Vejinovic gaat voor tweede buitenlandse avontuur na degradatie ADO
Woensdag, 28 juli 2021 om 15:24

Marko Vejinovic komt komend seizoen niet uit voor ADO Den Haag. De middenvelder tekende afgelopen winter een contract voor tweeënhalf jaar bij de club uit de Hofstad, maar trekt de deur na een half jaar achter zich dicht. De middenvelder verkast naar het Chinese Tianjin Jinmen Tiger FC, zo maakt ADO woensdag bekend. Vejinovic maakt daarmee gebruik van een clausule in zijn contract.

Vejinovic tekende deze winter met vertrouwen een contract bij ADO, maar liet daarin opnemen dat hij kon vertrekken bij een eventuele degradatie. Nu ADO komend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie uitkomt, heeft Vejinovic besloten zijn heil elders te zoeken. Tianjin Jinmen Tiger FC heeft de middenvelder per direct overgenomen. De Chinese club staat momenteel veertiende op het hoogste niveau in China.

Voor Vejinovic is het zijn tweede avontuur buiten de landsgrenzen. Eerder kwam hij uit voor het Poolse Arka Gdynia, dat hem eerst huurde van AZ en hem daarna definitief overnam. In Nederland speelde Vejinovic verder voor Heracles Almelo, Vitesse en Feyenoord. Sinds zijn komst naar ADO kwam Vejinovic tot zeventien optredens in de Eredivisie, waarvan veertien keer als basisspeler. Daarin wist hij niet te scoren.

Meer nieuws
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
14
   
21:37
21:37
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
1
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
4
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
29
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (14)

 
Repelsteel76
 
10
28 juli 2021 om 15:33
Heeft er weinig van gebakken bij Den Haag. Wat is hij achteruit gegaan. Trage draaicirkel en nog minder loopvermogen dan hij al had.
 
VoetbalVreugd
 
3
28 juli 2021 om 16:38
Ik denk dat hij niet eens is achteruitgegaan, ik denk dat het rechterrijtje van de Eredivisie gewoon zijn maximale niveau is. Bij Vitesse heeft ie een paar leuke wedstrijden gespeeld, maar afgezien daarvan is hij op elk serieus niveau geflopt. Bij AZ en Feyenoord was het niks en zijn buitenlandse avonturen zijn, met alle respect, geen geweldige competities.
 
El Fenomeno
 
1
28 juli 2021 om 20:06
Hij was nooit goed of iets dergelijks. Viel bij Vitesse totaal niet op maar werd enkel door Van Geel gehaald nadat die in een seizoen een paar penalty's en vrije ballen had gescoord. Typische middelmaat bord op schoot scouting van Van Geel destijds. Zijn niveau is echt de onderkant van de eredivisie.
 
Obstwasser312
 
3
28 juli 2021 om 15:37
Begrijpelijk, in de herfst van je carriere wil je natuurlijk nog een aantal lekkere centen verdienen en waar kan dat beter dan in China. Waar je al paar miljoen per jaar krijgt als je uberhaupt in europa gevoetbald heb. Hij heeft trouwens bij Ado wel heel weinig gebracht. Wat een matige speler is dat geworden zeg, het was altijd wel een redelijke voetballer.
 
LierPosof
 
3
28 juli 2021 om 15:56
De absurd hoge salarissen zullen niet meer worden uitgekeerd maar hij zal zich financieel wel sterk verbeteren dan op de Nederlandse velden.
 
Poeheeej!
 
0
28 juli 2021 om 15:47
Als je nog lekker kan cashen (of is dat té stereotyperend) dan snap ik dat wel. Bij ADO is het toch een puinzooi, snap wel dat je daar niet wil blijven. Als ADO nog wat kan vangen zou dat voor ADO mooi zijn. Al het geld is natuurlijk welkom bij ADO momenteel...
 
wanny
 
5
28 juli 2021 om 16:17
Anderzijds heeft ie er zelf ook niet genoeg van gebakken om ADO in de eredivisie te houden. En nu is de club op sterven na dood, maar zijn de spelers die voor de degradatie verantwoordelijk zijn snel pleite.
 
Oortap
 
1
28 juli 2021 om 16:10
Gezien zijn kwaliteiten en leeftijd is het een logische stap (voor hem, hoe ze in China bij hem terechtkomen is een raadsel). Even een zwaar bovengemiddelde salaris binnenharken voor een aantal jaren.
 
Intermilan70
 
1
28 juli 2021 om 16:12
Wij gaan dalijk de KKD in mef 6 spelers
 
 
0
28 juli 2021 om 18:35
Er moeten snel versterkingen komen. Anders zie ik het somber in voor Den Haag
 
theo uphus
 
5
28 juli 2021 om 16:56
"hij tekende van de winter met vertrouwen een contract bij Ado". Hoezo vertrouwen ? Hij liet er in opnemen dat hij bij degradatie kon vertrekken. Over welk vertrouwen hebben we het hier dan ?
 
 
0
29 juli 2021 om 14:59
Als dit soort spelers een klein beetje fatsoen en eigenwaarde hadden gehad dan hadden ze de club die ze hebben laten degraderen nog een beetje kunnen helpen door of te blijven en ze te helpen promoveren of iig nog wat geld in het laatje kunnen brengen door een transfersom aan de club te gunnen. Maar deze ego trippers denken alleen aan hun zelf en als het even tegen zit kunnen en willen ze helemaal niks meer en verlaten ze als ratten het zinkende schip terwijl ze wel een lekker salaris op streken. Maar het tekent dit soort gasten dat ze op sportief gebied nooit iets zullen bereiken succes in het mooie voetballand China. En voor ons bestuur wring je niet in allerlei bochten om dit soort weggooiers aan te trekken liever spelers met minder kwaliteit die wel alles voor hun club geven want dit soort goudzoekers kosten alles en leveren niks op.