Veltman en Verbruggen onderscheiden zich bij gelijkspel tegen Newcastle United
Zaterdag, 11 mei 2024 om 18:05

Newcastle United moet een Europa League-ticket zo goed als vergeten. The Magpies zagen concurrent Tottenham Hotspur winnen, maar kwamen zelf op eigen veld niet langs Brighton & Hove Albion: 1-1. Joël Veltman opende de score voor de bezoekers en moest het veld vlak voor rust geblesseerd verlaten. Newcastle staat, met nog twee speelrondes te gaan, zes punten achter Tottenham. Conference League-voetbal is bovendien ook nog zeer onzeker voor Newcastle, daar zowel Manchester United als Chelsea in punten gelijk kan komen.

Brighton pakte na een kleine twintig minuten de voorsprong op St. James' Park. Een hoekschop van Pascal Gross schoot min of meer per toeval door tot bij de tweede paal, waar Veltman het alertst reageerde en binnentikte: 0-1.

Sean Longstaff kreeg tien minuten voor rust de uitgelezen mogelijkheid om Newcastle op gelijke hoogte te brengen. Een indraaiende hoekschop belandde bij de tweede paal, waar de Engelsman binnen dacht te kunnen knikken. Brighton-goalie Bart Verbruggen reageerde echter alert en pareerde de poging.

Tegenvaller voor Brighton was het geblesseerd uitvallen van Veltman, die zich moest laten aflossen door Tariq Lamptey. Met de Ghanees binnen de lijnen kregen the Seagulls een enorme kans op de 0-2, ware het niet dat Danny Welbeck de bal totaal verkeerd raakte.

Ook de mee opgekomen Julio Enciso liet een prima mogelijkheid liggen, door in totale vrijheid over te koppen. Het was een dure misser van de Paraguayaan, die Newcastle op slag van rust op gelijke hoogte zag komen. Op aangeven van Elliot Anderson tikte Longstaff simpel binnen achter de kansloze Verbruggen: 1-1.

Na een klein uur spelen had Verbruggen een knappe redding in huis. Een pass van Alexander Isak was bestemd voor Anthony Gordon, maar Lamptey zat daar handig tussen. Door zijn verdedigende actie dreigde de bal echter in de bovenhoek te belanden, maar Verbruggen kon daar nog ternauwernood bij. De goalie van Brighton had daarna ook een antwoord op meerdere afstandsschoten van Newcastle.

Vijf minuten voor tijd dacht Gordon de 2-1 binnen te tikken. De man van de assist, Miguel Almirón, bleek echter een teenlengte buitenspel te hebben gestaan. Almirón dacht diep in blessuretijd nog aan een strafschop. Die kreeg hij niet, wel een gele kaart voor een schwalbe. Brighton, dat tiende staat, speelt in de laatste twee speelrondes nergens meer voor.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
21:57
21:57
'Bedrijvig FC Twente ziet gewenste vleugelspeler op het EK rondlopen'
0
   
21:12
21:12
Nederlands liedje is absolute EK-hit in het buitenland: plek 1 in Duitse top 50
5
   
20:43
20:43
VZ Kort: Espanyol keert na een jaar afwezigheid terug in LaLiga
77
   
20:15
20:15
In de wandelgangen: Geertruida kan Feyenoord ook verlaten voor de Premier League
12
   
20:00
20:00
Live meepraten op het EK: Schotland - Hongarije
16
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (5)

 
YoeriCFC
 
0
11 mei 2024 om 18:11
Voor zowel Chelsea als Man United de absolute laatste kans om aan te haken, de zesde plaats te pakken of misschien zelfs wel de vijfde plaats! Spurs moet nog naar City en daarna naar tegen Sheffield. In principe hebben er genoeg aan om alleen van Sheffield te winnen en dan hebben zij de vijfde plaats. Newcastle moet echter nog tegen United en Brentford, twee tegenstanders die het ze potentieel erg lastig kunnen maken! Voor United is het nu ‘make or break’. Een punt tegen Arsenal en de winst tegen Newcastle zou een groot verschil kunnen maken!
 
Leeds01
 
0
11 mei 2024 om 18:57
United moet nog tegen Arsenal, Newcastle en Brighton. Gek genoeg ook 3 ploegen die het ze lastig kunnen maken. Ook zeker potentie om totaal 1 punt te pakken, of 2.. 0....Weet niet of jij ze de afgelopen maanden heb zien spelen, of recent tegen Palace?
 
tony1
 
4
11 mei 2024 om 20:34
Veltman is precies de speler die Ajax nodig heeft, heeft ervaring is een winnaar en heeft wilskracht en kan goed positiespel spelen , prioriteit nummer 1 Veltman gelijk overnemen en een contract voor 3/4 jaar laten tekenen
 
oigatinha
 
1
12 mei 2024 om 09:42
Veltman speelt in de BPL bij een leuke club die verzorgd voetbal speelt en waar zijn vervanger constant verkeerd stond opgesteld. Totaal geen reden voor hem om weer het pispaaltje te worden in Amsterdam.
 
tony1
 
1
12 mei 2024 om 12:08
100 procent geef ik je gelijk dat hij bij een mooie club speelt, en denk dat welke speler er ook komt het pispaaltje kan worden, denk met zijn ervaring wel bij Ajax kan passen