Verbeek: 'In Duitsland is 'arschloch' zeggen toch niet zo'n goed idee'
Zondag, 26 november 2017 om 12:27

Gertjan Verbeek was vanaf januari 2015 tot afgelopen zomer trainer van VfL Bochum. De Nederlandse trainer staat erom bekend te zeggen waar het op staat en nooit een blad voor de mond te nemen. Een journalist van BILD kan daarover meepraten, want hij werd door Verbeek tijdens een persconferentie uitgescholden voor arschloch, het Duitse woord voor klootzak.

Verbeek raakte geïrriteerd tijdens de persconferentie en kon zich niet inhouden. "Op een gegeven moment heb ik maar gezegd wat ik ervan vond", zei de trainer van FC Twente zondag bij De Tafel van Kees. "Je kunt in Nederland nog een keer 'klootzak' zeggen, maar in Duitsland is 'arschloch' zeggen toch niet zo'n goed idee. Not so done."

Het incident heeft Verbeek niet lang achtervolgd in Duitsland. "Ik heb er verder heel weinig last van gehad. Die man zat er altijd, maar daarna heb ik hem nooit meer gesproken", aldus de coach. "Dat was een nadeel voor Bochum, want de club kwam een stuk minder in de publiciteit. Ze schreven echt niets meer over Bochum. Maar ik had die man eindelijk rustig gekregen."

Meer nieuws
   
07:02
07:02
De Telegraaf: Geertruida 'wil dolgraag naar Liverpool' en staat ook op de radar
26
   
07:00
07:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
17
   
06:00
06:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
23:58
23:58
Feyenoord kan in elk geval één potentiële vervanger van Slot doorstrepen
10
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (2)

 
Robertfcg
 
2
26 november 2017 om 13:15
Haha vermakelijk maar de club was er ongetwijfeld niet zo blij mee. Wel vreemd dat Bild zich zo makkelijk gewonnen geeft. Normaliter gaat de beerput dan helemaal open.
 
getJ
 
2
26 november 2017 om 14:16
Lekker dan.... hij heeft geen last meer van die vent en de club een stuk minder publiciteit. Lijkt me niet echt een win win situatie. Maar gelukkig heeft GJ wel zn hart kunnen luchten, lekker belangrijk ook!!