorzet van Robin Maulun voor de 2-2 zorgde. De Let leek daarna ook nog de winnende treffer voor zijn rekening te nemen, maar poging kon net door Damon Mirani uit de doelmond worden gegleden.

Meer nieuws
   
19:00
19:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
16
   
18:34
18:34
NAC Breda zet met moeizame zege op Jong PSV grote stap richting play-offs
0
   
18:33
18:33
Vitesse heeft positief puntenaantal na eerste Eredivisie-thuiszege van het jaar
9
   
18:04
18:04
Scorende Thijs Dallinga en Ibrahim Cissoko bezorgen Toulouse drie punten
0
   
18:00
18:00
Dumfries sneert op kampioensfeest met opvallend spandoek naar Theo Hernández
51
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (6)

 
Bereta
 
2
11 mei 2019 om 02:06
Ik vond dit vroeger wel een leuke speler in de Ajax jeugd. Heeft ook bij Barcelona gespeeld en heel veel tegenslagen gehad op jonge leeftijd (k***). Enorm aanvallend ingesteld en behoorlijk goed in de kleine ruimte. Helaas kon hij het tempo destijds niet bijbenen. Nu loopt er ook zo een speler bij Ajax, Bijleveld. Die gaat het niet redden daar, maar ik zie hem wel lekker meedraaien straks in de KKD of de eredivisie.
 
palko
 
4
10 mei 2019 om 23:05
Leuke tweede helft. Met een aanvallend ingesteld Almere City.
 
MP13
 
5
10 mei 2019 om 23:20
Goede wedstrijd van Almere, Cambuur toonde zeker veerkracht en had hier zomaar kunnen winnen. Hoop dat Almere doorgaat, persoonlijk ben ik niet onder de indruk van de keeper van Almere. Heeft dit seizoen Almere al meerdere keren laten vallen.
 
David1988
 
4
11 mei 2019 om 03:19
Dit seizoen? Je bent op de hoogte dat hij sinds januari bij Almere speelt toch? In hij heeft al 8x de 0 gehouden in 18 wedstrijden. Dat zijn goede statistieken voor een club als Almere. Daar in tegen heeft hij meerdere keren de club gered met geweldige redingen en hij is geliefd onder de supporters. Aub je mag een eigen mening hebben maar als je geen wedstrijd van Almere volgt graag een mening hebben die gebasseerd is op feiten en niet blindelings lopen roepen.