Verbeek luidt noodklok: 'Natuurlijk kan FC Twente degraderen'
Zaterdag, 2 december 2017 om 12:17

Gertjan Verbeek hoopt zaterdag tegen Ajax zijn eerste succes te boeken als trainer van FC Twente. In zijn eerste drie wedstrijden pakte de oefenmeester geen enkel punt en daardoor staat Twente inmiddels op de zestiende plaats. Volgens Verbeek moeten de supporters rekening houden met het doemscenario van degradatie.

Dit seizoen won Twente drie wedstrijden; de overige tien duels leverden niets op. De voorsprong op hekkensluiter Roda JC Kerkrade is maar twee punten. "Natuurlijk kan Twente degraderen", benadrukt Verbeek in gesprek met de NOS. "Het is ook al eens eerder gebeurd, in de jaren tachtig. Als iemand daar hier nog niet van doordrongen is, dan zorg ik dat die knop snel omgaat. De modus overleven moet bij iedereen nu toch wel aan zijn."

Verbeek is bekritiseerd om zijn werk als tv-analist: hij zou volgens sommigen meer aandacht moeten besteden aan Twente. Daar is Verbeek het zelf niet mee eens. "Als ik bij Studio Voetbal of De Tafel van Kees aanschuif, is het geen probleem. Maar zit ik een middag bij FOX Sports, dan kan het ineens niet. Iedereen mag daar een mening over hebben, maar ik kan er niet zoveel mee. Ik doe het in mijn vrije tijd! Lekker belangrijk allemaal."

Meer nieuws
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
18
   
21:37
21:37
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
3
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
6
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
31
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (37)

 
Leven
 
10
2 december 2017 om 12:24
Met de huidige selectie zouden ze degradatie toch wel moeten ontlopen lijkt mij? Als ze gaan spelen zoals ze dat tegen PSV deden lijkt me dat niet al te moeilijk.
 
catalunya11
 
18
2 december 2017 om 12:37
Dat is het grootste probleem.....ALS. Ik heb nu ongeveer 4 goede wedstrijden gezien, maar ook 9 waardeloze tegen teams als Sparta en Willem II. Die moet je juist winnen. Als je dan 1x leuk spelen tegen PSV tegenover zet die je door kwaliteitsverschil ook verliest, kom je op het lijstje mogelijke degradanten te staan.
 
 
5
2 december 2017 om 12:44
Als PSV deze wedstrijd niet steeds op halve kracht was gaan spelen na een voorsprong hadden ze ook deze wedstrijd kansloos verloren. Kijk anders nog maar eens wat voor een kansen PSV heeft gehad. Deze wedstrijd vertelde meer over PSV dan over Twente.
 
Leven
 
6
2 december 2017 om 13:13
Mijn inziens stond Twente organisatorisch goed opgesteld en had PSV hier moeite mee. Het lijkt me bovendien sterk dat PSV voor eigen publiek op halve kracht gaat spelen.
 
cabinessence
 
6
2 december 2017 om 12:49
"als ze gaan spelen zoals ze dat tegen PSV deden lijkt me dat niet al te moeilijk." Spelen zoals tegen Psv? Je bedoelt in een hele wedstrijd vier keer op doel schieten en dan hopen dat er drie ingaan?
 
Vasse
 
10
2 december 2017 om 13:29
cabinessence, hou op man het gaat niet alleen om de schoten maar psv had het moeilijk tegen Twente en dan winnen jullie ook nog met een eigen doelpunt.
 
cabinessence
 
7
2 december 2017 om 13:46
PSV had het alleen maar moeilijk omdat Twente drie keer scoorde uit vier kansen. Speel je die wedstrijd nog honderd keer over, dan gaan van die vier kansen er hooguit een of heel misschien twee in en dan is het een makkelijke overwinning voor Psv. Maak jezelf nou niet wijs dat Twente op basis van de hele wedstrijd ergens recht op had. PSV had 59 procent balbezit, 8 schoten op doel, 9 schoten naast doel en 1 bal op de lat. Twente had 41 procent balbezit, 4 schoten op doel en 4 schoten naast het doel. Lijkt me duidelijk.
 
