Joey Veerman: 'Peter Bosz weet dat ik daar 1 keer per jaar heenga en dan geen spa rood drink'
Zondag, 16 juni 2024 om 07:32

Joey Veerman hoopt dat hij bondscoach Ronald Koeman de afgelopen weken voldoende heeft weten te overtuigen voor een basisplaats op het EK. De middenvelder van PSV was een van de grote smaakmakers tijdens de uitzwaaiwedstrijd tegen IJsland (4-0 winst) en lijkt mede daardoor zondag verzekerd van een plek bij de eerste elf tegen Polen.

Veerman kreeg tijdens zijn eerste maanden bij PSV en als speler van sc Heerenveen geregeld kritiek. Hij zou zonder bal niet goed genoeg zijn. De 25-jarige middenvelder wordt echter een beetje moe van de vooroordelen die er over hem zijn.

Koeman vertelde de Volendammer in de week richting de wedstrijd tegen Polen juist nog dat hij zich zonder bal aanzienlijk heeft verbeterd. Zei Koeman dit vooral om Veerman scherp te houden, of heeft hij een punt? "Ik denk allebei", geeft de Oranje-international aan tegenover Voetbal International. "Ik snap ook wel dat hij het benoemt, hoor, omdat er altijd getwijfeld wordt aan mijn verdedigende kwaliteiten. Vermoedelijk zal dit beeld aan me blijven kleven."

Veerman is er zeker van dat hij zich op dat vlak heeft ontwikkeld. "Zonder dat ik de statistieken al te intensief heb bestudeerd, komt denk ik wel naar voren dat ik bovenin de lijstjes sta als het gaat om verdedigende arbeid en ballen afpakken. Ik zag ook dat ik tegen IJsland veel kansen heb gecreëerd, maar ja, dat doe ik eigenlijk al het hele seizoen."

De rechtspoot denkt wel te weten waar het narratief vandaan komt dat hij zonder bal niet goed genoeg is. "Nou, ja. Bij Heerenveen was het wél zo dat ik wel eens dacht: die bal moet daar maar net vallen. Misschien zat ik daardoor toen niet bij het Nederlands elftal. Bij PSV is onder Peter Bosz alles veranderd, heb ik echt stappen gemaakt en pak ik nu ook veel ballen af."

Er wordt ook weleens gesteld dat Veerman voor zijn tijd bij PSV te veel levensgenieter was. De middenvelder vindt dat niet per se slecht. "Het is vooral de buitenwereld die zich er druk over maakt. Ik heb nog nooit een trainer horen klagen."

"Peter Bosz weet bij PSV precies hoe ik in elkaar zit. Hij wéét dat ik een keer per seizoen op maandagavond naar de Vrienden van Amstel ga in Ahoy en dan geen Spaatje rood drink, of een Amstel 0,0. Vindt hij echt geen probleem, als je verder maar gewoon serieus met je vak bezig bent", aldus Veerman.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste PSV-nieuws? Word nu lid van het PSV Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
21:57
21:57
'Bedrijvig FC Twente ziet gewenste vleugelspeler op het EK rondlopen'
0
   
21:12
21:12
Nederlands liedje is absolute EK-hit in het buitenland: plek 1 in Duitse top 50
4
   
20:43
20:43
VZ Kort: Espanyol keert na een jaar afwezigheid terug in LaLiga
77
   
20:15
20:15
In de wandelgangen: Geertruida kan Feyenoord ook verlaten voor de Premier League
11
   
20:00
20:00
Live meepraten op het EK: Schotland - Hongarije
15
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (15)

 
D@nny
 
22
16 juni 2024 om 07:53
Helemaal gelijk, laat die gast lekker los gaan en op de dinsdag een kater van jewelste hebben.
 
consy
 
46
16 juni 2024 om 07:55
Ik had eerder de kermis in Volendam verwacht, maar Ahoy is ook gezellig natuurlijk.
 
MvG1983
 
6
16 juni 2024 om 09:19
Je kunt beter niet meer interviews doen met spelers van het Nederlands elftal (vroeger zouden we zo'n Veerman niet eens geselecteerd hebben, niveau wordt zo dat ik me ook nog op mag gaan maken voor een debuut). Dit is toch niet het voorbeeld dat je geeft als je wil zeggen dat de coach je goed kent? Dit kun je antwoorden als je leidinggevende vraagt wat je hebt gedaan als hij/zij je spreekt de dag erna. En dan noemen dat je een 'spaatje' drinkt...Joey, een advies: Melk is goed voor elk (of neem Fristi).
 
