Verbeek doet belofte bij aanstelling Adelaide United: 'Ik kan niet wachten'
Donderdag, 23 mei 2019 om 06:55

In navolging van Gertjan Verbeek heeft nu ook Adelaide United de aanstelling van de trainer bevestigd. De club meldt op de clubwebsite dat de Nederlander voor twee seizoenen is vastgelegd. "Ik ben enorm verheugd dat ik aan de slag ga bij Adelaide United en ik kan niet wachten om aan deze prachtige uitdaging te beginnen", laat Verbeek weten op de clubwebsite van zijn nieuwe werkgever.

"Ik volg het Australische voetbal nu al enige tijd en heb bewondering voor de werkethiek en passie die de Australiërs hebben voor het spelletje", zegt de ex-trainer van onder meer sc Heerenveen, AZ en Feyenoord. "Ik kom naar Zuid-Australië om de kwaliteit van het voetbal te verbeteren en een hongerig en competitief team te smeden. Ik kan de fans van Adelaide United beloven dat ons team hard zal werken en we hen zullen vermaken met voetbal van hoog niveau. Mijn familie en ik hebben veel zin om te beginnen."

"Gertjan heeft een indrukwekkende staat van dienst. Hij neemt een hoop ervaring mee naar Adelaide United en daar kunnen wij en het Zuid-Australische voetbal van profiteren", reageert voorzitter Piet van der Pol. "Zijn passie en liefde voor het voetbal gaat niet alleen van positieve invloed zijn op het voetbal van de senioren, maar ook in de jeugd en bij de vrouwentak. We zijn zeer verheugd met de komst van Gertjan als onze nieuwe hoofdtrainer."

De Australische competitie gaat pas in oktober van start, maar Verbeek zal al eerder aan de slag moeten. "Het bekertoernooi spelen ze voorafgaand aan het seizoen", zei de 56-jarige trainer woensdagavond tegenover FOX Sports. "Het is vanwege de afstanden heel moeilijk om oefenduels in te plannen, waardoor ze het bekertoernooi naar voren hebben gehaald. Eind juli, begin augustus is al de eerste bekerwedstrijd."

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
1
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
7
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
12
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
28
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (8)

 
Jappano
 
0
23 mei 2019 om 08:07
Ik kan me nauwelijks voorstellen dat Verbeek "al enige tijd het Australisch voetbal volgt". Of zal hij hiermee doelen op de nationale elftal? Desalniettemin wens ik deze man succes toe. Het is een geweldig land om te vertoefen, al is Adelaide zelf niet bepaald een mooie stad.
 
burwatti
 
6
23 mei 2019 om 08:49
Nou ja ik kan me best voorstellen dat als er al eens naar je is geïnformeerd of als er al eens contact is geweest met een Australische club, dat je dan wat wedstrijden gaat kijken of het ook echt wat voor is jou is. Daarnaast heb Gertjan volkomen gelijk om in dit avontuur te stappen, prachtig land waar je prima kan vertoeven!
 
atleticofc
 
4
23 mei 2019 om 08:56
Ik denk vanaf het moment dat hij voor de eerste keer informeel is benaderd dat hij zich er in is gaan verdiepen.
 
SpeedyAFC
 
0
23 mei 2019 om 10:05
Het lijkt me niet makkelijk om wedstrijden uit Australie te volgen. Ze spelen daar wanneer het hier nacht is of vroeg in de ochtend. En een wedstrijd bezoeken doe je ook niet eventjes, het is echt een heel behoorlijk stuk vliegen. Je bent wel een volle dag onderweg om er te komen.
 
Leonidass
 
0
23 mei 2019 om 11:52
Bij vi vertelde hij al eens dat hij stage heeft gelopen in Australië, dus ik denk dat Gertjan het Australische voetbal zeker wel volgt
 
wehave
 
0
23 mei 2019 om 09:46
“gertjan heeft een indrukwekkende staat van dienst. Hij neemt een hoop ervaring mee naar Adelaide United en daar kunnen wij en het Zuid-Australische voetbal van profiteren”, Vind dit toch wel meevallen , hij loopt al tijdje mee ja maar daar is het meeste positieve wel over gezegd. Vind ook niet dat hij zijn ploegen mooi voetbal laat spelen bij zijn laatste paar clubs.
 
DusanTadic10
 
0
23 mei 2019 om 17:46
Hoe hij het weer flikt om een club te vinden is echt een mysterie, wel mooi voor hem aangezien hij van het platteland houd.
 
JuventusPuglia
 
0
23 mei 2019 om 19:21
Is toch helemaal geen slechte trainer? Had hem wel weer in de Eredivisie willen zien haha