Tim96
 
2
2 december 2017 om 14:27
De selectie wat Twente momenteel heeft moeten ze gewoon de top 8 halen. Wedstrijden als Excelsior, Vvv, Sparta en Willem 2 moet je met alle respect 12 punten halen, deze hebben we alle 4 verloren. Anders hadden we nu 8e gestaan. Deze wedstrijden zijn niet op basis van kwaliteit maar door niet de juiste instelling verloren. Dan heb ik de wedstrijden thuis tegen Heerenveen enz. Groningen uit nog niet eens meegenomen.. Uit bij Feyenoord en PSV waren 2 wedstrijden die niet zijn onderschat zijn en zeker een punt in had gezeten, deze verliezen we beide nipt met 2-1 en 4-3. De wedstrijd thuis tegen Heracles werd ook niet onderschat en ook als een beladen wedstrijd gezien, deze hebben ze gewoon geweldig gespeeld en gewonnen. Vanavond komt Ajax op bezoek, dit is een wedstrijd, dat net zo goed kan eindigen in een 0-3 als een 1-1 of zelfs winst. Spelers als Aissaidi ,tighadouni en Jensen kunnen deze wedstrijd beslissen. Verder hebben we best veel spelers uit de regio, dus die weten ook wel dat dit de wedstrijd van het jaar is. Zelf denk ik een 2-2
 
FCT 4 ever
 
2
2 december 2017 om 15:24
Top-8 materiaal? Wakker worden! Dit is Jupiler League materiaal. Slagveer, Boere, Kvasina, Buckley-Ricketts Gjorgjev, George, Liendl, Van der Heyden, Cuevas, Thesker, Bijen komen zwaar tekort en blunderen keer op keer of mogen zelfs niet eens meer spelen. Met Brondeel, Ter Avest, Hooiveld, Van der Lely, Laukart en Holla win je de strijd ook niet. Dan hou je de egoïstische Assaidi en Tighadouini (die nog niet fit is!), Vuckic (die immer geblesseerd is) en Jensen (die vaak niet begrepen wordt) over. Kortom, de selectie is zo onevenwichtig als wat en Van Halst is compleet incompetent, aangezien er wel 73 (!) spelers voor 3 elftallen op papier staan. Nee, dit wordt een zeer zwaar jaar en je mag hopen dat je er 3 onder je houdt. Want voor play-offs promotie/degradatie zijn onze watjes niet klaar.
 
catalunya11
 
3
2 december 2017 om 12:34
Op basis vsn de drie gewonnen wedstrijden geloof ik dat dit team degradatie kan voorkomen. Maar het niveauverschil tussen is zo belachelijk groot. Niemand verwacht dat mijn club kan degraderen maar ik begin er al 2 weken rekening mee te houden. Het wordt nu letterlijk overleven, want als we nu degraderen ben je alsnog failliet. Dus het maakt me nu niet meer uit hoe we winnen, als we maar winnen. Ik hoef geen mooi voetbal, maar wel strijdlust en dat ontbreekt te vaak de laatste tijd.
 
 
3
2 december 2017 om 12:48
Waarom gelooft niemand dat Twente kan degraderen ? Op basis van welke spelers ? Twente heeft een middelmatige elftal waarbij in een seizoen dat het minder loopt je zonder problemen kunt degraderen. En natuurlijk hebben ze best ook wel leuke spelers, maar neem bijvoorbeeld de in potentie beste speler Assaidi, wat heeft hij nu werkelijk in de maanden dat hij bij Twente is laten zien ?
 
 
1
2 december 2017 om 12:59
Op basis van teams die nog minder materiaal hebben Dat is het enige geluk.
 