Kevin1989
 
32
16 juni 2024 om 09:35
Haha wat een onzin ‘vroeger zouden we zo’n veerman niet eens geselecteerd hebben’ Zeker wel, toen werden ook gewoon de beste 11 spelers opgeroepen. Dat er zo weinig kwaliteit in Nederland rondloopt momenteel daar kan Veerman toch niks aan doen? Wie wil jij meenemen dan als middenvelder? Donnie de rapper?
 
Henk25
 
42
16 juni 2024 om 09:37
Wat een wazig verhaal zeg. Ik vind Joey een topper. Eindelijk weer iemand die gewoon zelf zijn woorden kiest in plaats van na te bauwen wat de persvoorlichter in je oor fluistert.
 
TVM1987
 
16
16 juni 2024 om 09:57
@MvG1983, verrekte azijnzeiker! Obv je naam zou jij toch beter moeten weten. Vroeger.... vroeger rookte, zuipte en weet jij veel wat ze allemaal deden, en ja zeker de internationals. Met dit antwoord laat Veerman tenminste zien dat voetballers ook gewoon normale mensen kunnen zijn zoals jij en ik en dat dit ook prima kan! Waren ze allemaal maar zoals Joey. En met zijn kwaliteiten zou hij ook 20 jaar geleden hij het Nederlands elftal gezeten, want hij is toch wel beter dan Paultje Bosvelt.
 
joekaa
 
1
16 juni 2024 om 10:19
Ben het met eerste deel van je comment eens.. maar wat je daarna zegt hahah of je hebt niet helemaal door wat nou 20jr geleden is of je begint dingen te vergeten.. want ik zie Veerman never nooit niet in buurt komen van een Seedorf, Cocu, Davids... om maar een paar te noemen die destijds op middenveld stonden.
 
madmarcel
 
1
16 juni 2024 om 11:48
Dan onderschat je Paultje Bosvelt. Nou zijn het onvergelijkbare spelers,maar spelers als Bosvelt zijn onmisbaar. En Veerman moet eerst nog maar eens zien of hij het tot Man City haalt ;-)
 
JohnArrow
 
0
17 juni 2024 om 14:19
Wat probeer je eigenlijk te zeggen? Volgens mij snapt hier helemaal niemand wat van jouw verhaal. Vroeger gingen de spelers van het Nederlands elftal tussen de wedstrijden door de stad in om een biertje te drinken op een EK of WK. Als ze maar zorgden dat ze presteerden. Nu wordt er al schande gesproken als ze 1 keer per jaar los gaan met een biertje in de hand.
 
Oranje 21
 
3
16 juni 2024 om 10:04
Vroeger was alles anders moet je van der Gijp maar eens horen praten wat ze allemaal uitgevreten hebben in het verleden..Om niet in detail te treden maar er gebeurde van alles. Laat deze selectie in hun eigen waarde en voetbal ( tenslotte is dat waar het om draait ) De hoofd toon spelen. Dan kunnen ze het ver brengen
 
JackSparrow
 
3
16 juni 2024 om 10:35
Buiten dat ik geen fan ben van Veermans vind ik zijn interviews wel lekker om te kijken en te lezen. Hij is net wat “eerlijker” of laat met wat meer het achterste van N tong zien, draait er niet om heen en zegt het gewoon als hij niet goed wordt van de interviewer. Hopelijk kan hij z’n stempel drukken dit EK al vermoed ik dat hij daar nog wat te kort komt.
 
wartie
 
0
16 juni 2024 om 12:16
Buiten voetballer om is hij natuurlijk gewoon mens, en mensen hebben ontspanning nodig en plezier dus helemaal niks mis mee toch? En dat men hier hem zwaar minder vind dan een Cocu of Davids vind ik te kort door de bocht hij doet naar mijn mening echt niet onder voor hun. Ik denk dat hij zelfs op bepaalde vlakken beter is en dat zeg ik als iemand die niet een fan is van hem of psv maar gewoon als voetbal liefhebber. Ik sta achter hem en oranje
 
Rownaldo9
 
0
16 juni 2024 om 12:48
Gewoon je voeten laten spreken, Nederlanders zijn sws zeikerds.
 
The Utopian
 
0
16 juni 2024 om 19:29
Ronaldo zou het nooit doen, verschil moet er zijn.
 
02mei2010
 
0
16 juni 2024 om 21:51
Dat je naar de vrienden van Amstel live gaat is al genoeg reden om hem niet te selecteren voor het Nederlands elftal. Dan ga je maar lekker darten