 
1
2 december 2017 om 14:28
Welke clubs boven Twente heeft dan minder materiaal ? De volgende ploegen staan nog enigszins in de buurt. VVV (al 6 punten voorsprong), Groningen Sparta en Willem II. Ik vind dat Groningen beter materiaal hebben (o.a. Mahi en Idrissi). Sparta heeft op papier niet een spectaculaire ploeg. Willem II heeft met Ogbeche en Son voor de eredivisie 2 goede spitsen. Ik vraag mij af welke spelers van Twente jij zo goed vind dat ze beter zijn. In mijn ogen heeft Twente maar een middelmatig elftal.
 
nkufo-ole
 
0
2 december 2017 om 12:45
Zal snel veel duidelijk worden, vanavond ben je mijn inziens kansloos. Maar dan zijn er nog drie wedstrijden voor de winterstop die je kan , en moet winnen. Kom je bij in januari op 18 punten,, dan moet je dat aantal in de tweede seizoenshelft verdubbelen en blijf je er in. Maar dan moet Twente wel met bezieling gaan spelen,, zoals tegen psv, utrecht. En niet mak op de slachtbank gaan liggen zoals tegen roda, vvv, of heerenveen. Weg met dat apathische spel, knallen!!
 
Harmr
 
2
2 december 2017 om 12:52
Da's nog een verdomd lastig programma voor de komende weken zeg!
 
nkufo-ole
 
5
2 december 2017 om 13:00
ajax, vitesse, nac, ado, excelsior, willekeurige volgorde, die laatste drie die ik opnoem moet je dan winnen. (tussendoor ook nog ajax beker mgoed)
 
JasonRhijn
 
3
2 december 2017 om 13:11
Ik denk dat Twente gaat degraderen. Ze hebben geen potentie om iets te kunnen forceren. Andere ploegen hebben nog een krachten. Maar Twente is een hopeloos zooitje. Vorig jaar hadden ze of mazzel of goed ingekocht. Maar dit jaar valt alles op ze plaats.
 
ForzaTwente
 
2
2 december 2017 om 13:58
Tussen denken en hopen zit toch een groot verschil. Alleen Assaidi heeft in zijn linkerteen al meer kwaliteit dan alle andere spelers van de teams waarmee Twente om degradatie strijdt. Op papier heeft Twente geen enkele reden om te degraderen, en als er in de winterstop nog wat kwaliteit bijkomt, dan hoeven wij ons zeker nergens zorgen over te maken. Toch apart dat je het "mazzel of goed ingekocht" noemt, terwijl wij toch ruim boven de streep eindigden, en zelfs aan de play-offs voor Europees voetbal mee mochten doen, mits wij daarvoor niet geschorst voor waren. Welke van de twee is het nou dan?
 
Ijsmuts
 
6
2 december 2017 om 14:06
Ik denk dat twente meer kwaliteit in de selectie heeft dan sparta, roda en nac. Verschil imo kan wel eens zijn dat die ploegen vanaf de start vh seizoen al in overlevingsmodus zitten. Het omdraaien van die knop kan voor twente nig wel eens moeilijk worden. Overigens zou ik het sneu vinden voor de twentesupporters mocht het zo ver komen. Aan de andere kant zit de misleiding vanuit het vorige management en de milde straf me nog dwars...
 
nec4life
 
10
2 december 2017 om 13:10
ik zou het niet meer dan terecht vinden, ze hadden er vorig jaar al uit moeten vliegen. Dat is niet gebeurd dan dit jaar maar. Wie zijn billen brand moet op de blaren zitten
 
PAASCHKAAL
 
0
2 december 2017 om 13:20
Twente hoeft met deze selectie zeker niet te degraderen. Ik snap ook niet waar dit slechte voetbal vandaan komt. Erg zonde aangezien ze hebben aangetoond wel degelijk te kunnen voetballen.
 
Edforce2
 
1
2 december 2017 om 13:20
Als de selectie compleet, blessure vrij is, zie ik op redelijke termijn perspectieven, voor een acceptabele eindklassering. Voor een doem scenario vreesde Fc Twente vorig seizoen ook, het liep gelukkig anders af. Nu maar hopen dat de punten dan na de winterstop gaan komen, maar spannend is het allemaal wel!
 
PSV_FAN 2000
 
7
2 december 2017 om 13:25
Hier spreekt Verbeek zichzelf tegen. Toen hij net was aangesteld bij Twente zei hij nog dat het linkerrijtje haalbaar zou moeten zijn met dit Twente. En nu spreekt hij erover dat degradatie mogelijk is...
 
sprokkie
 
2
2 december 2017 om 14:02
Het ene sluit het andere toch niet uit? Beide dingen zijn nog heel goed mogelijk. Hij probeert hier geloof ik enkel de boel op scherp te zetten.
 
MMarkez
 
5
2 december 2017 om 13:47
Botte boer die denkt dat hij de voetbal-wijsheid in pacht heeft. Ik hoop dat hij inderdaad degradeert met Twente, zou gerechtigheid zijn.
 
Torcida020
 
3
2 december 2017 om 14:04
Hoop helemaal niet dat Twente degrageert. Ze horen gewoon in de eredivisie en mee te strijden in de top. Vanavond uiteraard wel verliezen ??
 
MMarkez
 
0
2 december 2017 om 14:29
Dat mag jij natuurlijk vinden. Maar volgens de regels van de knvb hoorden ze niet meer in de eredivisie te spelen. En zijn ze (in volledige tegenstelling met diezelfde regels) "beloond" voor wanbeleid en fraude. Dus ik zie een eventuele degradatie als een vorm van gerechtigheid.
 
Torcida020
 
1
2 december 2017 om 15:58
Omdat er een idioot aan het roer zat die de club kapot wou maken. Die mag van mij idd zn verdiende loon krijgen maar daar mag een hele club niet voor gestraft worden.
 
falcao
 
0
2 december 2017 om 16:58
@torcida020 Die hele club vond het maar al te mooi, op enkele critici na die vakkundig monddood gemaakt werden.
 
Torcida020
 
0
2 december 2017 om 17:12
De club is meer en het volk wat het belangrijkste is van de club, wist van niks en zijn gewoon genaaid. Ik heb verder niks met Twente maar dit had bij elke club kunnen gebeuren en iedereen had er met beide benen ingetrapt.
 
falcao
 
0
2 december 2017 om 18:24
Er is door journalisten van de TC Tubantia keer op keer voor gewaarschuwd. Alleen werden de boodschappers van deze onwelgevallige informatie de grond ingetrapt en zelfs bedreigd.
 
MMarkez
 
0
2 december 2017 om 20:00
Er was wel meer dan 1 idioot voor nodig om te doen wat Twente allemaal heeft misdaan hoor. Maar goed..
 
Myloki
 
2
2 december 2017 om 14:10
Ik vind het een bij elkaar geraapt elftal. Er klopt niks van op het veld. en Als met alle respect Holla de kar moet gaan trekken op het middenveld dan is het niet best gesteld met je selectie.
 
cuco10
 
1
2 december 2017 om 14:12
Het kan nog alle kanten uit met Twente. Stel nou ze winnen vanavond net 3-0 en komen in een flow dan kunnen ze zo weer meedoen om de top 5 plaatsen. Ze kunnen nu ook 5 wedstrijden op rij verliezen en dan kansloos degraderen. Ook heb he nog de winterse transferperiode dus je kunt er geen goede voorspelling aan geven.
 
 
0
2 december 2017 om 14:32
Maar ja wat moet twente in de winterse transfer periode doen ? Ik had begrepen dat ze al niet veel geld hadden bij het begin van het seizoen, en nu hebben ze de trainer ontslagen (ontslag vergoeding) en met Verbeek en Jan de Jonge 2 nieuwe mensen op de loonlijst. Dit zullen niet de goedkoopste personen zijn en ik vraag me af of er nog geld over is.
 
caddy
 
1
2 december 2017 om 14:46
verbeek krabbelt langzaam aan al weer terug,,ik zal er niet rouwig om zijn als twente er uit vliegt,eerst is er geen geld en dan vliegt hake er uit,het is allemaal vriendjes politiek,,verbeek zei toen hij er net was linker rij is haalbaar en moet je hem nu horen,maarja hij zit bij zijn geliefde twente,en van halst, luistert wel naar de suppporters anders is hij zijn baantje kwijt,het is 1 grote komedie daar in twente waar Rene Hake het slachtoffer van is geworden ,daarom hoop ik dat ze degraderen
 
Vak104
 
0
4 december 2017 om 11:24
Van Halst luistert naar de supporters???? Lees ik dat nu echt goed? Onder welke steen kom jij vandaan Caddy???? in de Vestehoeft er nog maar 1 man uit, van Halst, en heel rap en dat weet hij zelf donders goed, hij wordt niet gepruimd door de supporters met zijn wanbeleid, schimmigheid en gedraai, het is echt Joop the Second.